Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: AvP2
Settesz
17 days?!

Gunnery Sergeant

AvP2

Zapomnijmy juz,ze jedynka to gniot.
Zapomnijmy,ze rezyser to idiota.
Zapomnijmy o tym wszystkim-jak wam sie wydaje,jakie rozwiniecie fabuly byloby sensowne?I jaki rezyser sie wam marzy?;]
A noz nasze nadzieje sie spelnia;]
Osobiscie rozwiazaniem dla mnie bylaby awaria na statku predow-wtedy po wykryciu ufo na orbicie wysylaja tam ekipe wojskowo-naukowa.
I tym razem ludzie to nie chlopcy do bicia,tylko "twardziele nad twardzielami";]
A rezyseria?Moze Spielberg lub Cameron;]

Ssy
2004-09-24 01:00:10
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1203848 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

To ze film zostal zjebany zanim sie ukazal - ok,
To ze muza zostala zjebana - ok,
To ze wszyscy obejrzeli z jakiejs kinowki - tez da sie wytrzymac....

Ale jesli na tym forum beda sie pojawialy kolejne watki z tematem AvP to chyba zaczne sie irytowac....

Forum Fanow Aliens.
Dla przypomnienia: Aliens, taki film Camerona......

ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

2004-09-24 08:31:55
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

No to skoro Obcy pojawiają sie juz z Predatorami to juz nie jest sie fanem Aliena tylko fanem AVP? Nie przesadzasz troche Ender?Razz

Settesz... co do tych założeń to się zgodzę ale ja bym dodał jeszcze to, ze Scenariusz w tym filmie tez jest zwalony, więc wolałbym aby AVP było czym zupełnie innym.

Ja AVP zobaczyć mógłbym na LV-426, gdzie jest Derelict lub na podobnej planecie. Rzecz działaby się mniejwiecej tak jak w grze AVP (oczywiscie nr.1). Jakbym zobaczył film w tym stylu to bym sie bardzo ucieszył. Są marines, są Alieny i są Predatorzy. TAKI powinien być AVP, a nie jak ten gniot i gówno pana P(edała) Andersona.
2004-09-24 18:57:39
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Ja myślę że nie przesadza ani trochę. Prawda jest okrutna - fani AvP bardzo rzadko okazują się prawdziwymi fanami Aliena. Wiedzą tylko tyle iż obcy to zwierzyna łowna itd. Sad
2004-09-24 19:50:14
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

A nie są? Ooops:P. Nieno żart, mnie chodzi tylko o to, ze w AVP tez są alieny, wiec tez mozna "zaliczyc" do rozmów o tym filmie czy kontynuacjach na tym forum.

Zaś jesli chodzi o mnie to ja bardziej wole Predatora, ale Alienem nie gardzę i tez mam jako takie pojęcie o nim:).
2004-09-24 20:05:54
Ender

MODERATOR

A ja nie wnikam kto jest jakim fanem./ AvP nie widzialem, i mam zamiar ibejrzec w kinie, wtedy ocenie.
Predatory widzialem i mis ie podobaly.
Ale nie znczy to ze na forum Aliens mam czytac o predatorach.
Owszem, rozmawia sie tu ow szystkich czesciach sagi, ale z nastawieniem na druga czesc: aliens.

....
2004-09-24 22:05:18
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

A ja powiem tak:
To forum jest(moim zdaniem) ogólnie o filmach związanych z Obcymi wiec (niestety) tez z AvP, a nie tylko o ALIENS...

ALE

moim zdnaiem AvP2 nawet nie powinno byc. to tylko pomyłka i tyle. oczywiscie zdarzają sie przypadki kiedy sequele są lepsze niz oryginały (jedni mowia Cameron rulez, inni Ridley rulez - ja ze Ridley :]) ale w takich przypadkach pierwowzory mimo iz moze gorsze niz sequele nie sa filmami złymi.
a tu mamy doczynienia z filmem gniotem - w pełni tego słowa znaczeniu (powołuje sie na recenzje tutaj zgromadzonych), wiec AvP2 nie ma prawa istniec.

Ender ma racje - ja juz tez mam dosyc gadania o avp bo ten temat juz przewija sie w kazdym niemalze temacie (no chyba oprócz "mysli rozczochrane :]).
HICKS tez masz racje i zgadzam sie z Toba. "fani AvP bardzo rzadko okazują się prawdziwymi fanami Aliena" amen.
to tyle.
2004-09-24 22:07:22
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

Miket: dokladnie

Smile

(nie jestem rpzeciwnikiem tematow nie zwiazanych z aliens, po prostu tego avp za duzo ostatnio)
2004-09-24 22:12:33
Settesz
17 days?!

