Autor |
Temat: Kolejna idea powstała BYŁO: Ehhh.. Kolejna idea upadła :( |
Gothmog
Liberate tute me!
|

Staff Sergeant
|
Kolejna idea powstała BYŁO: Ehhh.. Kolejna idea upadła :(
Nie wiem, czy słyszeliscie o Enemefach - to takie nocne spotkania maniakow kina zwane maratonami filmowymi - ot siedzi sie od 23 w kinie i oglada pare filmow jeden za drugim. Organizuja to w kinach Helios w paru miastach w kraju. Wjazd pare zeta no i niezla zabawa bo w nowoczesnym kinie - super obraz, dzwiek itp ble ble. Ale do rzeczy..
Zainteresowałem sie tym pod katem oczywiscie maratonu z Obcym w roli glownej - sporo sie nachodzilem, podzwonilem, zabiegalem etc. i kiedy juz zaintereowalem tematem organizatorow otrzymalem odpowiedz, ze skonczyla sie licencja i nie mozna juz puszczac zadnego filmu sagi w zadnym polskim kinie
Ej smutne to i to bardzo...
Moze ktos z forumowiczow orientuje sie nieco w tego typu sprawach - o co chodzi z tymi licencjami? kto musi rzucic kase, aby taka licencje odnowic i na jaki czas maksymalnie obowiazuje...? no i w ogole kto tutaj pociaga za sznurki?
Pytam z czystej ciekawosci...
Pozdr ____________________________________ \"To stworzenie jest organizmem doskona�ym, organizmem o niezwyk�ej wprost budowie. Jest przebieg�e, agresywne, jest z�e, jest kwintesencj� z�a...\"
A.D.Foster
|
|
2003-05-07 22:52:01
|
|
MODERATOR
|
No wlasnie pod katem organizowania zlotu "obcego" zainteresowalem sie enemefami razem z Oghmem. Licencja na "aliensy" w Polsce wygasla juz jakis czas temu i mowlismy o tym juz w nie jednym topicu na tym forum Goth. Niestey, taka nasza polska rzeczywisosc  :(
HIcks!!! Cos nowego z Cytryna??? Na maila dostales moj numer GG. Odpisz cos w tym temacie.
|
|
2003-05-07 23:30:14
|
|

Captain
|
Wala. Jednorazowa sesja, dla zamknietego grona, nie jest w zaden sposob naruszeniem praw autorskich, i jesli tylko maja na magazynie tasmy, to niech nei piedola glupot!
Glupie gumowe debile :!
 ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-05-08 05:33:33
|
|

Lieutenant Colonel
|
..
Yea, HICKS... daj znak życia - wiesz że wszyscy ( including me ) jarają się na myśl o obejrzeniu Obcego na większym ekranie w Cytrynie. Powiedz co i jak, styknij się z Suchym, Geez, mieszkacie w jednym mieście ostatecznie. Zlot Lipcowy zbliża się wielkimi krokami, a tu nic nie ustalone. Mówiłeś że ile musi być minimum osób ?? 15 ??
Pozdr ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-05-08 08:37:55
|
|

MODERATOR
|
W Poznaniu moze daloby sie taki seans zorganizowac....
kino Malta (Schamann powinien kojarzyc co to jest) czasami robi zamkniete seanse. Dla Voytassa na imieniny byl kiedys seans "Wielkiego blekitu".
Inna sprawa ze niektore stare "kultowe" filmy oni maja i je puszczaja w kolko, nie sadze by mieli cos z sagi... moze kiedys sie dowiem. (ahh te lenistwo).
Z drugiej strony, projektor, kawalek bialej sciany, kilka osob z forum i mozna maraton filmowy robic.  ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-05-08 10:02:45
|
|
MODERATOR
|
[blockquote] Wala. Jednorazowa sesja, dla zamknietego grona, nie jest w zaden sposob naruszeniem praw autorskich, i jesli tylko maja na magazynie tasmy, to niech nei piedola glupot!
Glupie gumowe debile :!
[/blockquote]
Nie wiem czy jest czy nie jest. Nie znam sie na prawach autorskich, ale wysylalem kilka maili do enemefu i twierdzili, ze nie moga i juz, chociaz koles twierdzil ze bardzo zaluje, bo sam z checia by obejrzal sage w kinie. Licencja sie skonczyla i w zadnym kinie LEGALNIE nie da sie zrobic seansu. Ale to jest Polska i pewnie da rade nielegalnie, wiec luzik
|
|
2003-05-08 10:11:17
|
|

Lieutenant Colonel
|
Poznań... Hmm... chyba sami rozumiecie, daleko i wogóle Zresztą Łódź jest już zaklepana. I w związku z tym mam pytanie. Endre, Schamman - czy któryś z Was da radę?? Najlepiej żebyście się oboje zjawili. Co Wy na to ??
Wieża do HICKSA !!!!!
|
|
2003-05-08 10:19:14
|
|

MODERATOR
|
Rogue
Prawdopodobnie mi sie nie uda.
Jest niewielka szansa, ale tak mala ze wole nie mowic. Mam zaplanowanych kilka wyjazdow, a wiem zenie wsyztsko wypali. Za pare misiecy bede dopiero mial czas i kase na wyjazdy.
Zycie...
tekst dodany :
Kiedy ten zlot ma byc? mam jeden wyjazd w lipcu - i moge go tak zaplanowac by jechac przez lodz (bede do rzeszowa jechal i moge nadlozyc drogi iz wiedzic troche polski  ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-05-09 10:44:56
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
w lipcu
na weekend (sob/niedz.) powinienem bez problema się wyrwać - 5-6 to miało być?
a skoro już wymieniasz Endera i mnie to pewnie o RPGa ci chodzi?
ew. sesje trzeba by było przygotować, tzn. miec jakies pomieszczenie na kilka godzin wyłącznie dla grających, i przede wszystkim trzeba chętnych - bo dla trzech osób to się aliena ch.....wo prowadzi  ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2003-05-09 12:19:11
|
|

MODERATOR
|
A ja sie postaram wyrwac....
Moze nie calkiem mi to bedzie pasowac, ale co tam  ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-05-09 12:21:17
|
|

Lieutenant Colonel
|
Yep
O RPG też, jak najbardziej Ale gł. chodzi o was ludziska   Powtórzę jeszcze raz - 5-6 LIPCA - Oficjalny Zlot Fanów Obcego ... może lepiej dać miłośników ?? Bo fanow brzmi jak "fan britnej spirs"   Aaach whatever ..
Pozdro ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-05-09 12:36:29
|
|

MODERATOR
|
5-6 zapisane, psychicznie sie przygotowuje
jak nic dziwnego sie nie wydarzy, to powinienem byc ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-05-09 12:45:30
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
to co?
idziemy na łatwiznę i bierzemy któryś z Bukowcowych scenariuszy, czy odpalamy nowy projekt? :D
btw odezwę się do cię na maila - chodzi mi o przyjazd do Poznania ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2003-05-09 12:49:53
|
|

Lieutenant Colonel
|
Hej, chłopaki, co Wy na to gdybym porobił Wam jakieś rysunki do sesji zlotowej ?? Powiedzcie co rysować, na GG, czy mailowo. Przydam sie na coś - i wezmę je najwyżej w lipcu, czy ew. zeskanuję i podeślę Wam. 
|
|
2003-05-09 12:53:49
|
|

MODERATOR
|
Schamann, Rogue
Mamy rozpoczety projekt na Pyrkon, nie zostal nigdy zrealizowany, a sesja warta zrobienia,... i jeszcze jeden, spisany, ktory nie zostal opublikowany.... ))
Dopracujemy...
Rogue: zalezy ile ludzi by bylo. Przygotowywanie rysunkow nie ma sensu, jesli zdradza ci, jak graczowi, akcje , z drugiej strony, pamiatkowe karty postaci i identyfikatory, to byloby to. Pomyslimy )) ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-05-09 12:55:49
|
|

Lieutenant Colonel
|
Hmm
No fakt,,, ale mogą to być rysunki miejsc itp. Niekoniecznie jakieś sceny akcji. Jakby co to walcie do mnie Chętnie pomaziam cosik
|
|
2003-05-09 12:59:01
|
|

MODERATOR
|
Hmmmm...
ja mialbym do ciebie inna sprawe, ale to lepiej po zlocie ) Szukam ciagle nowych materialow na strone Aliens RPG - i tutaj bym cie wykorzystal do zilustrowania scenariuszy itd.
Staram sie namawiac znajomych na prezentowanie swojej tworczosci - teksty, grafa na stronie. Bo sam (Voytass troche mniej czasu poswieca stronce), nie jestem w stanie rozwijac tegow takim tempie jaki bym chcial. I jesli udaloby sie namowic cie na 2-3 rysunki, byloby swietnie
Licze ze pogadamy osobiscie. ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-05-09 13:03:24
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
Alien RPG !!!TAK TAK TAK!!
Ja się na to z chęcią piszę ! POzatym jakby były jakieś kompy, ew. cafeja z AvP2, moglibyśmy wtedy zorganizować turniej [vYv] vs Reszta śmiertelników  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2003-05-09 13:39:15
|
|

Lieutenant Colonel
|
Buehehe
Jak zwykle Topic się rozmył i proponuję zmienić jego temat na "Kolejna idea powstała" )) Ale nadal gadamy o Obcych więc gites.
Ender : Nie ma problemu. Możesz nawet teraz mi powiedzieć, do jakiego scenariusza chcesz ilustracje a ja zacznę coś skrobać. Napisz tylko czy wolisz żeby to były szkice ołówkiem, gelpenem ( fajny efekt ) czy czymś podobnym.
Sammael : No hyhyhy...ja bym się jeszcze krępował tak grać.. w końcu niewiele jeszcze umiem   Wstydu bym się najadł i tyle.
|
|
2003-05-09 14:21:38
|
|

MODERATOR
|
Rogue :-)
Nie spieszy sie. Aktualnie nie mam za duzo czasu by poswiecic go ALIENS. Wiec nie zalezy mi na czasie Po zlocie zapewne bedzie inaczej (licze ze wtedy znajde troceh czasu by znow regularnie robic stronke).
Co do techniki: obojetna
Oczywiscie, jesli rysunek bedzie ladnie sie prezentowal na czarnym tle, to lepiej.
Pozdrawiam
P.S.
Zgodnie z sugestia, zmienilem temat, bardziej odpowiada prawdzie  ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-05-09 16:28:28
|
|
|