Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Problemy z kompem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Problemy z kompem

Mam mały problem ze swoim kompem
Mianowicie chodzi o to, że:
1. Czasami (czyt. bardzo często) nie otwierają mi sie linki (na poczcie w interii.pl jak klikam na napis "link" - nic się nie dzieje, a jeszcze niedawno strona CIACHA się nie otwierała, tzn. tylko wejściowa - reszta nie), itp.
2. Jak kopiuje jakiś tekst z netu co baardzo często (prawie zawsze) nie chce mi się on wkleić do Worda albo innego pliku tekstowego. Jedynie na odwrót jest to możliwe (czyli gdy kopiuje tekst z Worda).
3. Jeszcze niedawno po wejściu na internet pojawiał się komunikat, że za X sekund wyłączy się komputer. Na szczęście ten problem już załatwiłem i juz nie sprawia problemu.

Mój kolega ma ten same problemy - mówi że to jakis bugi na necie.
Wiecie co zrobic bym nie miał problemów?
Jestem krytycznie zdesperowany...HEEELLLLPPP!!!!!
2003-10-21 14:30:25
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

Moze twoj komp jest zainfekowany i ma w srodku chestburstera?
2003-10-21 15:55:36
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

komp

miket, czy ten problem z wylaczaniem sie kompa byl na temat czegos w stylu RPC? a jesli tak to jak to zalatwiles? a jesli nie to czy ktos wie jak moge to zalatwic?

p.s.
ostatnio zjebal mi sie komp, padl caly dysk Sad wszystkie pliki starcone. Odbiore go za jakies 2 tygodnie z naprawy, a teraz korzystam z kompa brata ciotecznego. poza tym nie mam zbytnio czasu na odpisywanie i czeste odpowiedzi na forum Sad wybaczcie, bywa ze i Kolabor musi czasem odetchnac...

aha, i bedzie niedlugo jakis zlot?

zdrowki,
Kolabor the wymeczony
2003-10-23 19:21:04
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Ja sie dowiedziałem od znajomego i poskutkowało.

Zrobiłem tak:

Wszyedłem do panelu sterowania, a tam w Narzędzia Administracyjne.

Tam w "Usługi".

I tu jest troche zabawy bo trzeba znaleźć odpowiedni plik.

Więc jak klikniesz na te "usługi" to kliknij na "rozrzerzony" - taki napis właściwie nad paskiem startu. Jesli nic tam nie będznie (tzn. napisów itp.) to kliknij na napis "standardowy" (obok napisu "rozszerzony") i tam włącz opcję "zdalne wywoływanie procedur RPC".
Jak już to włączysz to z powrotem do "rozszerzony"
i tam również kliknąc na taki sam napis (czyli "zdalne wywoływanie...) - jeżeli na samym początku miałeś napisy itd. w "rozszerzony to klikaj od razu na wybrany plik.

Pokaże ci się tam taki panel.
Wejdź do zakładki "odzyskiwanie" i będą tam takie 3 napisy "uruchom ponownie komputer"

Zmień każdy napis na "nie podejmuj żadnej akcji" i nacisnij "Zastosuj".
Wtedy wszystko powinno byc w porządku, tzn. nie powinien sie w necie wyłączać.
3majcie się!
2003-10-23 19:56:51
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu