Autor |
Temat: QDVD starcone na całej lini :/ Nie koniecznie |
Lance Corporal
|
QDVD starcone na całej lini :/ Nie koniecznie
Mam małe pytanie do firmy Vision .Kupiłem film Rambo na dvd w Media okazało się że dzwięk DD 5.1 i DTS nie współgra z obrazem (jest przyspieszony o niecałą sek.) filmu praktycznie nie da się oglądać. Wróciłem do sklepu okazało się ze drugi egzemplarz ma ten sam defekt otrzymałem spowrotem pieniądze, wpadłem do Empiku tam okazało się to samo mało tego kolega z innego regionu polski potwierdził tę sama wadę mam nadzieje ze firma Vision sprawdzi dokładnie jeszcze raz to wydanie i postara się naprawić swój błąd i wyciągnąć częściowo z tego pewne wnioski ponieważ straciłem i pewnie nie tylko ja zaufanie do znaczka QDVD :(
TRAGEDIA
|
|
2004-05-24 13:30:19
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
Co za dno, czy oni tego w ogóle nie testują? Rozumiem że wydanie może być słabe po różnymi względami, ale to chyba krytyczna wada.
Jednak, co tu daleko szukać - w Aliens (R1 DVD, stare wydanie) też jest chwilowy brak synchronizacji (Ripley w windzie), a jest THX itd. ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2004-05-24 14:34:50
|
|
Lance Corporal
|
Dobrze że nie spartolili Terminatora 2 to była by dopiero katastrofa
|
|
2004-05-24 20:31:40
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
o ile dobrze pamietam, bylo tez keidys problemy z ktoryms wydaniem "The Two Towers" na DVD, i spokojnie ludziom wszystko powymieniali...
Moze ktos zapomnial wstawic delay przy authoringu ; )
|
|
2004-05-24 21:13:06
|
|
Lance Corporal
|
napisałem kilka meili do Vision ale jakos nie staraja się odpisac :[
A przecież klient ma zawsze rację
|
|
2004-05-24 21:33:41
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
[blockquote] napisałem kilka meili do Vision ale jakos nie staraja się odpisac :[
A przecież klient ma zawsze rację[/blockquote]
a moze to wina nosnika? Masz DVD-ROM - probowales to zripowac i sprawdzic jak z dysku pojdzie?
Chyba kiedys ludzie skarzyli sie na tlocznie VISIONu...
W [URL=http://www.oceandvd.pl/index.php?cmd=prodet&cid=0&pid=1986&PHPSESSID=fe036ef4effe0868759b9c372e6f88a6]OceanDVD[/URL] nikt jeszcze nie narzekal, moze warto cos wspomniec o tym?
|
|
2004-05-24 22:31:15
|
|
Lance Corporal
|
Sprawdzałem wszędzie i w DVD-ROM i na innym odtwarzaczu to samo nawet już trzej moi koledzy z innych miast kupili z tym samym felerem.
Po prostu pewnie cały nakład jest schrzaniony bo filmu praktycznie nie da się oglądać przez to :[
P.S Jak na ironię Ścieżka z Lektorem jest Dobra :/
A ten brak synchronizacji jest minimalny wiec przeciętny widz mógłby tego nie zauważyć
(odgłos uderzenia ciężarówki w stacje benzynowa słychać już ułamek sek. przed albo jak rambo ucieka z posterunku tłucząca się szyba ale najbardziej to wkurza jak widać ze ruch ust aktorów jest nieczysty i zdecydowanie nie zsynchronizowany z dzwiękiem doszedłem do wniosku ze mój Divx jest już o wiele lepszym wydaniem bo tam nie ma się do czego przyczepić :[
Zresztą pujdżcie do sklepu i sami się przekonajcie
|
|
2004-05-25 09:00:03
|
|

Lieutenant Colonel
|
|
2004-05-27 01:38:21
|
|
Lance Corporal
|
Podobno Vision wycofuje pierwsze egzemplarze Rambo i za jakiś czas wprowadza już chyba dobre :/ mogliby powymieniać tym klientom których nabili w butelkę :[ a ten gostek z KMF co pisał te recenzje dostał rambo przesyłka za darmo od Vision noi pewnie już się postarali żeby ta kopia była dobra i dobrze wypromowana na tej stronce
Pozatym mogliby odpisac na meile bo jakos nie raczą odpisywać :[
|
|
2004-05-29 18:18:40
|
|

Lieutenant Colonel
|
|
2004-05-29 19:32:27
|
|
Lance Corporal
|
Oto oficjalna informacja, ktora otrzymalem dzisiaj mejlem:
Witam
W związku z możliwośią pojawienia się wadliwych płyt z filmem Rambo:
pierwsza krew jesteśmy zmuszeni wstrzymać dystrybucję do momentu wyjaśnienia i naprawienia błędu.
Jeśli posiadają Państwo kopie filmu, bądź zgłoszono reklamacje proszę o przesłanie ich do Vision.
Pozdrawiam,
Marek Nita
W związku z wadą powstałą podczas procesu produkcji płyt QDVD z filmem ;Rambo: pierwsza krew; podjęliśmy decyzję o niezwłocznym wycofaniu ze sprzedaży całego nakładu tego filmu. W chwili obecnej przygotowujemy produkcję nowej partii płyt QDVD ;Rambo: pierwsza krew;, która pojawi się w sprzedaży wraz z kolejnymi tytułami QDVD: ;Nieśmiertelny;, ;Ali;, ;Czerwona Sonja ;Harry Angel;, czyli 16 czerwca 2004. Wszystkich, którzy zakupili wadliwe płyty przepraszamy. Jednocześnie pragniemy poinformować, że osoby te będą mogły je wymienić na QDVD ;Rambo: pierwsza krew; z nowej poprawionej partii. W najbliższym czasie podamy informacje o możliwości wymiany płyt. Vision Film Distribution
|
|
2004-05-31 18:30:41
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
[blockquote] Oto oficjalna informacja, ktora otrzymalem dzisiaj mejlem:
Witam
W związku z możliwośią pojawienia się wadliwych płyt z filmem Rambo:
pierwsza krew jesteśmy zmuszeni wstrzymać dystrybucję do momentu wyjaśnienia i naprawienia błędu.
Jeśli posiadają Państwo kopie filmu, bądź zgłoszono reklamacje proszę o przesłanie ich do Vision.
Pozdrawiam,
Marek Nita
W związku z wadą powstałą podczas procesu produkcji płyt QDVD z filmem ;Rambo: pierwsza krew; podjęliśmy decyzję o niezwłocznym wycofaniu ze sprzedaży całego nakładu tego filmu. W chwili obecnej przygotowujemy produkcję nowej partii płyt QDVD ;Rambo: pierwsza krew;, która pojawi się w sprzedaży wraz z kolejnymi tytułami QDVD: ;Nieśmiertelny;, ;Ali;, ;Czerwona Sonja ;Harry Angel;, czyli 16 czerwca 2004. Wszystkich, którzy zakupili wadliwe płyty przepraszamy. Jednocześnie pragniemy poinformować, że osoby te będą mogły je wymienić na QDVD ;Rambo: pierwsza krew; z nowej poprawionej partii. W najbliższym czasie podamy informacje o możliwości wymiany płyt. Vision Film Distribution[/blockquote]
a widzisz... widac ze jednak poczuwaja sie... kiedys inna firma wymieniala ludziom LOTR:TTT a teraz to...
Ciekawe jak tam chlopaki z (dawnego) [b]film.warka.pl [/b] z ich - pewnie sponsorowanym - tekstem:
[blockquote][i] (...)Jeszcze przed przystąpieniem do oglądania filmu, słyszałem głosy, iż dźwięk jest przesunięty względem obrazu, i to znacząco. Ja osobiście czegoś takiego nie stwierdziłem, a jeśli są jakiekolwiek przesunięcia, to są one tak znikome i krótkie, że w żadnym stopniu nie wpływa to na odbiór filmu.(...)[/i][/blockquote]
alez oczywiscie, ze nie wplywa... ;] czepaja sie ci ludzie, no ! ;] hehe
|
|
2004-06-02 14:35:24
|
|
Lance Corporal
|
poprostu ci z KMFu wchodza Vision bez wazeliny aby dostac darmowe płytki dvd :]
|
|
2004-06-02 16:52:07
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
[blockquote] poprostu ci z KMFu wchodza Vision bez wazeliny aby dostac darmowe płytki dvd :][/blockquote]
nie zdziwilbym sie...
a myslisz, ze jak jest z tymi wszystkimi testami sprzetu w Chipie, PCWK itd... ; )
|
|
2004-06-02 18:01:30
|
|
Lance Corporal
|
Właśnie otrzymałem przesyłkę od Vision z Prawidłowo wypaloną płytką Rambo - Pierwsza Krew (wszystko gra) wiec jeśli posiadacie jeszcze felerne wydanie tego filmu piszcie do działu handlowego vision a oni powiedzą wam co dalej robić .
|
|
2004-06-23 19:06:15
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
[blockquote] Właśnie otrzymałem przesyłkę od Vision z Prawidłowo wypaloną płytką Rambo - Pierwsza Krew (wszystko gra) wiec jeśli posiadacie jeszcze felerne wydanie tego filmu piszcie do działu handlowego vision a oni powiedzą wam co dalej robić .[/blockquote]
ale nie dostales chyba wypalonej plytki DVD+/-R? ; )
|
|
2004-06-23 21:09:37
|
|
Lance Corporal
|
ale nie dostales chyba wypalonej plytki DVD+/-R? ; )[/blockquote]
Nie
|
|
2004-06-23 22:04:51
|
|
Private
|
A czy "Autostopowicz" w QDVD jest wadliwy ?
|
|
2004-07-06 01:43:04
|
|
Lance Corporal
|
jest dobre żadnych defektów
|
|
2004-07-07 10:18:12
|
|

Lieutenant Colonel
|
cóż, jeśli opierać się na recenzji na warce (jeśli idzie akurat o tego człowieka, to nie mam zastrzeżeń), to najnowsze wydania QurvaDVD są cienkie jak drut. Szkoda. Tym bardziej żałuję, że długo czekałem na jeden z nich - Duch i Mrok - a tu on właśnie okazuje się najgorszym filmem wydanym z tej serii. Zdaje się więc, że po dobrym (bo nie doskonałym, jak pieli na prawo i lewo) starcie z T2 czy Rambo tudzież Ali, seria zaczyna być typowo polskim wyczynem ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2004-08-16 00:21:30
|
|
|