Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: [OT] Worldwind
Ender

MODERATOR

[OT] Worldwind

Nie wiem czy znacie taki program jak worldwind...
jesli nie to polecam:
http://worldwind.arc.nasa.gov/

(jest to interafce do zdjec satelitarnych calego swiata - zdjecia w rozdzielczosci 17m/pixel - widac domy itd..., w przypadku niektorych miast w usa - np LA, rozdzielczosc siega 25cm/pix co pozwala zobaczyc pojedynczych ludzi i samochody). zajebista zabawa. O ile ma sie w miare sybkie lacze i troche miejsca na dysku.
2005-02-28 22:32:26
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Hehe, bawie sie tym dziadostwem od jakiegos czasu Very Happy. Pierwszy raz przeczytalem o tym wlasciwie dzieki Gothmogowi, bo jest to wspomniane w tej gazetce w której byl Moon44 Smile.
Niezla zabawa, szkoda tylko, ze czasem nie chce doczytywac czesci zdjec ze wzgledu na obciazenie serwera.

Ender: doczytuja ci sie jakiekolwiek zdjecia z biegunow? u mnie tam gdzie sie teoretycznie doczytuje obraz w obszarze obramowanym na czerwono sa tylko czarne plamy...
2005-03-01 13:15:05
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

Niestety, wyglada na to ze biegunow nie ma... a chcialem obejrzec sobie stacje na poludniowym.... (idealna do aliens rpg Smile

jak kogos interesuje biegun, to mam mnostwo materialow, w tym 50 MB tiff'a - zdjecie satelitarne antarktydy, na ktorym widac pojedyncze stacje (kilka pikseli... bo to caly kontynent), zdjecia z samolotow....

a dla maniakow:
http://southpole.kofeina.net/ Smile

aha, do PC World komputer dodawany byl worldwind w wersji bidajze 1.2c. a od jakiegos czasu jest 1.2e. polecam sciagnac.
2005-03-01 13:57:00
Suchy
F161

MODERATOR

No wlasnie ja najpierw sciagnalem exe 1.2e ze stron Nasa, a dopiero pozniej zajarzylem, ze jest wersja c na dolaczonym DVD... Nie ma to jak blyskotliwosc... Wink
Na plytce jest tez Celestia. Zapowiada sie ciekawie, ale jeszcze nie instalowalem.
2005-03-01 14:24:53
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

jedno pytanie Smile

jak zrobic by widziec własne ludzi naprzykład w LA??
2005-03-01 16:35:12
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

Miket:
trzeba w menu 9nie pamietam jak sie nazywa) wybrac opcje Layers i tam zaznaczyc Urban costam... (ostatnie?) - wazne by zaznaczyc tylko to, bo inaczej zdjecia beda sie "przenikac"
szczegolowosc rzadzi Smile

Suchy:
no mi znajomy podeslal linka jakis czas temu, a w PC world komputer wyczytalem tylko ze sa dostepne zdjecia z rozdzielczosci 25cm-1m/pixel
Smile
2005-03-01 16:43:00
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Jaki bajer Very Happy

Dla osób które tez chciałyby to zgłębic Smile

Tools->Layer Menager->High Resolution Terrain Mapped Imagenery

Normalnie tam pare jest zaznaczonych. Ja jak dodatkowo ten ostatni zaznaczyłem to mi czarne kropki zaczeły się pojawiac i ogólnie dziwnie więc wyłączyłem wszystki w tym dziale i zosawiłem tylko ostatnie Smile
WYPAS Very Happy

THX ENDER
2005-03-01 16:54:10
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

ale na tym ostatnim wielu terenow nie ma, a raczej - tylko kilka jest (chociazby LA o ktorym wspomnialem)

Tereny Polski sa w mniejszej skali, ale np. swoj blok znalazlem bez problemu Smile
2005-03-01 16:58:22
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

kurcze pobaeiłbym się ale na moim modemku moge zapomniec, na szczescie znajomi montują ecik kafejkowy (1 czy 2 mb) to tam sie pobawie Smile może zróbmy małą zabawe - wklejcie tu zdjecia swoich mieszkan, oczywiście troche zmniejszone tak aby stroa ta nie wczytywala sie przez godzine Razz
2005-03-02 10:30:08
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