Gunnery Sergeant

Sorry.
ALE.
AvP byl niezlym filmem.Swietne efekty specjalne,bardzo ladna praca kemry i niesamowite udzwiekowienie.
To,ze nie podobalo sie toto niektorym fanom Aliena2 nie znaczy jeszcze,ze film byl kiepski.No niby byl.
Ale tez nie do konca..
Niestety,nakreslenie historii w filie AvP nie jest takie latwe..Dla mnie idealem jest gra AvP2.Tam fabula miala sens,zazebiala sie i,musze przyznac,przechodzilem gre chcac poznac kolejne watki.
Jezeli zas chodzi o AvP2-niech bedzie-zalozmy,ze korporacja zjawia sie na Acheronie.Pracuja,pracuja,i przyslanim zostaja Marines jako ochrona.Zaczynaja sie napiecia,poniewaz synetyk Marines popiera inna korporacje.I wpadaja predy.
I miodzio;]
Mi najbardziej w AvPku przeszkadzalo to,ze ludzie byli tacy mietcy.
Reszte mozna bylo przezyc.Tylko nie ludzi padajacych jak kukielki.
Dzie Marines?o.o

Ssy
2004-09-25 03:21:03
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

SZczerze to ja tez mam dość gdybania o AVP, to gniot i tyle, ale moze jakby to AVP2 wyszło (nie zwiazane z AVP ani troche brońcie nogami i innymi członkami) to by się okazało, ze jest ok.

Co do fanowstwa. Chyba dobrze, ze cie na ostatnim zlocie Aliena nie byłoRazz. Tam 2 części Predka leciały i inne bajery Wink.

No ale patrząc z drugiej strony, mówić w kółko o jednym i tym samym jest nudne i monotonne, trzeba troche sobie pomagać.
2004-09-25 13:00:10
dj

Private

zgadzam sie z corvaxem! nie mozna sie ograniczac do jednego filmu bo aliens to nie tylko aliens. to cale uniwersum pelne obcych predziow i marines. a avp to najnowszy film o tej tematyce i gdyby go nie porozkminiac to bylo by to troszke dziwne. a co do tresci avp2 (filmu) to wypowiedzialem sie na innym topiku ale przypomne w skrocie. kontynuacja watku z alens. lv427 i marines. a zreszta po prostu marines. wiecej obcych wiecej predziow i wiecej m-41a i smartganów! fabula z gry avp2 rzadzi a anderson ssie!
2004-09-25 18:44:44
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

dj napisał:
wiecej obcych wiecej predziow i wiecej m-41a i smartganów! fabula z gry avp2 rzadzi a anderson ssie!

heh czyli reasumujac masz na mysli ze cz.2 bedzie lepsza jak bedzie jeszcze bardziej prosta, prymitywna i skomercjalizowana. ja tak to odbieram.
wezmy chociaz pod uwage gwiezdne wojny (które sam uwielbiam ale pogodziłem sie juz z jej "komercjalizmem").
Ep.I - fajne na miecze walki i kasa leci, Ep.II - masa mieczy i sie jeszcze lepiej sprzedaje bo małym gów...dzieciom sie podoba, a w Ep.III bedzie pan co walczy 3 mieczami naraz, rozwala paru Jedi i stoi na jednej nodze...czyli co kazda czesc, wiecej walk, ef.specjalnych i mieczy i nawalanki :] a wszystko zeby napełnic kase GLu$iowi :]

BTW - moim zdaniem avp2 (the game) jest o wiele gorsza niz part łan, ale wiecej o tym mowic nie bede bo to nie temat na takie rzeczy :]
2004-09-25 20:09:40
Settesz
17 days?!

Gunnery Sergeant

Hm,ale fabula AvP2(gry)byla calkiem ciekawa,zagmatwana,i wciagajaca.
Naprawde tworzyla swietny material pod film.Byla spojna i..No i podobala mi sie,duzo niedopowiedzen,jakies teorie nie do konca sprawdzone,duzo watkow pobocznych.
Chyba,ze ktos tylko biegal i "walil w robale",wtedy rzeczywiscie gra raczej nie zachwycila go blyskotliwoscia;]
A jesli chodzi o film AvP,to on nie powinien byc skomplikowany,powinna byc zarysowana wielowatkowa fabula z zaznaczonymi,ale nie rozwinietymi watkami pobocznymi..No,dobrze,wiec moze jasniej-AvP(film)powinien miec ciekawy zalazek fabuly,nad ktorym kazdy by sie mogl zastanawiac(cos 'a la "Zaginiona Autostrada")i kupe kupe kupe niesamowitych efektow specjalnych,latajacych lusek,krwi,smierci i ciekawych postaci;]
Nie wymagam po tym filmie ambicji-wymagam brutalnosci,i to trudnej-eksperymenty an ludziach,pieniadze wazniejsze od zycia itp.

Sasa
2004-10-01 23:52:51
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Cytat:

UK Teletext reports that British director Paul W. S. Anderson ("Alien vs. Predator", "Resident Evil") is to write the sixth movie in the "Alien" franchise, according to sources close to the film maker.

Newcastle-born Anderson, 39, has apparently been asked by Twentieth Century Fox to pen a new script featuring the creatures on their own (ie. no Predators). Whether that includes the return of Ellen Ripley (Sigourney Weaver) however is unknown.

The offer for the moment is simply to pen the script, not to direct as such although that may happen thanks to the success of AVP.

no koment...myslelismy o Alienie V ze zrobi Scott albo Cameron...a okazuje sie ze spełnic sie moga najgorsze koszmary...powiem tylko - FUCK
2004-10-18 19:20:02
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

AVP 2

" Obcy i Predator powrócą (Megafon.pl/Coming Soon, Gal/5 maja 2005 06:46)

Tom Rothman z 20th Century Fox zapowiada kontynuację thrillera "Obcy kontra Predator

Jeden z dyrektorów wytwórni filmowej zapowiedział, że kontynuację z pewnością będzie zrealizowana ze względu na sukces pierwszego filmu. Rothman zapowiedział, że Obcy i Predator spotkają się tym razem z ludźmi nie na Antarktydzie.

Przypomnijmy ze "Obcy kontra Predator" to opowieść o grupie naukowców, którzy ruszają na Antarktydę w poszukiwaniu śladów obcych cywilizacji. Tam staną się świadkami walki pomiędzy dwoma legendarnymi stworzeniami i szybko zrozumieją, że tylko jeden gatunek może być zwycięski. W obrazie Paula W.S. Andersona zagrali Sanaa Lathan, Raoul Bova, Lance Henriksen i Ewen Bremner. W USA film zarobił 80 milionów dolarów. "

link źródłowy :
http://film.onet.pl/0,0,1092050,wiadomosci.html
2005-05-05 07:40:44
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
HICKS

MODERATOR

Re: AVP 2

Rogue napisał:
" [b]Obcy i Predator powrócą

AAAARRRRGGGGGGGHHHHHHHHHHHHH Sad Evil or Very Mad

Rogue napisał:
Jeden z dyrektorów wytwórni filmowej zapowiedział, że kontynuację z pewnością będzie zrealizowana ze względu na sukces pierwszego filmu.

Jaki sukces?

Jestem (podobnie jak to było w przypadku projektu Andersona) wrogiem kolejnego AvP.

Niestety chyba już nie zobaczymy Aliena 5

Crying or Very sad
2005-05-05 09:25:48
HICKS

MODERATOR

Aaaa bo zapomniałem

Jeżeli już tak bardzo chcecie AvP2 to UPEWNIJ CIE SIĘ ŻE FOX:

1. Da kategorię R nie PG13
2. Zatrudni dobrego autora scenariusza.
3. Zatrudni dobrego reżysera.

Niech idą petycje z tysiącami podpisów, pikietujcie biura Foxa - ZRÓBCIE COKOLWIEK byle by usłyszeli głos tych, którym na AvP zależy najbardziej.

Pisałem o tym w artykule posłanym do CIACHA ale pewnie go jeszcze długo nie zobaczycie Wink
2005-05-05 09:53:57
Surtsey

Lieutenant Colonel

HICKS napisał:
Aaaa bo zapomniałem

Jeżeli już tak bardzo chcecie AvP2 to UPEWNIJ CIE SIĘ ŻE FOX:

1. Da kategorię R nie PG13
2. Zatrudni dobrego autora scenariusza.
3. Zatrudni dobrego reżysera.

Niech idą petycje z tysiącami podpisów, pikietujcie biura Foxa - ZRÓBCIE COKOLWIEK byle by usłyszeli głos tych, którym na AvP zależy najbardziej.

Pisałem o tym w artykule posłanym do CIACHA ale pewnie go jeszcze długo nie zobaczycie Wink

wydaje się, ze KAŻDY reżyser będzie lepszy niż Anderson. Błagam! Tylko nie Anderson! Podpisze sie pod każdą petycja ręcyma i nogyma! Jeśli nie zatrudnia Andersona, zobaczymy niebo lepszy film niż AVP o którego istnieniu wolałbym nie wiedzieć.
Jednak cytowana wypowiedź Hicksa pozostanie w strefie marzeń, dopuki bedzie rządzć KASA Sad

Czyli zapomniajmy o jakimkolwiek udanym filmie o obcym w przeciagu następnych trzech stuleci Sad
2005-05-05 10:52:02
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
MatheV

Staff Sergeant

MIKET napisał:
Cytat:

UK Teletext reports that British director Paul W. S. Anderson ("Alien vs. Predator", "Resident Evil") is to write the sixth movie in the "Alien" franchise, according to sources close to the film maker.

Newcastle-born Anderson, 39, has apparently been asked by Twentieth Century Fox to pen a new script featuring the creatures on their own (ie. no Predators). Whether that includes the return of Ellen Ripley (Sigourney Weaver) however is unknown.

The offer for the moment is simply to pen the script, not to direct as such although that may happen thanks to the success of AVP.

no koment...myslelismy o Alienie V ze zrobi Scott albo Cameron...a okazuje sie ze spełnic sie moga najgorsze koszmary...powiem tylko - FUCK

Cholennnnder Miket, teraz przez Ciebie nie bede mogl spac po nocach Shocked Crying or Very sad
2005-05-05 16:17:56
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu