Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Bylo, nie bylo, ale mi sie ciagle snilo... i nie moge :D
Qvintoo
Watashi baka desu

First Sergeant

Bylo, nie bylo, ale mi sie ciagle snilo... i nie moge :D

Sparwa jest taka, drodzy Forumowicze :D

Jest jedna rzecz, ktora mi spokoju nie daje. Spac przez to nie moge, uczyc sie nie moge... i wogole temat jest ciekawy :]

Nie wiem czy byl poruszany wczesniej. Jak tak to kasuje, jak nie to dobrze Very Happy Okej, do rzeczy:

Liczba zabitych obcych, a dokladnie kiedy powinny sie skonczyc zasoby czarnego mieska w kolonii (oczywiscie chodzi mi o Aliens). Bo tak se myslalem i doszedlem droga dedukcji, ze:

-Kolonistow byla okolo setka. Musieli ze soba przytachac jakies zwierzeta domowe (drob, bydlo, psy koty). Zakaladamy, ze wszyscy (razem ze zwierzakami) mogli byc potencjalnymi nosicielami. Djae nam to liczbe okolo 100-150 osobnikow minus krolowa.

A teraz:

-Pierwszy raz jak marines ida na ratunek kolonistom, zabijaja dajmy na to 10-20 obcych. Czyli zostaje jeszcze setka (mniejwiecej). Potem, gdy oddzial barykaduje sie w centrum medycznym, mamy scene z automatycznymi straznikami. Wiadomo ze:

-Byly wsumie 4 dzialka, po 2 na jedna zapore.
-Kazde dzialko mialo zapas amunicji rowny 500.
-Podczas jednej serii dzialko zurzywalo 5 naboi. (widac to doskonale na filmie - monitor dzialek)

Wychodzi na to, ze naboi bylo 2000 naboi. Dzielimy to przez 5 co daje 400. Jak wiadomo dzialka wytracily cala amunicje. Czyli lacznie musialy poszatkowac okolo 400 obcych. Zakladajac, ze pudlowaly (chociaz to nie mozliwe, tunel, w ktorym byly usawione byl prosty jak strzala) daje nam 200.

Konkluzja:

Obcych bylo za malo Very Happy Byla ich setka, a zabito ponad 200 Very Happy (doliczmy do tego sama krolowa i jej przydupasy). No i tak... Czy to zwykly bug filmowy, przeoczenie a moze mi sie juz cos ryje pod baniakiem Very Happy Prosze o odpowiedz....
2004-05-23 21:46:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

hmm

po 1: taka sprawa już była poruszana
po 2: kolonistów było, o ile dobrze pamiętam 158 (tablica z nazwą) + wspomniane zwierzątka były na pewno, czyli niech będzie 200
po 3: trudno uznać to do końca za bug, gdyż niewiele wiemy o tamtejszych wydarzeniach, oprócz strzępków informacji. Można jednak założyć, że jest to błąd, ale nie taki żeby nie spać po nocach Smile
2004-05-23 22:59:02
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

Temat klasyczny chyba.

Mam gdzieś w chacie arkusz Excela z obliczeniami. Wyszło mi, że w momencie wybuchu końcowego przy życiu zostało mniej niż 20 sztuk.

Jeśli chodzi o wydajność działek, to liczyłem wrzaski obcych w odniesieniu do liczby wystrzelanej amunicji Smile
2004-05-23 23:01:16
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1570404 Odpowiedz z cytatem
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

temat dobry...
a pamietacie, co bylo napisane na pudelku od DVD/VHS ALIENS (wydania LEGACY)? "(...)nie jeden potwor, ale tysiace..." lol
2004-05-24 21:10:51
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu