Autor |
Temat: [OT] zjadlo topic o "bunkrowaniu" kompa czy ktos go skasowa |

MODERATOR
|
[OT] zjadlo topic o "bunkrowaniu" kompa czy ktos go skasowa
eeeeeeeee?!
gdzie ten topic?! ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-12-01 14:20:00
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
No właśnie????????
Chciałem skomentować całą tę panikę a tu?? ____________________________________
|
|
2003-12-01 14:29:05
|
|
MODERATOR
|
Cos sie najwyrazniej ciagle sypie na forum :/ Chyba, ze to Ender wywalil ten topic
|
|
2003-12-01 14:33:27
|
|

Lieutenant Colonel
|
Noooo Panowie, to jak już posty wcina, to czas najwyższy coś z tym zrobić. Ciacho ..?
pozdr
 ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-12-01 15:10:33
|
|

MODERATOR
|
ja nie wywalalem......
chyba ze stracilem na chwile pamiec... i czegos nie wiem.
Ostatnio dopisywalem post do tego topicu. Nie sadze bym "niechcacy" skasowal. Wiec raczej stawialbym na to ze sie syplo :)
Ender ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-12-01 15:18:19
|
|

MODERATOR
|
Dziwne...
Napisalem do freeweb'u ze zjadlo topica i mnie to wkurzylo...
Kontynuujcie wiec - jesli ktos ma cos ciekawego do dodania - tutaj!
MICKET jakien newsy z lini frontu? ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-12-01 16:49:47
|
|

MODERATOR
|
heh
ciekawe czy niechacy ktos skasowal czy amba zzarla (zastawnaiam sie czy na wolnym laczy daloby sie tak wyklikac zeby skasowac, ale cos nie chce mi sie w to wierzyc)
co do kontynuowania topica:
panika sie szerzy, ale nikt nic nie wie
Policja nie naklada kar. Wiec twierdzenie ze ktos ma cos do zaplacenia mnie rozwala (teksty w stylu: 50 PLN za piracka plyte, 10 PLN za znaleziona mp3)...
ogolnie rotfl :D
(chyba ze zastukaja smutni panowie, to przestanie byc smiesznie....)  ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-12-01 16:54:23
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
Kazdy moze skasowac utworzony przez siebie topic.
Pamietacie np jak w zime Kolabor skasowal topic informujacy o zlocie (pierwotnie juz bylo ustalone, ze topic bedzie tylko na pare godzin przed zlotem).
Tyczy sie to zarowno watkow bez odpowiedzi jak i tych, gdzie jest odpowiedz....
Moze powinienes wylaczyc te opcje CIACHO dla zwyklych smiertelnikow - nas neutralnych :D
Heh nawet virus gdyby chcial moglby skasowac utworzony przez siebie topic - gigant....
Surtsey sie pewnie wkurzyl i go skasowal ; )
|
|
2003-12-01 17:41:25
|
|

MODERATOR
|
eeeeeeeee?
Surtsey, skasowales topic?! ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-12-01 18:18:19
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Heh, chłopaki - widziałem sie dzis z Surtem i powiedział mi że usunie ten temat bo ma juz tego dość, wię cnie był to przypadek ani błąd boarda (no panic! ).
Cały czas próbuje sie dodzwonic to kolesia ale to strasznie trudne. Facet jest na bio-chem i chodzi na róże kółka więc czasu mało ma ale spox...juz sie na niego czaję...wiem o której będzie i gdzie a wtedy..no chyba że znowu go nie będzie
Będę próbował do upadłego. Może zadzwonie do jego siostry...
Ale CIACHO - nie wyłączaj opcji "skasuj".
Trzeba brac pod uwage tez to że zawsze może sie wywiązać jakas niemiła konwersacja (jak ostatnio) a po co ma tak zaśmiecać forum?
3majcie się! ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2003-12-01 18:34:37
|
|

MODERATOR
|
Nie no, kurde... od kasowania topicow jestem tu ja, Ender i Suchy...
Absolutnie prosze N*I*E kasowac zadnych tematow... nawet jak ktos uwaza ze walnal bzdure czy chce sie jakos wycofac z tego co napisal z jakiegos powodu to przeciez moze przeedytowac swoje wypowiedzi... a kasujac caly temat wywala tez wypowiedzi INNYCH ktore moga interesowac JESZCZE INNYCH... akorat mnie i nie tylko mnie interesowal ten temat... fakt ze jestesmy ludzmi malej wiary i troche sie podsmiewalismy z tej paniki od poczatku, nie zmienia faktu ze ogolnie zjawisko nas interesowalo...
I jeszcze z powodu ostatnich klopotow z bordem napisalem do freewebu nie calkiem przyjemnego maila bo mi przez mysl nie przeszlo ze Surtsey skasowal temat i w momecie jak Ender i Suchy potwierdzili ze go nie usuneli bylem pewny ze go zjadlo... teraz bede musial napisac znowu i przeprosic...
Generalnie uwazam ze to blad boarda jest... bo nawet jak uzytkownik ktory zalozyl temat nie jest zadowolnoy z kierunku w ktorym sie toczy dyskusja to kasujac CALOSC wchodzi w parade innym userom... nie powinno tak byc!
KARWA FAK! Nie robcie tak wiecej bo zablokuje te opcje!
MICKET: dowiedz sie koniecznie jak wyglada historia twojego kumpla... moje typowania sa takie: 1)walna ci jakas scieme 2)odwiedzili go przebierancy i skasowali za naiwnosc
Jak ktos chce jakos to interesujace z socjologicznego punktu zjawisko skomentowac to mozna to robic pod tym tematem  ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-12-01 20:28:47
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
to jest juz drugi raz gdy cos waznego ginie na forum, dlatego sam zastanawiam sie czy tak co 2 dni nie wypadalo by zapuszczac np Teleporta w celu quasi backupu ; ) kiedys raz tak zrobilem i ladnie sie wszystko posciagalo w html, wszystko bylo wyswietlane OK...
Poza tym CIACHO pytales admina czy przywroci te stracone (przez ostatnia awarie posty) ?
Przeciez tam byl temat HICKS'a, i troche odpowiedzi w temacie "Obcy .....".
Nie powinni tak robic......
Trzeba chyba tez poruszyc na FAQ Freeweb Boarda sprawe backupu bazy boarda. Taka funkcja jest dostepna w silnikach phpBB, i tutaj tez takie cos powinno byc. Nawet mimo to, ze nie bedzie mozliwosci zaimportowania bazy pod inne forum (niz freeweb board) to jednak... Wtedy admin moglby co te 2 -3 dni prewencyjnie robic kopie bazy.
Nawet ludzie pytali o to Jurala ale cos chyba bez odpowiedzi...
aha CIACHO, nie myslales jednak dac mozliwosci klikania w logo boarda tak aby przejsc do danej strony ? W lutym byla o tym rozmowa, podalem nawet kod gotowy ale nie chciales z tego skorzystac.... Pisales ze na dniach zrobisz cos po swojemu... Ja wiem ze taka mapa linkow to nic trudnego, ale widzisz ze minelo juz z 10 miesiecy i jest po staremu, a tak zawsze by bylo wygodniej dla ludzi...
W razie czego [URL=http://board.freeweb.pl/posts.php?board_id=1278&topic_id=40664&post_id=436450&select=436450#post436450]tutaj[/URL] jest ten archiwalny topic.
|
|
2003-12-01 21:36:49
|
|

Lieutenant Colonel
|
mea culpa!
To ja skasowałem topic. Ile można czytać, że jest się naiwnym głupcem ? Przyznam, ze trochę mnie to nudziło. Biorąc pod uwagę fakt, że Ciacho napisał, że to koniec tematu, to nie widziałem nic przeciwko usunięciu tego. Wnerwiłem się. Jeśli to zabronione więcej tego nie zrobie. Kierowałem się także dawną radą Mefiego, że przycisk "skasuj" jest nie od parady.
To jest zupełnie bez sensu. Napisałem o tym co się dzieje wokół manie a co mnie absolutnie nie dotyczy bo kompa nie mam . Opisałem reakcję ludzi, artykuły w gazetach, także plotki. Ot tak sobie. A tu zaraz niemal nagonka na Surtsa jaki on naiwny i wogóle dał się podejść jak dziecko i pewnie jak by mu ktoś powiedział, ze jest wojna to by sę zaszył w njgłębszym bunkrze miedzyrzeckiego rejonu umocnionego. Wogóle aluzje o tym jacy to ludzie z mniejszych miast są łatwowierni i wogóle. To też mogło wkurzyć...
Sytuacja ze skasowaniem postów nie powinna się powturzyć. A ja już nie mam ochoty na poisanie czego kolwiek. ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-12-02 08:54:27
|
|

Lieutenant Colonel
|
OT
Jeśli ludzie z miasta o liczbie mieszkańców przekraczającej 50 tys są naiwni, to będąc z miasta o liczbie zbliżonej do 20 tys jestem świętym naiwnym :D
Po co zaraz sie unosić i obrażać? Bezsensu - nawet jeśli w to nikt nie uwierzył to nie widze problemu. My z Kolaborem podeszliśmy do tego humorystycznie.
Surt - kieruj się własnym rozumem a nie radą Mefiego czy tym co napisał Ciacho.
pozdr ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-12-02 09:02:31
|
|

Lieutenant Colonel
|
nie tłumacze się, ze Ciacho czy Mefi mi coś sugerowali, zrobiłem to z premedytacją. Dokładnie to przemyślełem. Dokładnie tyle czasu ile Hicks potrzebował na decyzję o wysadzeniu kolonii atomówką.:)
Wiem, że za bardzo biorę sobie niektóre rzeczy do siebie, ale to wiemy nie od dziś. ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-12-02 09:51:54
|
|

Lieutenant Colonel
|
bardzo proszę
nie zwalać na mnie z tym kasowaniem
Mówiąc tak, miałem na myśli kasowanie zaraz po napisaniu i przemyśleniu sprawy, a nie wtedy, gdy wypowiedziało się już tyle osób na ten temat ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-12-02 10:19:19
|
|
MODERATOR
|
Ciacho dobrze napisal. Od kasowania czegokolwiek na forum jest on, Ender i czasem ja. Jesli chcecie usunac jakis swoj temat, to ew tylko jesli nie ma w nim zadnych odpowiedzi. Bez samowolki prosze...
Atykul o "wjazdach na chate" pojawil si etez na Onecie: http://www.onet.pl/80f
|
|
2003-12-03 09:32:11
|
|

Major
|
ja wlasnie z tym "wjazdem na chate"
:P
wiecie, hehe, pewnie niektorzy sie domyslili od razu, ale musze cos powiedziec...
nie bijcie mnie, ale ja tylko zartowalem z tym moim wjazdem na chate
prosze nie bijcie bo bede zmuszony wam skrecic kark
|
|
2003-12-03 17:18:59
|
|

MODERATOR
|
Postanowilem dopisac tu pare slow...
Zjawisko socjologiczne ktore wszyscy mamy okazje obserwowac jest doprawdy niezwykle i warte tego aby poswiecic mu minutke namyslu. Co za szkoda ze nie studiuje psychologi czy socjologi - mialbym wsymienity material na gruba rozprawe, jakies magisterium czy nawet doktorat... zreszta nawet nie bedac specjalnie zainteresowany wymienionymi dziedzinami czuje sie zafascynowany...
Wokolo istny matrix... ludzie formatuja dyski, wywoza kompy, chowaja plyty... mit "czarnej wolgi" opanowal umysly... [mUzgi?! - he he sorka nie moglem sie powstrzymac!]... najpopularniejsze tematy na kilku forach ktore odwiedzam dotycza tego czy policja moze czy tez nie moze wejsc bez nakazu do prywatnego mieszkania... generalnie przez ostatnie dni internet opanowala jakas paranoja... na szczesie juz pomalu wygasa bo choc od samego poczatku nalzalem do "niewiernych" to przyznam ze w pewnej chwili skala zjawiska sprawila ze nawet ja zaczalem sie zastanawiac czy przypadkiem czegos w tym nie ma...
Pomijajac fakt ze cala ta sprawa wywleka na swiatlo dzienne to jak przerazajaca jest skala piractwa w Polsce... co jest w jakims stopniu pochodna tego jak przerazajaca jest bieda i jak kosmicznie wyzylowane sa ceny oprogramowania firmy MalyMiekki, ukazuje takze w moim odczuciu pewne nasze narodowe paranoje (za okupacji szukali radia, za komuny "bibuly", to w trzecim tysiacleciu musialo pasc na plyty CD), oraz co mnie najbardziej zaskakuje straszliwa wrecz niezetelnosc dziennikarzy!
"Dobily" mnie wczorajsze Fakty na TVN... sprawa zatoczyla krag i wrocila tam skad sie zaczela czyli do mediow. Nierzetelna bublikacja w jakiejs szmacie zaczela cala te chryje, a panika w internecie spowodowala ze sprawa zatoczyla krag puchnac po drodze i wrocila rozdmuchana i przeinaczona... i zostala znowu przedstawiona nierzetelnie...
Jedyny "pozytyw" tego wszystkiego to pare postow na innych forach ktore wywoalay usmiech na mojej twarzy a ktorych autorzy nabijali sie bezlitosnie wlasnie z mediow, rozdecia sprawy i paniki jej towarzyszacej...
Gdybym tego wszystkiego nie obserwowal na ekranie wlasnego monitora to pomyslalby ze to jakies social-fiction... najwyrazniej niektorzy naprawde uwierzyli ze "rzeczywistosc to iluzja". ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-12-04 17:00:17
|
|

Lieutenant Colonel
|
rany, przecież sie nie obrażam za te
"MÓzgi" Widze, ze śmiesznie wyszło, Nie ma o co się obrażać. Ostatecznie nie pisałem o sobie, ze go mam, tylko , ze pewnie tacy ludzie w Soli mieszkają, heh.
Wogóle nie wiem po co się wkurzam o tą całą aferę, przecież dotyka mnie ona tak jak kolesia który powiedział : "mnie to nie dotyczy" kiedy pies ugryzł go w protezę.
Ale ja nie o tym.
Ta afera to była lipa. Wielka lipa. Plota, przez duże "P". Okazało się w końcu, że policjanci z Zielonej Góry dopadli właściciela kawiarenki internetowej - handlarza piratami. On ich poprowadził jak po sznurku do swoich ziomków i złapali dwadzieścia osób.
I tyle. Rozpuszczono plotę. Nie ważne kto, czy policja, czy właściciele sklepów komputerowych.
Wiarygodności sprawie dodał motyw, że oszuści podający sie z informatyków łazili po domach i nabierali łatwowiernych ludzi. Pokazali im tylko jakiś papier i lustrowali zawartość dysków, po czym wynosili sprzęt.
Niezła jazda.
Teraz z kolei policjanci przyznają, że cała akcja to ploty a oni nie zamirzali i nie zamierzają chodzić po szarych obywaltelach i sprawdzać.
Wiem wiem, zaraz powiecie :"a nie mówiliśmy "?
Cóż następnym razem zaufam ludowo - forumowej sprawiedliwości osądów, a nie tego co powiedziała babka drugiej babce :D
Pozdro
BTW : Z drugiej strony to dobry motyw, spójrzcie, policjanci powinni teraz ploty wykorzystać do wyłapywania narkotyków, kontrabady itp. Chociaż najpierw muszą sprawdzić, czy tacy święci naiwni są tylko w naszym województwie czy w innych też :D
BTW2 : A z tym skasowaniem to był bzdura z mojej strony i to nie po raz pierwszy. Gadanie o tym ,zę przepraszam i niebędę także jest bzdurne. Liczą sie czyny, a nie obietnice.
Wogóle ostatnio coś mi sie konwersacje na tym forum nie kleją, jakieś anomalie, virusy, deszcz za oknem ?
:) ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-12-05 10:33:02
|
|
|