Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: DO CIACHA - BRAK UPTADEtu !!!
ICE

Private

DO CIACHA - BRAK UPTADEtu !!!

Ciacho, czemu jeszcze nie zaupdatowales strony z info o naszej konwersji quake. Nadal tam widnieje ze projekt ulegl kasacji, a tak juz nie jest. Wpadnij na strone www.dejnet.wox.org/aliens tylko sie nie przejmuj jak czasem nie bedzie dzialac poniewaz jest na moim prywatnym serwerze (kompie w domu Smile i czasem jest shutdown Smile Aha dalem na moj sajt linka do twojej strony o naszej konwersji, mam nadzieje ze sie nie gniewasz. Pozdrowienia, ICE
2003-06-06 05:51:38
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

:)

To sie ciesze ze konwersja zyje - Gomez cos mi tam kiedys wspominal o planach jej wskrzeszenia ale to dosc dawno bylo.

Spox strona!

Zaktualizuje informacje na odpowiedniej podstronie w sekcji gier przy nastepnym updacie.

Obejrzalem screeny na waszej stronie - wygladaja niezle. Rozwazaliscie moze jakies zaportowanie konwersji na inny engine niz Q1 w przyszlosci? - niedlugo wyjdzie HL2 i z tego co pisza tworcy bedzie wyposarzony we wszelkie mozliwe edytory i bardzo przyjazne srodowisko ulatwiajace wszelkim zainteresowanym tworzenie roznorakich modow (jest to jedyna gra w tym roku ktora planuje zakupic w oryginale).

Pozdro
CIACHO
2003-06-07 10:56:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

No wreszcie!!!A gadalem kiedys z Gomezem o tym, sam przerzucalem bron z tych kilku plikow do AQ i czekalem.
No!! Smile
A kiedy, powiedzcie mozna sie spodziewac full perfect werszyn, wrzuconej w jeden plik do pobrania? No kiedy?? Bo lapy cierpna... Smile
2003-06-07 14:33:02
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
ICE

Private

Narazie robimy na starym ale jarym enginie q1

Narazie robimy na starym ale jarym enginie q1 z uwagi ze mozna w pelni nad nim zapanowac, pozatym jak juz rozpoczelismy z gomezem kiedys dawno ta konwersje, to wypadalo by to skonczyc, szczegolnie kiedy sie ma full modeli nad ktorymi sie meczyl gomez. W przyszlosci jak bede mial czas to mozliwe ze przezucimy sie na inny engin, narazie robimy swoje na tym co jest i co juz mamy. Najbardziej jest mi przykro ze gomez sie wylamal z teamu, lecz nie bede paplal z jakiego powodu, jego prywatna sprawa. W tej chwili pracuje ja czyli Krzychu (ICE) i puszka pomyslow Rafal [Rafallen, oby nie pandory Smile ]. Mamy w zasadzie juz wszystko skonczone oprocz detali kosmetycznych wyglad menusow ,belki z broniami i zyciem, leveli Smile mamy dopiero 3 ale za to wydzwaniaste oparte w pelni jak to tylko bylo mozliwie na filmie (siedze i puszczam klatka po klatce aliens w divxie, rysuje mapy na kartkach wg scen z filmu itp.) Nawet niektore tekstory probuje aby byly podobne, a nawet wyjmuje z filmu co lepsze lub bardziej rzucajace sie w oczy. Rafallen meczy sie z quake c i efektami z tym zwiazanymi w quakeu, czasem wytrzasnie model, ktory ja modyfikuje, troche tez zrobilem nowych. (nawet mi wyszedl smartgun) OK. Pelna wersje przewidujemy za gora 3 miesiace, bo ma miec minimum 20 leveli, ktore kurde musze zrobic, a i fabyly trzeba sie trzymac. Nasze motto przy tworzeniu tej konwersji to KLIMA KLIMA i jeszcze raz KLIMA Smile Staramy sie to tak robic zeby gracz grajac bez god moda mial pelne gacie ze strachu. Smile Serdecznie zapraszamy na nasza strone [URL=http://www.dejnet.wox.org/aliens]ALIENS - QUAKE TOTAL CONVERSION[/URL] aha i jeszcze jedno czasem sie moze zdazyc ze strona nie bedzie dzialac ale to z powodu ze jest na moim prywatnym serwerze i czasem jest reset a czasem poprostu nie ma pradu a nie mam upsa [ale chaltura nie ? Smile ] Narazicho !
2003-06-08 06:42:01
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

No, to we mnie macie chlopaki zagorzalego fana!!!!
Jak skonczycie to wodke dla wszystkich.
Ale tak na marginesie, czy w enginei quake da sie robic animacje, ktore dajmy na to mozna pozniej zapisac w avi, albo jakims ludzkim formacie? Naprzyklad biegnacego obcego, or something?
2003-06-08 17:57:50
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
ICE

Private

Cieszy nas to bardzo a zarazem smuci ze tylko ty deklarujesz to na forum o Obcych gdzie podobno jest fanow od cholery Smile Co do robienia filmow to sam engine chyba nie ma takiej opcji, (mozna nagrac chyba demo ale to nie w formacie avi) musze poszperac na necie moze znajde jakis programik do zrzucania sekwencji w avi z quakea. Aha trzymamy Cie za słowo z ta wodeczka Smile Pozdroovkas !
2003-06-09 06:24:04
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

Hoho no to masz kolejnego fana, musze tylko odkopać quake Smile. Jak na raize screnney zapowiadają rewelacyjną grę !

ps. Dla czego narazie wszystko jest tylko anglojęzyczne?? Sad
2003-06-09 08:28:04
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

Bo wchodzimy do unii diable Very Happy, a angielsko jezyczne jest tylko pol, reszta po naszemu.
Jak Rogaty zda na to ASP wreszcie, i skolujemy cyfrowa klamere to kroi sie ciekawy projekt.
Tylko wlasnei trza by to polaczyc z animacjami. Przydaliby sie biegnacy i skaczacy obcy, obcy wybuchajacy, przesuwajacy sie blyskawicznie tunel, w ktorym po wkelejniu postaci, wygladaloby jakby spadala etc, itp.
Jak juz to opanujemy, plus rogaty skonczy S(ado)M(aso) a ja PR, to sie zapowiada ciekawie.
Takie male rozwiniecie ucietej glowy Virusa Smile
A po wydaniu swojej konwersji, powinniscie zrobic Gold Edition Very Happy i dodac np dwa pistolety Razz. Kurrde, fajnie byloby. nIewiem co ja mam na te dwa pistolety no.
I tak jeszcze na screeny patrze, czemu zrobiliscie z dropshipa pinokia??
To porzadna maszyna, a nie Roberto Benini Smile
2003-06-09 11:39:10
rafallen

Cannon fodder

Aliens Conversion

Kurde gdyby Gomez ruszyl zadem bylo by szybciej i wygodniej !!! brakuje nam modelu Królowej i w zasadzie tyle. Mapy pomagam robic Krzyskowi ale nie jestesmy kompatybilni Smile systemami oczywiscie.
Alien warrior bedzie szybki jak ten z Avp ale nie bedzie łazil po scianach - niestety Sad(( ale to nie znaczy ze bedzie kicha. Pozdrowka dla Alienmaniakow.

Lets Rock!!!
2003-06-09 12:28:21
ICE

Private

Rafallen, daj spokoj Gomezowi,... niech spoczywa w spokoju Smile
2003-06-09 12:33:30
ICE

Private

Jezeli chodzi o Pinokia Smile to niestety ale ze wzgledu na specyfike enginu q1 nie da sie wszystko zaokraglic bo komp nie wydoli. A co nie podoba sie dzialko na nosie ? Smile
2003-06-09 12:37:10
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

oo i bedzie Królowa? :] mniam, a zdradzcie chłopaki ile to maleństwo bedzie zajmować ?

Ps. co do języka, unia unią ale jestę osobiście przeciwnikiem zastępowania języka ojczystego angloszczyzną. A co, my gramy po angielsku więc i niech oni poznają nasz jezyk Razz
2003-06-09 13:22:04
Suchy
F161

MODERATOR

Czyli trzeba niedlugo odkurzyc plytke z Q1 Smile Oby ja najszybciej Smile
2003-06-09 16:04:09
ICE

Private

[blockquote] oo i bedzie Królowa? :] mniam, a zdradzcie chłopaki ile to maleństwo bedzie zajmować ?

Ps. co do języka, unia unią ale jestę osobiście przeciwnikiem zastępowania języka ojczystego angloszczyzną. A co, my gramy po angielsku więc i niech oni poznają nasz jezyk Razz[/blockquote]

Mamy nadzieje ze uda nam sie jakos porzadnie wymodelowac krolowa ale nie liczyl bym na zbyt wiele bo nie jestem az w tym taki dobry pozatym mam kijowe programy do modelowania pod quakea. A co do malenstwa to nie wiem co masz na mysli... czy krolowa (nie takie znow male to malenstwo) czy wielkosc konwersji ? Jesli chodzi o to drugie to spakowane narazie zajmuje 4,62Mb po dodaniu nastepnych map moze zajac nawet do 10Mb (spakowane). Jesli chodzi o jezyk to po pierwsze na stronie pisze to samo po angielsku (staralem sie) co po polsku a nawet po polsku jest wiecej bo ostatnio nie chcialo mi sie tlumaczyc, a po drugie pisze po angielsku dlatego ze chcemy trafic do wiekrzej ilosci alienomaniakow nie tylko w Polsce. Za granica tez ktos moze pomyslec tak jak ty i olac konwersje bo nie potrafi po Polsku. (Niech sie zaczynaja juz uczyc analfabeci, kurde... Smile Moze teraz cos sie zmieni, chociaz na arenie komputerow i sofwareu, wkoncu mam nadzieje ze bedzie wybor takze polskiego jezyka podczas instalacji zachodnich produktow, jeden z wielu plosow wejscia do Unii). Jak narazie nie musisz sie martwic tym ze tam jest cos po angielsku bo jest to, to samo co po Polsku Smile (a tak na marginesie ty tez powinienes sie uczyc angielskiego, nic ci nie ubedzie jak poznasz jakis jezyk oprocz ojczystego) Smile Nara !
2003-06-09 18:30:41
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

No i logicznie.
Oby tylko calosc odpalalo sie tak Jak Aliens Quake -game alien, a nie trzeba bylo kombinowac Smile
Wogole, to moglibyscie jakies artworki porobic, okladki na cd itp Razz
Chociaz....Hmm...Mozemy wam z Rogue zrobic okladki na cd, jesli chcecie Razz Co nie Rogaty ze mozemy? Razz
2003-06-09 18:49:05
GOMEZ

Private

Witam

o co chozi, spoczywaj w spokoju, co to ma być nigdzie sie nie wybieram spokojnie jeszcze o mnie usłyszycie, przygotowuje konwersje na engine unreal 2 :)

btw a był tu (na forum)taki gostek co zajmował sie modelami w 3d studio (ksywy nie pamiętam)mógł by zrobić królową
2003-06-09 21:16:03
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

To byl [URL=http://board.freeweb.pl/users.php?board_id=1278&user_id=2759&division=279]v i r u s[/URL].
2003-06-09 22:12:46
ICE

Private

[blockquote] No i logicznie.
Oby tylko calosc odpalalo sie tak Jak Aliens Quake -game alien, a nie trzeba bylo kombinowac Smile
Wogole, to moglibyscie jakies artworki porobic, okladki na cd itp Razz
Chociaz....Hmm...Mozemy wam z Rogue zrobic okladki na cd, jesli chcecie Razz Co nie Rogaty ze mozemy? Razz[/blockquote]
Spoko bedzie sie tak odpalalo a nawet prosciej bo nawet plik .bat dodamy Smile
Sorry stary ale narazie nie przewidujemy artworkow przynajmniej na pare miesiecy przed oficjalna swiatowa premiera Razz he he a co do cd to he he nie bedzie wersji cd he he tylko do zciagniecia z netu. Alesz mnie zes ubawil tym tekstem Smile ale dzieki za propozycje moze kiedys skozystamy. Pozdrowionka !
2003-06-10 08:07:14
rafallen

Cannon fodder

Watch your fire & checked target...

Alien Quake byl prawie pozbawiony fabuly...gdybym jej nie przeczytal w readme to nigdy pewnie nie dowiedzialbym sie o co tam chodzi...u nas tak nie bedzie - co prawda fabula jest prosta jak kij od szczotki ale my nastawiamy sie bardziej na horror Smile bo w koncu co mozna oryginalnego wymyslec w klimacie Aliens? wkurza mnie jedynie to ze mam dosyc ciekawe pomysly na mapy (z moimi texturami) a Ice chce robic wszystkie mapy sam Sad
pozdrowka - sciagnijcie ostatnie uaktualnienie moda i napiszcie co sadzicie.
2003-06-10 08:19:08
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

[blockquote] wkurza mnie jedynie to ze mam dosyc ciekawe pomysly na mapy (z moimi texturami) a Ice chce robic wszystkie mapy sam Sad
[/blockquote]

tylko sie nie pokłuccie chłopaki ;)

[blockquote]
pozdrowka - sciagnijcie ostatnie uaktualnienie moda i napiszcie co sadzicie.[/blockquote]

Gdzie? nic nie ma pod Download ( a tego kliknąc tez się nie da Sad ;(

Ps. moj angielski ma się całkiem niezle, nie zmienia to jednak faktu że przyjemniej sie gra gdy zamiast "shit" mozna usłuszeć rodzime " kurwa" Wink
2003-06-10 08:59:51
Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu