Autor |
Temat: James Cameron chce nakręcić następnego "Obcego" + Allegro |

Lieutenant Colonel
|
James Cameron chce nakręcić następnego "Obcego" + Allegro
"James Cameron chce nakręcić następnego "Obcego". Pod warunkiem, że film będzie naprawdę przerażający.
W wywiadzie dla "The Edmonton Sun" James Cameron wyraził chęć nakręcenia kolejnego "Obcego", ale co ciekawe odwoływał się do oryginalnego filmu Ridleya Scotta, nie wspominając o swojej drugiej części z 1986 roku. - "Obcy" Ridleya Scotta z 1979 roku ma wyjątkowy klimat, który czyni go jednym z najbardziej przerażających doświadczeń filmowych - mówi James Cameron. - Problem z nowym "Obcym" jest taki, że trudno będzie uniknąć filmu za 150 milionów dolarów. Jeśli natomiast studio zdecyduje się wydać tyle pieniędzy film musi być przeznaczony także dla dzieci.
Zdaniem Camerona, nowy "Obcy" powinien z obrazu, w którym wielkie znaczenie ma akcja, stać się psychologicznym horrorem. Gdyby można było nakręcić taki film, Cameron byłby zainteresowany. "
Źrodło - Film.Onet
I jeszcze pewna aukcja
[URL=http://]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12262792[/URL]
Co wy na to ?? ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-04-10 11:18:45
|
|

Captain
|
[blockquote] mówi James Cameron. - Problem z nowym "Obcym" jest taki, że trudno będzie uniknąć filmu za 150 milionów dolarów. Jeśli natomiast studio zdecyduje się wydać tyle pieniędzy film musi być przeznaczony także dla dzieci.
[/blockquote]
dla dzieci amerykanskich - a wiec trupy i rzez tak,byle bez wulgaryzmow, erotyki i podtekstow.
I potem rosna takie Bushe i rakietami sobie potencje poprawiaja. ____________________________________ When dealing with aliens, try to be polite, but firm. And always remember that a smile is cheaper than a bullet.
|
|
2003-04-10 12:26:55
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
psychologiczny :P
tylko jak J. Cameron miałby nakręcić psychologiczny horror?
nawet w swoich najlepszych latach nie w tym sprawdzał się najlepiej, a najlepsze lata ma juz dawno za sobą. ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2003-04-10 12:53:49
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
Niech się chłopak bierze ja w niego wierzę.
Z Schamannem się kompletnie nie zgadzam. Podobne opinie krążyły wokół Camerona za nim wziął się za Titanica. I co? Później wielu pluło sobie w brody. Cameron jest reżyserem rzemieślnikiem to fakt ale to nie znaczy że kino psychologiczne musi mu nie wyjść.
A co do tych najlepszych lat to ON JE MA PRZED SOBĄ!!!!!!!!!! ____________________________________
|
|
2003-04-10 15:13:25
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
[blockquote] Podobne opinie krążyły wokół Camerona za nim wziął się za Titanica. I co? [/blockquote]
i Titanic, niestety
wielki sukces, wielka kasa - tylko film do dupy ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2003-04-10 15:47:34
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
Czyli członkowie Amerykańskiej Akademii filmowej (11 przyznanych oscarów) setki krytyków filmowych i setki tysięcy ludzi na całym świecie nie mają gustu??????
OK twoje zdanie. Dla mnie film był majstersztykiem nie tylko ze względu na swoje wizualne walory. Pokazał on przebiegającą w Cameronie ewolucję i jego wzrastającą ambicję.
On rozwinie swoje skrzydła tak że przesłoni nam widok. Mam nadzieję że FOX też to widzi i pozwoli Cameronowi na zrobienie piątej części. W końcu dzięki niemu zarobili ponad miliard dolarów. ____________________________________
|
|
2003-04-10 15:58:18
|
|

