Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: WAZNE - TEST DZIALANIA STRONY POD XP !!!
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

WAZNE - TEST DZIALANIA STRONY POD XP !!!

Wlasnie przeinstalowalem windowze i wyjatkowo zaciagnalem ze strony "malymieki" wszystkie pacze..

Pacze i co widze... strona wydaje sie nie dzialac prawidlowo Sad(( tak jakby "onload resize to" nie dzialalo Sad(( - jednym slowem otwiera mi sie full screan a nie w okienku.

Moja wersja IE identyfikuje sie jako:

6.0.2800.1106.xpsp.2030422-1633

PROSBA:

Niech kazdy kto ma IE 6.0 i winde XP napisze czy mu strona dziala prawidlowo czy nie!
2003-08-27 20:42:27
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

działa prawidłowo

tyle, że ja mam IE 6.0.2600 i jakieś tam cyferki
2003-08-27 21:14:41
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Gothmog
Liberate tute me!

Staff Sergeant

Działa OK

Tylko jak Mefisto
mam IE v. 6.0.2600.000....
2003-08-27 21:41:24
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1948849 m_swiatek Odpowiedz z cytatem
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

Wspominalem juz o tym na forum wczesniej [URL=http://board.freeweb.pl/posts.php?board_id=1278&topic_id=31905&post_id=512987&select=512987#post512987]tutaj[/URL]

[blockquote][b]18 grudnia 2002 Majkel napisal[/b][i]
CIACHO - widze, ze od teraz stronka otwiera sie w zmaksymalizowanym oknie, fajnie, tylko ze jest problem bo nie da jej sie (przynajmniej u mnie) zminimalizowac ;| [/i][/blockquote]

w IE 6.0 SP1 PL (dziwne, ze Wam - Mefi i Goth dziala prawidlowo) jest tak:

- nie da rady zminimalizowac do okno normalnego (nie do paska) strony (tej "drugiej" )
- oraz "ta druga" odpala sie automatycznie na full screenie

W Operze 6 i 7 oraz w Netscape jest wszystko prawidlowo (jesli chodzi o wersje dla Windows).

Tak wczesniej jak i teraz mam Windows 98 SE.
Moja wersja IE: [b]6.0.2800.1106[/b].

A tak nawiasem mowiac radze wam wszystkim odwiedzac co jakis czas [URL=http://www.windowsupdate.com]Windows Update[/URL] i sobie aplikowac krytyczne poprawki dla systemu.

/edit
szkoda, ze mnie nikt nigdy nie slucha....
2003-08-27 22:41:19
Gothmog
Liberate tute me!

Staff Sergeant

[blockquote]

w IE 6.0 SP1 PL (dziwne, ze Wam - Mefi i Goth dziala prawidlowo) jest tak:

- nie da rady zminimalizowac do okno normalnego (nie do paska) strony (tej "drugiej" )
- oraz "ta druga" odpala sie automatycznie na full screenie

[/blockquote]

Hmm... Rzeczywiście - nie zauważyłem różnicy. Sprawdzałem w Operze - tworzy sie normalne okno przgladraki i mozna z nim robic wszystko, tj. maks, minimalizowac i zamykac. Natomiast w IE i Mozilli tworzy sie okno, ktore owszem zminimalizowac mozna, ale juz nie mozna zmaxymalizowac - w takim sensie, ze nie staje się pełnym ekranem przegladarki - po maksymalizacji dalej jest to okno na 3/4 ekranu i jakby zupełnie nie związane z przeglądarką.
A jesli chodzi o update'a - jest to niby sprawa konieczna, ale po moim ostatnie updacie wywalil mi sie system - teraz nie mam czasu na ryzykowanie "zdrowia" systemu wiec na razie sie wstrzymuje, ale dzieki za rade Wink
2003-08-27 23:02:00
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1948849 m_swiatek Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

To jest wlasnie karwa fak problem z java scriptem... Nieco to paranoidalne bo przeciez java sama w sobie byla pomyslana wlasnie jako jezyk ktory bedzie DZIALAL TAKA SAMO bez wzgledu na platforme... tymczasem interpretacja java scriptu jest praktycznie inna w kazdej przegladarce - nie wspominajac juz o IE gdzie jest rozna w roznych wersjach... wsciec sie mozna...

Generalnie na razie zostawie to tak jak jest (sorka za niewygode) bo nie mam czasu ani checi nic z tym robic... prawdopodobnie wogule zrezygnuje w przyszlosci z "okienkowosci" i serwis bedzie sie otwieral normalnie na full-standard-window.

POPQUIZ: Co o tym myslicie - czy tak bedzie lepiej czy tez trzymac tradycje i poprawiac dzialanie okienka?! :)

Majkel:

" fajnie, tylko ze jest problem bo nie da jej sie (przynajmniej u mnie) zminimalizowac ;|"

Ta strona jest tak piekna ze minimalizowac ja bylo by grzechem! Wink
2003-08-28 01:08:50
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Ja tez mam XP i IE 6.0.2600... i dziala bez problemow. Wszystko jest tak jak byc powinno, czyli ok - ZERO PROBLEMOW Wink
2003-08-28 10:31:49
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

[blockquote] To jest wlasnie karwa fak problem z java scriptem... Nieco to paranoidalne bo przeciez java sama w sobie byla pomyslana wlasnie jako jezyk ktory bedzie DZIALAL TAKA SAMO bez wzgledu na platforme... tymczasem interpretacja java scriptu jest praktycznie inna w kazdej przegladarce - nie wspominajac juz o IE gdzie jest rozna w roznych wersjach... wsciec sie mozna...
[/blockquote]

Moze to dlatego, ze javascript i java to dwie bardzo rozne rzeczy, chociaz nazwy maja podobne.
2003-08-28 10:49:01
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

@ CIACHO

Moze ten skrypt: "[i]javascript (dhtml) by nori[/i]", ktory jest w index.htm, i który zaczyna się takim tagiem:

lub

Wtedy - wydaje mi sie - powinien byc dobrze identyfikowany, ale nie wiadomo do konca.

Poza tym na samej gorze w kodzie tej strony masz taka informacje:

a powinna ona wygladac tak:

W ogole wydaje mi sie, ze to te "bajery" to wszystko psuja, lepiej powrocic do tego co bylo kiedys, czyli do zwyklego otwieranego po pacnieciu na "enable" okna java scriptu z zadanymi wymiarami. A jak ktos chce inaczej to mozna napisac, ze po wcisnieciu F11 bedzie mial to na full screenie.
2003-08-28 11:43:50
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

Sluszne uwagi, widze ze kolega sie zna.
BTW to i tak wole normalnie otwierane strony niz nowe okienka.
2003-08-28 15:56:35
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

[blockquote][b]Turek napisal[/b](...)
BTW to i tak wole normalnie otwierane strony niz nowe okienka.[/blockquote]

Dokladnie. Trzeba pamietac, ze jakis tam odsetek osob uzywa softu typu popup killer, teraz nawet 'Google toolbar' ma taka fukcje, oraz chyba 'My IE' (nakladka na IE) i w ten sposob u kogos takiego nie otworzy sie strona niestety... A on sie nawet o tym nie zorientuje i pomysli, ze to wina autora....
2003-08-28 15:59:53
Penguin

Staff Sergeant

U mnie (o dziwo) wszystko jest normalnie, tak jak wcześniej, ale chyba nie instalowałem poprawek do IE6... W każdym razie jeśli do czegoś ci sie przyda ta wiadomość to u mnie jest wszystko OK.
2003-08-29 20:16:04
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

No dobrze, ale moglbys podac wiecej szczegolow:
- DOKLADNIE jaka wersja IE
- jaki system

jakos nie wierze, zeby z IE 6 stronka CIACHA otwierala sie tobie w normalnej wielkosci oknie i zebyc mogl ja 'zminimalizowac' do tego kwadracika WY a potem przywrocic.
2003-08-29 22:02:18
Penguin

Staff Sergeant

Wersja IE to 6.0.2600.000xpclient010817-1148

Nie aktualizwana wogule.
Ladowanie strony przebiega w takim trybie
- otwiera mi sie na pelnym ekranie ta strona z przyciskiem [Enable]
- pozniej otwiera sie w takim kwadracie strona wlasciwa. kwadrat ten ma na gorze taka nawigacje, a okienko wyglada jakby ciacho wlasnego windowsa robil.
- naciskam przycisk drugi od prawej, czyli to co w windzie odpowiada minimalizacji. strona mi sie zamyka i przeksztalca w jeszcze mniejszy kwadrat z jednym przyciskiem Maksymalizacji, tytulem strony i wielkim logo WY.

Mam WinXPPro- tez wogule nie aktualizowany Razz.

Ale jesli komus pomoga te informacje to je przekazuje...
2003-08-30 09:51:42
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

W takim razie pierwsze wersje IE, w ktore byl "wyposazony" XP dzialaja dobrze. W koncu szosta wersja wydana zostala jakos pod koniec 2001 roku i z tego co pamietam strona CIACHA dzialala prawudlowo, klopoty pojawily sie w grudniu (nowsza, zalatana wersja).
2003-08-30 13:05:40
Penguin

Staff Sergeant

Chyba nie zbocze az tak bardzo z tematu kiedy powiem, ze jednak strona ciacha chodzi OK, tak jak to ma chodzic, jednak sa inne bledy, a mianowicie w wyswietlaniu (interpratacji?) PHP. Czesto widze bledy na stronach w texcie (czyli bledy php), ktorych inni nie widza. musze jednak posunac sie do aktulalizacji. W kazdym razie raczej nie polecam standardowej wersji IE6.
2003-08-30 15:22:22
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

Jakie bledy php? Przeciez tam nic w zasadzie nie jest w PHP (pomimo tego, ze ponoc serwer pozwala na uzycie skryptow PHP). Kazdy plik strony ma rozszerzenie [b]*.htm[/b] a nie *.php (*.php3 itd.)...
2003-08-30 16:15:17
Penguin

Staff Sergeant

Sorka za krotki post- ale tu jest tylko odpowiedz:
Nie chodzi mi o strone ciacha, ale wogule. Po prostu IE sie chrani i tyle. BTW- Jaka przegladarka warto instalowac? Mozecie podac jakis tytul?
2003-08-30 16:19:32
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

w zasadzie OT ;)

Polecam Opere
http://www.opera.com/

naprawde szybka.
2003-08-30 16:26:18
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu