Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: pomocy !!
marta

Private

pomocy !!

Hej. szukam pomocy. zastanawiam się co znaczy nazwa AURIGA z czwartej częśći. wiem, ze to inna nazwa na gwazdozbiór wożnicy ! ale nic poza tym, gdyby ktos miał jeszcze jakies informacje to bedę wdzezna :d
2004-03-03 20:56:14
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
marta

Private

ciekawość to pierwszy stopien...

potrzebuje tego do pracy na temat czołówek Obcych. wszystkich czterech części ! no i jesli Auriga coz znaczy, a podejrzewam, ze własnie tak jest, to byłby dobrze umieścic to w swojej pracy !
tak więc czekma Smile
2004-03-04 11:11:45
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

wpisz sobie

w jakąkolwiek wyszukiwarkę AURIGA i Ci wyskoczy większość skojarzeń
2004-03-04 15:52:38
marta

Private

no tak

no tak, tylko, że tam nie ma fanów Obcego, którzy moga iedziec więcej. na strinie CIACHA nic nie ma Sad ale juz nieszkodzi, cos wymyslę !
2004-03-04 17:59:46
Kolabor
Uuuuu...

Major

tylko ze

auriga to nie nazwa wymyslona przez tworcow obcego, tak mi sie zdaje przynajmniej. mefi ma racje, wpisz se w google "auriga" i ci znajdzie kilka ladnych rzeczy Smile
2004-03-04 18:53:53
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Do Marty jesli czyta: mozna wiedziec jaka dostalas ocene za ta prace, ktora jest u Ciacha?? Czytalo sie calkiem spoko. Co do tytulu pracy, jak juz dawalas Nostromo, Sulaco i Aurigie, to zamiast Fioriny powinnas dac Patne, ale to szczegol.

5- Very Happy
2004-03-29 21:00:34
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
kabukiman
The Electrician ;)

First Sergeant

Ty purysto Smile Pamiętaj, że Patna pojawia się tylko w nowelizacji, więc nie wiadomo, czy zaliczać ją do kanonu.
2004-03-29 21:22:37
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

bardzo fajny tekst, a do tego nie nudzi Smile
Brakuje mi tylko rozwinięcia tego, co jest w tytule, czyli Nostromo - Sulaco, etc., tym bardziej, że Auriga została mniej więcej wyjaśniona, a nazwy statków też stanowią pewną spójność pomiędzy częściami sagi.
2004-03-29 23:01:09
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

Nie zapominajmy o Narcissusie :)

Q
2004-03-30 00:35:41
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1570404 Odpowiedz z cytatem
marta

Private

no no no

Jesli fani Obcego są zadowoleni, to bardzo sie ciesze Smile) jesli chodzi o Fiorinę, to znalazla sie w tytule, bo umiescilam tam mijesca akcji !!
za prace otrzymałam 4 Smile)) mogło byc lapiej... powiedzialam babce, ze chciałabym napisac prace o przemianach w kolejnych częsciach Obcego, ale ona stwierdziła, ze to temat na prace magisterską i chyba tak zrobie Smile) za kilka lat oczywiście.
2004-03-31 12:30:28
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Pytanie do Marty

Czy studiujesz Kulturoznawstwo??
2004-03-31 13:18:52
xenomorph

Lance Corporal

Na początku małe przeprosiny dla userów za offtop.

Poszukuję osób chętnych wykazać się swoją pisarską płodnością , którzy napisaliby pare artykułów do mojego fan zine'a, tematyka to Predator i Alien.
Potrzebuje jakiś textów na temat:
-tattoos
- recenzje
-opisy
-grafiki
itd.

Chętnych zapraszam na gg, celem ustalenia całej operacji.

ps. nie oczekujcie jakiejś zapłaty czy coś ,najwyższą zapłatą będzie dostarczenie dla Was zine'a
pozdrawiam! i czekam na oferty.
2004-03-31 20:09:13
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 328378267 Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

"...zakon stworzony przez więźniów dowodzonych nie przez naczelnika, ale Dylana, charyzmatycznego kapłana."

Nom, to nic nie znaczące szczególy, ale nie "Dylan" tylko "Dillon", no i "mordercę kobiet" mimo wszystko trudno nazwać kapłanem. Chociaż trzeba przyznać, że charyzmatyczny był, ponad wszelką miarę.

Co do samego wypracowania, to naprawdę gratuluję, od dawna żaden tekst mnie tak nie wciągnął, mimo iż regularnie staram sie śledzić info w takich czasopismach jak "Wprost", "Newsweek" i "Polityka" (z całym szacunkiem dla tamtejszych dziennikarzy). Nie chodzi już o to, że to o OBCYM, ale po prostu tutaj widać wielką lekkość, jedno wyraźnie wynika z drugiego, czyta sie płynnie i co najważniejsze to wszystko co już dawno znam, przedstawione jest w nowy sposób. Mógłbym nawet rzec, ze dzieki tekstowi Marty jeszcze raz przypomniała mi sie ta moc obcego, te sugestywne obrazy, to wspaniałe uczucie towarzyszące mi podczas oglądania kolejnych części po raz pierwszy. Ten chłód pustych korytarzy. Bardzo ciekawe wypracowanie.
2004-04-01 14:02:45
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
marta

Private

Może juz mnie tak nie chwalcie, bo czuje sie zawstydzona Smile) nie myslałam, że to może sie az tak spodobac. Widzicie wybrałam sobie taki a nie inny temat, bo chciałm napsiac o czyms co lubie, a Obcego uwielabiam. poza tym polecam to wszytkim !! takie zagłebianie sie w treśc jest niesamwoite, naprawde odkrywa sie tyle nowych rzeczy i patrzy na to co do tej pory sie po prostu przezywało w zupełnie inny sposób !! zaczynam uwielbiac kino gatunków. Co do Dylana, to na pewno Dillon ?? nie sprawdzałam tego nigdzie, napisałm tak jak usłyszałam, ale byc może zasugerowałam się tłumaczeniem. w każdym razie dzieki za uwage:) no i myślę, że Dylan/ Dillon jest duchowym przywódcą. nieszkodzi, że odsiaduje wyrok za morderstwo ! wszyscy odsiadują ! ale w ten sposób tworzą cos w rodzaju sekty, czy jakos tak. ta część ma w sobie jeszce wiele interesujących rzeczy, które można przeanalizować, a których sie nie domyslamy. np. dowiedzialam sie, że Fincher korzystal z obrazów jakiegos malarza przy tworzeniu scenografi...może Wy cos o tym wiecie ?

do Hicksa !! tak, studiuje kulturoznawstwo?jak to wyczaiłes ?
2004-04-04 19:01:24
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

heh

Hicks wie wszystko Very Happy
2004-04-04 19:07:27
marta

Private

'You admire him'

Hicks wie wszystko Smile)) niech bedzie Kapralu ?? czy to ze studiuje co studiuje wynika z poedjścia do Obcego Smile))
2004-04-04 20:18:32
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

HICKS wie wszystko Smile Tym bardziej że studiuje to samo. Nie trudno rozpoznać osobę która jest na Filmoznawstwie. Mam jeszcze pytanie tylko w którym mieście. Bo jeszcze okaże się że jesteś Martą z mojego roku Very Happy
2004-04-04 20:35:56
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

świat

jest pełen niespodzianek Smile
2004-04-04 23:41:41
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

1. Matra - gratuluje pracy.

Taki mały off-top
2. HICKS, Marta - jesteście oboje na filmoznawstwie??? Jeeezu - to właśnie kierunek który sobie wybrałem. W jakim mieście? Czy moglibyście mi wysłać na maila może jakies wiadomości które trzeba zgłębić by się dostać na filmoznawstwo??

At last I'm not alone...Very Happy
2004-04-05 07:42:36
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Hicks, o ile studiujesz w Katowicach, to jestes z Marta na roku Wink
2004-04-05 10:50:19
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu