Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: 5 czesc Obcego - troche inaczej
Proxymity

Cannon fodder

5 czesc Obcego - troche inaczej

Witam.
Jestem tu swiezy i witam wszystkich.
Mam takie pytanko lub propozycje...
Co byscie powiedzieli na to aby ta 5 czesc Obcego nie byla kontynuacja 4 czesci powstalych?
A gdyby 5 czesc byla (nie wiem czy dobrze mowie) prequel'em wszystkich 4 czesci? Tzn. wyjasnialaby w jakis tam sposob moze nie dokonca ale przyblizalaby skad sie Obcy wzieli skad sie wzial ten statek na planecie co zamierzali kosmici zrobic z Obcymi, co to byla za rasa i co Obcy z nia zrobili (czytaj: jak ja wykonczyli). Oczywiscie scenariusz musialby byc naprewde solidnie pomyslany bo to w koncu calkowicie nowa historia ktora oprocz paru rzeczy nie nawiazywalaby bezposrednio do 4 filmow. Chodzi mi o to ze sceny nie moglyby wynikac w niej tak wprost jak np. sceny 2 czesci ze scen z 1 czesci. Mysle ze kapujecie o co mi chodzi. Film moglby sie konczyc rozbiciem (?) a moze ladowaniem staku ktory poozniej ogladamy jako wrak w czesciach 1 i 2. No a poozniej, wiadomo.... Smile
2003-08-01 03:07:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Jarecki

Private

heh, widze, ze nie tylko ja jestem nowy dzis w nocy. Też witam serdecznie wszystkich.
Wiesz co, jako fan Obcego, a zwłaszcza "jedynki", byłbym wręcz zachwycony takim pomysłem na nowy film - skąd wziął sie Derelict, kim był Spacejockey: myślę, że te pytania zadaję sobie nie tylko ja, i jakieś sensownie skonstruowane wyjaśnienie byłoby tym, co tygryski lubią najbardziej.
Bądźmy jednak realistami - dzisiaj wysokobudżetowych filmów nie robi się tylko dla fanów (choćby była to i spora ich rzesza) ale dla masowego odbiorcy. Wiadomo - zysk przede wszytkim. Wszyscy maniacy i tak pójdą na piątkę, choćby nie wiem jak cienka była, a czy statystyczni kinomani zawitaliby w gromkich ilościach przed ekranami, gdyby mieli obejrzeć prequel? Osobiście, wątpię. Dlatego myślę, że ten pomysł możemy miedzy bajki włożyć.........a szkoda. Ehhhhhh..........
2003-08-01 03:53:24
Suchy
F161

MODERATOR

Witam na pokladzie nowych dwoch forumowiczow :)

Co do "prequelu" - pomysl dobry, nawet bardzo, ale do zrealizowania chyba tylko przez fanow. Dla Foxa sam pomysl jest pewnie zbyt malo komercyjny. Musialoby to byc bardziej "opowiadanie", bo kto by cos tam mial mowic? Moze Rogal zrobi cos takiego w 3D? Very Happy
2003-08-01 07:24:14
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
MackintosH

Private

To ja się również przywitam, bo stary nie jestem;)

A więc witam!
Tak byłby to ciekawy scenariusz, tylko, że ja preferuję trochę inaczej ww pomysł, a mianowicie, by ten film był zlepkiem, pierwszych 3 części, bo dla mnie ta 4 to nieporozumienie jest, to taki gniot, że szkoda gadać, oczywiście nei każdy musi się ze mną zgodzićVery Happy Gdzieś wyczytałem, że piatą część ma kręcić ( a przynajmniej mu zaproponowano ) James Cameron ( hmm. kolejna militarystyka w sadze ?? Smile notabene niezły pomysł ) i coś zasłyszałem o odpowiedniku Ripley w Predatorze, a mianowicie Arnoldzie, który ma sie wcielić w jedną z ról, ciekawie brzmi nie powiem...Fakt faktem, można by było wyjasnić parę sprzecznych ( czyt. tajemniczych ) kwesti w całej sadze, o które na forum toczyły się liczne dyskusje, a któych nie wyjaśnia książka....Obawiam się jednak, że...zgdozę sie z jednym z przedmówcy, że taki scenariusz jest niekoemrcyjny, poza tym fantastycznej scenerii z Obcego 1 ( mimo, że to rok 79 ) nie da się już chyba tak świetnie odtworzyć, mam obawy, ale czekam z niecierpliwością...

pozdrawiam

PS: zakończenie filmu...z lądującym Derelict'em?? good idea:)
2003-08-01 09:56:52
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

Witam świerze mięsko :]

Dla mnie 5 część obcego powinna byc zupełnieoddzielnym filmem, jak widac (juz po 2 cześci) kolejni scenarzyści nie mieli zbyt dobrych pomysłów połączenia kolejnych odcinkówWink piata prób mogła by kazać się tragiczna.

Dlatego chetnie obejrzałbym "nowy" filmik z Obcym, z owymi bohaterami (bez Ripley) i z czystą nową fabułą. Jednak napewo tak sie nie stanie :/ Jesli faktycznie Cammeron wezmie si za film,to patrzac naobecnie krecone filmy, mozemy na 99,9% spodziewac sie kolejnego filmu batalistycznego. Wlasciwe bardzo bym nie narzekał ale.. tym razem liczęna film z kimatem ALIEN a nie nawałki Wink
2003-08-01 10:40:45
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Witam

Witam i ja Smile
Pomysł bardzo dobry, ale jak ktoś kiedyś już powiedzial, że może lepiej byłoby nie pozbawiac nas fanów tej tajemnicy ktora otacza Space Jockeyów i całej rasy ?
Pozdr
2003-08-01 12:21:52
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Proxymity

Cannon fodder

Witka again.
Nie bede polemizowal czy jest to przedsiewziecie oplacalne taki scenariusz bo sie nie bardzo znam na tym. Bardzo mozliwe jest ze macie racje w tym temacie. Chcialem dodac ze w ksiazkach Perry'ego chyba w Mrowisku (abstrahujac od tego czy komus sie te ksiazki podobaja) byla postac kosmity podobnego do slonia czy jakos tak, ktory ich m.in. uratowal (lądownik) na planecie z opresji. Wyrznal wszystkich obcych jednym strzalem. Jak widac jest proba jakiegos przedstawienia jeszcze innej niz Obcy obcej rasy.
Poza tym mam takie pytanie skad wiadomo o SpaceJokey i ze ten obcy statek jest Derelict. Bo mi to jakos umknelo... W ktorym miejscu mozna cos przeczytac na ten temat powiedzmy na stronie Ciacha albo innych stronach?
Chcialem jeszcze przy okazji tez dodac (czytaj: pochwalic sie) ze to ja skladalem do kupy wszystkie wklepane teksty z czesci 3 (Wojna Samic) ksiazki ktora zostala umieszczona do downloadu na stronie Ciacha. Chyba ze cos zjebalem i lepiej zebym sie nie chwalil... Smile he he
2003-08-01 12:59:58
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

ja rowniez witam wszystkich nowych forumowiczow.

[blockquote]Chcialem jeszcze przy okazji tez dodac (czytaj: pochwalic sie) ze to ja skladalem do kupy wszystkie wklepane teksty z czesci 3 (Wojna Samic) ksiazki ktora zostala umieszczona do downloadu na stronie Ciacha. Chyba ze cos zjebalem i lepiej zebym sie nie chwalil... Smile he he [/blockquote]

No... dziekujemy bardzo za Twoj wklad w polski swiatek obcego Very Happy :)

Czemu tak pozno na forum zajrzales? Albo inaczej, czemu tak pozno sie ujawiniles Wink
2003-08-01 13:48:11
Jarecki

Private

hmmm, dziwne - o Spacejockey'u i Derelict'cie można przeczytac prawie wszędzie. Sam Scott używał tych określeń w komentarzu do wydania DVD. Na stronie Ciacha jest chyba nawet jakas osobna sekcja na ten temat.
A wracając do "piątki", to myśle, że będzie to niestety półtorej godziny zasranej "dynamicznej akcji", czyli mordobicie z obcymi o kurzych nóżkach, jak w czwórce. Obym się mylił.......
2003-08-01 19:08:45
Kolabor
Uuuuu...

Major

A ja juz nie chce Obcych

Sad Po prostu produkcje komercyjne wielkich wytworni maja sie nijak do pozadnie zrobionego Fanfilmu. Tyle ze 20th Century nigdy nie sprzeda praw autorskich, wiec mozemy sobie pomazyc o czyms takim jak "oficjalny" Fanfilm. Fani maja wiecej pomyslow. Moze mistrzostwo Camerona i Scotta jest nie do pobicia, ale fani zawsze maja wiecej do powiedzenia.
Nie chce Obcego 5 z 20th Century Fox Sad
2003-08-01 22:21:02
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Gothmog
Liberate tute me!

Staff Sergeant

Przede wszystkim WITAM kadetów!

[blockquote] Witam i ja Smile
Pomysł bardzo dobry, ale jak ktoś kiedyś już powiedzial, że może lepiej byłoby nie pozbawiac nas fanów tej tajemnicy ktora otacza Space Jockeyów i całej rasy ?
Pozdr[/blockquote]

Zgadzam sie z powyzszym w 100%. W sadze najlepsza i najsmaczniejsza jest własnie ta tajemniczość, niewyjaśnione do końca sprawy (procz 4 czesci rzecz jasna). Niechciałbym nigdy zobaczyć filmu, ktory wszystkoby wyjaśnił - o czym byśmy wtedy gadali na forum Wink.
Jedyne co by poskromiło me zadze to film ukazujacy matczyna planete obcych (jesli takowa w ogole istnieje), ale to juz temat na inny watek...
2003-08-02 11:32:15
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1948849 m_swiatek Odpowiedz z cytatem
Proxymity

Cannon fodder

a tak jakos ostatnio postanowilem sprawdzic co sie dzieje na stronce Ciacha i zobaczylem ze jest forum no i wszedlem i sie ujawnilem Smile (tak poozno) Moze by tak poslac listy do Jamesa Camerona zeby wzial pod rozwage mozliwosc realizacji prequela i ze jak loodzie w Poland przyjda sie na to polampic to w USA tez pewnie ktos (miliony) przyjdzie. Taki monit. Oczywiscie tego chyba trzebaby wyslac kilkanascie sztuk zanim by sie to przebilo przez te sekretarki i sales menagerow.
2003-08-02 11:43:48
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Niestety obawiam się że nawet kilkanaście sztuk to za mało :/
Pozdr
2003-08-02 12:23:44
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

i kilkaset by bylo zle, ale moze jakby dołączyć do podania pudełko z czekoladkami to moze cos to da ;)

jedyna nadzieja że jacys zapalecy nakrecą swoj wlasny film, oleją groźby foxa i walną go na neta.
2003-08-03 09:58:42
Suchy
F161

MODERATOR

I tak wiadomo, ze zanim zobaczymy A5 najpierw zostaniemy uraczeni AvP Sad Szczerze mowiac, ja z wieksza niecierpliwoscia czekam na zimowe Quadrilogy i dolaczone do niego (miejmy nadzieje) A3 Workprint.
2003-08-04 14:05:56
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Penguin

Staff Sergeant

[blockquote] Witam.
Jestem tu swiezy i witam wszystkich.
Mam takie pytanko lub propozycje...
Co byscie powiedzieli na to aby ta 5 czesc Obcego nie byla kontynuacja 4 czesci powstalych?
[/blockquote]

Nieee. Ja mam LEPSZY POMYSL Smile
Niech zrobia tak jak z matrixem. Animowane odcinki bedace zarazem prequelem. Opowiadjace o tych olbrzymach jak w statku na LV426 i wogule... Smile Mnie juz slinka cieknie Smile
2003-08-13 18:30:44
Tomek

Private

Założe się że komperowe postacie bedo w filmie AvP katastrofa obym się mylił
2003-08-17 19:51:32
Penguin

Staff Sergeant

Tja... Sad Zazwyczaj jak czlowiek mowi "obym sie mylil" to ma racje. Sad
Zreszta ja nawet nie mam nic przeciwko komputerowym obcym (byle by byli wykonani naprawde porzadnie), ale jesli mi zrobia komputerowe predatory, to.... Sad w kazdym razie- obym sie mylil

Pozatym mi jako AvP w 100% wystarczy Colonial Marines Elite Force. I bede sie zastanawial nad pojsciem do kina na Avp, jesli nie bedzie tam Arniego i Weaver [czy jak tam ona ma na to nazwisko Razz)
2003-08-17 19:58:57
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu