Autor |
Temat: [OT] The Day After Tomorrow |
MODERATOR
|
[OT] The Day After Tomorrow
Bylem dzisiaj w kinie i moja uwage przykul taki oto plakat:
[IMG=http://www.republika.pl/hrgiger/tdat.jpg]
W sumie prawie nic na temat tego filmu nie wiadomo, trailer mi sie nie odpala, ale plakat conajmniej intrygujacy Premiera za 96 dni. Strona oficjalna:
[URL=http://www.thedayaftertomorrow.com]www.thedayaftertomorrow.com[/URL]
EDIT: Wg imdb.com jakas mala role gra tam Ian Holm
|
|
2004-02-21 15:57:28
|
|

Lieutenant Colonel
|
tak, jeden z najbardziej oczekiwanych przeze mnie tytułów
rzecz się dzieje chyba po wojnie lub jakiejś katastrofie i jedyne, co słyszałem, to że ma być nowatorski, ale w jakim sensie, to tego już nikt nie powiedział. ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2004-02-21 20:12:27
|
|

Lieutenant Colonel
|
Trailer WGNIATA. Taką schize robi. Rewelacja, no i ta muzyka w tle. BOMBA  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2004-02-21 20:40:32
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
I don't wanna rain on your parade....
....ale to film duetu Emmerich/Devlin, którzy zrobili takie czady jak Dzień Niepodległości, Godzillę i inne pierwszej klasy hity....
Dzień Niepodległości na trailerach też wyglądał na najlepszy film świata, a w końcu okazał się wielkim dnem, więc na razie powstrzymam swój entuzazjm co do Day After Tomorrow. ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2004-02-22 11:18:57
|
|
MODERATOR
|
Nikt sie przedwczesnie nie zachwyca. Chodzi o sam plakat ktory mimo wszystko daje do myslenia Ja lubie klimaty typu zaglada/fallout. Ogolnie, tematyka post-nuclear-apocalypse i inne spokrewnione trafiaja w moje gusta
Czy ktos z forum (Vyso?) potrafi moze powiedziec cos wiecej o tym serialu:
http://www.imdb.com/title/tt0290966/ ?
Jakos zle kojarzy mi sie aktor grajacy glowna role ale ciekawy jestem, nie powiem
|
|
2004-02-22 13:39:10
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
No pewnie że postapokalipsa rządzi. Niestety kosmici i Godzilla też rządzą, a Emmerich oba te tematy utopił :)
A Jeremiah to serial J.M. Straczyńskiego (tego od Babylonu 5) na podstawie komiksu własnego autorstwa. Oglądałem tylko wybiórczo niektóre odcinki ale jest naprawdę niezły i zrobiony z ładnym rozmachem. Inspiracja Falloutem jest w tym serialu dość widoczna.... ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2004-02-22 13:47:14
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Tez lubie klimaty post-apokaliptyczne.
Podobał m się film "Dzień Zagłady" bo tu asteroida walnęła w ziemie i głównie dlatego podobał mi sie bardziej od Armagedonu.
Trailer zaraz zassam...zobaczymy... ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2004-02-22 14:00:04
|
|
Private
|
O rzesz ty o jacie w morde kurcze pieczone! Nuklearna zima rlz juz wim ze pojde na ten film!
|
|
2004-02-23 10:48:00
|
|
Lance Corporal
|
No rzeczywiscie plakat wyglada zachecajaca- ale kwestai ajakosci filmu wyjdzie po jego obejrzeniu - niestety:) No chyba ze ktos bedzie mial jakies fajne przecieki na jego temat to poprosze:)
|
|
2004-02-23 12:44:28
|
|

Captain
|
Poruszenie wieksze niz przy AVP
No plakat nawet, ale to o nczym nie świadczy, zobacze trailer to pogadamy
|
|
2004-02-23 13:31:43
|
|
Lance Corporal
|
Obejrzalem trailer. Uczuica mieszane. Niby to ladnie wyglada, niby jakas atmosfera - ale zalatuje chaltura - dopiero koncoweczka napawa optymizmem. ale jesli calosc tez taka bedzie to porazka. Efekt wody zalewajacej wiezowce troszke jakby sztucznawy. Na koniec widac miasto a raczej jego resztki. Wszystko zmrozone - tylko tez troche nienaturalnie bo wyglada jakby zmrozilo w kilka sekund po zalaniu. Ciekawe. No nic poczekamy na inny trailer i zobaczymy.
|
|
2004-02-23 14:24:52
|
|
MODERATOR
|
[blockquote] Nie przepadam z remake'ami, ani za twórczością Emmericha. Nie sądze, aby coś dobrego z tego projektu wyszło (trailer zupełnie nie robi na mnie wrażenia). Poczekamy zobaczymy.[/blockquote]
Szybko przekresliles caly film :> I czego to remake? bo jakos nie kojarze.
|
|
2004-02-23 20:27:39
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
http://www.imdb.com/title/tt0085404/
Tu masz link do filmu "The day after" (1983) . Przekreśliłem szybko bo nie cenię sobie dotychczasowych filmów Emmericha i wiele się nie spodziewam i po tym. ____________________________________
|
|
2004-02-23 21:24:27
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
Hmmm.... Hicks, czemu uważasz że TDAT to remake tego filmu? Nie widzę między nimi większego związku poza tym, że oba są apokaliptyczne i robili je Niemcy...
Co nie zmienia faktu, że każdy dotychczasowych film Emmericha był katastrofą, więc chyba można z czystym sumieniem skreślić Day After Tomorrow już teraz  ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2004-02-23 22:42:42
|
|
MODERATOR
|
Mnie "Gwiezdne Wrota" sie podobaly. Marudzicie...
|
|
2004-02-23 22:50:41
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
Gwiezdne Wrota to jedyny jego film który otarł sie o średni poziom, a i to tylko dlatego, że grał w nim Russel. Niestety po niezłym początku druga połowa filmu to kompletna kaszana. Serial nieco ratuje jego koncepcję, ale z serialem akurat reżyser filmu nie miał wiele wspólnego...
Niestety ja tego koleżki kompletnie nie przyswajam. Pamiętam, ze kiedy Andreson zaczął kręcić AVP i kląłem na czym świat stoi, jeden koleś zauważył: "Ciesz się, że nie robi tego Emmerich" :)
O ile na Andersona bluzgałem dużo i mocno i uważam go za miernego reżysera, to mam dla niego przynajmniej jakiś szacunek. Natomiast dla Emmericha mam tylko pogardliwy śmiech. To koleś wyjęty z niemieckiej telewizji, który pcha się gdzie go nie proszą zamiast kręcić do końca życia "Autobahn Polizei". ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2004-02-23 23:03:49
|
|

Captain
|
Mnie tez tytul na poczatku skojarzyl sie z The Day After, tylko ze hmmm, The Day After, to krotki, krecony dla telewizji paradokument, pokazujacy w dosc sredni sposob nuklearna apokalipse, zachowanie ludzi, poziom zniszczen i radiacji i takie tam duperele, wiec raczej poza podobienstwem w tytlue, nie ma z tym filmem nic wspolnego.
A Jeremiach to dobra seria, co i jak to juz nie musze pisac, Delano mnie ubiegl skubany jeden
A tak BTW, (tu sie moge mylic, bo laik jestem, a w Wawie to bylem pare razy na krzyz) ale czy ten budynek na plakacie, to przypadkiem nie jest warszawski palac kultury? ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2004-02-24 00:21:50
|
|

Lieutenant Colonel
|
[blockquote] A tak BTW, (tu sie moge mylic, bo laik jestem, a w Wawie to bylem pare razy na krzyz) ale czy ten budynek na plakacie, to przypadkiem nie jest warszawski palac kultury?[/blockquote]
wery fany !  ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2004-02-24 00:35:42
|
|
MODERATOR
|
Widze zmasowana nagonke na Pana E. Bronic go bynajmniej nie mam zamiaru, co nie zmienia faktu, ze czekam na premiere TDAT z ciekawoscia.
BTW: wczoraj po bardzo dlugiej przerwie obejrzalem znowu pierwszego Mad Maxa. Film jest bardziej schizowy niz pamietalem. Masakra >Fuel Injected Suicide Machine<
|
|
2004-02-24 10:11:20
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
taki z niego remake jak z koziej dupy trąba, nie wiem po co takie nie sprawdzone bzdety wypisywać
Ale, że kichą niestety najprawdopodobniej będzie, to smutny fakt. Smutny, bo wygląda na to, że pan E., któren się mieni być autorem scenariusza spieprzył go na samym wstępie koncepcją, która się bardziej niż lekko bullshitowata wydaje (Ender you're gonna love this )
za imdb:
Professor Adrian Hall (Quaid), who tries to save the world from the effects of global warming while also trying to get to his son, Sam (Gyllenhaal), who was in New York City as part of a scholastic competition, when the city was overwhelmed by the chilling beginnings of the new Ice Age.
Profesor próbuje, sam jeden oczywiście, ocalić świat przed efektami globalnego [b]ocieplenia[/b] i w tym samym czasie przedostać się do swojego syna, który byl w Nowym Jorku, kiedy miasto zostało ogarnięte przez [b]mroźny początek nowej epoki lodowcowej[/b]
na skutek globalnego [u]ocieplenia[/u] będziemy więc mieli [u]lodową pustynię[/u] i dzielny profesor będzie chciał nas przed tym ocalić - nie ostrzec, nie uprzedzić, co zwykle w filmach robią naukowcy - tylko ocalić - jak Lara Crofft :D
A te zmiany klimatyczne skubane to będą niesamowicie szybkie sukinkoty, panie, jak się dorwą, jak ruszą na NY, to ludzie w panice ledwo będą nadążać, żeby przed nimi samochodem uciec.
zmiany klimatyczne.....
...chyba nawet nie będzie warto łowić w tym filmie bullshitów - za łatwe  ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2004-02-24 10:41:40
|
|
|