Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: FORUM AVP2
Mr Brightside
Village Idiot

Private First Class

FORUM AVP2

Członkowie klanu AvP2 Guardian Souls stworzyli forum AVP2. Oto [URL=http://members.lycos.co.uk/gofer/index.php]link[/URL].
2004-07-22 00:46:17
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

LOL...

Wlasnie sobie testuje w domu najnowszego phpBB... i tez sie zdecydowalem na theme solaris Sad - ale ja je chyba przerobie nieco zanim zapodam borda na siec Smile
2004-07-22 04:40:10
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

testing....

Zapraszam do testowania... moze sie sypac lub niedzialac bo po pierwsze jest w fazie testow, po drugie stoi u mnie w domu na wingrozie i moze akorat jest apache wylaczony, albo cos dlubie w tych skryptach, albo gram w CS'a... albo...

Ale sprawdzic czy dziala i jak dziala mozna... a przynajmnije probowac mozna :)

LINK:

http://alienforum.no-ip.info
2004-07-22 18:23:01
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

Nie wiem jak inni

Ale ja jestem przeciwnikiem robienia wielu roznych boaardow - dla roznych tematow. Zwlaszcza na stronyc gdzie jest niewielu aktywnych userow. W praktyce konczy sie tak, ze albo trzeba przehgladac kilka roznych boardow by zobaczyc nowe wiadomosci, albo wszystkie sa ladowane do jednej
(albo przestaje sie wlazic na forum....)

Kiedys, jak sie freeweb zaczal sypac, zaczalem przerabiac bbphp by wygladalo jak aktualne forum, (Suchy wie o co chodzi)....
bez bajerow, ale majace taka sama funkcjonalnosc.

Po szczegoly ewentualnie na priv.
2004-07-23 10:43:06
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

pomoz Edner...

Szczegoly - moze nie koniecznie na prova - moga byc tu.

Jak starowalo forum freewebu to pare osob zarzucalo ze wlasnie nie am podzialu na sekcje...

Ale zasadniczo moze masz racje - na nasze potrzeby wystarczy "jak jest" czyli taki uklad jak jest obecnie na freewebie... tylko ja zielony jestem i nie bardzow wiem jak to zrobic... jak potrafisz to przychakowac to bede dzwieczny za pomoc.

"Nie pytaj co twoje forum moze zrobic dla ciebie - spytaj co ty mozesz zrobic dla swojego forum!" :)

Takze do dziela - hackowac prosze theme SOLARIS - bo chyab zasadniczo ma dosc fajny design... planowalem przerobic mu kolorystyke, tak aby byla niebieskawa - mysle ze to dobra koncepcja - co wy na to?
2004-07-23 14:04:05
v i r u s

Major

... :]

... nic tylko podziwiac :]

v_irus@interia.pl
2004-07-23 16:42:54
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

czy ja wiem

to forum mi się podoba i się przyzwyczaiłem, więc nie widzę sensu aby to zmieniać.
Nowe forum ma ładny design, ale jak powiedział Ender jest nieco mniej funkcjonalne Smile
Póki co się tam nie rejestruję ani nic. Poczekam na rozwój wydarzeń
2004-07-25 18:14:36
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

mefi ma racje, to forum mi sie podoba, jest dosc skromne w szczegoly, i o to chodzi.
no ale zobaczymy, jesli bedzie trzeba sie przeniesc, to sie przeniose...
2004-07-25 21:36:10
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Mefisto: Forum zostanie zmienione bo ida ciezkie czasy i meczy mnie placenie freewebowi - niby nie sa to wielkie pieniadze ale zawsze - pozatym po co mam placic za cos co moge miec za darmo.

Zreszta kasa to nie jest najistotniejszy powod - chcialbym miec sensowna kontrole nad baza danych i mozliwosc robienia backupow kiedy mnie najdzie ochota, a takze mozliwosc swobodnej konfiguracji wugladu borda a nie tylko kolorow tabelek... i kilka dodatkowych opcji jak glosowanie na topiki, ranki userow etc tez sie przyda

Nowe forum stanie na phpBB - juz wiem jak zrobic zeby byl pojedynczy bord Smile [ ender - straszyles mnie na gg ze to moze wymagac wprowadzania zmian w samym enginie... a to jest banalnie proste Smile ].

Nowe forum bedzie "pojedyncze" i tak samo proste jak obecne - za to bardziej konfigurowalne i napedzane silnkiem phpBB - co sie moze przydac kiedys na przyszlosc jakby ktos jednak pozniej uznal ze warto wydzieli osobnego borda na jakies tematy Smile
2004-07-25 21:43:09
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

hmm...ja jestem tu nowy i nie znam starego forum ale przyzwyczaiłem sie do tego i to jest proste w obsłudze. a przeglądanie "tematów w tematach" jest strasznie uciążliwe w praktyce...ale to tylko moje zdanie...jesli nowe forum będzie prostsze (czyt. nie będzie tematów w tematach) to jestem za...
2004-07-25 21:59:09
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

hmm

a co się stanie z tym forum i z wszelkimi informacjami, danymi userów i ich "dorobkiem" ?
Widzę wprawdzie zalążki na nowym forum, takie jak Myśli rozczochrane, czy temat o innych filmach, ale jeśli mamy zaczynać od nowa i znowu produkować się w tematach, które zarówno tu, jak i na poprzednim forum zostały przewałkowane całkowicie, to ja chyba podziękuję.
2004-07-25 23:17:37
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Przychylę się do zdania Mefista. Zmiana forum pociągnie za sobą powrót do starych i wysłużonych tematów. Jeżeli nie znajdzie się sposobu na zapewnienie ciągłości to... czy jest sens?
2004-07-26 00:30:39
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

"Zmiana forum pociągnie za sobą powrót do starych i wysłużonych tematów. Jeżeli nie znajdzie się sposobu na zapewnienie ciągłości to... czy jest sens?"

O powodach pisalem powyżej... ale ok - powtórze jeszcze raz.

Może i zmiany pociagna powrót do starych tematów... nie wiem... można bedzie najciekawsze dyskusje przekleic recznie.. Za to posiadanie pełnego dostępu i kontroli nad WŁASNĄ baza danych da szereg wymiernych korzyści:

- Mozliwość robienie backupow w dowolnej chwili a co za tym idzie bezpieczeństwo danych, tak zeby w przyszłości problem ten sie nigdy juz nie powtorzyl.

- Silnik phpBB, ktory jest stale rozwijany, co daje mozliwosc dowolnych wmiare bezbolesnych zmian i przetasowan na przyszlosc, a juz teraz sporo opcji ktorych nie ma na freewebie jak chocby system rang, ladowanie avatarkow na konto borda, etc.

- Znacznie wieksza kontrola (praktycznie nieograniczona) nad wygladem borda.

- Nie trzeba placic za niego... Smile, zawsze wole te 20 czy ile to tam od czasu do czasu zlotych wplacam wydac na piwo niz na utrzymywanie borda - skoro moge miec lepszego za darmo... zreszta jak pisalem tu nie chodzi nawet o te smieszna kase - choc koniecznosc latania na poczte i wypelniania kwitkow jest meczaca.

Etc...

Generalnie ja bym byl za zmiana... ale zapraszam wszystkich do wyrazania opini Smile na sile nikogo nie zamierzam uszczesliwiac nowym bordem...
2004-07-26 02:43:26
Ender

MODERATOR

Ciacho: to pojedyncze nowe forum - da sie wylaczyc "kategorie" ? bo ja zmienialem kiedys silnik phpBB wlasnie po to by nie bylo zadnej kategorii, nie bylo strony z lista forow... tylko zbey jako glowna strona zawsze sie ladowal spis tematow z forum...
2004-07-26 12:27:15
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

No i własnie o to mi chodziło Smile
te kategorie wszystko utrudniają...i jeszcze CIACHO jak bys wszystko z tego forum przeniósł na tamto to jestem "za" bo pewnie nikomu nie chciałoby się rozpoczynać kolejnej identycznej rozmowy np. na temat czy obcy są inteligentni Razz
2004-07-26 13:25:30
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu