Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: [OT] Problem z XP :/
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

[OT] Problem z XP :/

uh, nowy sprzent , nowe wyzwania:[

instaluje XP, idze git, ba tylko SB musiałem doinstalowac, ale zaraz potem robiąsię schody,wręcz przepaść nie do przeskoczenia :[

otóż nie jestem sam na kompie, mam młodszą siostre i choc uwazam że najbezpieczniej byłoby trzymac ją z daleka, mimo to musze udostępnic jej MÓJ komp:/ tak wiec jest 2 uzytkowikow i chciałbym zeby moja siostra miala dostęp tylko do swojej partici ( i ani kroku dalej!) i tu są ów schody:[ JAK?!?! ten zajebisty XP robi takie problemy ze hoho :/ jeśli kotś z was wie jak to zrobić (sprawa tylko zablokowania partycji - całych) to prosze mine oświecic;)

Pod win98 był taki prosty PL programik - windows configurator, niestety nie dziala pod xp:(

aha i kowertowaie dysku na NTSF nie wchodzi w gre - zresztą sprobowalem z jedną z partycji i mimo zapewnień POmocy XP Gówno to dało:[

Help!!! i to kłick

-------
PS. dałem jako owy temat bo podejrzewam ze w "myslach rozczochranych" zostałby on przysypany Smile

PS. Brakuje opcji która pozwalała by otworzyc temat i usunąc go po wyznaczonym terminie - przydatne wlasnie na takie smieci:)
2004-08-27 11:05:23
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

Sammael jak chcesz to mam na dysku e-booka "Windows XP dla ekspertow" Rolling Eyes Very Happy jak bedziesz na gg to ci moge wyslac (32 MB).
2004-08-27 12:16:57
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

hehe spoko, 32MB to ja moge odebrać, ale pocztą Wink z tydzien bym na to stracił Razz (modem,limit godzin w miesiącu, ogolny brak czasu i zaufaia do współdomowników Sad )

z pomocy dydaktycznym mam jakieś - Oreilly.Windows.XP.Hacks.eBook
ale niewiele tam na temat tego co potrzebuje Sad
2004-08-27 14:27:09
Ender

MODERATOR

Sammael:
co chcesz osiagnac?
Bo jesli ograniczyc jej dostep, to o ile masz winxp pro, zakladasz jej zwykle konto (nie adminowe), a na partycji dajesz prawa do odczytu/zapisu tylko dla siebie.
Wlazisz w explorator windows, Narzędzia->Opcje folderów
Widok
Odznaczasz: użyj prostego udostępniania plików.

Potem klikasz na partycję, którą chcesz zabezpieczyć.
prawy przycisk, Właściwości.
Zakładka Zabezpieczenia (misu byc NTFS)
I możesz wybrać którzy użytkownicy mogą korzystać z danej partycji.

Innym rozwiązaniem jestt uzycie programu, np. XP BHide Folder, czy jakos tak - ustawiasz w nim haslo, oraz foldery (np. dysk eSmile po wylaczeniu programu, automatycznie zostana usuniete z systemu i nikt nie bedzie ich widzial, do momentu wpisania hasla. Nie wiem na jakiej zasadzie to dziala, mozlwie ze jest proste do obejscia, ale twoja siostra chyba nie jest jakims haxorem...
2004-08-28 17:53:46
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

No to już jakiś konkret Smile Zmieniac dysku z fat32 na ntsf nie mam zamiaru ale ten progamik o ktorym wspomiales - bede musialgo sprawdzic. Co prawda zabawa z halsem tez nie jest najlepsza, ale to juz jakies konkretne wyjscie. Dzięki Cool
2004-08-29 00:50:07
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu