Autor |
Temat: LEGO Hadley's Hope |

Major
|
LEGO Hadley's Hope
Nie zabraknie mojego "entuzjazmu", przynajmniej na dzis...
Goraco jak skurwysyn grzał. Na pegasusa nie mam zadnych fajnych gier, a Diablo mi sie tymczasowo znudzil. Odstawilem wiec sprzet electrocki i wyjalem rekawice...
Kurwa... za goraco na trening. Zrobilem se Ajs Ti i wyjalem kilka pudel ze starymi zabawkami...
LEGO! Moze bym cos tak zmajstrowal? Przeszlo mi przez głowe tysiące pomysłow. Stanęło na budowie HH i jak narazie stoi niewzruszone
Sam tego nie zrobie...
Dlatego pytam sie tych, co maja klocki LEGO: budujemy cos? Kazdy by zrobił inny sektor, pomieszczenie.
Pomysl taki to lekka "bujda" chociaz w sumie nie jest taki zly. Wakacje zblizaja sie wielkimi krokami, a ja mam caly czerwiec i lipiec wolny. Zreszta nie tylko ja ;)
Przed liceum trza sie troche zabawic, potem nauka nauka nauka...
Diabelski pomysl, pewnie mi chetka przejdzie za dwa dni jak nikt sie nie odezwie :D
AVE
|
|
2003-05-25 16:47:42
|
|

Lieutenant Colonel
|
Lego
Hmmm.... LEGO generalnie rulezzuje, ale wspolne budowanie raczej odpada. Nie chce wyjść na wyrachowanego materialistę, ale jeszcze by się klocki pomieszały i potem by części każdemu brakowało. Jednak to, że z Lego można zrobić fajne rzeczy to fakt. Spytaj się Suchego i Oghma o model SULACO, który wziąłem ze sobą do Łodzi. Twierdzili, że się im podobał
HH wyglądałoby swietnie, ale do tego trzeba by makietę zrobić.. Poza tym, w jakiej skali chcesz to zbudować ?? Bo równie dobrze możesz z kilkunastu klocków
Pozdr ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-05-25 18:20:16
|
|

Major
|
kazdy moglby robic w innym kolorze ;-)
co do rozmiaru do najlepiej, zeby odpowiadaj wymiarom ludzikow, nie wiem jaka to jest skala
jeden zrobi gniazdo, drugi brame i korytarz Bramy B
jak nie chcecie to sam zrobie i obejrzycie sobie tylko skany
|
|
2003-05-25 19:23:40
|
|

Lieutenant Colonel
|
[yellow]K[/yellow] [red]O[/red] [blue]L[/blue] [orange]O[/orange] [green]R[/green] [white]O[/white] [red]W[/red] [purple]E[/purple] ??!! Nie żartuj, bedzie to wygladac żałośnie. Poza tym, skoro chcesz robic pasujące do wielkości ludkow to... POWODZENIA Zrobisz najwyżej kawałek korytarza. Kolabor, nie idź na ilość tylko na jakość. Zrób mniejsze, ale fajniejsze
|
|
2003-05-25 19:33:23
|
|
Private First Class
|
Przyznaje:)
Podobalo sie podobalo choc pewna czesc ciagle odpadala:D Ale zrobiony byl swietnie:)
|
|
2003-05-26 05:47:59
|
|

Major
|
z tymi kolorami to ja zartowalem Rogue
poza tym wlasnie w tym momenci stawiam na jakosc. nie chce zrobic malej makietki, tylko pozadnie wygladajaca makiete z LEGO.
jakby to wygladalo, zeby ludzik mial proporcjonalnie wiekszy leb od korytarzy wentylowych
poza tym juz robie plany
bedzie wygladalo za-je-bis-cie
|
|
2003-05-26 07:39:25
|
|

Lieutenant Colonel
|
No to Kolabor, let's rooock
cieszę się, że nie tylko jam mam w planach przez wakacje budowania kolonii Przyladek nadziei :)
Noszę się z tym zamiarem od kilku miesięcy, ale klasa 3 liceum to nie przelewki więc nigdy czsu nie było
Projekt rzuciłem w diabły, ale kiedy mój brat w konkursie szkolnym wygrał zajebistą bazę, czy zamek, czy coś z 430 elementami ( to cholerstywo można łatwo zmienić w hadley' s hope powróciłem do tego zamiaru.
Póki co, ostatnio (2 tyg temu) bardzo mi się nudziło i zbydowałem się zbudować Pulsa z Lego, niedługo obejrzycie skany. Musiałem sie nabiegać, żeby to sfotografować, ale wszystko dla was ludzie :D
Tak więc tera klocków wystarczy mi na zbudowanie HH
Apca drop Shipa i mże nawet Sulaco, problemem są tylko schematy, ale dam se radę, chyba.
Przez wakację nudził się będę okropnie, więc na pewno jakiś model zmajstruję, potem poproszę kumpla, to może przyjdzie do mnie do chaty, to porobi foty, i będziecie mogli podziwiać :D
Szkoda, że towarzysz Kolabor nie mieszka gdzieś blisko, połączylibyśmy siły  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-26 07:52:12
|
|

Major
|
w sumie
surt, pamietam, ze byly kiedys do kupienia takie czesci z wielkiego statku z zestawu Marsa. Takie, ktore bardzo przypominaja wyglad wewnetrzny scian w HH (takie czerwone, wiesz o ktorych mowie, right? ) Mozna je gdzies jeszcze dostac? sa odpowiednie akurat do tej skali (pewnie LEGOwcy ksztalowali swe pomysly na bazie filmu )
i popraw sobie stopke- tam jest look into my eyes
|
|
2003-05-26 08:09:32
|
|

Lieutenant Colonel
|
Sure Kolabor
pamiętam, mam jeszcze katalogi z wszystkich lat do 2002 roku, niestety ja tego modelu nie posiadam, ale wszystko da się zrobić. Sciany budowli mojego brata mają kształt moro, może się nada.
Ekhm, nie wiesz czasem skąd można wziążć rozmieszczenie budynków kolonii ?
BTW tam było Look into my eye !  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-26 08:25:26
|
|

Major
|
kiedys bylo na stronie ciacha, ale nie jestem pewien...
przegladalem te plany daaawno temu
ale jak pamietam bylo cos chyba o HH w technical manualu. tam trza sprawdzic...
|
|
2003-05-26 08:43:04
|
|

Lieutenant Colonel
|
Kolabor, co do tego statku z Marsa, te elementy były trzy razy wyższe od ludzika. Zresztą, czy koniecznie ludzik musi się zmieścić do Bazy ?? Nie lepiej zrobić tylko budynki z zewnątrz, trochę mniejsze ??? ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-05-26 09:33:07
|
|

Lieutenant Colonel
|
Ale jak
wymiary bazy pasują do ludzików, jest większy wypas .
Poza tym jak się ma materiału kupe, to można budować, so let's do it
Let's move soldiers, let's move it  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-26 09:48:23
|
|

Lieutenant Colonel
|
A powiedz mi skąd chcesz wziąć tyle klocków Surts ?? Masz jakieś pomysły ?? Chyba że obrobiłeś sklep ( PEWEX ) .. ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-05-26 09:59:04
|
|

Lieutenant Colonel
|
A żebyś wiedział
w czasach komuny, gdy byłem jeszcze jedynakiem
moi rodzice mieli fioła na moim punkcie, zabierali mnie do pewexu, ja mówiłem go, go ( ) pokazywałem rączką który zestaw i już. Przez te dziesięć lat troche się nazbierało. Potem był mój brat..
Teraz moja siostra ma najgorzej, sytuacja finansowa się pogorszyła i to drastycznie.
Cóż mówią, że za komuny było źle, ale w tym czasie jakoś ptasiego mleka mi nie brakowało..
BTW o ile dobrze pamiętam, tak dokładnie to ten zestaw nie był o Marsie, tylko chyba miał nazwę M-Tronic czy coś, zresztą takich kolonio podobnych zestawów było wtedy na pęczki. Niestety ja nigdy takiego nie dostałem. :(
Mogłem prośić o więcej :)
BTW 2: Kolabor ! Jak będziesz miał te plany HH daj mi znać, OK? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-26 10:39:00
|
|

Captain
|
PEWEXY
mialem kiedys sterte klockow ale oddalem malolatom z rodziny. Kupowane jeszcze w Pewexach.
Moim zdaniem lego sie pogarszaja i upraszczaja, pojedyncze klocki robia sie coraz wieksze i wyspecjalizowane.
Kiedys np. maly samochod skladal sie z kupy roznych prostych klockow i kilku wiekszych jak np drzwi blotniki dach. wiekszosc klockow jednak byla "niewyspecjalizowana" mozna bylo z tego zrobic duzo roznych rzeczy.
Teraz jest to kilka(nascie) glownych elementow:
przod/tyl samochodu, podwozie, kabina itd
i mozna najwyzej zlozyc z tego troche inny samochod. tylko kilka klockow z takiego zestawu
moze sie nadawac do zrobienia np samolotu ____________________________________ When dealing with aliens, try to be polite, but firm. And always remember that a smile is cheaper than a bullet.
|
|
2003-05-26 10:43:01
|
|

Lieutenant Colonel
|
Może Ty mówisz
o DUPLO ? Moja siostra dostała kiedyś taki ogromniasty zestaw, w środku były takie ogromne elementy, dla maluchów, żeby nie połknęły szasem.
Chociaż, ja całe wieki nie kupowałem żadnych nowych zestawów.
W każdym razie 70% moich zestawów pochodzi z pewexów ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-26 10:46:09
|
|

Lieutenant Colonel
|
Lego off topic ptasie mleczko
Surts - za komuny jadleś PTASIE MLECZKO ??!! No to chyle głowę Twoj stary byl chyba ambasadorem. Generalnie raczej trudno bylo je dostać. Ew. na kartki Nie żebym pamiętał, ale moi starsi opowiadali nie raz .
|
|
2003-05-26 10:54:00
|
|

Lieutenant Colonel
|
nie no ambasadorem nie był
pracował jako inspektor BHP, później w Straży pożarnej, też na jakimś wysokim stołku, potem w Loubturze, źle w każdym razie nie było, gorzej jest
teraz, wierz mi, dużo gorzej...
BTW : Poza tym Rogue, to mleczko, to była po części taka przenośnia, tak się mówi, nie ?
Chociaż nie powiem, żebym nie jadł. Wtedy, to było coś, ten smak, aach, a tera PM smakuje jak... dobra nie powiem co  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-05-26 11:34:18
|
|

Major
|
nie chce zrobic kiczu
dlatego bede robic dobrze z obydwu stron. Chociaz od wewnatrz bedzie bardziej dopasowane nie zrobie oczywiscie DOKLADNEJ repliki, tylko tak, jak robilem w np. APCku: zmiejszalem szerokosc, ale wszystko wygladalo OK. W korytarzu bedzie sie miescic od 1,5 do 2 ludzikow, zeby bylo dosc miejsca, ale bez przesady :)
Co do planow to bede raczej robic sektor to sektorze, bo nie ma sily zebym robil caly plan na raz
Plany beda oparte przede wszystkim na filmie, ale tam jest tego "dosc" malo, wiec bede korzystac z planow z AvP1.
Ostatecznie pokieruje sie fantazja :D
ps.
co do tych klockow to Turek ma racje: dzis wszystko jest inne- prostsze, bardziej "dla dzieci". Kiedys to byl np. samolot, ktory budowalo sie spory kawal czasu Ze starym (kiedy jeszcze byl obecny w moim domu) robilismy wozy strazackie, wielkie bazy kosmiczne (kilku pietrowe ) czy nawet ogromne wiezowce (te to byl dopiero wyczyn, caly dzien siedzielismy i skladalismy kloce )
Teraz tylko cyk-myk i w piec minut mamy wielkiego robota dno kompletne, zwlaszcza ze dawniej to rozbudowywalo wyobraznie, dzis istnieja nawet ksiazeczki, ukazujace 100 sposobow na zlozenie czegos "super"....
ach... wspomnienia...
|
|
2003-05-26 12:41:50
|
|

Captain
|
Kolabor:
turek.audiobit.pl
tu masz mape HH ____________________________________ When dealing with aliens, try to be polite, but firm. And always remember that a smile is cheaper than a bullet.
|
|
2003-05-28 09:22:32
|
|
|