Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Królewski Spór
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Królewski Spór

Wczoraj spieraliśmy się z Vysem na Gadulcu o Krolowa z Mc Farlane.
On zachwycal sie nieziemsko, bo widział u Ciacha NA ZYWO ( powtórzył to tryliard razy ).
Ja zaś ciągle uwazam że figurce daleko do doskonalosci, a nawet do podobienstwa do filmowego oryginalu. Fakt, krolowa jest diabelsko szczegolowa, i nie mowie ze jest zla czy ohydnie zrobiona.
Ale ma kilka wkurzajacych ( mnie wyjątkowo Very Happy ) patentow, ktore wymienie ilustrując fotkami Smile

Przede wszystkim - łapy. Dla mnie wygladaja jak lapy zwyklego aliena. I jeszcze jedna jest tak idiotycznie zwinięta. Bzdura. Oto fotka Mc Farlane :

Oraz fotka innego modelu, Halcyonu bodajze :

Tak wlasnie powinny wygladac.

Nastepnie KOLCE grzbietowe. Te z mc farlane są żałosne. Przypominają mi tuby obcych z A R.

Mc farlane :

Halycon :

Te z halyconu rowniez nie sa idealne, maja za maly odstep i sa za krotkie, ale i tak lepsze niz krolowej mc farlane.

Teraz czas na bardzo wazną częśc - KORONE.
Krolowa Mc Farlane ma... za gruba, za krotka, i smiesznie podwinieta do gory z tyłu.
Zobaczcie :

A OTO JAK powinna wygladac. Modele z Halcyonu i Palisades :

I na koniec... Krolowa mc farlane jest... ZBYT GRUBA i ogolnie za potezna. Wyglada jak... tak tak, troche jak t - rex, czyli podobna jest troche do tej z ( wrazliwsi nie czytac ) AVP.
Dowod :

a POWINNA byc szczupla, mieć gracje i wogole, byc lekko owadzia.

Dziekuje za uwagę Very Happy
2004-10-05 10:51:30
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
v i r u s

Major

....no nie....

... no to juz perdolenie o szopenie ...Ziew
wszyscy doskonale wiedza jak wyglada krolowa i jej wierna kopia z halycona.... od razu widac ze ta z mcfarlana jest nieco inna i nie na miejscu sa tu porownania, przyklady, detale i inne pierdoly - poprostu jest inna co wcale nie znaczy ze nie jest zjebista... :]

v_irus@interia.pl
2004-10-05 11:55:21
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Dobra robota Rogal. W koncu przy produkcji takich modeli chodzi o jak najlepsze odwzorowanie oryginalu. Trudno uwierzyc, ze zrobili te "bledy" przez przypadek. Moze sytuacja wyglada tak jak w przypadku modelu Hicksa - nie maja licencji na wierne kopie i musza cos pozmieniac, zeby nie sie nikt nie doczepil? Choc to troche dziwne, no alemoze takie maja klauzule, czy cos...

A Virus jak zwykle sie czepia - Zapi*****aj do roboty bo normalnie mozna jajo zniesc czekajac na te wzory!

Od razu odpowiadam na pytania o plytki ode mnie - zostaly wypalone zarowno dla Mefa, Vysa jak i Miketa/Surta Twisted Evil
2004-10-05 12:04:28
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Virus - widocznie dla Vysa nie od razu widać. Spierał się z taką zaciętością że nic do niego nie docierało Razz

Ciagle powtarzal że na żywo nie widziałem więc CO JA GENERALNIE TAM WIEM.
Zakładając że chce kupić, płacę te 200 - 250 zl i za tą cene oczekuję cos naprawdę dobrego. Co najmniej na poziomie ALIENa z jedynki, tego z ( rownież, o dziwo ) z Mc Farlane. Oczywiście czepiać można się każdej figurki, ale tylko w figurce Krolowej różnice tak walą po oczach.
Ktoś kiedyś rzucił argumentem że musi mieć takie grube nogi, ogon i mniejszą koroną żeby mogła stać. No to ja sie pytam, czy w 21 wieku nie istnieją materialy, ktore by na to pozwalaly ? Albo ciensze, ale za to cięższe nogi, i lżejszy łeb.
A panowie poszli na łatwiznę i postawili na "realizm", idąc tym samym tropem co tworcy nowej Godzilli, oraz Krolowej w AvP.
2004-10-05 14:23:58
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

A dupa tam Razz
Wcale sie nie klocilem ze nie ma roznic, wrecz przeciwnie ze jest ich od groma, i ze krolowa z McFarlane podoba mi sie o wiele bardziej i w realu wyglada naprawde zajebiscie, to zem mowil.
A rogal, ze nie, ze spieprzona i mi zarzuca kolejne zdjecia :]
fajnie bylo Smile
2004-10-05 14:53:08
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
mares
Hitman

First Lieutenant

Mi sie tam podoba, jaka jest ... mam już ją prawie rok i jeszcze mi sie nie znudziła Very Happy

Fuckt fucktem, że wychodzą to coraz nowe modele, dostępne i u nas ( co tylko cieszy ) i są zazwyczaj lepszejsze oraz szczególniejsze od poprzedniczek ...

