Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: gry planszowe OBCY
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

gry planszowe OBCY

Gral ktos w ktoras z gier planszowych o Obcych, szczegolnie chodzi mi o te zachodnie zeskanowane i dostepne u Ciacha?
Krotko mowiac fajne sa czy tez nie?
Jedna wyglada mi na Gigerowskiego Chinczyka, ale ta druga to chyba calkiem fajna jest - przynajmniej tak wnioskuje po przeczytaniu instrukcji.
2003-03-17 13:20:41
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Zajebista jest ALIENS WAR. Wlasnie kocze tlumaczyc manual. Film rozbity na 3 plansze:
1) wymienniki ciepla
2) Ops i szyby wentylacyjne
3) ripley vs queen

Zasady sa bardzo fajnie rozwiazane, jak chcesz to podesle ci czesciowe tlumaczenie. Gra sie na normalnej planszy ktora jest do wydrukowania, ale ja zrobilem makiete 3D, od razu inaczej sie gra, fajniejszy klimat. I uwaga: Nie mozna tam grac jako obcy! Gramy tylko jako marines! Obcy poruszaja sie sami wg okreslonych zasad. Chyba jedna z niewielu planszowek, w ktora mozna grac nawet samemu.

Innych anglojezycznych gier nie sprawdzalem, wiec nie wiem.
2003-03-17 13:38:22
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

masz na mysli to: http://aliens.ibt.pl/rpg.htm

myslalem zeby zrobic wersje komputerowa (zrobilem co nieco, nawet juz plansza sie wyswietla) albo online ale ciezko u mnie z wolnym czasem, a poza tym nie wiem czy jest zapotrzebowanie w dobie AvP2

w dodatku jakosc skanow jest nie za dobra, masz moze lepsze?
2003-03-17 13:49:28
Suchy
F161

MODERATOR

Dokladnie to. Niestety nie mam lepszych skanow, mam tylko te od Ciacha.

Rob smialo, zobaczymy jak wyjdzie Smile
2003-03-17 15:10:56
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

najlepiej by bylo gdyby ktorys z utalentowanych graficznie forumowiczow pomogl by mi z grafikami, mozna by przeciez zrobic lepsze plansze niz te skany
twarze bohaterow do ekranu statusu tez sa takiej sobie jakosci
postacie marines wyciagnalem z Aliens Infestation,
mam tez sporo dzwiekow z filmow
2003-03-17 15:29:26
Suchy
F161

MODERATOR

Fajnie by to wygladalo w rzucie izometrycznym. Ja sie jednak nieznam na robieniu gierek Sad W czym to rzezbisz? C czy cos innego?
2003-03-17 15:44:17
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

Duzo fajnych rzeczy by mozna bylo zrobic, jakby ktos sie grafika zajal, bo to raczej nie moja brocha.
moge wrzucic te zeskanowane elementy gry, zaprogramowac wszystkie zasady, podpiac dzwieki pod akcje ale nie mam dosc umiejetnosci zeby tworzyc izometryczne plansze itd
a programuje(programowalem) to w Delphi, bardzo dobrze sie nadaje do takiej prostej gry planszowej

anyway projekt na razie lezy od pol roku nie ruszany
2003-03-18 08:54:50
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

Suchy, jak możesz to podeślij, już kiedyś próbowalem zająć się tymi gierkami, nawet mam gdzie wydrukowac, tyle żele ze mnie śmierdzący i nie chcialo mi się jeszcze instrukcj czytać. Moze jak będzie po polsku .. Wink
2003-03-18 12:28:39
Suchy
F161

MODERATOR

SAMMAEL: Wyslalem maila :)

Turek: Wyslalem maila Smile
2003-03-18 12:58:38
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

SUCHY: a wiec mozna oczekiwac produktu ktory zakasuje nawet AvP6 :-)

zastanawiam sie jeszcze czy by nie zrobic tego w wersji online na przegladarce (niska jakosc tej zeskanowanej grafiki bylaby tu zaleta)
zrobie dzisiaj rozeznanie co byloby lepsze/prostsze/latwiejsze/szybsze bo ostatnio to raczej PHPu uzywam a Delphi to juz troche pozapominalem

na szczescie wyplynely ostatnio na necie ksiazki w pdfach ukradzione z Heliona wiec moglbym sie poduczyc i poprzypominac
2003-03-18 13:24:57
Suchy
F161

MODERATOR

Turek: Reszta infa na maila, nie bedziemy zdradzac wszystkiego publicznie przed premiera ;)

BTW: Ja osobiscie wolalbym wersje nie online, ale to ty bedziesz programista, ja tylko grafikiem Wink
2003-03-18 13:30:47
Kocureq

Cannon fodder

Ja mam (albo mialem, nie pamietam juz dokladnie, a kompa mam w drugiej czesci miasta niz ta gra Wink planszowke "Aliens" - na jednej planszy ok 1,5 na 1,5 metra, do tego male karty postaci (hit points i 4 "kieszenie"), kartoniki z przedmiotami i symbole czlonkow druzyny na podstawkach, instrukcje i karty z zadaniami do wykonania...

Jesli kojarzycie o co chodzi to ok Wink, jak nie to opisze dokladniej.....
2003-03-19 14:05:47
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Trzymam kciuki ... może trzeba w czymś pomóc ?? Chętnie pomogę w miare możliwości, choć teraz mam trochę nauki Very Happy Jakby co to walcie na komórkę, bo do netu rzadziej zaglądam Razz Moj numer to 606695248
Pozdr
2003-03-19 15:07:29
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

rogue, widze ze dyskretnosc to twoja slaba strona RazzRazzRazz podawac numer na TAKIM forum? Wink
Nie boisz sie "obcych" telefonow Very Happy
2003-03-19 16:42:09
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Kocureq: ta planszowka jest Polska czy Anglojezyczna? Jak Polska, to wszyscy wiedza o co chodzi , jak Anglojezyczna to opisz dokladniej Smile
2003-03-19 16:50:23
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Kolabor : Bueheh a co mi ?? Namierzą mnie czy co ?? Dostanę gupiego sms-a ?? hehehe
2003-03-19 19:53:02
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

Rogue

jak widzę, lepsze logo Smile
2003-03-19 20:31:40
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

Suchy

zobacz na znany adres, cos niecos dorobilem
2003-03-25 11:22:56
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Mefisto Smile Dziękuję, sam maziałem w moim ukochanym Paincie Razz hehe

PS - Fajny podpis Very Happy
2003-03-25 14:52:28
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu