Autor |
Temat: Do wszystkich, szczegolnie do nowych. |
MODERATOR
|
Do wszystkich, szczegolnie do nowych.
Widze, ze pare spraw trzeba wyjasnic kilku osobom od poczatku. I zeby mnie nikt nie zrozumial, ze tu siedza sami powazni ludzie co graja w szachy i pija tylko markowe trunki po 200 zeta za flache...
To nie jest forum publiczne! Nie mozna tu robic czego sie chce i jak sie chce. Moze zabrzmi to jakos dziwnie, ale nie wszyscy beda tu traktowani tak samo!!! Nowi musza sie nauczyc, ze osobty starsze stazem sa znane lepiej i beda traktowane bardziej ulgowo. Bez owijania w bawelne: Wolno im wiecej i tyle, jak sie nie podoba to trudno. Vyso napisal co mysli, mial do tego prawo a co najwazniesze mial racje. Obrazanie sie na niego jak jakas rozpieszczona prima balerina i wrzucanie na niego traktuje jako zwykla chec do pyskowki. Nie macie racji a warczycie. Posiedzicie troche na forum, napiszecie pare sensownych postow (kurwa, sprawdzajce czasem ortografie!!!), dajac innym do zrozumienia, ze macie cos w glowie i ludzie od razu beda was inaczej odbierac. Dziwne?
Kolejna sprawa to tematy typu ++Figurki Aliena++ Na listosc boska, ludzie! Koles pyta sie gdzie kupic figurki aliena, w tym samym poscie sam sobie odpowiada! Pozniej jeszcze raz to samo 2 posty dalej. Przejrzyj kilka stron, poszukaj na wlasna reke. Wykaz sie jakas inicjatywa! Jak podczas poszukiwan trafisz na cos nietypowego, to pokaz innym. A nie zasmiecasz forum gownianym tematem. Jesli za punkt honoru postawiliscie sobie np napisanie minimum 2 postow dziennie to nie tedy droga. Czasem na forum sa przestoje, nie pojawia sie zaden nowy temat przez caly tydzien, czasem w ciagu calego dnia pojawi sie tylko 1 nowy post - taka jest specyfika tego forum! Nie piszcie nic na sile "zeby tylko cos sie dzialo"!!! 3 razy sie zastanowcie, czy kogos oprocz was bedzie interesowac to co macie do powiedzenia. To, ze mozna sie dostosowac moze potwierdzic np Kolabor albo Surt (right?).
I do wszystkich, ktorzy tak zaciekle bronia wszystkich nowych: Pewna formula/specyfika wypowiedzi zostala wypracowane przez tych kilka lat, zarowno tutaj jak i wczesniej na boardzie. Jak ktos chce postowac, to niech przez jakis czas zobaczy w jakim stylu to forum funkcjonuje zeby pozniej nie mial pretensij. Nie mam zamiaru dostosowywac forum do potrzeb nowych uzytkownikow. Jak ktos chce tu postowac niech sam sie dostosuje!
Wiekszosc zna mnie osobiscie i wie, ze raczej nie jestem sklonny do zwady. Ale porzadek bede trzymal tak jak robilem to wczesniej. W temacie Vysa "Do wszystkich..." kilka osob ponioslo nerwy. Postowanie tutaj to nie prawo, ale przywilej, niezaleznie od tego jak do tego podchodzicie i mam zamiar byc konsekwentny (w granicach rozsadku).
Aha. Nikogo nie zniechecam, tylko mowie jak sie przedstawia sytuacja. Dodam, ze w zyciu nie napisalem tak dlugiego posta, wiec to kurwa uszanowac i wszyscy zachowywac sie od tej pory (w miare) spokojnie Jeszcze jedna czyjas osobista wycieczka odnosnie tego co sie dzialo przez ostatni tydzien i bedzie ban i chuj mnie obchodzi czy slusznie czy nie.
!!!
|
|
2004-03-08 21:14:45
|
|

MODERATOR
|
swoje zdanie wyrazilem w poprzednim do nowych....
... i go nie zmieniam....
Suchy, nie przeginaj. Juz taki topic byl. Powtarzasz sie. Powinienes tamten odblokowac i tam napisac :)
A na powaznie:
niestety forum nie umozliwia podczepienia jakiegos topicu na samej gorze... ale co jakis czas mozna dawac duzymi literami topic DO NOWYCH, tekst z regulaminem, kilka slow zachety od Suchego , temat blokowac by nikt nie odpisywal. Po prostu tablica informacyjna. Ewentualnie co jakis czas cos dodac, by wskoczyl na sama gore?
W sumie niewazne....
:) ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-03-08 21:37:21
|
|

Major
|
hmmm....
...odnosnie regulaminu... kiedys poruszalem sprawe linkow stron opiekujacych sie forum... dlaczego nie moznaby pod nimi umiescic odsylaczy... nie znam budowy tej strony i nie wiem czy mozna (mozna?) by cos takiego zrobic - wkleic link do strony z regulaminem na serwer ciacha lub twoj ender ewentualnie niech ciacho rozszerzy podstronke wejsciowa (ja zawsze wchodze przez stronke ciacha - reszta moglaby zrobic podobnie na swoich stronach...) na forum o info dla nowych (napisane wolami...)
ewentualnie finalnie - poruszany kiedys przez forumowiczow i ciacha pomysl napisania wlasnego boarda i przeniesienia forum na nowe, piekniejsze, lepiej zorganizowane miejsce... :PPP (rozmazylem sie cholera...) ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2004-03-08 21:54:17
|
|

MODERATOR
|
Co do regulaminu wejscie przez moja strone jest mozliwe tylko poprzez stronke:
http://aliens.g4sa.net/forum.html
Jest tam minimum (wzorowane na Ciacho'wym)  ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-03-08 21:56:03
|
|

Major
|
...ender....
... ok a tak na marginesie uaktualnil bys linka do ciacha.... bo strona od dawna znajduje sie na serwerze ibt a nie bilbo...
pozdro ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2004-03-08 21:59:50
|
|

MODERATOR
|
...virus....
wiem, wlasnie zauwazylem....
 ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-03-08 22:01:50
|
|

MODERATOR
|
Kilka slow odemnie odnosnie forum i jego dzialania:
1:
Forum bedzie moderowane! To juz taka "nowa swiecka tradycja" ze zajmuje sie tym Suchy - i jesli o mnie chodzi ma moje pelne poparcie. Bynajmniej nie chodzi o to zeby tu kogos "temperowac", zeby wprowadzac cenzure czy jakiekolwiek rygory... po prostu jak pokazuje doswiadczenie delikatne moderowanie jest niezbedne bo inaczej sie robi smietnik rodem z chata onetu czy interi. Zaraz ktos pewnie napisze ze mu sie to niepodoba... trudno... wszystkich nie uda sie nigdy zadowolic... "Grupa trzymajaca Wladzie" zawsze wykazywala rozsadek i umiar, i nigdy dotad nie usnela zadnego postu bez powodu... wiec moze dajcie jej odpowiedni kredyt zaufania zamiast ciagle narzekac!
2:
Ender - obiecales kiedys zrobic nowe logo dla forum... to bylo z rok temu... Virus - moze ty bys zrobil nowe logo? BTW moze bys odpisal na mojego maila w zwiazku z ilustracjami do mauala...
Tak czy inaczej logo zostanie zmienione! Zobacze przy okazji czy da sie gdzies na gorze podczepic linka do jakiejs strony z "regulaminem" - zeby bylo jasne co jest tu mile widziane a co nie.
BTW2: jak rozumiem (NIESTETY) obcy.net padl na dobre?! , i jego adresu na razie nie ma sensu wpisywac w nowym logo?! (Piok - odezwij sie!)
3:
Regulamin forum?! Hmmm... w zasadzie nie istnieje nic takiego... te 3 zdania na krzyz ktore mozna podsumowac "oczekujemy od postujacych minimum kultury osobistej" - chyba trudno uznac za regulamin?! Ale moze warto bedzie cos takiego stworzyc - bazujac na tym co napisal Hicks w topiku Vysogotka - bo naprawde sie momentami bajzel robic zaczyna.
4:
Sobie i wszystkim zycze aby bylo tu mniej gadania o forum a wiecej o obcym i szeroko pojetej fantastyce... wielu ciekawych topikow i fajnych nowych userow... :)
END OF TRANSMISSION ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2004-03-09 01:13:50
|
|

MODERATOR
|
EOT
Koniec z odezwami do nowych, koniec z klotniami.
Wywalilem czesc trej dyskusji bo byla o niczym.
Co do klotni i wymiany pogladow nie dotyczacych ALIENS - prosze na priv.
Mam nadzieje ze co niektorzy sie uspokoja.
Wiecie, ortografy w malej ilosc nie raza, ale czasami nei daje sie tego czytac...
to samo tyczy sie naduzywania wyrazu kurwa itp.
EOT ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-03-10 09:08:08
|
|
|