No ja ciagle czekam, az na Bittorencie to udostępnią, bo link jest ale peer Down :/. Zaś zwykłym ciągnięciem mi się tego pobierać nie chce, choć pewnie dzisiaj na noc zapuszcze.
2005-03-02 12:47:55
Suchy
F161

MODERATOR

DAPem zaciagnalem glowny plik w okolo pol godziny. W dawnych czasach na modemie sciagalby sie pewnie lekko z 6 godzin, wiec juz Corvax nie narzekaj Wink
2005-03-02 14:30:05
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Ok ja zassałem WorldWind 1.3 i powiem tylko to. Nie wiem co i jak ale nie moge włączyć High resolution images :/ nie wiem co sie dzieje, po prostu się nie wyświetlają.
2005-03-04 23:09:09
piok

Staff Sergeant

Ja tez, ja tez ! Cierpie z tego powodu okrutnie... Istnieje iskierka podejrzenia ,iz w helpie WW jest cos na ten temat napisane, ale co za moron bedzie wciskal F1 skoro na forum rzatek o weczonym programie jest ? o_O

Pomozcie rebiata !
chlip chlip

poik
2005-03-07 11:49:29
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 621978 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Moze w wersji 1.3 jest cos posypane? U mnie w tej 1.2e wszystko wyswietla sie prawidlowo.
2005-03-07 11:57:39
Kolabor
Uuuuu...

Major

Suszi, kiedy będziesz w Wawie, to bys mi dal tego swojego 1.2 Surprised 1.3 cos sie nie chce sciagac, a w gazetach nima juz.
chyba ze ktos z wawy moze mi podrzucic i od razu na piwo Rolling Eyes
2005-04-04 15:52:37
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

1.3 dziala (testowane na kilku kompach)

Smile
2005-04-04 15:55:58
Kolabor
Uuuuu...

Major

ok, teraz pytanko

EDIT

mapa mi sie robi powoli.. tylko ze pokazuje wszystko wokol Wawy, a jej samej nie chyba bede musial dlugo poczekac na skana miasta...

ktos wie jak skanowac wybrany obszar??
2005-04-05 17:11:17
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

HA! Mam to samo Smile Poza tym chodzi mi tylko "Landsat7 visible", "Urban area" już nie, pokazuje się sam biały obszar :/. kutfa co jest...
2005-04-11 22:05:41
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

ale padaka...

Sciagnalem - zainstalowalem - odpalilem... a potem sie jakies dane dociagaly i moglem sobie obracac globusem i costam obejrzec...LADNIEJSZE RZECZY WIDZIALEM WE FLASHU i zajmowaly po 300 kilo a nie 130 mega... i nie wymagaly platformy .net

NUDA, nuda, nuda - wolalbym obejrzec drugi raz AVP niz odpalic ten program jeszcze raz... NASA schodzi na psy... moze racje maja milosnicy spiskowej teori dziejow ktorzy twierdza ze ladowanie na ksiezycu to fake?!
2005-04-11 23:10:46
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

hmmmmm...
ja tam spokojnie moge ogladac. w najwyzszej rozdzielczosci np. LA....
z dokladnoscia 17 m np. Poznan.... natyle dokladnie ze swoj blok widze.

nie wiem co wam sie nie podoba. NASA wypuscila program, pozwalajacy w latwy sposob sciagac zdjecia satelitarne Ziemi (te ktore wykonano, a jest tego troche), dodatkowo udostepniaja dane wysokosci terenu. czego oczekiwaliscie od tego? animacji w czasie rzeczywistym? fajerwerkow? dzizajs... za duzo filmow chyba.

dla tych co maja problemy zobsluga world winda:
http://maps.google.com/

(i proponuje zoom na np. LA, a potem przelaczyc widok na SATELITTE)...

aczkolwiek tu jest tylko USA.....

:>

co do worldwind, przed chwila na kolejnym kompie zainstalowalem, odpalilem, oto Parker Center - jedno z centrow policji w LA:

(moze macie problem z laczem/firewallem/czyms innym?, bo imho program dziala i to calkiem dobrze)
2005-04-11 23:41:18
Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu