Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: tylko nie VD! ;-) czyli o programach do obrobki .avi
Kolabor
Uuuuu...

Major

tylko nie VD! ;-) czyli o programach do obrobki .avi

Wiem, wiem. Ten temat juz raz byl przeze mnie poruszany. Ale na swoje wytlumaczenie mam zafascynowanie pewna piosenka, ktora swoj mroczno- agresywny klimat pieknie wbija sie w moj umysl. Musicie mi wybaczyc Smile
Chodzi mi o to, ze ostatnio uslyszalem fajna pioseneczke (nie powiem jaka Very Happy) i bardzo ladnie pasuje mi do Predzia 2.
No i jak sie pewnie domyslacie postaowilem zrobic filmik RazzRazzRazz
I teraz Wasz ruch: powedzcie mi prosze, czy znacie jakich dobry aczkolwiek prosty w obsludze program do obrobki plikow .avi i (niekoniecznie) .mpeg? Nie chodzi mi tu o tytulowe VD, ktore spowodowalo u mnie rozstroj brzucha i zoladka (Wink) ani o Adobe Premiere 6.0, 6.5 (od ktorych zreszta bole mam az do dzisiaj Razz).
Kolega powiedzial mi o czyms takim jak mixwabes, ale nie moge tego znalezc Sad
A teraz wymagane wlasciwosci waszych znalezionych programow:
-mozliwosc "nakladania" na siebie paru dzwiekow (w VD bylo to niemozliwe) oraz wyciszanie i zglaszanie niektorych nalozonych na siebie wave'ow.
-mozliwosc wypisywania na ekranie roznych slow, znakow (np. pod koniec zeby bylo napisane: by Kolabor Very HappyVery HappyVery Happy)
-mozliwosc podkladania plikow dzwiekowych --> chodzi mi tu przede wszystkim o mozliwosc podlozenia pliku mp3. w VD moglem podlozyc tylko .wav, a w AP nie wiedzialem nawet gdzie kliknac :D

Takze prosze Was o pomoc, druchy i druchowie(i druchny Razz).
Jezeli dobrze sie spiszecie to zobaczycie extra kawalek extra roboty Smile Nie to, co kiedys zrobilem z Alienem- to bedzie lepsze :)

AVE
2003-05-20 17:04:00
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Azrael

Private

Heh.
To wszystko w Adobe Premiere mozna zrobic Very Happy
W sumie to ten program jest prosty w obsludze i w miare intuicyjny.
A dzwiek to zawsze mozna osobno w jakims edytorze posklejac Smile
2003-05-20 17:57:44
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

Azrael ma racje. Dzwiek mozesz edytowac w osobnym edytorze. Polecam wprawdzie niefreewerowy (ale za to funkcjonujacy tak, ze mozna zapomniec o tym ze to shareware) program GoldWave (poszukaj strony producenta na googlach). Sa tez CoolEdit itd. W ogole na www.tucows.com masz mase takich edytorow do wavow a pozniej tylko to posklejac w Virtual Dub. POZA TYM poszukaj poradnikow do VD - www.doom9.org , www.divx.pl (sporo tego jest).

A ostatecznie jesli masz Windows ME lub XP to tam jest program Windows Movie Maker, nieskomplikowany i prosty w obsludze.
2003-05-20 18:50:40
Kolabor
Uuuuu...

Major

Adobe'a wlaczylem raz, i wiecej go nie ruszylem Very Happy po prostu przygniotla mnie potega tego programu. jestem czlowiekiem prostym. czasem kombinuje (i to jak Smile) ale lubie rzeczy proste i takimi rzeczami sie ciesze.
Co do WMM... ostatnio ten program zacinal mi sie co kilka minut. zrobilem reinstale i jeszcze go dotad nie wlaczylem, ale jak pamietam tam nawet nie bylo jak podlozyc dzwieku :0
a co do edytorow plikow muzycznych.. coz.. nie lubie muzyki techno, za hip-hłopem tez nie przepadam. majstrowanie w programach muzycznych to nie dla mnie Smile ja tam wole tradycyjnie: gitara, wzmacniacz i mikrofon :D

chyba ze ktos mi pomoze obslugiwac sie Adobem, wtedy moze cos wykombinuje Smile no, ludzie, zglaszac sie na pomocnikow Very HappyVery HappyVery Happy
2003-05-20 19:13:08
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Azrael

Private

Sorki ze to powiem ale po co sie za to zabierasz?
To co ty chcesz zrobic nie da sie 2 kliknieciami wykonac. Albo bawisz sie kilkoma progsami albo bierzesz taki kombajn jak Adobe i jedziesz Very Happy
Jak znasz angielski to nie widze problemu. Helpy w koncu dla ludzi robia Smile
2003-05-20 19:35:04
Kolabor
Uuuuu...

Major

wiesz, nie wszyscy robia cos dla pokazu... nie obrazajac cie, bo nie mam pojecia, czym sie zajmujesz.
robie to jednak dla swojej przyjemnosci. nie potrzebuje skomplikowanych programow, bo nie czuje, ze jest to moja powinnoscia - wprost przeciwnie.
raz bawilem sie w VD, jednak ten program jest "za maly". potrzebuje czegos wiekszego, ale nie mam zamiaru robic w tej dziedzinie czegos wielkiego, dlatego pytam sie o proste rzeczy, o prosty stuff Smile
a anglika umiem calkiem dobrze jak na moj poziom intelektualny i wiekowy Very Happy
2003-05-20 19:50:37
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

ale jaki jest problem w kupieniu ksiazki o Adobe Premiere ??? Przeciez tego jest cala masa, np w empiku. Skoro masz pirata (nie wierze zebys mial oryginal) to chociaz ksiazke kup.
2003-05-20 20:03:42
Azrael

Private

Robienie dla przyjemnosci czy nie ma niewielkei znaczenie poprostu twoje wymagania dyskfalifikuja proste programy Smile
Helpa czytaj to wszystko zrobisz Smile
2003-05-20 20:08:42
Kolabor
Uuuuu...

Major

pierdolicie Wink dawac mi jakis prosty program. nie mam sily i checi i czasu zeby czytac ksiazki i programach Very Happy
2003-05-20 20:14:45
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

To moze w notepadzie sprobuj?
On nie jest taki skomplikowany, w tydzien bestie rozgryzlem Very Happy
2003-05-21 17:01:00
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu