Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: coś jakby obcy... nieszczęsna podróbka
Surtsey

Lieutenant Colonel

coś jakby obcy... nieszczęsna podróbka

Taaa, wczoraj z kompletnych nudów włączyłem telewizor na programie pierwszym i właśnie zaczynał się film pt :"DNA". Pisze "SF" no to oglądam, żeby się pośmiać. Najpierw grupa kolesi znajduje kości jakiegoś zwierzęcia, mnie to przypomina obcego, oczodołów nie widać, dłudi kołnierz jest, pysk jak alien jest, zębiska są..
Ale potem mysle, że to pewnie jakiś dinozaur.

Potem aura tajemnicy nad znaleziskiem się zagęszcza.

Jakiś szalony naukowiec uważający się za boga, klonuje potwora, ale potwór ucieka. Co jakiś czas pokazany jest obraz z kamery "obcego" coś jakby zmiana wizji predatora w Avp na tryb polowania na obcych, przy czym ciągły skrzek. oczywiście to miało służyć wzmożeniu napięcia u widza, ale mnie się śmiać chciało. Szalony naukowiec próbował łapać monstrum zostawiając w klatce byka na przynętę. Kiedy komputer obwieścił, że obcy jest w środku, klatka miałe się zamknąc. Ale obcy uciekł.

Potem przyjachał lekarz (główny bohater0 taki meksykaniec) i kobieta - agent FBI, albo coś.

Odkrywają opuszczone laboratorium, znajduja w komputerze dane, że przeprowadzane są badania nad
obcym dna . Potem odkrywają , że personel ukrył się przed stworem. Mamy taki motyw jak w Aliens, że kolesie uciekają przed zmorą jakimiś kanałami,
kryję się w pomieszczeniach zamykając drzwi w które obcy wali łbem robiąc wybrzuszenia. Jest motyw, że mały chłopczyk, którego siostrę zabił obcy odkrywa w laboratorium małą małpkę.

Dalej mamy motyw, że szalony naukowiec chce sprzedaż obcego by zrobili z niego biologoczną broń ( skąd my to znamy ?).

Kiedy w końcu dali zbliżenie obcego, stwoerdziłem, że jest bardzo podobny do Gigerowskiego, tyle, że jest zielony.

Myślałem że się popłaczę ze śmiechu jak się dowiedziałem, że ten wszechpotężny obcy boi się błysków, błahahaha

Poza tym ten obcy to najwyrażniej było połączenie predzia i aliena, bo to coś miało zdolność załamywania świtła wokół siebie co sprawiało, że stawął się nie widzialny.

Oczywiście znowu wygrało dobro (w nawiasie - ciocia) - (ci co znają Halamę wiedzą o co biega Smile)
2003-06-18 08:56:45
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Fil jest beznadziejny. Tragedia. Kiedys dawno wydalem kae i wzialem go z wypozyczalni. PORAZKA.
Pierwsza polowa to kopia ALIENS (badziewna, chujowa, szkoda slow). Druga czesc filmu to pierwszy Predzio(tez badziewna imitacja) Lipa nieprawdopodobna. NIE OGLADAC! Wink
2003-06-18 08:59:18
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

no ja widziałem

no i mówię Ci jak brechtałem, chociaż mi się humor poprawił, nawet moja mamma się śmiała ze mną z tego dziadostwa
2003-06-18 09:00:57
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

hyhy
tez to ogladalem.. tzn. przez jakis czas Smile
beznadziejny, gupi film. bardzo gupi Very Happy
slaba fabula, idiotyczny watek, kompletny brak realizmu i w ogole ten film jest do dupy Razz
a ten obcy wygladal troche jak ze startreka Very Happy
2003-06-18 10:46:54
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
J.Vasquez

Captain

No ja też niestety ogladałam..ale dawno dawno temu...bez komentarza bo aż wstyd.
2003-06-18 16:59:24
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Tomek

Private

nic dziwnego każdy chce mieć swojego Obcego:P Razz
2003-06-18 17:07:55
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

przed świętami oglądałem kiczowaty film pt : "Pierwotny istynkt" czy kaoś tak. Dojrzałem nędzna próbę naśladownictwa schematów jakie mialiśmy w filmach o obcych. Rzecz dzieje sie an wyspie na ziemi, z której nie ma ucieczki. Jakiś chory doktorek prowadził kiedyś badania nad nowymi gatunkami, ale wymknęło mu się to. Krwiożercze małpy- mutanty zalały wyspę krwią swoich ofiar.
Główna rolę gra koleś z Obcego 4, nie pamiętam nazwiska, taki małpopodobny. Szef Betty. Ogólnie kicz niesamowity. Zdjęcia koszmarne. Montaż do kitu. Bije sztucznością na kilometr.
2003-12-31 14:23:18
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu