Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Interstate 60 - kolejny film ;-)
Ender

MODERATOR

Interstate 60 - kolejny film ;-)

Dawno na forumnie wlazilem, mozliwe ze ktos o nim pisal.... ale na wszelki wypadek da,m krotkie info.

Nie ma walk, nie ma strzelania. Fantastyka w stylu Neila Gaimana (Nigdziebadz, Gwiezdny Pyl)...
Fajna rola Oldmana.

Polecam. Z ostatnio ogladanych filmow ten mi sie podobal najbardziej. (jesli chodzi o fantastyke)
2003-05-06 15:47:06
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Interstate

Czytałem recenzję... Ale czy to nie jeden z tych filmów, gdzie po seansie zastanawiasz się o co właściwie chodzi.. A la "film drogi" ?? Ja tak miałem po obejrzeniu "Pi" ( ktory nawiasem mówiąc jest bardzo fajny .. tyle że zakręcony ). Mam nadzieję, że zwykły śmiertelnik go zrozumie Very HappyVery HappyVery Happy
Pozdr
2003-05-06 16:08:44
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

Na szczescie nie....

Owszem jest zakrecony, ale pozytywnie. Nie jest to film, po ktorym przez 3 dni sie zastanawiasz o co chodzilo. Mila rozrywka ;-)

A z zakreconych, ciezszych filmow, polecam Donnie Darko, film ktory rozwala umysl na male kawaleczki... A po obejrzeniu filmu polecam przeklikac sie przez cala strone: http://www.donniedarko.com/, wprawdzie zajmuje to troche czasu, ale jest tam mnostwo rzeczy uzupelniajacych akcje filmu.
2003-05-06 16:14:13
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

w szkole w internacie, puscilismy PI na video, wiara pozniej na lekcjach rysowala spirale, a (pierwsza klasa) dorwalem od panienk podrecznik do matmy do trzeciej i usilowalem zalapc co to jest rachunek prawdopodobienstwa. Very Happy
PI byl zamotany bardzo i bardzo ladnie nakrecony.
Pod wzgledem wizualnym, malarskim i artystycznym z punktu widzenia realizacji wizualnej, czyli nakrecenia, scenografii itp, mam dwa typy, ktore wedlug mnie ciezko bedzie pobic Smile
1 Vidocq
2 Jezdziec bez glowy

oba nakrecone sa poprostu sliiicznie, w Vidocq kazdy zatrzymany kadr wygada jak osobny obraz, cudo!!
A i fabula przyjemna, jak to ktos powiedzial, jedna z tych, ktorych zakonczenia zdradzac nie wolno, (ja wyczailem kto jest Alchemikiem, juz na poczatku, tylko pewny nie bylem Very Happy)
Wlasnie, moze ktos sie wypowie na temat Vidocq?

(a jeszcze bardziej BTW) moja druga ulubiona seria po Obcym, (na forum dominuja Hellraisery) to Mad MAx, jak w koncu
(blagam, jeszcze roche, zadnych toporow!!!!!!Auuuu!!)
oddam kase schammanowi
(jak mnie to boli, ze tyle czasu..ale poltorej stowy juz mam shamman, wiec jeszcze tylko 50 i przelewam Very Happy)
w kazdym razie, jakl oddam to zaczynam zbierac na trylogie Mad Max'ow na dvd.
A teraz ide pograc w fallouta Very Happy
2003-05-07 02:04:31
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

Tak Vidocq był piekny, filmem o podobnej tematyce był "From Hell" który równierz potrafi zachwicić niektórymi zdjęciami.

A z filmów zakręconychoglądałem ostatnio"Mechanicza pomarańcza" któr ani trochęnie przypadł mi do gustu, jak dlamnie film kręcony był na siłę, aby za wszelką cene zbulwersować lub zgorszyć widza, tfu nie lubie takich badziewi.

OT - pamiętam że kiedyś chodziły ploty o nakręceniu Fallouta, ale były to czasy kiedy nówiono że w LOTR będzie grał dikaprio Wink
2003-05-07 08:35:45
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

A nakreconego fallouta chetnie bym obejrzal. Pytanie tylko czy Mad Max nie wyczerpal tematu postapokaliptiki, w filmie. Bo jak wiadomo kolejne podejscia do tematu (postman, waterworld) nie byly jakos szczegolnie udane, i wlasciwie nie trafilem, na film pokazujacy przyszlosc w ten sposob, (byl taki jeden, malo znany, w ktorym naprzyklad od promieniowania upieczony kurczak na stole, zaczynal drgac i ruszac lapami, ale juz nie pamietam tytulu.)
MEchaniczna pomarancze bym obejrzal.
2003-05-07 12:52:50
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

cóż MadMAx to napewno najlepszy tytuł z tego gatunku, aleczy wyczerpał juz temat? NIe nie sądzę,w końcu akcja MadMaxa jest dośćzawęzona - w jedyncecałość rozgrywa sie na autostradzie, w sumie nie czućtu jeszcze opst atomowej zagłody, sąsmochody, radiot itp. - sofcik. Z kolei 2 częśćjest już znacznie ładniejsza, czuć wyrażnie klimat zepsócia spółecznego, technika upada itd. (to moja ulubiona część), trojka już była troszkę bajkowa ale trzymała się klimatu 2. Jednak w żadnym z tych filmów nie było czyto nuklearnego zagrożenia, nie było promieniowania, starych zrujnowanych miast (poza koncóką 3), mutantów itp. czyli wszystkiego tego co jest w Falloucie (dodaćnależy jeszcze orginalność techniki Voult Tech Smile
2003-05-07 13:43:21
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

Podobno ma byc MM4... nie wiem czy sie cieszyc bo co czesc to gorsza, chociaz mm3 jest jeszcze w miare.
To typowe, bo zdaje sie ze z filmowych seriali to tylko Die Hard i Lethal Weapon trzymaja poziom.

A Vidocq taki jakis za cyfrowy byl dla mnie, wszystko wyglada jak atelier, brak szerokich planow, same zblizenia.
No i scenariusz i rezyseria cienkie, bo aktorsko ujdzie.
Tak to jest jak goscie od efektow specjalnych biora sie za rezyserie.
Wole juz 'Braterstwo Wilkow', mimo koncowki rodem z Hongkongu.
2003-05-07 14:48:50
Schamann
...but there are

First Sergeant

interstate 60

faktycznie interstate 60 jest urocze, taki fajny lekki filmik - polecam każdemu jak na komedię jest zaskakujaco bystrym filmikiem :D

"everything is inevitable" :D

Vys - jeśli nie uda ci się tych 2 stów zebrać to mam jeszcze jeden pomysł, dostarcz mi w zamian głowę Kolabora - co pół, roku temu ode nmie płytę pożyczył i nie ma czasu oddać, a wie skubaniec gdzie mieszkam bo był u mnie (obaj mieszkamy w Wawce) Very Happy
2003-05-07 15:12:29
Kolabor
Uuuuu...

Major

Towarzyszu Shamannie! Aby pokazac jak bardzo czuje sie ponizony moim wlasnym zachowaniem, skonsultuje sie z Toba, towarzyszu Shamannie droga poczty elektronicznej.

a co do Vidocq, to film podobal mi sie ze wzgledu na tajemiczy watek i trzymajace napiecie (chociaz nie bylo takie duze Razz)

[red] Post zostanie usuniety jutro w godzinach popoludniowych[/red]
2003-05-07 15:18:00
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

INTERSTATE

Taaa... Interstate to swietny film: zabawny, cieply, dajacy do myslenia - kiedys chyba o nim wspominalem gdzies na bordzie. Bardzo polecam jak ktos jeszcze nie widzial - lezy po wypozyczalniach na vhs, dostepny jest tez w pirackim divx (lepsze wyjscie bo z napisami a nie badziewnym lektorem).

Pamietajcie ze zawsze jest czas zeby "poscigac swoje mazenia"... i uwazajcie o co prosicie bo mozecie to dostac...

Fajne byloby sie przejechac po Interstate 60...

A na koniec pop-quiz dla tych co film widzieli:

- O co poprosilibyscie O. W. Grant'a gdybyscie go spotkali ???

PS:

Cokolwiek robicie ze swoim zyciem uwazajcie na "morderce na autostradzie"...
2003-05-07 16:52:39
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

A czy...

film Interstate ma coś wspólnego z grą o tym samym tytule (taka o jeździe samochodami z lat 60-80 po autostradzie z gnatem u boku). Bo czly czas mi się to tak kojarzy.
2003-05-08 10:37:38
Ender

MODERATOR

Nie ma nic wspolnego

z gra Interstate.. no chyba zbieznosc tytulow i miejsce akcji (droga miedzystanowa) Wink))
2003-05-08 12:32:22
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu