Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Scott chce uśmiercić Ripley w ALIEN 5
grucha

Private

Scott chce uśmiercić Ripley w ALIEN 5

"Ridley Scott ciągle nie wyklucza nakręcenia piątego filmu z serii Obcy, jednak jego zdaniem należy raz na zawsze uśmiercić Ripley, bohaterkę graną przez Sigourney Weaver.

O tym projekcie Scott opowiadał w wywiadzie dla jednego z niemieckich magazynów. Wszystko sprowadza się jednak do dobrego scenariusza bez którego reżyser nie chce nawet myśleć o pracy nad piątą częścią tej słynnej serii."

[blue]źródło:http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=16835[/blue]
2003-10-25 13:19:13
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

W sumie to się nawet nie dziwię.
Ile można żyć...ale to chyba wyklucza pojawienie się szóstej części...chociaz kto wie.

Co do scenariusza - w pełni się zgadzam ze Scottem.
Dobry scenariusz to według mnie podstawa - efekty specjalne są w dalszej kolejności (przy czym klimat jest na drugim).
A więc jeżeli Scott czeka na scenariusz to znaczy że napewno nie będzie on zły (w przeciwieństwie do cz. IV).
2003-10-25 13:28:46
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

Mam 100% zaufania do Scotta. Wierze, że jeśli powiedział , że scenariusz powinien być dobry, to taki będzie. Scott ma pewien pomysł na obcego. To on go wymyslił i on zakończy opowieść o nim. Wiem, że to będzie wielkie zakończenie...

Pozdro
2003-10-25 13:36:21
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
J.Vasquez

Captain

I bardzo dobrze! Moze w (daj boze!) 6 częsci pojawi sie jakiś meski główny bohater!
2003-10-25 21:29:53
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Ech... to cale gadanie o obcym 5 - kolejne wypowiedzi panow Scotta i Camerona wywoluja juz u mnie cos na ksztalt odruchu wymiotnego... od 5 lat w kolo macieju to samo... "ze powstanie jak bedzie dobry scenariusz"... miela ozorami i nic z tego nie wynika i prawdopodobnie nie wyniknie wiec nie ma sie czym ekscytowac moim skromnym zdaniem... Zreszta nawet nie sadze zeby oni o tym jakos specjalnie mowili... po prostu zapewne przy okazji kolejnych wywiadow kolejni dziennikarze pro forma zadaja pytanie na ten temat i dostaja jednozdaniowa "splawiajaca" odpowiedz ktora potem rozne serwisy o watpliwej reputacji "przekrecaja" w newsa ze "obcy 5 powstanie jak bedzie dobry scenariusz" i tak juz od lat... co to znaczy "jak bedzie dobry scenariusz" ??? A kto by go niby mial napisac jak nie jeden z wyzej wymienionych panow... Ja nie wierze ze ALIEN 5 powstanie kiedykolwiek... moze to i dobrze biorac pod uwage co "wniosla" do serii czesc czwarta...
2003-10-26 00:40:13
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

nie zgodze sie z Ciachem.
wole poczekac te kilka lat, zeby ktos dobry zrobil A5 niz np. takiego pana Andersona, ktory moze zrobic z tego total bullshit (fuckens vs. inicjator) a nie Aliens vs Predator.

acha, miket, dzieki za pomoc z RPC Smile pomoglo, zrobilem jeszcze scandiska i zainstalowalem mks_virka i wszystko dziala poprawnie Smile
2003-10-26 10:16:52
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
J.Vasquez

Captain

Gdyby nie chcieli nakręcic 5 częsci to powiedzieliby "nie chce nakręcić 5 częsci" a nie mówia Wink
2003-10-26 20:35:23
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Schamann
...but there are

First Sergeant

[blockquote] od 5 lat w kolo macieju to samo... "ze powstanie jak bedzie dobry scenariusz"... ... co to znaczy "jak bedzie dobry scenariusz" ??? A kto by go niby mial napisac jak nie jeden z wyzej wymienionych panow... [/blockquote]

akhem.....a co mają mówić - że czekają na zły scenariusz?
Scott nie pisał scenariusza do żadnej części Obcego i nie wiem dlaczego uważasz, że to on powinien się nagle za to zabrać - sam Scott woli reżyserować dobre scenariusze - bo to właśnie jego fach i to robi najlepiej (jak ma akurat wenę - bo gnioty teżmu wychodzą)
Cameron pisał scenariusz do Aliens, ale też przecież nie sam - poza tym nie jestem pewien, czy Cameron jest teraz akurat w formie do zrobienia filmu takiego jak Alien 5, wobec którego oczekiwania i wymagania byłyby olbrzymie - on nie przeżywa ostatnio swoich najlepszych lat pod względem twórczego potencjału, wręcz przeciwnie.

Scott - pewnie, ale z dobrym scenariuszem i musiałoby na jego dobry "trynd" trafić

co do opinii o A:R to mi się nawet odzywać nie chce, wałkowane to jużbyło setki razy i pewnie nikt nikogo nigdy nie przekona do zmiany stanowiska

a tak swoją drogą - chętnie bym przy Alienie 5 zobaczył D. Aronofsky'ego - mogłoby być ciekawie
2003-10-29 11:12:19
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu