Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: [RPG] Play By E-Mail Aliens
Lel Petau

Cannon fodder

[RPG] Play By E-Mail Aliens

Cześć, jestem całkiem nowy na tym forum więc od razu chciałbym się przywitać. Miło wiedzieć że komuś jeszcze odpala na punktcie Aliena.
Do rzeczy. Zastanawialiście się kiedyś nad ALIENS RPG w formule PBeM?
Nie chodzi mi tutaj o ALIENS PBeM, ktore byc moze i ciekawe, nie jest rpgiem w pelnym tego slowa znaczeniu. Szukalem na anglojezycznych stronach, ale nie znam na tyle jezyka zeby poradzic sobie z pisaniem na sensownym poziomie. Dajcie znac co myslicie na ten temat.
- Żona?
- Bo jej powiedzialem na ty.
- I?
- Ona do mnie: Oj Zenek ruszylbys sie w koncu. Od 2 lat nie kochalismy sie
- A ja jej na to - no chyba ty.
2004-09-04 01:47:58
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Spark_84@o2.pl Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Re: [RPG] Play By E-Mail Aliens

Witam na forum Smile

Lel Petau napisał:

Zastanawialiście się kiedyś nad ALIENS RPG w formule PBeM?
Nie chodzi mi tutaj o ALIENS PBeM, ktore byc moze i ciekawe, nie jest rpgiem w pelnym tego slowa znaczeniu. Szukalem na anglojezycznych stronach, ale nie znam na tyle jezyka zeby poradzic sobie z pisaniem na sensownym poziomie. Dajcie znac co myslicie na ten temat.

A jest jakas roznica midzy ALIENS PbeM a ALIENS RPG PbeM? Osobiscie nigdy nie uskutecznialem zadnym Pbem-ow, wiec nie wiem i pomoc nie pomoge za bardzo Wink. Jedynie swojego czasu z nudow pogrywalem na studiach w MUD-a AvP, ale pare lat tam juz nie zagladalem, wiec tez tudno mi sie wypowiedziec.
MUD-y i PbeMy chyba powoli umieraja smiercia naturalna na rzecz nowszych gier online, ktorych jest cala masa. Cos jak smierc pagerow na rzecz telefonow komorkowych.
2004-09-06 14:22:48
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Lel Petau

Cannon fodder

Dzięki za przyjęcie:)

Suchy napisał:

MUD-y i PbeMy chyba powoli umieraja smiercia naturalna na rzecz nowszych gier online, ktorych jest cala masa. Cos jak smierc pagerow na rzecz telefonow komorkowych.

Obawiam się że masz rację bo moje poszukiwania na sieci, nie dają na razie owoców (Przynajmniej nie tych zjadliwych). Szkoda że tak się dzieje bo po pomysł PBeM jest naprawdę ciekawy, zwłaszcza dla tych którzy nie mają za wiele czasu. Też kiedyś grałem w AvP MUDA, ale muszę przyznać że jest nudny jak flaki z olejem (albo i gorzej). Co do odpowiedzi na twoje pytanie. Jak masz czas to sprawdź o co chodzi w ALIENS PBEM na :

http://www.geocities.com/recoil_25/alien.html
- Żona?
- Bo jej powiedzialem na ty.
- I?
- Ona do mnie: Oj Zenek ruszylbys sie w koncu. Od 2 lat nie kochalismy sie
- A ja jej na to - no chyba ty.
2004-09-06 15:35:36
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Spark_84@o2.pl Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Cytat:

Też kiedyś grałem w AvP MUDA, ale muszę przyznać że jest nudny jak flaki z olejem (albo i gorzej). Co do odpowiedzi na twoje pytanie. Jak masz czas to sprawdź o co chodzi w ALIENS PBEM na :

http://www.geocities.com/recoil_25/alien.html

Wcale nie taki nudny Wink. Kiedys zasady byly calkiem sensowne, gralo w to moze nieduzo ludzi (z 30 na raz to maks) ale zabawa byla naprawde przednia. Wspolne wypady po 10 alienow na planete Predow, najazdy ludzi na LV (podczas gry obcym to nasza baza wypadowa), wogole kupa dobrej zabawy. Sporo planet, lokacji. Kiedys strzelilem nawet mala recke dla Ciacha - do przeczytania w grach na jego stronie. Pozniej zasady sie pozmienialy i zrobila sie lipa - moze dopiero wtedy zaczales grac?

Co do PbeM - wersja PL byla prowadzona chyba kiedys przez Switasa z tego co pamietam, ale nie wiem czy dziala nadal.
2004-09-06 15:42:43
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Pojawil sie jakis nowy alienowy eRPeG.
Dla zainteresowanych wiecej szczegolow pod tym adresem http://www.freewebs.com/colonial_marine/
2004-12-21 13:59:24
Settesz
17 days?!

Gunnery Sergeant

Nowy RPG;]
Super-mam nadzieje,ze bedzie mial sensowne zasady,bo to wlasciwie jedyna rzecz ktora mi do tej pory przeszkadzala;]
Dzieki za linka;]
Co do pbem'ow,to pamietam przynajmniej kilka,a najlepszym(swego czasu) byl Raining Fire.Nie wiem czy jeszcze istnieje,ale jesli poszukasz..
Aha,RF jest w jezyku angielskim;]Jesli chodzi o polskiego pbema lub MUDa to..Nie,jeszcze sie z czyms takim nie spotkalem.
Pozdr

Ssy
2004-12-21 16:34:02
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1203848 Odpowiedz z cytatem
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu