Autor |
Temat: Alien III Hicks Extended Edition |
MODERATOR
|
Alien III Hicks Extended Edition
Widze ze Hicks nie pali sie do pochwalenia sie innym swoim nowym dzielem, wiec napomkne cos od siebie ;)
Obrobce poddana zostala wersja kinowa A3 oraz A3SE. Zachowane jest wiekszosc scen z wersji rozszerzonej, ale zamieniono npp scene narodzin - obcy wychodzi z psa. Zamieniona jest scena koncowa na wersje z rodzaca sie Krolowa. Dzwiek w calosci jest tak zmiksowany, ze praktycznie dla laika nie widac, ze cos bylo wklejane/wycinane. Dodatkowo smaczki w postaci tekstow z ALIENS (scena pogrzebu: kiedy zrzucaja cialo Hicksa i Newt do pieca slychac glos Newt: "Can I dream now?" ).
Brawa i gratulacje dla Hicksa za kawal solidnej roboty.
Oprocz Ciacha i mnie nie wiem czy ktos to jeszcze otrzymal, ale wszyscy beda mogli obejrzec na zlocie u Kolabora, chyba ze Hicks zdecyduje sie podeslac komus osobiscie ;)
O wiecej szczegolow typu co i jak pytajcie teraz autora
|
|
2004-05-18 08:42:58
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
A to miała być tajemnica ;)
Żartuję. Wpadłem na pomysł zrobienia takiej wersji zaraz po tym jak zobaczyłem po raz pierwszy Alien III SE. Brakowało mi scen ze Spikiem a przedewszystkim narodzin królowej. Więc postanowiłem przerobić wersję SE tak aby mi odpowiadała. Właściwie to planowałem nawet przemontować całą scenę pogrzebu uzupełniając ją o ujęcia z ALIENS ale trudności techniczne i chaos formalny jaki by wywołał taki zabieg zmusiły mnie do porzucenia tego pomysłu (ocalało jedynie pytanie Newt w tle, podczas pogrzebu).
Cieszę się, że zainteresowanym się podoba. ____________________________________
|
|
2004-05-18 11:33:28
|
|
Lance Corporal
|
No, no, chcialbym moc zobaczyc taki kawal dobrej, edytorskiej roboty!
|
|
2004-05-18 14:12:06
|
|

Major
|
... no to k.... sfietnie....
dobrze ze ktos wspomnial - bo mialem robic to samo.. - sie bym narobil.... btw ma ktos zdiwixowane obie wersje na tych samych parametrach co to moglbym se usiasc w domu przed premierem i se pomontowac? ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2004-05-18 17:24:44
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
[blockquote] A to miała być tajemnica ;)
Żartuję. Wpadłem na pomysł zrobienia takiej wersji zaraz po tym jak zobaczyłem po raz pierwszy Alien III SE. Brakowało mi scen ze Spikiem a przedewszystkim narodzin królowej. Więc postanowiłem przerobić wersję SE tak aby mi odpowiadała. Właściwie to planowałem nawet przemontować całą scenę pogrzebu uzupełniając ją o ujęcia z ALIENS ale trudności techniczne i chaos formalny jaki by wywołał taki zabieg zmusiły mnie do porzucenia tego pomysłu (ocalało jedynie pytanie Newt w tle, podczas pogrzebu).
Cieszę się, że zainteresowanym się podoba.[/blockquote]
no, no... dobra robota!
Mam pytanko - w jakiej jakosci masz zapisany material koncowy? DVD? DivX?
Te problemy techniczne, przez ktore nie mogles dac wstawek z AL|ENS to inny aspekt wideo (1.85:1 zamiast 2.35:1) ?
|
|
2004-05-18 20:31:03
|
|
HICKS
|

MODERATOR
|
[blockquote]Mam pytanko - w jakiej jakosci masz zapisany material koncowy? DVD? DivX?[/blockquote]
DivX upakowany na 2 CD (bez napisów)
[blockquote]Te problemy techniczne, przez ktore nie mogles dac wstawek z AL|ENS to inny aspekt wideo (1.85:1 zamiast 2.35:1) ?[/blockquote]
Też ale z tym jeszcze jakoś można sobie poradzić. Aspect ratio jest problemem gdyż tylko Aliens jest w takim formacie zapisany pozostałe części sagi mają 1.85:1. Więc trudno jest zrobić jakiś porządny teledysk zawierający ujęcia z wszystkich części.
Głównie chodzi o to, iż scena pogrzebu rozgrywa się na dwóch płaszczyznach (ceremonia przy piecu i miejsce w którym dogAlien wychodzi ze Spike'a). Gdybym powrzucał ujęcia z Aliens powstał by chaos. Poza tym jest jeszcze jeden aspekt, który trzeba wziąść pod uwagę - ścieżka dźwiękowa. Wrzucając nowe ujęcia film wydawał by się "poszatkowany" akustycznie - co w przypadku Alien 3 byłoby zbrodnią. ____________________________________
|
|
2004-05-18 23:43:41
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
[blockquote]
DivX upakowany na 2 CD (bez napisów)
[/blockquote]
ale masz jeszcze voby, czy tam mpegi ? przeciez teraz juz nagrywary tanieja i szkoda, zeby pozniej tylko zostalo to w DivX, skoro moznaby to wysmazyc bez kompresji w DVD...
[blockquote]
Też ale z tym jeszcze jakoś można sobie poradzić. Aspect ratio jest problemem gdyż tylko Aliens jest w takim formacie zapisany pozostałe części sagi mają 1.85:1. Więc trudno jest zrobić jakiś porządny teledysk zawierający ujęcia z wszystkich części.
Głównie chodzi o to, iż scena pogrzebu rozgrywa się na dwóch płaszczyznach (ceremonia przy piecu i miejsce w którym dogAlien wychodzi ze Spike'a). Gdybym powrzucał ujęcia z Aliens powstał by chaos. Poza tym jest jeszcze jeden aspekt, który trzeba wziąść pod uwagę - ścieżka dźwiękowa. Wrzucając nowe ujęcia film wydawał by się "poszatkowany" akustycznie - co w przypadku Alien 3 byłoby zbrodnią.[/blockquote]
aha, a nie myslales nad multiangle? ; )
|
|
2004-05-19 00:25:23
|
|
HICKS
|

MODERATOR
|
[blockquote]ale masz jeszcze voby, czy tam mpegi ? przeciez teraz juz nagrywary tanieja i szkoda, zeby pozniej tylko zostalo to w DivX, skoro moznaby to wysmazyc bez kompresji w DVD...[/blockquote]
Nie, stosowałem inną metodę. Najpierw zDivXowałem Alien III SE. Później tymi samymi parametrami DivXowałem wybrane ujęcia Alien III. Przez cały czas pracowałem na plikach .avi
[blockquote]aha, a nie myslales nad multiangle? ; )[/blockquote]
Hehehehehe
Pomysł ciekawy ale z wykonaniem byłoby kiepsko  ____________________________________
|
|
2004-05-19 00:36:39
|
|
|