Captain
|
Z tym Cameronem to fakt, psycholi on nie potrafi robić...a Tytanic dla mnie był sabiutki, ja tam żadnego napięcia nie wyczuwałam a tym bardziej wzruszenia. No ale prawda jest taka ze rożni ludzie mają rózne gusta..wróćmy lepiej do Obcego.
|
|
2003-04-10 16:03:02
|
|

Lieutenant Colonel
|
Wzmianka z Empire Online o planach Camerona. Oczywiście rzecz mowi także o Obcym 5.
Oto co jest napisane :
"Rumours that Cameron may be re-visiting the the Alien franchise have proved to be well-founded; the project is definitely in the pipeline but anyone expecting to see another Aliens will be disappointed to hear that, while Cameron will be involved, he won't appear behind the camera. 'We're definitely looking at another Alien film but that wouldn't be something I'd be directing,' he told us. 'I'm just going to be writing and producing that one.'"
Wygląda na to, że Cameron nie stanie za kamerą, ale już sam fakt, że będzie bral udzial w tym przedsięwzięciu, dodaje otuchy.
Pozdr ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-04-18 10:30:48
|
|

Lieutenant Colonel
|
Podczas promowoania swego najnowszego firmu "Holes" Sigourney Weaver powiedziala w jednym z wywiadów, że ona i Scott wpadli na parę pomysłów, jednak żaden póki co nie przerodził się w secenariusz. Sigg mówi : [green]If we developed a good script, I'd love to play Ripley again," [/green]
A jaka miałaby być fabuła ??
[green]"The only thing I'm not interested in is going to earth. I saw that STAR TREK movie where they went to Earth and ... yawn. I think it's more fun to go to a foreign planet--especially now. Who wants to come to Earth now? Let's go far, far away! Fantasy is what we need!" [/green]- mowi Weaver.
Yeehaa...wychodzi na to, że akcja NIE będzie się toczyla na Ziemi.
[red]James Cameron has said that he's up for writing and producing a new ALIEN movie, but can Scott, Weaver and Cameron all get together on the same page to make it happen?
[/red]
Oby..oby.. ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-04-22 09:47:12
|
|

Lieutenant Colonel
|
Obcy 5 i 6
Weaver mówi
"Nie jestem zainteresowana powrotem na Ziemię", lecz źródła mówią sporo o tym, że piąta cześć sagi będzie jednak się działa na zaatakowanej Ziemii.
Piąta część umiejscowiona jest na Ziemii, zaatakowanej przez Obce, wrogie statki kosmiczne, które zadebiutowały w "Alien". W następstwie sprawiły, że Ziemia zaczęła wyglądać jak inkubator, pozostawiając jaja wśród ludzi.
Wtedy to Ripley uświadamia sobie znaczenie snów które ją nawiedzały, ewakuuje i zamyka się na ogranicznonym terenie, lecz nieuchronnie spotka się ze swoim koszmarem twarzą w twarz ponownie.
Szósty film zabiera nas na rodzimą planetę Obcych nawigatorów ( Sp.Jockeys ). Obcy opanowywują kolejne planety, i Ripley czuje się zmuszona odwrócić mroczną stronę losów w obronie cywilizacji.
CO wy na to ?? Zaczynam mieć coraz większe obawy. Najpierw Jockeye atakują Ziemię, a potem Ripley leci na ich planetę ... ratować ich czy jak ?? Hmmmmm......
Pozdr
Źródło- Zap2it.com ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-06-07 08:12:01
|
|

Lieutenant Colonel
|
ciekawe jak w pojedynkę..
Ripley miałaby "odwrócić mroczną stronę losów",
wiem, że ma niezwykła zdolności, ale nie jest nieśmiertelna . Wygląda na to, że chcą z Ripley zrobić supermana w spódnicy, no ale poczekamy, zobaczymy, jeśli ma się tym zająć Cameroon i Scott,
to ja do tych panów mam pełne zaufanie ... ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-06-07 08:22:26
|
|

Lieutenant Colonel
|
Nigdzie nie było napisane, że dokona tego w pojedynkę. Jako że będzie gł. bohaterką, pisano tylko o niej.
|
|
2003-06-07 09:18:40
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
Dla mnie to brzmi jak scenariusz pisany przez Perrego, jestę przerażony. Lukbie Obcych, baa UBUSTWIAM, ale to mi brzmi jak telenowela brazylijska. Już wolałbym 2h filmu w którym Obcy będą sobie biegać po ścianach (tak aby możan było im się przyjrzeć) niż taki... gniot :/
Mam nadzieje ze to tylko niepowazne pltki. ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2003-06-09 08:26:45
|
|

Lieutenant Colonel
|
[blockquote] Nigdzie nie było napisane, że dokona tego w pojedynkę. Jako że będzie gł. bohaterką, pisano tylko o niej.
Pozdr[/blockquote]
Rogue, i tak wszystko się sprowadzi do tego, że Ripley stoczy decydującą walkę w pojedynkę jak zwykle.. ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-06-10 06:00:27
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
o ja p....
to co piszesz Rogue przyprawia o dreszcze. No nic, mam nadzieję, ze James C. da sobie jednak spokój z kolejnymi Alienami, a jak nie, to trudno. Będzie na dniach T3 w kinach, to się zobaczy ile mu jeszcze z dawnych umiejętnosci zostało. Jak się okaże, po T3, ze wrócił stary dobry Cameron z lat 80-tych, to będzie można odetchnąć z ulgą....ale oczekiwania mam niepewne.... sprawdziłem właśnie gościa na imdb, i wynika, że poza jakimś telewizyjnym czymś z Earth w tytule, jednym odcinkiem Dark Angela i produkcją całości tego gniota, Cameron od pięciu lat nie zrobił nic, żadnego filmu......shit..... lepiej, zeby przy terminatorze odrdzewiał  ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2003-06-10 07:31:53
|
|

Lieutenant Colonel
|
Wlaśnie. Może po Terminatorze 3 się rozkręci, przypomna mu się stare dobre czasy i Obcego 5 zrobi full wypas Ale z drugiej strony, jak T3 jednak okaże się potknięciem, to nie dadzą kasy na kolejne spektakularne kino S-F z obawy przed klapą. Ehh juz sam nie wiem co o tym myśleć.
|
|
2003-06-10 09:13:55
|
|

First Lieutenant
|
z tego co słyszałem , to chyba nie Cameron zrobil "3" ... a może zle słyszałem ...
|
|
2003-06-10 13:14:04
|
|

Lieutenant Colonel
|
dobrze słyszałeś
bo Cameron wyłożył na T3 tylko trochę kasy i pomógł przy scenariuszu (choć go nie napisał) ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-06-10 19:05:52
|
|

Lieutenant Colonel
|
[blockquote]
CO wy na to ?? Zaczynam mieć coraz większe obawy. Najpierw Jockeye atakują Ziemię, a potem Ripley leci na ich planetę ... ratować ich czy jak ?? Hmmmmm......
[/blockquote]
Taa, dopiero co skminiłem, że coś się tu kupy nie trzyma. W Alien cały czas jest mowa o tym ,że SJ to pokojowo usposobiona rasa przy czym bardzo inteligentna. Świadczy o tym sygnał ostrzegawczy pozostawiony na LV-426.. Poza tym nawet Ash twierdził, że to przyjazna rasa i żałuje, że ludzie spotkali ich w takiej sytuacji. Miał też nadzieję,że ludzie jeszcze spotkają SJ w bardziej sprzyjających okolicznościach.
Tzn co zmienili orientację czy jak? Z pokojowo usposobionych i szanujacych życie zamienili się w wojowników podbijających nowe światy ?
Eeeech, geeez ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-06-11 14:59:30
|
|
|