Autor |
Temat: OFFTOPIC - INDY na DVD !!! |

Lieutenant Colonel
|
OFFTOPIC - INDY na DVD !!!
Jest to absolutnie niezwiązane z forum, ale może ktoś zamierza sobie kupić, albo już kupił??
Do mnie przyszło dzisiaj (w końcu) i choć jeszcze nie oglądałem, to wygląda wspaniale i doskonale prezentuje się na półce
To pierwszy taki wydatny wydatek w tym roku, który raczej się opłacił, w kolejce jeszcze Quadrilogy oczywiście i jak donosi Majkel T2 - super duper edition
Będę donosił więcej w miarę oglądania, tylko...kiedy ja to obejrzę ??  ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-10-24 19:27:56
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
Gdyby ktos chcial poczytac [URL=http://www.panoramafirm.com.pl/articles/dvd_recenzje_in/281889/]tu[/URL] jest recezja tego wydania.
Aha, slyszalem ze T2 bedzie dopiero niestety w styczniu :/
|
|
2003-10-24 21:11:14
|
|

Lieutenant Colonel
|
jak mówiłem
tak donoszę. Myślę, że naprawdę warto sobie sprawić coś takiego, szczególnie, że to odświeżenie filmów było świetnym pomysłem, gdyż przygody Jonesa zyskały nową świeżość. Obraz i dźwięk a co za tym idzie także wszelkie efekty robią ogromne wrażenie, a całość wygląda jakby nakręcono je (filmy) dopiero co wczoraj.
Napisy są oczywiście po polsku, nie ma za to lektora na co niektórzy narzekają, ale jest on zbędny. Napisy są zrobione naprawdę solidnie, może z kilkoma nieznacznhymi wpadkami. Można mieć żal do niepolskiego menu i wyboru scen, ale na szczęście nazewnictwo nie jest skąplikowane.
Dodatkowe brawa za specjalny dostęp do stron tylko poprzez płyty - inna sprawa, że strony te nie są żadną rewelacją, ale i tak jest to jakiś plus.
Naprawdę ładnie prezentuje się też wydanie tego cacka - piękne stylizowane pudełko i okładki poszczególnych filmów - tu także brak polskiej czcionki, ale moim zdaniem wygląda to nawet lepiej w oryginale, no może poza standartowymi opisami filmów z tyłu każdego pudełka.
Co do dodadatków, to jeszcze nie widziałem, ale 3 godziny brzmią obiecująco. ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-10-26 00:39:14
|
|

Second Lieutenant
|
zgadzam sie w calosci z Mefisto - film odrestaurowany za ebiscie - obraz zyleta, dzwiek tez super. A co do dodatkowej plytki to wszystko super... tylko malo! Ponad dwugodzinny film o tworzeniu trylogii fajnie zrealizowany - zero nudy. Pozostale krotkie featuretki [o muzyce efektach etc.] tez niezle. Mi jednak zabraklo jakichs ukrytych dodatkow, wpadek z planu, usunietych scen etc. Jedynie wylowilem z dokumentow dwie sceny ktore usunieto [a to i tak pewnie przypadkiem im sie wymsknelo ] jedna z ostatniej krucjaty [na sterowcu] i jedna z arki [rozstrzelanie Sallaha]. Ale caly zestaw to super gratka dla fanow filmow... Mam nadzieje ze Gwiezdne wojny tez Lucas tak pieknie odrestauruje
|
|
2003-10-26 10:09:48
|
|

Lieutenant Colonel
|
właśnie oglądnąłem dodatki
i muszę się zgodzić z johnnym - zero nudy, kilka dość ciekawych faktów, kilka trailerów, ale brakuje właśnie wyciętych scen, wpadek, itp.
W każdym razie jedno jest pewne: płytki warte swojej ceny. ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-10-26 16:36:33
|
|
|
|