Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: LEGO PULSE RIFLE BY SURTS
Surtsey

Lieutenant Colonel

LEGO PULSE RIFLE BY SURTS

No ludziska, żeby nie byż gołosłownym przechodzę od słów do czynów.

Przy ocenie musicie wziąć pod uwagę, że pulsa robiłem z pamięci dysponując marnym szkicem własnej roboty (Razz), oraz brak niektórych niezbędnych elementów.

[http://surty.w.interia.pl/inne/2003_0523_104038AA.JPG]

[http://surty.w.interia.pl/inne/2003_0523_104046AA.JPG]

[http://surty.w.interia.pl/inne/2003_0523_104052AA.JPG]

Starałem się fotografować z każdej strony, resztę skanów dostaniecie wkrótce.

BTW : Suchy mam nadzieję że tym razem jakość fot spoełnia wymogi UE Very Happy
2003-05-28 15:14:17
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Hmmm posiada to to pewien urok Smile Troche pracy i bedzie gites.... ale jak na kogoś kto ma pudło klockow to kolorstyka ledwo zipie Very Happy czemu to takie pstrokate ??
Ale jakość zdjęć - miodzik - czym robiles ??
BTW - wiesz co to optymalizacja zdjęcia ?? Razz
Pozdr
2003-05-28 15:24:23
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

brałem klocki jak leci na początku, tzn wyglądał jak pstrokate nie wiem co, taki żółto, czerwono białe, hmmm, potem zacząłem wymieniać kolory, potem przyszła siostra ze spaceru i było Game over :P

BTW : ona ma cztery lata i jak widzi takie coś od razu chce konfiskować, a jak by pulsak dostał się w jej łapy ...

Robione cyfrówką kumpla, jak chcesz zapytam o to cacko, jest mały, poręczy, miód...

BTW : na optymalizację nie miałem czasu, (jak zwykle) a chciałem wam to jak najszybciej pokazać

BTW 2: i żeby nie było niedomówień, ja nie mam Bóg wie ile tych klocków. Jak kiedyś liczyłem to jest zaledwie 40 zestawów różnej wielkości, więc jakiś cudów prosze ode mnie nie wymagać...

Wiem mówiłem, że jest tego dużo, bo tak mi się wydaje, objętościowo to trochę zajmuje i pochowane jest po kilku kartonach. Być może wy ludziska posiadacie tego więcej.
Oczywiście w wakacje zacznę pracę nad budową HH ( to będzie ostatni czas na tego typu prace przed maturą i wogóle)Smile
2003-05-28 15:31:05
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

co do optymalizacji, załatw sobie AcdSee chyba najlepsza przeglądarka grafiki jaką widziałem, pozatym ma opcje convert, która zamienia takie kolosy w 100-300kb jpg Smile i to w 2 sekundy :)

Co do m41 - jak dla mnie wygląda to lekko chaotycznie, dziwne kloscki w dziwnych miejscach (np. to coś okrągłe z zębatką Wink ) O kolorystyke się nie czepiam, bo wiem że nie można mieć wszystkiego Razz
2003-05-29 07:08:32
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

fakt to z zębatką to niepotrzebny bajer.
Co do bajerów, jak dowiecie się ze zdjęć które dopiero umieszczę (inne rzuty), mój pulsak ma rychomy cyngiel i wyjmowany magazynek Smile
2003-05-29 07:45:45
Suchy
F161

MODERATOR

Ale zanim umiescisz foty najpierw je zoptymalizuj. jakosc bardzo dobra, ale waga... Niezdrowo sie wsciekalem jak musialem czekac az te wczesniejsze sie otworza.
2003-05-29 10:08:42
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Uuuu

...byłem świadkiem.. Wściekał się jak cholera. Mówił, że jeszcze jeden taki post z takimi zdjeciami i zabanuje Cię.

A wracając do modelu - jak na pierwszy raz to i tak jestem mile zaskoczony. Popróbuj jeszcze, i staraj sie nie budować kolorowego Razz
Pozdr
2003-05-29 11:04:06
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Yannek

Cannon fodder

śmieszny pistolecik

Qrde ale o co chodzi? Po co wogóle ty się bawisz tymi klockami? Już wcześniej się zastanawiałem ale i tak nie wiem. Ja rozumiem, że jesteś fanem ObCeGO ale bez przesady. Zdjęcie, które przypadkiem ja zrobiłem rzeczywiście MUSI być nieco mniejsze (Kamilu pobaw się w jakiś programikach np. Corel albo ACD SEE). Aha, czy wszyscy na tym forum to fani Obcego? Bo wydaje mi się, że chyba nie.
2003-05-29 14:15:41
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Witaj

Zwiedzilem sobie Twoją stronę dość dokładnie Smile) Calkiem niegłupa ( zdjęcie Surta z fakosem rządzi Very HappyVery HappyVery Happy ).
Co do tego czy wszyscy jesteśmy fanami ...
Ja bym siebie nie nazwał Fanem... raczej miłośnikiem. Fani są czeto bezkrytyczni, zaś my nieraz dyskutujemy o uchybieniach, wadach i zaletach sagi.
A zarzut jaki stawiasz Surtowi że bawi sie klockami jest nie fair, bo to samo można by powiedzieć o ludziach sklejających plastikowe modele albo grające w figurkowe RPG. Moj Sulaco z Lego naprawdę robił wrażenie Smile)

P.S - co do talentu Kukurydzy - mnie kopara nie opadła, a jeśli Tobie tak, to nie widziałeś rysunków Virusa, czy chociażby Vysogotka czy moich.

P.P.S - jak duże masz mniemanie o sobie ?? Very Happy Tapety na pulpit z sobą?? Heheh...
Pozdrawiam
2003-05-29 15:06:09
Surtsey

Lieutenant Colonel

tera sami widzicie

oni mnie nie rozumieją, nikt wtym j**** LO nie rozumie mojej miłości do obcego, Siggi Weaver, Manchesteru i Pulse Rifle. We wszystkich tych hobbych jestem osamotniony Sad A jak widzicie Yannek to jeden z reprezentantów, kompletnie nie czuje bluesa. Dobrze, że jeszcze to forum istnieje...
2003-05-30 07:51:33
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

Klocki lego.
No rany boskie.
Ja kiedys kupilem kaczora donalda, bo srowdku byl spory komiks z myszka miki, oparty na "wyslanniku przyszlosci" i stwierdzilem ze sie przyda do postapokaliptycznej kolekcji. (moj drugi odchyl po obcym i rekinach Smile
No i co z tego ze kupilem kaczora donalda, czy jak to sie tam nazywa? Po za tym ze sie kioskarka dziwnie patrzyla.
Ze niby co? Ze jak sie ma 18-20 lat to juz nie wypada? Bzdura!!!!!
Polacy w swojej przewazajacej czesci sa ciasni jak pudelko zapalek, obdarzeni mentalnoscia srednio przytomnego zombie.
Wystarczy ze sobei chociaz z niemcami porwnam.
Niby panstwo konsumpcyjne.
Ale oni na swoja konsumpcyjnosc ciezko pracowali i teraz moga balowac przez 24 na dobe.
Tam kazdy wie czym jest obcy, tam kazdy wie co to jest rpg i nikogo sie ni9e wyrzuca ze szkoly za satanizm, jak przyniesie ze soba podrecznik do dajmy na to wampira.
(A w polsce, na scenie rpg, to sie juz rozne jaja dzialy.)
Albo sprobuj wytlumaczyc pannie, ze jak grasz w bitewnego wladce pierscieni, zbierasz i malujesz figurki to nie jestes opozniony w rozwoju.
Normalnie, kurde.
Rece sie nie wznosza, one opadaja.
BTW
Rogaty, Vas, w nastepne wakacje, jak juz mykniemy limuzynom Very Happy w europe, to sie zgubimy dajmy na to we wloszech i juz nie wrocimy. Very Happy Very Happy
2003-05-30 13:10:18
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

Bozesz ty moj

rysunek jak kupa be zurazy dla KukuRydzy(k) Smile
juz nawet ja lepiej rysuje Very Happy

poza tym yannek nie chwal sie zbytnio ta swoja uroda dziewicza Wink

aaa, Surt-> ja tez gram w hoka Smile moze pojedynek na zlocie? Smile
2003-05-30 14:33:42
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

Wrzuccie linka do tego rysunku, bo chyba tylko ja nie widzialem.
Kolabor, surtseyowaty Very Happy ja tesh gram w kosza Very Happy
No to, maly sparring?
2003-05-31 08:30:01
Surtsey

Lieutenant Colonel

kosz, bleh

nie lubię tej gry ( no offense Smile)
Kolabor, jakbym jakimś cudem trafił na ten wasz zlot, to sparing rzecz jasna zrobimy, ale wątpliwa sprawa, czy trafię.

Vyso swoją pokrętną (jak zwykle Very Happy) elokwencję wyprowadził mnie trochę ze zrezygnowania po poście Yannka. Chciałem wszystko rzucić w diabły i więcej tych klocków nie dotykać, bo hmmm, jestem za stary Sad No ale po poście Vyso czuję się jush lepiej.

Tyle, że tera sprawą priorytetową jest wykonanie pulsa z metalu, plastiku, drewna i czego jeszcze się da.

I love this gun :)

BTW : co za rysunek mieliście na myśli ?
2003-05-31 09:16:08
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

O rysunek ze strony Yannka, w dziale znajomi, 7 galeria, rysunek niby Wiedzmina Razz Muhahaha.... Ja mając 10 lat lepiej rysowałem Smile

[yellow]I niech mi ktoś powie, że gość nie ma talentu. Oczywiście mówię o Kukurydzy. Na rysunku Wiedźmin w wersji "coś dziwnego mam na głowie"[/yellow]

Mowię : ten gość nie ma talentu !! A jeśli ma, to na pewno ten rysunek był po pijaku :D

Pozdr
2003-05-31 09:28:57
Surtsey

Lieutenant Colonel

aha

Natan, hmmm, wszyscy mówią, że jak on coś narysuje, to aż gul skacze, tzn taki dobry. Miałem kiedyś nawet zamiar, żeby prosić go o narysowanie Siggi, no ale patrząc na tego nibywiedźmina...
2003-05-31 09:39:38
Surtsey

Lieutenant Colonel

I am ready man ;)

Gotowe wszystkie foty i zoptymalizowane.

http://surty.w.interia.pl/inne/puls1.jpg

http://surty.w.interia.pl/inne/puls2.jpg

http://surty.w.interia.pl/inne/puls3.jpg

http://surty.w.interia.pl/inne/puls4.jpg

http://surty.w.interia.pl/inne/puls5.jpg

http://surty.w.interia.pl/inne/pulse6.jpg

http://surty.w.interia.pl/inne/pulse7.jpg

http://surty.w.interia.pl/inne/pulse8.jpg
2003-05-31 10:51:19
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Buduj buduj, bo to jest śreeednie Smile Przedewszystkim żeby było większe, a przynajmniej ciemniejsze - czarne, ew. szare, zielone Smile
Pozdr
2003-05-31 11:24:11
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

No widzialem to paskudztwo wreszcie.
Wyglada jak fioletowa zaba rozjechana w epicentrum wybuchu bomby atomowej.
Albo jeszcze gorzej.
Moj kot lepiej rysuje, jak sie brudnymi lapami po dywanie przejdzie.
Surt, narysowanie Siggi daj Rogue.
To po Virusie, nasz drugi najlepszy, forumowy plastyk Very Happy
2003-05-31 15:58:28
Kolabor
Uuuuu...

Major

a zauwazyliscie jakie surtsey ma ladne palce? Very Happy
tez chce takie miec Very HappyVery HappyVery Happy
2003-06-02 06:42:00
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu