Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: ? ALIEN : Earth na ukończeniu ?
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

? ALIEN : Earth na ukończeniu ?

[yellow]" Wytwornia Fox Studios pochwaliła się już oficjalnie, że prace nad projektem piątej już części "Obcego" ( "Alien : Earth" ) dobiegają końca. Fani serii z pewnością nie mogą sie doczekać kolejnego starcia Ripley ( S. Weaver ) z kosmicznymi monstrami. Cierpliwości ! Do krwawej jatki dojdzie na pewno, tyle tylko, że tym razem walka odbędzie się na Ziemi. Obcy opanują naszą planetę, a na czele garstki ludzi stanie Ripley. "[/yellow]

Źródło - Tele Tydzień (sic!)

Co o tym myslicie ??
2003-10-13 09:32:05
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

? a w którym nr tele jest ta notka? (nie mogę się doszukać)

a co do samej inf. uważam ją za plotkę, niby w jaki sposób nakręcili by film bez NASZEJ wiedzy Razz
Zresztąkto kupuje tele tydzień mógł już zapoznać się z "rzetelnością" tej gazetki, która nie raz odbiegała choćby od faktycznego programu w TV Wink
2003-10-13 10:02:21
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

TERMINATOR 3 1/2

A tak na ;)niepoważnie;). W sieci ukazał się fragment scenariusza do Obcego 5 poczytajcie [URL=http://www.homepage.mac.com/citizensane/rectify.rtf]tu[/URL]. Co ciekawe są już scenariusze do dwóch pierwszych teaser/trailerów [URL=http://homepage.mac.com/citizensane/a5e.txt]tu[/URL]i[URL=http://homepage.mac.com/citizensane/a5f.txt]tu[/URL]

:DVery HappyVery Happy:D

A poza tym co to za źródło? Tele Tydzień? No, ale mgę się mylić. Może mają wtykę w 20th Century Fox.
2003-10-13 10:11:13
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Sammael : Najnowszy Tele Tydzien.

Hicks : przeczytalem te teasery i ... jestem rozdarty między maniakalną fascynacją i obrazami jakie wywołały w mojej głowie, a obawą.

To będzie wóz albo przewóz - albo zrobią genialny film,ale koszmarny gniot, jakiego jeszcze nie widzieliśmy.

Pozdr
2003-10-13 10:37:52
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

Mi sie wydaje ze to jakies fejki albo chciejstwo fanow. Np ten kawalek scenariusza nie przypomina stylu Camerona
2003-10-13 11:08:16
Surtsey

Lieutenant Colonel

[blockquote] To będzie wóz albo przewóz - albo zrobią genialny film,albo koszmarny gniot, jakiego jeszcze nie widzieliśmy.

Pozdr[/blockquote]

To będzie IMHO to drugie Sad
2003-10-13 11:20:14
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

TuReK chyba nie miałeś wątpliwości. Ja ich na pewno nie mam co do pochodzenia tego tekstu (fanfiction). Żaden szanujący się twórca nie zacznie tak swojego scenariusza. J. Cameron jeżeli wogóle chwyci za pióro to na pewno nas czymś zaskoczy.

Surtsey spokojnie... Trzeba mieć nadzieję ja nie skazuje projektu dopóki nie dowiem się kto będzie odpowiadał za scenariusz, reżyserię itp.
2003-10-13 12:01:34
Surtsey

Lieutenant Colonel

spox

ja jush kiedyś pisałem ,ze mam duży kredyt zaufania dla Camerona. A jeśli zrobi A5 ze Scottem to już wogóle. Ogólnie sądze, że niczym pozytywnym jush nas nie zaskoczą. Ale jest nadzieja, że mają jakiegoś asa w rękawie. Na to liczę. Wiara pzrenosi góry, wiem ,ze łatwiej sią takie zdania wymyśla niż się do nich stosuje, ale ja wierzę.
Ufam im, Jeśli tylko za kamerą stanie Cameron a nie ktoś inny .

Pozdro
2003-10-13 12:47:32
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

Pewnie Hicks. Ale zawsze zostaje jakies 0,01 procenta niepewnosci.
No i trzeba sie zastanowic czy Cameron dalej jest szanujacym sie tworca.

PS:
Krotki opis planowanego najnowszego filmu Camerona:
A romance based on the lives of freedivers Francisco "Pipin" Ferreras and Audrey Mestre.
2003-10-13 14:07:58
mares
Hitman

First Lieutenant

czyli w jednym zdaniu : film z Salmą Hayek , o milości do wody etc.... po krótce - film o nurkowaniu !
co Cameron ma z tą wodą ?????? najpierw abbys , potem filmy dla discovery , teraz to ... w morde jeża ...
2003-10-13 14:17:33
Schamann
...but there are

First Sergeant

[blockquote] Mi sie wydaje ze to jakies fejki albo chciejstwo fanow. Np ten kawalek scenariusza nie przypomina stylu Camerona[/blockquote]

no to akurat zaleta, bym chyba nie chciał, żeby przypominał styl Camerona...

:director:
Obcy staje na dziobie staku kosmicznego, rozkłada wszystkie ręce i krzyczy triumfalnie: 'Jestem królem świata!'...a potem idzie malować Ripley pozującą mu do aktu

:rofl:
2003-10-14 12:21:03
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Naga babcia Ripley ?

To dopiero byłby thiller wszechczasów Very Happy
2003-10-14 12:40:15
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

W stanach dosyc popularna w oficjalnym universum stala sie historia wymyslona chyba przez Perry'ego, lub przez niego rozwinieta nie wiem, dokladnie wydarzenia opisane w Wojnie Samic i poprzedzajacych ja tomach.
Tam rowniez wystepuje Ripley.
Seria rozwinela sie z tego co wiem do kilkunastu komiksow, jeden nawet wrzucono u nas w ktoryms zbiorczym wydaniu shortow z obcym.
Mowie o tej gdzie do statku Space Jokeja udaje sie delegacja z ziemi, z samym prezydentem.
Jezeli oni na tym chca sie wzorowac, to ja dziekuje, juz do przebudzenia bylo ciezko przywyknac.
2003-10-16 06:55:25
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Dr_Bakier

Private

[blockquote] juz do przebudzenia bylo ciezko przywyknac.[/blockquote]
Ciężko przywyknąć? Dla mnie jedynym logicznym wyjściem jest stosowna ignorancja dla 4 części (świat filmowców po Amelii chyba już wybaczył Jeunetowi Przebudzenie), dla mnie istnieje tylko saga Alien jest trylogią (i boję się że V część tego nie zmieni)
2003-10-16 07:07:36
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

To nie do konca tak, pod pewnymi wzgledami Resurrection to dobyr i nawet klimatyczny film, i bylby naprawde swietny gdyby nie kilka wkurwiajacych motywow (klon ripley, rodzaca krolowa, newborn etc).
Ja ogolnie resurrection lubie a wlasnie te elementy mialem na mysli mowiac o tym do czego ciezko sie przyzwyczaic.
Gdyby resurrection opowiadal o przygodach samej grupy rogues (to nei o to bie diabel, nie martw sie Very Happy) na auridze, gdzie przeprowadzaane sa blizej nieokreslone eksperymenty na obych, to film bylby chyba moim ulubionym z calej sagi.
Problem polega na tym ze obcy nie specjalnei mieli jak znalezc sie na auridze, wymyslona wiec padaczkowe wytlumaczenie z Ripley.
A mogli poprostu wyslac kogos na LV426 i byloby po problemie, fala uderzeniowa nie koniecznie mogla zmiesc derelict'a, ale o tym mowiono jzu duzo.
2003-10-19 14:13:13
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu