Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Polska cenzura, czyli jak po chamsku nasi tna komiksy tepym
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

Polska cenzura, czyli jak po chamsku nasi tna komiksy tepym

Jakos tak przypadkiem wpadlo mi dzisiaj w lapki troche oryginalnych komiksow, znajomy mi pozyczyl.
Przegladam i co widze?
Alien xenogenesis, no to czytam, z polskiej wersji nie wycieto kilku kadrow, brakuje kilku stron!
Dalej, Dark Horse Present i druga czesc naszego pierwszego AvP tylko czarno biale. W polskim brakuje strony.
mindhunter, dwie strony
AvP xenogenesis kilka kadrow,
Predator xenogensies, to nie wiem, powiem wam jak wyjdzie w pOlsce Very Happy
Jak tylko sie dorwe do skanera to podesle to wszystko Ciachowi i sami zobaczycie.
Ladnie tm-semic i pozniej fun cos tam, polecial w ...kulki, nie ma co, ciekawe ile stron z Labirynth wycieli.
2003-04-11 16:45:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

I ciekawe PO CO? Fortuny raczej nie zaoszczedzili wywalajac 1 czy 2 strony... Echhhh
2003-04-11 17:37:13
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

przeciez w polskich komiksach nie ma reklam Very Happy
w AvP mam tylko jedna czesc otyginalna, i brakuje calej strony, na ktorej jest poczatek ladowania statku predatorow, transportera spodow, a w aliens xenogenesis brtakuje paru najfajniejszych stron z rozwalka obcych, tych dynamicznych bardzo, poskanuje to ciachowi to zobaczycie, moim zdaniem to jest zwykle chamstwo, i dopiero jak sie ma oryginaly to widac bledy w tlumaczeniu (oryginalny mindhunter wcale nie jest tak idiotycznie niezrozumialy jak polski) i cale wyciete partie.
Chamstwo, najbardziej labirynthu nie moge przebolec, bo mialem kiedys paperbacka w rekach, zanim wyszedl polski i bl o wiele grubszy od naszego, niewykluczone ze wycieli naprzyklad caly zeszyt.
Podobno w AvP WAR tez brakuje jednego zeszytu.
chamstwo i tyle!
i napewno nie dla reklam bo w polskich komik=sach z obcymi wogole nei ma reklam, moze na okladkach.
i tyle.
a zAvP xenogenesis mam (kumpel ma Very Happy) tylko jeden zeszyt i narazie uklad stron sie chyba zgadza, nie wczytalem sie jeszcze.
Mam predator xenogenesis, opisujacy te wydarzenia, o ktorych opowiadal jeden z najemnikow (woz albo elomo, nie pamietam) w AvP xeno. Kurde swiat obcych jest naprawde rozbudowany, a nasi tak leca w kulki.
Miesiecznie wychodzi kilka ksiazek ze starwars, szmatlawcow momentami gorszych niz harlequiny, co by im szkodzilo wydawac obcych? ze moze by sie nie sprzedalo? buahahaha
2003-04-11 18:45:22
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu