Autor |
Temat: MÓJ PIERWSZY FILM O OBCYM CZYLI POMÓŻCIE MI, PROSZĘ !!!!!!! |

Lieutenant Colonel
|
MÓJ PIERWSZY FILM O OBCYM CZYLI POMÓŻCIE MI, PROSZĘ !!!!!!!
Na język polski polonistka zadała nam nakręcenie filmu (20 minut) na temat chłop i wieś polska w okresie Młodej Polski. Podzieliła nas na 8 grup po 4 osoby.
Kilka misięcy wcześniej, mieliśmy zrobić przedstawienie : romantyzm, mój scenariusz wygrał,
oceny celujące - cała grupa. Kierując się doświadczeniem wybrano mnie na scenarzystę także filmu.
I wymyśliłem, nie byłbym sobą gdybym nie wplótł w to motywu obcego. Mój scenariusz został przyjęty.
Plan działanie mamy taki :
- kamerą nagrać nas i nasze kwestie
- następnie wszustko zgrać na kompa
- tam wkleić napisy, podstawić dżwięk, zmontować scenę z obcego
- wszystko przegrać na VHS
I TERAZ PROŚBA DO WAS :
POTRZEBUJĘ NA GWAŁT ZBLIŻENIE OBCEGO, NAJLEPIEJ TO SŁYNNE Z CZĘŚCI PIERWSZEJ, CZY KTOŚ MOGŁBY TO JAKOŚ UDOSTĘPNIĆ ???
A MOŻE NA STRONIE CIACHSONA JEST
I DRUGA SPRAWA, DORADŻCIE NAM JAKICH PROGRAMÓW NAJLEPIEJ UŻYĆ DO MONTOWANIA TEGO WSZYSTKIEGO
BRACIA, POMOCY !!!!!!!!!!!!!! ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-03-04 08:39:20
|
|

Major
|
...
...o jaka scene z aliena Ci chodzi???
najlepiej montowac w adobe premiere...
masz kamere? jaka?
pozdro ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2003-03-04 14:20:29
|
|
MODERATOR
|
[green]--==NARROV YOUR INQUIRY==-- [/green]
|
|
2003-03-04 14:26:49
|
|

Lieutenant Colonel
|
chodzi o ..
o scene z maxymalnym zbliżeniem obcego, żeby było widać kły i śluz. Obcy musi być na tej scenie sam
i w ciemnej atmosferze, bo nasz film kręcilmy w ciemnym klimacie, mrok, rozświetlany przez świece.
W sumie wszystko jedno z której częsci, byle by był, tak żeby po zmontowaniu wyglądało to jakoś.
Jaką mam kamerę ? W sumie to kamerę załatwiają kumple, będzie to zwykła kamera, nie jakaś internetowa. ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-03-05 09:50:47
|
|

Lieutenant Colonel
|
Z FILMU NICI, GAME OVER MAN, GAME OVER !!!!!!
nIESTETY Z FILMU NICI
DOWIEDZIAŁEM SIĘ, ŻE TO MA BYĆ DOKUMENT O WSI POLSKIEJ A NIE FILM, A NAM POWIEDZIANO, ŻE TO FILM, PIEPRZONE NIEPOROZUMIENIE
DZIEKI WSZYSTKIM KTÓRZY CHCIELI POMÓC
POZDRO ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-03-06 09:56:39
|
|

Captain
|
dokument o wsi polskiej...bueee! malo im syfu na okolo? A moze tu chodzi o film w klimatach radzieckiej propagandy? dziewczyny przy snopkach z cepami itd?
Polska wies, wystarczy sie pod pierwszego z brzegu monopola przejsc. ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-03-08 16:40:14
|
|

Lieutenant Colonel
|
No tak..
Wkurniło mnie to, że obcego nie zrobie, taki plan miałem
:( :(
Kumple wzięli sprawy w swoje ręce i chcą zrobić
dokument pod tytułem - jabole rules, wino rules,
wóda rules itd itp.
Nie wydaje mi się, żeby tak ambitny scenariusz polonistce się spodobał
Zresztą mam to w d**p*e.
Kurna, a taki film mogłem zrobić :[ ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-03-11 08:20:19
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
Szkoda Surtsey, szkoda, w takim razie zdradz chociaż co niby miał robić (reprezentować) Obcy w polskiej wsi?  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2003-03-11 09:41:43
|
|

Lieutenant Colonel
|
Postaram się...
... napisać skrót skrótu mojego scenariusza :
1. Chłopi radzą nad sprawą tajemniczych kradzierzy bydła z ich obór, radzą co zrobić w tej sprawie nad dzbanem wina. Mówią, że widziano dziwnego stwora, który smoka przypominał, ale nie miał skrzedel ni oczu nawet..
Mówią, żeby smoka ubić. Idą do dziennikarza, który wypoczywa na wsi, chcą inteligenta pytać o radę.
2. Dziennikarz, nie zgadza się na ubicie stwora, chce go zachować dla nauki i dla własnej sławy i pieniędzy. Chłopi wychodzą..
CDN (lecę na anglika ) ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-03-11 11:57:14
|
|

Lieutenant Colonel
|
Eee nie uważasz, że to trochę wtórne ?? Znowu jakiś czarny charakter.. i to w dodatku dziennikarz chcący zachować potwora dla nauki ..  Trąci myszką, nie sądzisz  
Pozdr ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-03-11 19:36:28
|
|

Major
|
[blockquote] Wkurniło mnie to, że obcego nie zrobie, taki plan miałem
:( :(
Kumple wzięli sprawy w swoje ręce i chcą zrobić
dokument pod tytułem - jabole rules, wino rules,
wóda rules itd itp. [/blockquote]
no bo jabole i wino rules  :D
chociaz wspolczuje ci stary. popytaj sie kolegow, moze wystapie tam jako jeden z wsiorskich zuli i zrobicie dokument o najwiekszym pijaku jaboli  :D
AVE
|
|
2003-03-11 22:00:10
|
|
Private First Class
|
Kolabor - zawsze musisz podkreslac swoja wielka milosc do tanich napojow wyskokowych? Polecam Ci maly podpis pod avatarkiem czy gdzies tam: "to nie moja wina ze tak czesto spijam wina" czy cos w tym stylu:) A propo filmu... Ktos tu planowal filmik fanowski i cisza... A chetnych chyba nie brakuje. Na zlocie sie wszystko omowi...
|
|
2003-03-12 00:12:37
|
|

Captain
|
Obcy kontra Jakub Wedrowycz
Apropo's wiecie ze w ksiazce Pilipiuka pt. wezmisz czarno kure, jest piesn colonial marines?
To my komandosi z nadprzestrzennych baz
nam nie starszny alienow kwas
czy jakos tak
fajne nie? ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-03-12 14:29:52
|
|

Captain
|
hehe Pilipiuka to ja lubie od jego pierwszego opublikowanego opowiadania
gosc jest swietny
wiesz Vys chcialem sobie kiedys uzyc wlasnie tego samego obrazka co ty jako logo, wyprzedziles mnie wtedy o 1 dzien  ____________________________________ When dealing with aliens, try to be polite, but firm. And always remember that a smile is cheaper than a bullet.
|
|
2003-03-12 15:51:25
|
|

Captain
|
To jest obrazek z komiksu aliens: wraith, ale ja go jeszcze przerabialem na paincie, to znaczy tlo i drugiego kolesia co byl z tylu usunalem.
Ale ma jeszcze drugi, taki sam, tylko ze za plecami koles ma obcego wycietego z gry AvP na automaty, tej co to ja mozna od ciacha sciagnac, chcesz to ci moge go dac  ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-03-12 16:42:07
|
|

Lieutenant Colonel
|
Jutro wielkie buuuuuuumm !!
Ludzie !!!!!!!!!!!!!
JUTRO PRZED CAŁĄ SZKOŁĄ BĘDĘ GRAŁ, MOJĄ SZTUKĘ (TĄ
O ROMANTYŹMIE) POLONISTKA WYBRAŁA AKURAT NAS.
ZEŻRE MNIE TREMA CHYBA!!!!
POWIEM TYLKO, ŻE GRAM CHŁOPA MAŁOROLNEGO :D
TRZYMAJCIE KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-03-12 17:20:08
|
|

Lieutenant Colonel
|
Zawsze chcialem grać chłopa ... w dodatku małorolnego :  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-03-12 17:30:56
|
|

Captain
|
Kiedyś na dzień patrona mojej szkoły chciałam zrobić scenke z Aliena, bardzo prostą zeby wszyscy zrozumieli, zapładnianie, króciutki czas "dojrzewania" i wielkie wyjście...cos w stylu ketchupu na scianach ale klasa mnie wykołowała i zrobili jakiegoś bobasa w waniece z muzyką w tle ;/
A moja jedyna rola na scenie to Macocha w Kopciuszku po angielsku..bleee a ja tak seplenię
|
|
2003-03-12 17:37:05
|
|

Lieutenant Colonel
|
[blockquote] Eee nie uważasz, że to trochę wtórne ?? Znowu jakiś czarny charakter.. i to w dodatku dziennikarz chcący zachować potwora dla nauki ..  Trąci myszką, nie sądzisz  
Pozdr[/blockquote]
Wiem, ze to już nie modne, ale ja bardzo chciałem, żeby w mojej historii był Burke, chciałem mu wymyślić jakąś fają śmierć  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-03-12 17:38:32
|
|

Lieutenant Colonel
|
[blockquote] [blockquote] Eee nie uważasz, że to trochę wtórne ?? Znowu jakiś czarny charakter.. i to w dodatku dziennikarz chcący zachować potwora dla nauki ..  Trąci myszką, nie sądzisz  
Pozdr[/blockquote]
Wiem, ze to już nie modne, ale ja bardzo chciałem, żeby w mojej historii był Burke, chciałem mu wymyślić jakąś fają śmierć [/blockquote]
POza tym jest dużo ważniejszy powód, że użyłem postaci podobnej do tego skurkowańca Burke'a
ale wszystkiego dowiecie się po zakończeniu mojego
skrótu ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-03-13 08:12:53
|
|
|