Ja obecnie sie nastawiłem na modele z palisade, i na nie ciułam kaskę ( dzięki Bogu zmienilem ostatnio pracę, więc częśc nadwyzek pójdzie właśnie na to Wink )

Reasumując :z figurkami jest dobrze, może będzie jeszcze lepiej Wink
2004-10-05 18:42:54
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Rogue, przez ciebie runęła cała moja psychika wraz z moim światem. Mnie sie wydawało, że to bardzo dobra replika, a tu widze same bugi... Rogue jesteś wielki Very Happy

Nie dziwne, że się kochasz w Matce, jest taka zgrabna laska i wogóle Very Happy
2004-10-05 19:33:35
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

No tak

Corvax : ach dziekuje za slowa uznania, przekaże Małżonce słowa podziwu, jak tylko skonczy kolacje Wink

Ja rownież uważam ją za fajny model... ale nie moge przyjąć do wiadomości faktu że firma ktora potrafila tak profesjonalnie i wiernie wykonać inne modele, tak sknocila Krolowa Smile

A Palisades to jest mistrzostwo... tzn. hehe tez mozna sie czepic, ale generalnie jest totalny odlot.
To popiersie Krolowej sni mi sie po nocach Very HappyVery HappyVery Happy
Bardzo fajne jest tez to nowe popiersie. Krolowej z Avp, w lancuchach, ale to juz figurka oparta bezposrednio na poprzedniej.

CHCIAŁBYM jednakże zaznaczyć, że jeżeli chciałbyś Mares oddać mi swoją Krolową w prezencie, to nie będe protestował Laughing
2004-10-05 19:36:59
mares
Hitman

First Lieutenant

Very Happy Very Happy Very Happy
2004-10-06 16:45:05
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Odnośnie Krolowej :
Na jednym z zagranicznych forow poswieconym tematyce A v P, powstał następujący temat :

http://www.avpoutbreak.com/cgi/yabb/YaBB.cgi?board=avpm;action=display;num=1097556967

Krolowa z Aliens verus Krolowa z AVP.

Pierdoleni ignoranci, wszyscy napisali że ta z AvP, co wyprowadziło mnie z równowagi praktycznie całkowicie.
Gdzieś w zalewie innych postow czytalem, że ktoś zasugerowal że krolowa pokazana w AvP jest CALKOWICIE rozwinięta, niejako "antyczna". Zrobilem kwaśną minę, ale myśl pozostała.
Tak samo slyszalem teorie, dotyczącą czaszki Obcych - ten z Nostromo miał gładką, bo był młody jeszcze, zaś te z ALIENS są w pełni rozwinięte.

Teorie, teoriami, Krolowa z Aliens jest perfekcyjna tak czy srak Very Happy
2004-10-12 14:20:07
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

To tylko dowodzi jacy imbecyle żyją na tym świecie:/ Żałosne.
2004-10-12 15:27:48
Qvintoo
Watashi baka desu

First Sergeant

Cytat:
To tylko dowodzi jacy imbecyle żyją na tym świecie:/ Żałosne.

A moze to my jestesmy w bledzie, a caly swiat mowi prawde ? Rolling Eyes
2004-10-12 21:40:49
mares
Hitman

First Lieutenant

Eeeeee, nie cały świat ... Z tego co tam widać, to 8 glosów oddano, z czego 6 na avp dał ten sam jeden osioł ( pewnie Anderson Very Happy )
2004-10-12 22:33:09
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Nieważne głosy, czytaj podpisy... Są po prostu żałosne :/.
2004-10-13 13:10:16
Qvintoo
Watashi baka desu

First Sergeant

niestety nie moge, bo linqa nie dales Rolling Eyes
2004-10-13 16:13:34
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

LoL

Qvintoo, ja dalem, popatrz pare postow wyzej Very Happy
2004-10-13 16:18:56
Qvintoo
Watashi baka desu

First Sergeant

Zwracam honor.

Jacys lewi co pisali te komentarze :p
2004-10-13 18:38:42
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

DO WSZYSTKICH POSIADACZY KRÓLOWEJ McF

taki ciekawy link dzieki któremu mozna przerobic swoją królową Smile
http://board.spawn.com/forums/showthread.php?t=47501&page=1&pp=35

Ostatnio zmieniony przez MIKET dnia 2004-10-20 18:37:47, w całości zmieniany 1 raz
2004-10-20 18:07:55
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

niezły ten link Very Happy taki tajemniczy Razz
2004-10-20 18:37:05
Qvintoo
Watashi baka desu

First Sergeant

Hisshou Buraiken Znam tego mhrocznego typa, ba, nawet z nim wczoraj gadalem na zywo Smile
2004-10-20 18:44:29
Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu