Autor |
Temat: Sceny, które lubicie najbardziej.. |

Lieutenant Colonel
|
Sceny, które lubicie najbardziej..
Dobra, to jest właśnie ten temat, który miał zjechać Mefi . Miałem tego nie pisać, bo temat jest średnio fajny i nie wiem jak go odbierzecie, ale z braku ruchu na forum napiszę to. (Wydaje mi się ,zę forum ostatnio wymarło).
Pytanie jest trudne, nie pisałem tego wczesniej też dlatego, że sam długo się zastanawiałem nad odpowiedzią.
Nasza ulubiona scena , z każdego filmu o Obcym po jednej. Hmmm, na pewno jest jakaś taka scena, może dla każdego z was inna, że kiedy ją widzicie, coś wam się jeży, może włos na plecach , albo co innego drętwieje , dreszcz przechodzi wam po kręgosłupie, a w każdym razie przyprawia was o szybsze bicie serca i od razu się ożywiacie ?, lub po prostu z jakichś przyczyn taka a taka scena jest dla was szczególnie ważna
Myślałem długo i wybrałem taki oto zestaw, sceny dla mnie najważniejsze :
Alien : Scena w której Ripley, "rozmawia" z Matką, pyta ją o to czy Ash ochrania Obcego i o inne rzeczy. Moim zdaniem jest w tej scenie coś fajnego, takie napięcie, zadane pytanie, potem ułamki sekund czekania na odpowiedź, które wydają się być wiecznością, a potem odpowiedź, której Ripley przecież się spodziewała, ale mimo tego było to pewnym szokiem.
Aliens: Hicks wsadza shotguna w zęby obcego i krzyczy : Eat this ! I rozwala go w drobny mak..
I love this, man :)
Alien3: Dillon przeprowadza "naukę" z więźniami, grubym (chyba metalowym) prętem uzmysławia braciom, że źle czynią.
Alien Resurrection : Klimatowa scen kiedy Ripley "wynurza się" z kokonu. Ach, te czarne paznokcie, ach to niebezpieczeństwo emanujące z naszej pani porucznik, aach..
Pozdro ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-09-19 10:01:07
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
Niech bedzie..
ALIEN - Scena "narodzin" Obcego :]
ALIENS - W sumie nie tyle co scena co efekt - Obcy skaczący odściany do ściany (scena z windą, wgnieżdzie)
ALIEN 3 - Ripley wbiega na zebranie więzniów, Krzyczy "On tu jest!", dyrektor z kolei krzyczy na rip aby sie uspokoiła poczym ..... :D
A:R - napisy końcowe :P
a tak na poważnie to scena ewakuacji - jak obcy wpada do kapsuły :]
A Muzyka najlepsza byław 2 części  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2003-09-19 10:26:08
|
|

Lieutenant Colonel
|
Alien - sceny w Derelict'cie
Aliens - wszystkie sceny z Królową :D
Alien 3 - Ripley dowiaduje sie że ma w sobie Obcego
Alien 4 - sceny w klatce ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-09-19 10:53:06
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
sceny
Alien - sam początek filmu, kiedy Nostromo budzi się do zycia
Aliens - scena w APC, kiedy Hicks do szalejącej z gniewu Vasquez, niesłychanie spokojnym tonemmówi "back off....now"
Alien 3 - sekcja zwłok Newt
Alien 4 - scena w pokoju z "poprzednimi wersjami" nr 8 ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2003-09-19 12:31:01
|
|
MODERATOR
|
ALIEN - Pierwsza scena z Derelictem jak Dallas mowi: "Can you see this, Ash". Oraz ujecie w srodku Derelictu jak Kane jest spuszczany w dol na linie.
ALIENS - Motyw ze skaczacym do windy za Ripley i Hicksem obcym.
ALIEN3 - Sekcja Newt. Scena transportowania EEV do kompleksu. Scena narodzin. Scena wejscia Ripley na stolowke po pogrzebie. Scena z Boggsem I Rainsem i Goliciem. Monolog Clemensa o swojej przeszlosci. Scena gwaltu na zlomowisku. Scena zjedzenia Clemensa. Scena zjedzenia naczelnika. Pozar. Kwestia w "piwnicy". Scena poscigu. Przylot WY. Wylewanie olowiu na obcego. Scena "kuszenia" Ripley. Narodziny krolowej. Smiech Morse'a jak wylazi z przestrzelona noga. Moment "zamykania" F161 no i pozostale ktorych nie wymienilem :D
ALIEN RES - Ewakuacja Marines
[OT]
Nie mam netu w domu, walnela sieciowka :/ Mam nadzieje ze dzisiaj juz uda mi sie powrocic, ehhhh lajf
|
|
2003-09-19 19:25:50
|
|

Second Lieutenant
|
ALIEN - Kane i spotkanie z jajem
ALIENS - Bishop w rekach krolowej, za kazdym razem jak ja widze to robi potworne wrazenie
ALIEN^3 - klimatyczna scena pogrzebu przepleciona scena narodzin [wspaniala muza + zdjecia]
[dluugi odstep]
ALIEN 4 - dlugo myslalem i nic nie wymyslilem, w sumie zadna scena nie zrobila na mnie wrazenia
|
|
2003-09-19 21:10:43
|
|

Captain
|
ALIEN - Kiedy Ash rzuca Ripley po ścianach
ALIENS - oczywiscie przemowa Hudsona podczas zrzutu
ALIEN3 - kiedy chciano Ripley, delikatnie mowiac, wykorzystać
ALIEN:R - kiedy Elgyn szedl za pistolecikami, jak dzieciak za cukierkiem.
|
|
2003-09-19 21:41:41
|
|

MODERATOR
|
ALIEN:
-generalnie wszystkie sceny z Parkerem
-sena z Ashem szarpiacym Ripley za wlosy
-koncowka, bieg Ripley do Matki aby wylaczyc samozniszczenie i bieg zpowrotem
ALIENS:
-scena pobodki na Sulaco
-Vas wyciskajaca z Drakiem na drazku
-Bishop + Hudson + sztuczka z nozem
-monolog Hudsona w czasie zrzutu
-walka pod systemem chlodzenia
-sceny z Działkami
-scena smierci Vas i Gormana
-Ripley i Newt na platformie
ALIEN3
-pogrzeb Newt i Hicksa
-scena gdy Bishop prosi aby go wylaczyc
-"mowiac kurwa nie obrazam boga"
-scena gdy Ripley prosi Dillona aby ja zabil
-przemowa Dillona do wiezniow
-samobojstwo Ripley
ALIEN RESURRECTION
-sama koncowka - Betsy wchodzaca w atmosfere Ziemi ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-09-19 22:33:21
|
|
Gothmog
Liberate tute me!
|

Staff Sergeant
|
Hmm... Miało być po jednej...
Wiem ze wybraniej tej jednej naistotniejszej sceny graniczy niemal z absurdem, ale po dluzsym zastanowieniu mysle ze mozna to zrobic.
Dlatego wylamuje sie z panujacego nurtu i podaje po jednej scenie z kazdej czesci.
ALIEN - odkrycie pilota na obcym statku na LV426
ALIENS - budzenie sie Sulaco, jest taki moment ktory zostal wyciety i jest w rozszerzonej wersji, kiedy kamera przenika po pustych korytarzach statku, po prostu miodzio :D
ALIEN3 - sam poczatek - atak facehuggera, pozar i wyrzucenie kapsuly - the best!
ALIEN Re... - wizitacja gan. Pereza komory z królową - kamera odchodzi od szyby przez ktora patrzy i powoli ukazuje sie wspaniala krolowa - wowczas wydaje ryk - gdy go uslyszalem poraz pierwszy w kinie - zjezyly mi sie wlosy na placech
Dodam jeszcze do Aliens scene gdy rozerwany Bishop stwierdza "Not bad for human..." - to jest po prostu klasyka wiec musialem tez o tym wspomniec ... ____________________________________ \"To stworzenie jest organizmem doskona�ym, organizmem o niezwyk�ej wprost budowie. Jest przebieg�e, agresywne, jest z�e, jest kwintesencj� z�a...\"
A.D.Foster
|
|
2003-09-20 14:02:52
|
|

Lieutenant Colonel
|
hmmmm
co 2 scena w Alien
co 2 scena w Aliens
co 2 scena w Alien 3
i co 5 w Alien: Resurrection
:D ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-09-20 19:21:26
|
|
Lance Corporal
|
Trudno wybrać jedną... ale:
Alien: scena w której obcy załatwia Dallasa
Aliens: "can't be, that's inside the room"
A3: całe napisy początkowe
A:R: ewakuacja marines
I tak, domyślm się, że po kimś powtórzyłem
|
|
2003-09-21 13:47:52
|
|

Captain
|
A1: scena ktora zaczyna sie na napisach i konczy na tych drugich
A2: tez, ale kiedy ogladam Aliens to zawsze czekam na scene w ktorej obcy wylazi ze sciany - nigdy nie moge go wypatrzyc jak dokladnie on tam siedzi dopoki sie nie ruszy
A3: np. ladowanie ekipy z WY - fajnie wygladaja taki Biohazard Squad
A4: zadna, nic a nic ____________________________________ When dealing with aliens, try to be polite, but firm. And always remember that a smile is cheaper than a bullet.
|
|
2003-09-23 08:02:11
|
|

Lieutenant Colonel
|
[blockquote] ALIEN - Kiedy Ash rzuca Ripley po ścianach
ALIENS - oczywiscie przemowa Hudsona podczas zrzutu
ALIEN3 - kiedy chciano Ripley, delikatnie mowiac, wykorzystać
ALIEN:R - kiedy Elgyn szedl za pistolecikami, jak dzieciak za cukierkiem.[/blockquote]
Witaj z powrotem Vas, jak tam egzaminki ? I żeby nie było oftopicowo, dlaczego w ulubionych scenach nie ma sceny z Vasquez ? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-09-23 15:17:42
|
|

Captain
|
Egzaminy ok, zostanę dziennikarka Playboy'a tyle tam ciekawych tekstów pisą
A nie ma sceny z Vasquez bo moge sobie stanać przed lustrem i dowoli napatrzec na Vas, czasami już czuję przesyt
No i wrociłam!!!
|
|
2003-09-23 16:56:53
|
|
Qvintoo
Watashi baka desu
|

First Sergeant
|
tik... tik... tik...
Wszystkie sceny z atutomatycznymi strażnikami
|
|
2003-09-23 19:18:14
|
|

Major
|
Alien: rezyserska wersja smierci Bretta - najlepsza smierc w calej sadze
Aliens: caly film. scen wymieniac za duzo miejsca, poczynajac od samego poczatku, pominalbym tylko kilka scen. m.in. ta z flirtem Ripley i Hicksa.
Alien 3: pierwszy pokaz ogolonej Ripley, smierc tego grubego lysego chuja i kiedy Obcy wyczuwa w Ripley xenomorpha
Alien-R: hm, w sumie nic mi sie w tym filmie nie podobalo. Obcy byli jacys tacy jak godzilla z J.Reno.
|
|
2003-09-23 20:58:38
|
|
Second Lieutenant
|
E tam rezyserka kaszana bedzie....
mr Kolabor przypominam o kulturze, moze to sie odbic zle na waszej premii!! TOTAL PENALTY OF SHARES! NO MONEY!!
|
|
2003-09-24 13:21:49
|
|

Captain
|
W czesci pierwszej zdecydowanie rodzacy Kane, w czesci drugiej dwie, ta w ktorej Ripley zaklada reeboki wstajac z lozka, i druga, w ktorej daje granat Burke'owi.
W trzeciej scena w ktorej jeden z wiezniow praiwe dobiega do zasuwajacych sie drzwi, ale zostaje zpowrotem wciagniety przez obcego w korytarz (Hicks bardzo ladnie wykorzystal to ujecie w swoim klipie)
W przebudzeniu (przypominalem sobie jak sie nazywal tamten typ) Purvis i tekst "Im okay, realy i feel good"
Druga scena Gediman calujacy przez szybe obcego. ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-09-25 00:01:53
|
|
Corporal
|
Alien: jak Kane wydaje na swiat Obcego
Aiens:hmm duzo tego by tu było, ale taka "wzruszająca" to kiedy Hicks przedstawia sie Ripley, a Ona Mu:) boska scenka:D łeska w oku sie kręci(ale było tego jeszcze wiele)
Alien 3:to kiedy nazmiane jest pokazywane kiedy Spike rodzi i trwa pogrzeb..
Alien R:hmm moze jak ALien wonia swojego braciszka, a tu mu Pipley rozwala łeb..
|
|
2003-09-26 16:31:14
|
|

Lieutenant Colonel
|
[blockquote] (Hicks bardzo ladnie wykorzystal to ujecie w swoim klipie)
.[/blockquote]
Klipie ? Gdzie mozna obadać ten klip ??? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-09-26 16:40:45
|
|
|