Autor |
Temat: Fiorina 161 |
MODERATOR
|
Fiorina 161
[orange]Drogi użytkowniku,
Dnia 05.02.2001 założyłeś w Republice WWW konto WWW
http://republika.pl/fiorina_fury
Zgodnie z regulaminem bezpłatnych kont WWW właściciel konta w Republice WWW ma obowiązek przynajmniej jeden raz na 6 miesięcy zalogować się do portalu Republika WWW, co jest warunkiem utrzymania bezpłatnego konta WWW.
Nasz system odnotował, że od 6 miesięcy nie logowałeś się do portalu Republika WWW. W związku z tym Twoje konto zostało usunięte. Wszelkie zapisane na koncie dane zostały skasowane, a nazwa konta zwolniona do wykorzystania przez innych użytkowników.
Nadal pozostajesz zarejestrowanym użytkownikiem Onet.pl i masz możliwość ponownego założenia konta WWW.
Pozdrawiamy
Redakcja Republiki WWW[/orange]
[white]
Kurwa mac. Zawsze wrzucalem stuff przez WindowsCommandera, a do poczty mam inne konto. No i jak widac dupa zbita. Powrot online nastapi dopiero za kilka dni, ale na szczescie na normalnym serwerze. Kilka osob mialo u mnie na koncie swoje avatary, wiec niech jeszcze raz mi podesla na maila, to wrzuce na inne konto. Ehhhh jebana republika ;-/
|
|
2004-02-09 13:38:17
|
|

Lance Corporal
|
Heh ... Wchodze wczoraj wieczorkiem na w/w strone ... strona startowa ok no to dalej ... hmmm cos mi 2 obrazków nie otworzyło .... hmmm ... pewnie to ten mój kopniety soft modem grrr ... refresh ... hmmm 5-u obrazkow brak (??) ... wrrr ... wywale kiedyś ten złom przez okno i będę szcześliwszy ... ufff ... no to od początku ... intro ... eeeee przecież minute temu nie brakowalo nic ... &%$%&%$#@#$$ ... wrrrr ... refresh ... Republika informuje że podana strona nie istnieje lub nie zostala założona lub coś tam, coś tam na ich serwerze .... eeep
Niniejszym przepraszam mój komputer że się wczoraj źle o nim wyraziłem ... akurat tym razem nie miałem racji  ____________________________________
|
|
2004-02-09 13:50:46
|
|
Lance Corporal
|
Całkowice się zgadzam
Sam kiedyś miałem konto w Republice, stronkę z fan fikcją AvP, i wszytkim co ktoś podesłał, ale wyjechałem za granicę (2 miechy), potem zepsuł się komp (2 miechy), a potem jakoś czasu nie miałem i stronka padła
|
|
2004-02-09 13:53:59
|
|
Private
|
kumpel miał stronę na republica - nie miał danych na kompie. Minęło 6 miesięcy... i ....
Ja miałem tyle wejść na stronę, że zablokowali adres definitywnie. Później odchudziłem stronę do kilku KB mineło 20 dni i znowu strona zablokowana po przekroczeniu miesięcznego transferu. Jeszcze blokady za godzinowe przekroczenie transferu nie pomagało nawet przeniesienie prawie całej grafiki na inny server. Teraz mam konto u własnego dostarczyciela internetu ACN i alians w www.PRV.pl Tylko prv wolno chodzi.. jakie mam problemy z subskrypcją.... bez komentarza
|
|
2004-02-09 14:23:28
|
|

Lieutenant Colonel
|
Ciężki fart, że wcześniej avatara wrzuciłem na swoje konto. Just in case. Opłaciło się :)
A tak w sumie, to menty pracują w tych republikach i innych badziewiach.
To paranoja, ze traktują strony o ustalone, wysokiej renomie na równym poziomie co lipne stronki lamerskie o dupie Maryni. POwinni zrobić jakiś wyjątek.
Jesli widać przyszłość jakiejś strony..
Zreszta zapomniałem w jakim świecie żyjemy, wszędzie komercha totalna.
Shit. ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-02-09 17:28:15
|
|

MODERATOR
|
Surtsey: pewnie martwych stron maja tysiace i to automat robi. Nie sadze by to byla zlosliwosc wlasciciela. Aczkolwiek mogliby opierac sie na ilosci otwarc strony a nie na ilosci logowan.
Co do avatarkow:
jak ktos ma problemy z kontem - moge u sibie wrzucic i udostepniac avataki. Prosze tylko o maila z plikiem. ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-02-09 17:42:52
|
|
Private
|
właśnie.. co by szkodziło aby automat najpierw kasował rzadko odwiedzane strony? Inna sprawa że szkoda wartościowych stron. Na pewno kasowanie wszystkiego jak leci nie zwiększa wartości katalogu domen.
|
|
2004-02-09 18:58:18
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
No kur#@!!!
Właśnie dziś na informatyce chciałem sobie wejść na ulubiona stronkę fiorinkę - wejściowa się ładuje ale bez obrazków a reszta juz w ogóle i tez pisze że nie istnieje...
Co do avatarów to tez mogę udostępnić...
I jeszczze pozdrawiją...a kij im w plecy! ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2004-02-09 19:35:23
|
|

MODERATOR
|
:)
Moze cie to zmotywuje do przeprowadzki w koncu... ;)
No to teraz bedziemy z Suchym wisieli na jednym serwerze - bo mu zalatwilem juz dawno konto na ibt... 200 mega z mozliwosci rozszerzenia, php, perl, mysql i inne bajery... jednym slowem mozliwosci rozwoju sa... :)
Bol jedyny ze ostatnio IBT wolno chodzi bo lacze przeciarzone czesto bywa... ale admin niedawno wspominal ze maja w lanach zwiekszenie przepustowosci.
Generalnie to co odstawia REPUBLIKA to jest moim zdaniem granda do kwadratu! Ja rozumiem kasowanie martwych stron... ale mogli by do tego automatu dopisac pare instrukcji zeby informowal o tym wlasciciela konta z dwutygodniowym uprzedzeniem... jak by ktos nie mial backupu na dysku to by sie mogl wkurwic... Ponadto na republice jest inny automat ktory wywala z kont automatycznie wszystkie pliki z rozszerzeniem zip i rar raz na jakis czas... generalnie REPUBLIKA JEST DO DUPY! ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2004-02-09 20:29:12
|
|

Lieutenant Colonel
|
Damn
Uświadomiłem sobie właśnie, że gdyby dotknęło mnie to co Suchego, to moja strona poszłaby się dupić bez powrotnie...
Fuck. Problem jest duży, w końcu dostęp do netu nie zawsze jest, a może tak wynknąć, że wogóle nie odwiedze neta przez dłuższy okres. Np moze sietak stać, że unfortunately zabiorą mnie do woja i co?
Jajco, dwa lata pracy do piachu..
A moze ktoś mógłby nagrać moja stronę np na płytkę, co? To byłoby zabezpieczenie... ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-02-10 09:50:18
|
|

Captain
|
Surt, spakuj cala swoja strone i udostepnij gdzies spakowany plik to ci ja moge nagrac i wyslac plytke jak chcesz. bedziesz mial backupa , a polski internet jest jak caly ten kraj, wiec niespecjalnie jest sie co dziwic.
A tak btw w dziale autor rozlozyl ci sie caly kod, albo moja przegladarka figluje...
W stuff tez i w podziekowaniach, inne podstronyc hodza jak trzeba, wiec to chyba jednak kod ci umarl  ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2004-02-10 10:34:54
|
|

Lieutenant Colonel
|
Weird, u mnie chodzi wszystko ok. wiesz, interia coś spieprzyła. Jak zwykle. Od początku mam z nią kłopoty :(
Co do strony, to Majkel ją kiedys ściągał w całości na dysk, żeby mi ją przenieść na interię (jeszzce raz tnx:)), wiec może on by pomógł udostępnić..
Tylko, że Majkel coś ostatnio zniknął, ciekawe czy śmiga na zlot?
Ogólnie myśle o kolejnych przenosinach na serwer, który nie robi głupich kawałów. Tak najlepiej by było, ale nie chce ponownie Majkelowi głowy zawracać. ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-02-10 10:42:28
|
|

Captain
|
Ok, dogadam sie z Majkelem (do mnie ma swieta cierpliwosc wiec moge go przesladowac ) wypale ci to, dasz mi adres na maila i bedzie git. ok? ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2004-02-10 11:33:30
|
|

Lieutenant Colonel
|
aye sir
thank you in advance  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-02-10 11:54:28
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
[blockquote]CIACHO napisal
(...)ale mogli by do tego automatu dopisac pare instrukcji zeby informowal o tym wlasciciela konta z dwutygodniowym uprzedzeniem(...)[blockquote]
ja pare dni temu po raz pierwszy dostalem takiego maila:
[blockquote]Uwaga! List wygenerowany automatycznie. Prosimy nie używać do korespondencji z nami adresu widocznego w nagłówku tej wiadomości.
=====================================================================
Drogi użytkowniku,
Dnia 05.09.2003 założyłeś w Republice WWW konto WWW http://republika.pl/*****
Zgodnie z regulaminem bezpłatnych kont WWW właściciel konta w Republice WWW ma obowiązek przynajmniej jeden raz na 6 miesięcy zalogować się do portalu Republika WWW, co jest warunkiem utrzymania bezpłatnego konta WWW.
Nasz system odnotował, że od 5 miesięcy nie logowałeś się do portalu Republika WWW. Pozostał Ci tylko 1 miesiąc, aby poprzez zalogowanie się do Republiki WWW wyrazić chęć utrzymania konta WWW na następne 6 miesięcy.
Logowanie do portalu oznacza skorzystanie z dowolnej aplikacji w Republice wymagającej zalogowania się. Może to być np. panel administracyjny Twojego konta: http://republika.onet.pl/webadmin.html
Logowanie do konta programem FTP nie jest brane pod uwagę
Niezalogowanie się w ciągu najbliższego miesiąca do jednej z usług Republiki WWW oznacza zgodę na likwidację konta WWW.
Pozdrawiamy
Redakcja Republiki WWW
[/blockquote]
Wiec wychodzi na to, ze jednak uprzedzaja, tyle ze moze do Suchego mail: nie dotral/zostal usuniety przez jakis spam killer itd...
Na szczescie o ile dobrze pamietam na republice jest tak, ze gdy juz skasuja strone, to przez 3 miesiace adres nadal jest do dyspozycji dotychczasownego admina, tj tylko on moze utworzyc ponownie konto WWW o tym adresie.
Chyba to sie nie zmienilo...
Nim napisales tego maila Suchy utworzyles chyba ponownie konto, tak na wszelki wypadek gdyby ktos chcial przechwycic adres ?
@ Surtsey
tak mam twoja stronke, na HDD i bezpiecznie wypalona na CD, trzymam pod poduszka obok nabitego Magnum
Nie moge niestety pojechac na zlot.
@ Vyso
odezwij sie to ci wysle ;]
|
|
2004-02-10 21:02:23
|
|

Lieutenant Colonel
|
No tia, dzieki za przezorne ocalenie mojej stronki przed zapomnieniem, tyle że mam mały problem. Moja strona jest umieszczona na dwóch serwerach interii. Kiedy swojego czasu zabrakło mi miejsca na serwerze wp, przeniosłem część strony na interię i obecnie tam znajduje sie cały dział "stuff" i wiele innego stuffu ;)
Najgorsze chyba to, że teraz nie można tego dograć do tamtej płytki, hę?
No nic.
A tak na marginesie, to fajnie by było jakbyście dograli mi na tę płytkę jakiś drobny stuff alienowy. MOże stronkę Suchego Ciacha, sie chyba nie zmieści.
Heh, wiecie, strona o najtwardzszej kobiecie Hollywood zajmuje jakieś 15 mega, takie marnotrastwo miejsca na płytce?:)
Zresztą, zrobicie jak wam sie będzie chciało, SW PAGE to priorytet.
Jeszcze raz z góry dziękuję :)
NO i szkoda MAjkel, że Cię nie będzie  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-02-11 15:35:37
|
|
MODERATOR
|
Wrzucilem strone online. Bez wiekszych zmian, ale dziala. Jak ktos chcialby sobie cos przejrzec, przypomniec to zapraszam. Z wiekszych planowanych zmian: nastapi reorganizacja dzialu "skrypty" - zgodnie z sugestia Majkela. Dojdzie osobny dzial o A3SE, bo to jednak cos innego niz Workprint. Mysle ze do konca lipca powinienem sie wyrobic, chyba ze strace watrobe na zlocie
|
|
2004-07-14 09:22:32
|
|

MODERATOR
|
Od dawna ludzie narzekali ze nie sposob miec na koncie plikow z rozszerzeniem zip czy rar i ze generalnie republika w kulki leci i w niewyjasnionych okolicznosciach gina z kont rozne pliki. Ale to nic... ponoc ostatnio mieli tam jakiesz wieksze klopoty... jakis udany atak hackerow byl albo co... fakt jest faktem ze mi ZNIKNELO calkowicie konto na ktore logowalem sie tydzien wczesniej (i na ftp i na maila)... KURWA MAC! Strone serwera SKY bo to ona tam byla przerzucilem na swoj serwer w 3 minuty... ale zgadniecie hasla na prv zeby ustawic przekierowanie adresu na nowa lokacje zajelo mi ze dwie godziny...
REPUBLIKA SUCKS! ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2004-07-15 02:14:36
|
|
Gothmog
Liberate tute me!
|

Staff Sergeant
|
Z tym atakiem na republike to fuckt - wlamanie bylo solidne i głosno o tym bylo w swiatku internetowym tylko nie ... w republice i onecie... sie rozumie.
A chodzilo o to, ze hackerzy wtargneli do bazy danych republiki i pobrali sobie dane uzytkownikow, hasła itp. Sprawa była na tyle poważna ze wrozono republice rychly koniec, ale jakos z tego wybrneli - pousuwali czesc kont - kazali ludziom pozmieniac hasla, albo zakladac zupelnie nowa konta...
Fuck jest fucktem, ze wlamania dokonal pewnie jeden z wk***nych klientow, ktoremu usuneli strone.
Mnie nistety spotkalo to samo - nie miałem dostepu do netu przez jakies 2 tygodnie, a wszystko co wrzucalem na serwer to przez manegera ftp - bo po jakiego grzyba mam sie logowac w republice jak nie potrzebuje. W efekcie po 2 tygodniach staram sie wejsc na strone a tu dupa. Patrze na maila i rzeczywiscie ostrzegaja przed usunieciem konta - ale 2 dni przed... No coz mialem pecha, a raczej zle wybralem dostawce uslugi... Kiedys republika byla the best, ale teraz o darmowym koncie u nich nie ma co myslec - tak po-upy wpieprzaja ze nie da sie zyc.
Teraz wydalem 55 zł za roczny abonament za uslugi hostingowe w thc.net.pl i jestem na razie bardzo zadowolony
A do republiki juz nigdy nie wroce - adijos fajfusy! ____________________________________ \"To stworzenie jest organizmem doskona�ym, organizmem o niezwyk�ej wprost budowie. Jest przebieg�e, agresywne, jest z�e, jest kwintesencj� z�a...\"
A.D.Foster
|
|
2004-07-15 08:26:44
|
|
|