Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Alien III Hicks Extended Edition
Suchy
F161

MODERATOR

Alien III Hicks Extended Edition

Widze ze Hicks nie pali sie do pochwalenia sie innym swoim nowym dzielem, wiec napomkne cos od siebie ;)

Obrobce poddana zostala wersja kinowa A3 oraz A3SE. Zachowane jest wiekszosc scen z wersji rozszerzonej, ale zamieniono npp scene narodzin - obcy wychodzi z psa. Zamieniona jest scena koncowa na wersje z rodzaca sie Krolowa. Dzwiek w calosci jest tak zmiksowany, ze praktycznie dla laika nie widac, ze cos bylo wklejane/wycinane. Dodatkowo smaczki w postaci tekstow z ALIENS (scena pogrzebu: kiedy zrzucaja cialo Hicksa i Newt do pieca slychac glos Newt: "Can I dream now?" ).
Brawa i gratulacje dla Hicksa za kawal solidnej roboty.

Oprocz Ciacha i mnie nie wiem czy ktos to jeszcze otrzymal, ale wszyscy beda mogli obejrzec na zlocie u Kolabora, chyba ze Hicks zdecyduje sie podeslac komus osobiscie ;)

O wiecej szczegolow typu co i jak pytajcie teraz autora Smile
2004-05-18 08:42:58
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

A to miała być tajemnica ;)

Żartuję. Wpadłem na pomysł zrobienia takiej wersji zaraz po tym jak zobaczyłem po raz pierwszy Alien III SE. Brakowało mi scen ze Spikiem a przedewszystkim narodzin królowej. Więc postanowiłem przerobić wersję SE tak aby mi odpowiadała. Właściwie to planowałem nawet przemontować całą scenę pogrzebu uzupełniając ją o ujęcia z ALIENS ale trudności techniczne i chaos formalny jaki by wywołał taki zabieg zmusiły mnie do porzucenia tego pomysłu (ocalało jedynie pytanie Newt w tle, podczas pogrzebu).

Cieszę się, że zainteresowanym się podoba.
2004-05-18 11:33:28
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
qLA

Lance Corporal

No, no, chcialbym moc zobaczyc taki kawal dobrej, edytorskiej roboty!
2004-05-18 14:12:06
v i r u s

Major

... no to k.... sfietnie....

dobrze ze ktos wspomnial - bo mialem robic to samo.. Razz - sie bym narobil.... btw ma ktos zdiwixowane obie wersje na tych samych parametrach co to moglbym se usiasc w domu przed premierem i se pomontowac?

v_irus@interia.pl
2004-05-18 17:24:44
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

[blockquote] A to miała być tajemnica ;)

Żartuję. Wpadłem na pomysł zrobienia takiej wersji zaraz po tym jak zobaczyłem po raz pierwszy Alien III SE. Brakowało mi scen ze Spikiem a przedewszystkim narodzin królowej. Więc postanowiłem przerobić wersję SE tak aby mi odpowiadała. Właściwie to planowałem nawet przemontować całą scenę pogrzebu uzupełniając ją o ujęcia z ALIENS ale trudności techniczne i chaos formalny jaki by wywołał taki zabieg zmusiły mnie do porzucenia tego pomysłu (ocalało jedynie pytanie Newt w tle, podczas pogrzebu).

Cieszę się, że zainteresowanym się podoba.[/blockquote]

no, no... dobra robota!

Mam pytanko - w jakiej jakosci masz zapisany material koncowy? DVD? DivX?
Te problemy techniczne, przez ktore nie mogles dac wstawek z AL|ENS to inny aspekt wideo (1.85:1 zamiast 2.35:1) ?
2004-05-18 20:31:03
HICKS

MODERATOR

[blockquote]Mam pytanko - w jakiej jakosci masz zapisany material koncowy? DVD? DivX?[/blockquote]

DivX upakowany na 2 CD (bez napisów)

[blockquote]Te problemy techniczne, przez ktore nie mogles dac wstawek z AL|ENS to inny aspekt wideo (1.85:1 zamiast 2.35:1) ?[/blockquote]

Też ale z tym jeszcze jakoś można sobie poradzić. Aspect ratio jest problemem gdyż tylko Aliens jest w takim formacie zapisany pozostałe części sagi mają 1.85:1. Więc trudno jest zrobić jakiś porządny teledysk zawierający ujęcia z wszystkich części.

Głównie chodzi o to, iż scena pogrzebu rozgrywa się na dwóch płaszczyznach (ceremonia przy piecu i miejsce w którym dogAlien wychodzi ze Spike'a). Gdybym powrzucał ujęcia z Aliens powstał by chaos. Poza tym jest jeszcze jeden aspekt, który trzeba wziąść pod uwagę - ścieżka dźwiękowa. Wrzucając nowe ujęcia film wydawał by się "poszatkowany" akustycznie - co w przypadku Alien 3 byłoby zbrodnią.
2004-05-18 23:43:41
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

[blockquote]
DivX upakowany na 2 CD (bez napisów)
[/blockquote]

ale masz jeszcze voby, czy tam mpegi ? przeciez teraz juz nagrywary tanieja i szkoda, zeby pozniej tylko zostalo to w DivX, skoro moznaby to wysmazyc bez kompresji w DVD...

[blockquote]

Też ale z tym jeszcze jakoś można sobie poradzić. Aspect ratio jest problemem gdyż tylko Aliens jest w takim formacie zapisany pozostałe części sagi mają 1.85:1. Więc trudno jest zrobić jakiś porządny teledysk zawierający ujęcia z wszystkich części.

Głównie chodzi o to, iż scena pogrzebu rozgrywa się na dwóch płaszczyznach (ceremonia przy piecu i miejsce w którym dogAlien wychodzi ze Spike'a). Gdybym powrzucał ujęcia z Aliens powstał by chaos. Poza tym jest jeszcze jeden aspekt, który trzeba wziąść pod uwagę - ścieżka dźwiękowa. Wrzucając nowe ujęcia film wydawał by się "poszatkowany" akustycznie - co w przypadku Alien 3 byłoby zbrodnią.[/blockquote]

aha, a nie myslales nad multiangle? ; )
2004-05-19 00:25:23
HICKS

MODERATOR

[blockquote]ale masz jeszcze voby, czy tam mpegi ? przeciez teraz juz nagrywary tanieja i szkoda, zeby pozniej tylko zostalo to w DivX, skoro moznaby to wysmazyc bez kompresji w DVD...[/blockquote]

Nie, stosowałem inną metodę. Najpierw zDivXowałem Alien III SE. Później tymi samymi parametrami DivXowałem wybrane ujęcia Alien III. Przez cały czas pracowałem na plikach .avi

[blockquote]aha, a nie myslales nad multiangle? ; )[/blockquote]

Hehehehehe

Pomysł ciekawy ale z wykonaniem byłoby kiepsko Wink
2004-05-19 00:36:39
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu