Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Fenomen Obcego
Dill-On

Major

Fenomen Obcego

Mam pytanie - dlaczego go lubicie Smile
Co jest w nim takiego co wam się podoba? Lubicie go za wygląd, zachowanie... a może tylko i wyłącznie za dobrą serię filmów?
Poza tym - gdzie i kiedy pierwszy raz mieliście okazję poznać tę postać?

Mnie obcy na poczatku zaascynował ze względu na wygląd - od 4 roku życia pasjnowałem się dinozaurami, moze stąd się to wzięło? Razz
W każdym razie Alien, przez niektórych uważany za obrzydliwego - mnie zachwyca swoją budową. Zastanawia mnie czy dla was ma to znaczenie? Czy lubilbyście go gdyby wyglądał np. tak:
http://www.mwctoys.com/images/review_pumpkinhead_9.jpg
Ja stanowczo stwierdzam ze nie i że wygląd obcego ma dla mnie znaczenie Smile

A pierwszy raz który pamietam to jak miałem parę lat (4, może 5) i zobazyłem scenę z trójki, w której obcy "przygląda się" przerażonej Ripley. Wydawało mi się wtedy że obcemu wychodzi szereg szczek ze szczęk, tzn. z każdego po kolei następne Razz
Ale wtedy po prostu mnie zaciekawił ale nie spodobał mi się tak jak np. teraz Wink Tak na serio polubiłem ALIENs w wieku 12 lat. Do dzisiaj uwielbiam rysować obcego Wink a wy?
2008-01-24 22:47:03
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 7280383 Odpowiedz z cytatem
J.Vasquez

Captain

Tutaj masz wypowiedzi niektórych użytkowników
http://board.g4sa.net/viewtopic.php?t=253
2008-01-25 10:12:09
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Zoltan Keresz
Nope.

Second Lieutenant

Ja tam pierwszy film o Obcym widziałem jak miałem 10-12 lat. Strasznie się na nim bałem, i do dziś mam dreszczyk emocji choć wiem dokładnie gdzie pojawi się Alien. Czy podoba mi się Alien? W pewnym sensie tak, jest ładnie zaprojektowany jako potwór z filmów S-F, choć nie odbiega od standardu (czyli człowiek z inną głową + ogon). Xsenomoprh skupia w sobie różne ludzkie fobie - lęk przed owadami/pająkami/gadami/płazami, ciemnością, lęk przed nieznanym Razz , itd., tak jak średniowieczny smok reprezentuje fobie ówczesnego społeczeństwa (skrzydła od nietoperza, kły lwa, gadzi ogon, wężowata szyja, rogi jak u kozła). A Obcy jako wróg wszystkiego co żyje to już bardziej przerażająca wizja. Pamiętam, że nie byłem pewien czy Obcy zjadał swoje ofiary (w pierwszej części), czy też nie, czy może robił z nimi coś jeszcze gorszego (to owijanie w kokony w Aliens i powolne czekanie człowieka na śmierć, brrr!). Widać iż wizja reżysera stworzyła coś co żyje od ponad 30 lat, wiele pokoleń wychowało się na sadze o Obcym, tak jak na Gwiezdnych Wojnach.
2008-01-25 10:23:00
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dwudyszny Odpowiedz z cytatem
Dill-On

Major

J.Vasquez napisał:
Tutaj masz wypowiedzi niektórych użytkowników
http://board.g4sa.net/viewtopic.php?t=253

Fakt, sorry za powielanie tematu Wink
A co z wyglądem obcego?
2008-01-25 16:21:51
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 7280383 Odpowiedz z cytatem
XenomorphCat
kill!

Sergeant

Re: Fenomen Obcego

A pierwszy raz który pamietam to jak miałem parę lat (4, może 5) i zobazyłem scenę z trójki, w której obcy "przygląda się" przerażonej Ripley. Wydawało mi się wtedy że obcemu wychodzi szereg szczek ze szczęk, tzn. z każdego po kolei następne Razz
Ale wtedy po prostu mnie zaciekawił ale nie spodobał mi się tak jak np. teraz Wink Tak na serio polubiłem ALIENs w wieku 12 lat. Do dzisiaj uwielbiam rysować obcego Wink a wy?[/quote]

Szczęściarz z ciebie, że chociaż umiesz obcego rysować X), nie to, co ja. Mnie zainteresowniem obcym "zaraził" kolega, który codziennie gadał o obcych i nawet wymyślil mi takąż ksywę. Zaciekawiło mnie, co on w tym filmie widzi. Pierwszy raz jednak obejrzałam jakiś fragment wcześniej, w wieku około 11 lat, potem po 14 urodzinach zaintrygowana pokazaną przez wspomnianego wcześniej szajbusa i inną osobę inscenizację scenki z obcego4, którao odbywała się wieczorem na przsytanku pełnym ludzi przekonałam się zupełnie do tegoż filmu, obejrzałam kolejne części i dołaczyłam do grona tychże "pozytywnie,obcowato porąbanych" (tylko rzecz jasna nie brałam udziału w "scenkach ulicznych"). Obecnie nawet wzięłam się za pisanie powieści blogowej wraz z kilkoma innymi osobami nawiązującej do obcych, tylko statek i postacie występują zupełnie inne.
No, i oczywiście zrozumiałam, dlaczego kolega aż tak lubi tych obcych...
2008-02-08 11:04:42
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1729552 Odpowiedz z cytatem
Reverb

Cannon fodder

Alien - 11 lat, na TVN...

To były czasy...
2008-02-16 18:16:49
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

A może...
byś...
coś dłuższego...

napisał...?
2008-02-16 19:02:03
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
HUMAN_TYPHOON
United States Colonial Marine

Lance Corporal

A ja Aliena za jego wygląd, skutecznosc, technike, brutalnosc i poswiecenie dla roju
2008-03-12 14:01:23
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 7211536 Odpowiedz z cytatem
XenomorphCat
kill!

Sergeant

HUMAN_TYPHOON napisał:
A ja Aliena za jego wygląd, skutecznosc, technike, brutalnosc i poswiecenie dla roju

technikę?
2008-03-14 16:34:56
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1729552 Odpowiedz z cytatem
HUMAN_TYPHOON

Lance Corporal

Tak, Zabij wszystkich i uciekaj, Zabij wszystkich i uciekaj.
2008-03-18 15:49:29
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 7211536 Odpowiedz z cytatem
Nezumi

Corporal

Zaawansowana technika... XD
2008-03-18 22:17:19
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 13658336 Odpowiedz z cytatem
ALi
Assbuster

Lance Corporal

Ale jak już zabije wszystkich, to poco ma uciekać? Przed kim?
2008-03-19 11:00:28
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 6944491 Odpowiedz z cytatem
XenomorphCat
kill!

Sergeant

ALi napisał:
Ale jak już zabije wszystkich, to poco ma uciekać? Przed kim?

a) przed pradatorem
b) no a co ma innego do roboty?
2008-03-19 12:58:37
Nezumi

Corporal

Oj, no bo jak Obcy odwali swoją robotę i zajmie planetę, to przechodzi na emeryturę i jego główną rozrywką staje się zabawa w ganianego z innymi Obczymi. Ew. baraszowanie z królową. Razz
2008-03-19 14:20:36
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 13658336 Odpowiedz z cytatem
HUMAN_TYPHOON

Lance Corporal

chyba szukałby spsobu zeby zasiedlic kolejną planete i tyle.
2008-03-19 14:49:06
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu