Autor |
Temat: tylko nie VD! ;-) czyli o programach do obrobki .avi |

Major
|
tylko nie VD! ;-) czyli o programach do obrobki .avi
Wiem, wiem. Ten temat juz raz byl przeze mnie poruszany. Ale na swoje wytlumaczenie mam zafascynowanie pewna piosenka, ktora swoj mroczno- agresywny klimat pieknie wbija sie w moj umysl. Musicie mi wybaczyc
Chodzi mi o to, ze ostatnio uslyszalem fajna pioseneczke (nie powiem jaka ) i bardzo ladnie pasuje mi do Predzia 2.
No i jak sie pewnie domyslacie postaowilem zrobic filmik  
I teraz Wasz ruch: powedzcie mi prosze, czy znacie jakich dobry aczkolwiek prosty w obsludze program do obrobki plikow .avi i (niekoniecznie) .mpeg? Nie chodzi mi tu o tytulowe VD, ktore spowodowalo u mnie rozstroj brzucha i zoladka ( ) ani o Adobe Premiere 6.0, 6.5 (od ktorych zreszta bole mam az do dzisiaj ).
Kolega powiedzial mi o czyms takim jak mixwabes, ale nie moge tego znalezc
A teraz wymagane wlasciwosci waszych znalezionych programow:
-mozliwosc "nakladania" na siebie paru dzwiekow (w VD bylo to niemozliwe) oraz wyciszanie i zglaszanie niektorych nalozonych na siebie wave'ow.
-mozliwosc wypisywania na ekranie roznych slow, znakow (np. pod koniec zeby bylo napisane: by Kolabor   )
-mozliwosc podkladania plikow dzwiekowych --> chodzi mi tu przede wszystkim o mozliwosc podlozenia pliku mp3. w VD moglem podlozyc tylko .wav, a w AP nie wiedzialem nawet gdzie kliknac :D
Takze prosze Was o pomoc, druchy i druchowie(i druchny ).
Jezeli dobrze sie spiszecie to zobaczycie extra kawalek extra roboty Nie to, co kiedys zrobilem z Alienem- to bedzie lepsze :)
AVE
|
|
2003-05-20 17:04:00
|
|
Private
|
Heh.
To wszystko w Adobe Premiere mozna zrobic
W sumie to ten program jest prosty w obsludze i w miare intuicyjny.
A dzwiek to zawsze mozna osobno w jakims edytorze posklejac
|
|
2003-05-20 17:57:44
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
Azrael ma racje. Dzwiek mozesz edytowac w osobnym edytorze. Polecam wprawdzie niefreewerowy (ale za to funkcjonujacy tak, ze mozna zapomniec o tym ze to shareware) program GoldWave (poszukaj strony producenta na googlach). Sa tez CoolEdit itd. W ogole na www.tucows.com masz mase takich edytorow do wavow a pozniej tylko to posklejac w Virtual Dub. POZA TYM poszukaj poradnikow do VD - www.doom9.org , www.divx.pl (sporo tego jest).
A ostatecznie jesli masz Windows ME lub XP to tam jest program Windows Movie Maker, nieskomplikowany i prosty w obsludze.
|
|
2003-05-20 18:50:40
|
|

Major
|
Adobe'a wlaczylem raz, i wiecej go nie ruszylem po prostu przygniotla mnie potega tego programu. jestem czlowiekiem prostym. czasem kombinuje (i to jak ) ale lubie rzeczy proste i takimi rzeczami sie ciesze.
Co do WMM... ostatnio ten program zacinal mi sie co kilka minut. zrobilem reinstale i jeszcze go dotad nie wlaczylem, ale jak pamietam tam nawet nie bylo jak podlozyc dzwieku :0
a co do edytorow plikow muzycznych.. coz.. nie lubie muzyki techno, za hip-hłopem tez nie przepadam. majstrowanie w programach muzycznych to nie dla mnie ja tam wole tradycyjnie: gitara, wzmacniacz i mikrofon :D
chyba ze ktos mi pomoze obslugiwac sie Adobem, wtedy moze cos wykombinuje no, ludzie, zglaszac sie na pomocnikow  
|
|
2003-05-20 19:13:08
|
|
Private
|
Sorki ze to powiem ale po co sie za to zabierasz?
To co ty chcesz zrobic nie da sie 2 kliknieciami wykonac. Albo bawisz sie kilkoma progsami albo bierzesz taki kombajn jak Adobe i jedziesz
Jak znasz angielski to nie widze problemu. Helpy w koncu dla ludzi robia
|
|
2003-05-20 19:35:04
|
|

Major
|
wiesz, nie wszyscy robia cos dla pokazu... nie obrazajac cie, bo nie mam pojecia, czym sie zajmujesz.
robie to jednak dla swojej przyjemnosci. nie potrzebuje skomplikowanych programow, bo nie czuje, ze jest to moja powinnoscia - wprost przeciwnie.
raz bawilem sie w VD, jednak ten program jest "za maly". potrzebuje czegos wiekszego, ale nie mam zamiaru robic w tej dziedzinie czegos wielkiego, dlatego pytam sie o proste rzeczy, o prosty stuff
a anglika umiem calkiem dobrze jak na moj poziom intelektualny i wiekowy
|
|
2003-05-20 19:50:37
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
ale jaki jest problem w kupieniu ksiazki o Adobe Premiere ??? Przeciez tego jest cala masa, np w empiku. Skoro masz pirata (nie wierze zebys mial oryginal) to chociaz ksiazke kup.
|
|
2003-05-20 20:03:42
|
|
Private
|
Robienie dla przyjemnosci czy nie ma niewielkei znaczenie poprostu twoje wymagania dyskfalifikuja proste programy
Helpa czytaj to wszystko zrobisz
|
|
2003-05-20 20:08:42
|
|

Major
|
pierdolicie dawac mi jakis prosty program. nie mam sily i checi i czasu zeby czytac ksiazki i programach
|
|
2003-05-20 20:14:45
|
|

Captain
|
To moze w notepadzie sprobuj?
On nie jest taki skomplikowany, w tydzien bestie rozgryzlem  ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-05-21 17:01:00
|
|
|