Autor |
Temat: PODANIE |
Second Lieutenant
|
PODANIE
Warszawa dnia 17.08.02
Od Tomexx'a
Do szanownego administratora i moderatora Ciacha i Suchego.
W zwiazku z ciaglym wzrasteniem liczby uzytkownikow (nie wszystkich niestety do konca ucywilizowanych), na forum zaczyna sie szerzyc SPAM i flodowanie. Sytuacje pogarsza fakt iz nie istnieje zadna netykieta (poza ta zabraniajaca prywatnych wycieczek, z reszta tez niejawnie lamana) Nic nie moze usprawidliwiac braku choc odrobiny szeroko rozumianej kultury. Jako, ze nie jestem upowazniony do egzekfowania prawa na tym forum zwracam sie do was z prosba o ropatrzenie moich uwag i wyciagniecie z nich wnioskow. Licze na przychylnosc i to, ze wygra zdrowy rozsadek, porzadek i kultura.
Z powazaniem tomexx
|
|
2003-08-17 13:11:37
|
|
MODERATOR
|
Podanie zostalo rozpatrzone. Decyzje wiazace zostana podjete do godz 20 : 00.
Jakbys mial zainstalowane GG to bys wiedzial ;-p
|
|
2003-08-17 13:40:38
|
|
Second Lieutenant
|
Hym minela juz dawno 20:00 i nadal nic.
Mam na dzieje, ze przedluzenie wynika z troski o jak najlepsze usprawnienie borda. Z reszta czy mozna nie miec wyzutow suminia po kasacji postow mr piiiiiii Suchy i nie tylko ty mozesz od niego(ich) wiele wyniesc, nauczyc sie zyskac, dorwac sie do materialow jakich nie sniles wczesniej. Poza tym zdrowie psychiczne moglo by wtedy ucierpec same alieny w sygnaturkach a tu taki np poczciwy zwierzak, od razu razniej wszystkim. Proponuje wiec pozybycie sie upierdlwiego tomexx'a, ktory sie juz wypalil dawno temu. Ale w sumie wszystko jest zalerzne, rownie dobrze to ja floduje biorac to demokratycznie, ilosciowo moje posty sa bowiem flodem biorac pod uwage jeszcze ich przecietna dlugosc, wsrod pstow pedrakow. HOWGH!!
PS- W sumie niezle jaja, ale nie pozwole sie draznic, tak bowiem cos, czy ktos ostanio dziala na mnie jak czerwona plachta na byka, nie wiem jak na was.
|
|
2003-08-17 20:54:49
|
|

Lieutenant Colonel
|
Ja rowniez wyrazilem Suchemu swoja opinie. Nie bede tutaj szafował ksywami, on wie o kogo chodzi.
Pozdr ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-08-17 21:24:55
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
Chyba najwyzszy czas na opracowanie jakiegos UNIWERSALNEGO regulaminu dla naszej malej spolecznosci, bo rzeczywiscie Tomexx ma racje, to co jest u CIACHA i na innych stronach to troszke za malo, a tak wspolnie bysmy doszli do jakiegos kompromisu. No chyba, ze kazda ze stron wchodzacych w sklad "WSPÓLNEGO FORUM DYSKUSYJNEGO O OBCYM" sama bedzie te kwestie regulowac poprzez stosowna regulacje na stronie z linkiem do forum.
Ale najlepiej by bylo gdy byl wspolny tekst (regulamin) i on powinien znalezc sie na kazdej ze stron przed linkiem do naszego forum.
Szkoda, ze nie mozna umieszczac "przyklejonych" postow, wtedy bylby jeden np "zasady pisania na forum", ale to racej niemozliwe na razie.
Ale gdyby udalo sie opracowac taki jednolity regulamin do umieszczenia na kazdej ze "wspoltworzacych stron" mozna by sie wtedy pokusic dodatkowo o umiesczenie linka w swojej sygnaturce (oczywiscie kto bedzie chcial, ale administrator i moderatorzy powinni ; )
"[i]Regulamin naszego forum[/i]http://www.aliens.ibt.pl/forum_regulamin.htm" (to przyklad.
|
|
2003-08-17 21:45:54
|
|
MODERATOR
|
Zrobilem maly rekonesans na GG. Pytanie brzmialo tak (heh, jak w audiotele :p ) :
[red]
Celem oczyszczenia forum ze spamu:
CZY JESTES ZA ZBANOWANIEM USERA "PENGUIN"
1. TAK
2. NIE
Wiadomosc zostala rozelslana do:
Ciacho, Proximity, Ender, Gothmog, Jarecki, Kolabor, MackintosH, Majkel, Mefisto, Oghm, Piok, Rogue, Sammael, Suchy, Tomexx, Vysogotek.
Brak odpa na ten nr GG bedzie traktowany jako "TAK".
Na odpy czekam do 20 : 00
[white]
Dostalem w sumie 9 odpowiedzi. 7 bylo za zbanowaniem, 2 przeciwko, od pozostalych nie bylo odpa Jako ze banowac moze tylko Ciacho, decyzja nalezy do niego.
|
|
2003-08-17 22:44:18
|
|
Staff Sergeant
|
Ok...
W kazdym razie fajnie bylo
Thx dla wszystkich za ten extra tydzien!
Pozdrowionka! 3majcie sie all! :)
PS. Bede mogl chociaz przegladac zawartosc forum? Czy tez Ciacho zabanuje mnie rowniez na dostep do forum?
|
|
2003-08-17 23:12:14
|
|
Staff Sergeant
|
Chcialbym powiedziec ostatnie slowa  
Przypomnialo mi sie w tej chwili tekst ze Shreka, tekst pochodzi z momentu, kiedy babka chce sprzedać gadającego osła:   :D
"Prosze! Wiesz, nię bede juz uprarty, ja sie zmienie, serio, tylko daj mi szanse!"
:D    
|
|
2003-08-18 09:06:23
|
|
MODERATOR
|
Jak widzisz, moja opinia co do twojego zachowania na forum nie byla odosobniona, ale nie masz jeszcze bana. Ciacho widocznie cos przespal. Gdyby to ode mnie zalezalo, bana mialbys juz w sobote. A dzisiaj na GG doszedl kolejny spozniony glos na "zdecydowane TAK". Widac, ze jednak chyba zalezy ci na pozostaniu na forum, ale MUSISZ stosowac sie do panujacych tu zasad. Pamietaj, ze to nie jakis chat INTERII. Nie dopisuj sie do kazdego topicu i nie pisz wszytskiego co ci slina na jezyk przyniesie. 3 razy sie zastanow, czy twoja odpowiedz wniesie cos sensownego do dyskusji i czy inni maja ochote aby to przeczytac. Poza tym, nie pytaj o rzeczy oczywiste. I uwierz mi, jestes jeszcze mlody, ale znaczna wiekszosc pytan, ktore bedziesz chcial zadac, byla juz zadana. Mozesz wpisywac sie na forum, ale najpierw skoncentruj sie na przejrzeniu stron www, bo tam jest naprewde sporo informacji. Starasz sie czasem dyskutowac na tematy, ktore dla 95% urzytkownikow forum sa OCZYWISTE. Stad ta irytacja. A kiedy ktos ci zwraca uwage najnormalniej w swiecie go nie sluchasz i zaczynasz pyskowki. Musisz wziasc pod uwage, ze jestes najmlodsza osoba na forum, sa tu starsi od ciebie nawet o 20 lat. Zachowuj sie poprostu normalnie i z rozsadkiem. Nastepnego ostrzezenia nie bedzie. I tyczy sie to wszystkich nowych. Nie bedzie pozniej polemik, tylko od razu BAN. Jak chcesz masz druga szanse.
I nie pisz rzeczy w stylu: A co to Aliens Labirynt, czy, nie gralem w pierwszego AvP. Najpierw sie dowiedz co to Labirynt, zagraj w AvP i wtedy dopisz odpa do topicu (to apropos tego, ze czasem nie wiesz o czym piszesz, a dla innych to rzeczy oczywiste)
BTW: Kto chce zyc w zgodzie (dotyczy nowych): wszelkie opinie o tym, ze Alien3 to slaby film, dzialaja na mnie jak plachta na byka
|
|
2003-08-18 10:29:50
|
|

Lieutenant Colonel
|
____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-08-18 11:11:55
|
|

Lieutenant Colonel
|
Niesmiało powrócę do mojej starej prośby.
Pamiętacie jak pół roku temu prosiłem Ciacha o dodanie mojej strony do wspólnego forum ? No i może terez przy okazji waszych rewolucyjnych zmian dodali byście mój sajt.
Mówiliście, że nie wiadomo jek to będzie z moją stroną, że za dwa tygodnie może jush nie istniec ..
I że to zależy od Endera, Suchego i Ciacha, bo oni tu szefują.
Że trzeba by zmienić napis w nagłówku forum.
Moja strona póki co nie ma zamiaru się rozpaść, wręcz przeciwnie, przygotowuję anglojęzyczną wersję.
Whaddaya think ? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-08-18 14:09:12
|
|
Second Lieutenant
|
no nie...
No nie jesli nie ban to chociaz niech zmieni ten obrazek, bowiem jest to niewatpliwe najbardziej wkurzajacy ze wszystkich jakie do tej pory widzialem koszmar!! tolerancja to podstawa ale to dziala w obydwie strony! :0 W ogule to jakies konsekwencje ponosi ?!?!?. Co z regulaminem panowie? Ech odechciewa mi sie nawet pisac szkoda klawiatury, czesto takie gnoje nawet chodzic nie potrafia co dzisiaj dobitnie widzialem normalne jak nabuzowani albo jeszcze gorzej... kura.., juz nie mowiac dyskutowaniu przeciesz to WSTYD!!WSTYD!! nie placa mi za jakos koedukacje kulturalna ehh :[!!! To na tyle!
Unioslem sie ale wkurza mnie ta jajeczna zaglerka...banowac trzeba!
|
|
2003-08-18 14:53:19
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
|
2003-08-18 15:09:56
|
|
Second Lieutenant
|
REGULAMIN
Smiej sie smiej....
Apropo regulaminu proponije nastepujace punkty.
1. Kazdy moze pisac, na tym forum (LOL)
2. Kazdy moze miec wlasna syganturke i ikone
- jezeli ikona nie jest zwiazana tematycznie z forum pownna byc na poziomie: nie moze wplywac ujemnie na psychike i komfort uzytkowania borda (kwestie te pozostawiam moderatorm)
3 Bezwzglednie zabronione jest pod grosba permanentnego BANA
-spamowanie
-flodowanie(zamieszczanie wielu krotkich jednozdaniwych tekstow zamienajacych forum w chat lub nabijanie na licznik)
-nagminne offtopicowanie tematow
-uzywanie bardzo duzej ilosci usmieszkow
-zbyt czeste uzycie miesa i promowanie buractwa zascankowego (wymyslanie dennych topicow itp)
-prywatne spory prowadzone w 2giej osobie z uzyciem miesa i wyzywaniem od czegokolwiek
-dyskusje (waty) z moderatorami w przypadku zwrcenia przez nich uwagi odnosnie spraw porzadku.
4. Mile widziany jest szacunek do starszych userow borda (nie tylko chodzi o wiek ale i dlugosc czlonkostwa) W innym wypadki kazy ma prawo skrytkowac i zwrucic uwage na zle zachowanie.
5. Powienienes wiedziec ze...
-to nie forum publiczne
-to nie chat
-to forum scisle tematyczne
-liczba postow nic nie znaczy
-tematy nie na temat oznaczamy slowem "offtopic"
-generalne sporo o Obcym
-userami sa ludzie o roznych pogladach, wieku itp
6. WWW
W wypadku posiadania strony internetowej, wykrycie permanentnego LINKERSTWA do stron userow(wymienionych na banerze tego forum), jest niedopuszczalne. W takiej sytuacji poszkodowany powinien uzgodnic wraz z wladza borda jakie sankcje zastosowac. (sadzac z doswiadczenia niewielkie szanse na taryfe ulgowa)
7. Nie pytaj sie co BOARD moze zrobic dla ciebie, ale co TY mozesz zrobic dla BOARDA!
|
|
2003-08-18 16:01:46
|
|

Staff Sergeant
|
Tomexx : Jak do tej pory nei widzialem zeby ktos Ciebie wyzywal od gnoi( gnoj= kazdy mlodszy od Ciebie ? ), mowiles cos o tolerancji panie starszy ?
Nie chce Ci niczego wypominac ale to dzieki Tobie ,neiliczni bywalcy #nostromo opuscili ten kanal , nie bede Ci tez przypominal twoich opinii o forum i ich bywalcach,wiem ze to nic nie da
(zgadnij skad to wiem ) jak widze Twoje ego i megalomania od czasu opuszczenia przez Ciebie kanalu nie zmalaly ale wrecz urosly. Wiec najpierw czystka na kanale a teraz bierzemy sie za forum ? Fajnie...
I do jasnej ciasnej, nei rozumiem tego czepialstwa o avatary ,co komu do tego jaki kto ma avatar ? to jedyne forum na ktorym jestem ,gdzie wystepuje jakas dyskryminacja bo : " a mi sie twoj avatar nie podoba i w ogole jestes be" opamietajcie sie ! o_o
Penguin przeprosil za swoje zachowanie , obiecal ze juz nei bedzie i bysmy dali mu szanse, jestem za. dla scislosci glosowalem za tym by nie dawac mu bana, szczerze przyznam ze nie widzialem Jego postow ktore zostaly wykasowane ale skoro przeprosil, obiecal poprawe to mysle ze trzeba dac mu szanse, nei robmy z siebie towarzystwa wzajemnej adoracjii elyty , gzie jedni sa rowniejsi niz inni.
Tyle ode mniei tak decydujace zdanie nalezy do Moderatorow.
pozdro
piok ____________________________________ A ty gdzie masz swój receptor??
|
|
2003-08-18 17:56:32
|
|
Second Lieutenant
|
tia
ta... tomexx tyranem, chwileczke czy ja nie proponowalem by mnie zbanowac jesli nie jego hym? :O. Poczytaj se wczesniejsze posty. Poza tym o czym my dyskutujemy? Krytykujesz mnie za to ze ja krytkuje Penguena tak samo, ktos moze sie przyczepic do ciebie (mi. ja), ze tylko twoje poglady sa ok, i trzeba tolerowac dziadostwo. Poza tym forum Aliens to jakos produkt pierwszej potrzeby czy co? skazujemy goscia na rynsztok? nie badz smieszny 
|
|
2003-08-18 18:24:49
|
|

MODERATOR
|
Daj cie juz moze spokoj...
Zamiast o Obcym czy Fantastyce zaczyna sie robic FORUM O FORUM... bez senu! Z musu niejako zalozylem przed chwila osoby topik w ktorym mozna sie wypowiedzic - tylko prosilbym raczej o konstruktywne propozycje niz o jakies wyrzuty, zarzuty, personalne prztyczki... tego topika zmykam bo moim zdaniem juz do nikad nie zaprowadzi... nowy ma posluzyc USTALENIU raz na zawsze jakis zdroworozsadkowych zasad - tak zeby wiecej nie bylo takich klotni a zeby owe zasady nie byly jakims strasznym "zamordyzmem" TYLKO SLUZYLY WLASNIE UTRZYMANIU TU JAKIEJS SYMPATYCZNEJ ATMOSFERY! ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-08-18 18:41:37
|
|
|
|