Autor |
Temat: Tematy są dla inteligentnych... |

Captain
|
Tematy są dla inteligentnych...
A wiec nigdy nie wymyśliłam tematu i tym razem też nic odkrywczego nie mam no ale...co zmienilibyście w Aliens, zreszta w jakiejkolwiek części.
Pewnie już był ten temat ale mnie nie było wiec prosze o kreatywne wypowiedzi :)
Moim skromnym zdaniem nie powinni zabijać Vasquez w ogóle jakim cudem ja zabili????? wrednym podstępem!!! i to z kim musiałam zginac!! z Gormanem, nic do faceta nie mam ale trochę to dziwne.
Dobra zgrywam się, tak serio to wykończyłabym Newt i Hicksa na samym końcu Aliens, Alien 3 trochę smutno sie zaczyna zwłaszcza dla niejakiego HICKS'a który tu przychodzi ;)
Aaaa zresztą nic bym nie zmieniła, może trochę uczepiłabym sie A:R, no ale co ja tam wiem, w końcu jestem dziewczyną i niektórzy juz mi dali to odczuc :(
P.S. Co do zjazdu mam problemy panowie, moja rodzicielka nie chce mnie puścić, jeszcz to z nią przedyskutuję.
|
|
2003-02-18 08:28:51
|
|

Captain
|
[blockquote]
P.S. Co do zjazdu mam problemy panowie, moja rodzicielka nie chce mnie puścić, jeszcz to z nią przedyskutuję.[/blockquote]
Zmien rodzicow
Ja bym cie mogl adoptowac, wtedy na pewno moglabys pojechac. Mam syna, a rodzina meczy mnie teraz o corke, wiec jak znalazl.
))))) ____________________________________ When dealing with aliens, try to be polite, but firm. And always remember that a smile is cheaper than a bullet.
|
|
2003-02-18 09:43:58
|
|

Captain
|
[blockquote] A wiec nigdy nie wymyśliłam tematu i tym razem też nic odkrywczego nie mam no ale...co zmienilibyście w Aliens, zreszta w jakiejkolwiek części.
Pewnie już był ten temat ale mnie nie było wiec prosze o kreatywne wypowiedzi
[/blockquote]
w jedynce dodalbym sceny:
min. smierci Bretta, aliena przy sluzie (prawie zlapanego)
+ wydluzylbym niektore sceny (np. rozmowy, wyjscie z hibernacji) na wzor scenariusza i ksiazki
Aliens - dodalbym wyciete sceny,
chociaz jedna rzecz mi nie pasi:
Dlaczego na Sulaco nikt nie zostal??
mozna by te sprawe inaczej rozwiazac:
Na Sulaco zostaje kilka osob zalogi.
Dropship po desancie wraca na Sulaco - z Obcym(i) na pokladzie.
Obcy zabija pilota czy tez dwoch, ktorzy zostali na pokladzie i reszta bylaby tak samo jak w oryginale:
Bishop i tak musialby sprowadzic dropishipa z orbity, dodatkowe napiecie - nie wiadomo co sie stalo na Sulaco. Koncowa walka - Krolowa + Obcy kontra Ripley + ktorys z marines (przezyloby wiecej osob).
Byloby tez wytlumaczenie skad sie wziely jaja na pokladzie - lepsze niz te, ze krolowej sie do cholewki przykleily.
Trojka to fajny film, aczkolwiek chcialbym zobaczyc sfilmowana inna wersje scenariusza (bylo kilka fajnych)
czworka z Michaelem Jacksonem/Newbornem (zauwazyliscie podobienstwo?) w ogole nie powinna powstac ____________________________________ When dealing with aliens, try to be polite, but firm. And always remember that a smile is cheaper than a bullet.
|
|
2003-02-18 10:19:19
|
|
Sergeant
|
Alien- dodałbym wycięte strony, zmieniłbym troche odgłosy konania, co prawda nigdy nie słyszałem jak ktoś umiera w objęciach Obcego ale jakoś te zaprezentowane w filmie mi nie odpowiadajom ;)
Aliens- dodałbym wiencej marines, żeby film był dłuższy :]
Alien3- hmm pewnie się komuś naraże bo akurat ta część nie przypadła mi zbytnio do gustu. Po pierwsze drażni mnie już sam początek filmu (jajo na Sulaco), pożniej facehunger zapładniający Ripley i psa (bzdura, a moze były 2 jaja:P ), dodałbym wycięte sceny (głównie z uwięzieniem obcego)
Alien:R - powinni nakręcić 4, tyle że zupełnie inną
|
|
2003-02-18 11:52:03
|
|

Lieutenant Colonel
|
Alien - wiem, że wtedy nie byłoby atmosfery tajemnicy, ale zwiedziłbym wrak Jockeyów.
Aliens - Sceny narodzin Obcego z ojca Newt, Pierwsze walki kolonistów i życie Newt do przylotu marines ( mniej wiecej jak w Newt:Tales ).
Alien3 - Hmm...chyba sceny złapania Obcego do magazynu ...
Alien4 - wywalić Noworodka, Vriessa i wszystko cacy - aa no i zostawić bronie z dwójki  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-02-19 15:27:32
|
|
Private
|
[blockquote]Alien4 - wywalić Noworodka, Vriessa i wszystko cacy - aa no i zostawić bronie z dwójki [/blockquote]
Ja akurat bym wywalił tę androidkę (Call), jest grana parszywie sztucznie i cały film na tym traci. A Vriess/Johnerr to dwie najlepsze postacie w filmie.
|
|
2003-02-19 18:41:17
|
|

Captain
|
Oj tak, Call jest beznadziejna, słaby punkt filmu, i Winona mi jakos nie pasuję do s-f...eh w ogóle ejstem do niej uprzedzona :/
|
|
2003-02-19 19:54:33
|
|
Sergeant
|
J.Vasquez
[blockquote] Oj tak, Call jest beznadziejna, słaby punkt filmu, i Winona mi jakos nie pasuję do s-f...eh w ogóle ejstem do niej uprzedzona :/[/blockquote]
Ja też, jest w niej coś takiego co mnie drażni (tak samo jest z Liv taylor we Władcy)
|
|
2003-02-20 09:10:05
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
[blockquote]Ja akurat bym wywalił tę androidkę (Call), jest grana parszywie sztucznie i cały film na tym traci.[/blockquote]
ahem...jak na odgrywanie androida, określenie "sztucznie" wydaje mi się raczej komplementem niz zarzutem, tego się po androidach oczekuje  ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2003-02-20 09:34:01
|
|

First Lieutenant
|
mnie właściwie w tym filmie tylko Winonka wkurwia, jest to najsłabsza postać , bez jakiegokolwiek polotu. jest beznadziejna :puke:
|
|
2003-02-20 12:58:02
|
|

Captain
|
[blockquote] Ja też, jest w niej coś takiego co mnie drażni (tak samo jest z Liv taylor we Władcy)[/blockquote]
Też tak myślę o Liv, on ma trochę za komercyjną twarz, zaraz kojarzy ci sie z innymi rolami i potem jako elf toroche mi to nie gra, lubię mało popularnych aktorów, lepsze wrazenie.
|
|
2003-02-20 16:53:38
|
|

Captain
|
Ale musicie przyznac, ze gbyby liv nie forever w armageddonie, i inne rzeczy, to jej, hmm, uroda calkiem pasuje do Arweny.
Ja sobie wnuczke Galadrieli wlasnie tak wyobrazalem. Za to Galadriela... Bue, dzien przed wladca bylem na takiej glupkowatej komedii z Willisem, wlamanie na sniedanie (co za debil ten tytul wymyslil??) i tak wlasnie grala ta babka, wiec jak nastepnego dnia zobaczylem ja jako Galadriele, to ehh. Po za tym co sie stalo Galadrieli w polowie rozmowy z frodem? czkawki dostala i nie moglo jej sie odbic, czy jak? ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-02-23 18:09:38
|
|

First Lieutenant
|
no , fakt , ten film z Willisem to była lipa piekna !!!
|
|
2003-02-23 19:17:16
|
|

Lieutenant Colonel
|
[blockquote] Dobra zgrywam się, tak serio to wykończyłabym Newt i Hicksa na samym końcu Aliens, Alien 3 trochę smutno sie zaczyna zwłaszcza dla niejakiego HICKS'a który tu przychodzi [/blockquote]
Nie tylko dla niego, ja też uważam, że Hicks to spox ziom, najbardziej charyzmatyczny i opanowany z Marinesów i szkoda, że zginął w tak głupi sposób
Swoją drogą to sprytny tytuł postu. To było logiczne, że jak temat jest dla inteligętnych, to zaraz każdy coś napisze. Piszę i ja. Tu zostało
wykorzystane nasze męskie ego, chopaki !!!
Co ja bym zmienił :
Alien - nic
Aliens - zostawiłbym przy życiu Hudsona i Vasquez
zabiłbyw więcej obcych, wyposażyłbym naszych bohaterów w bardziej wyrafinowaną broń. Sprawiłbym
temu gnojowi Burkowi jakąś bardziej spektakularną śmierć.
Alien3 - zostawiłbym przy życiu Hicksa i Newt,
śmierć Ripley bym zostawił, niech spoczywa w spokoju
Alien4 - Ripley już nie ma, a z obcym walczy dorosła Newt, to jest jej wendetta za śmierć bliskich... ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-02-25 08:59:32
|
|
Corporal
|
Zmieniać ???
[blue][red]Część 1 - Ridley Scott zrobił naprawde dobry film ! na tamte warunki to było wielkie osiągnięcie.Byłam nastolatką kiedy wszedł do kin ...opowiadało się o nim przyciszonym głosem ,żeby ..... ha ha ha pamietam ,że długo wierzyłam ,że "oni" dotrą na Ziemie. ;)
Część 2 -James Cameron .... nic...kompletnie nic bym niezmienila...jest tip top ;)
Część 3 -David Fincher ....myślałam ,ze ten doktor się z nią ...ożeni !!!! ... a tak serioo ... mogło być więcej "obcych" mogło zostać jakieś ..jajeczko...po jakiejś nieśmiałej ukrywającej się królowej ... wiem ,wiem ...królowa została podstępnie wciągnieta przez Ripley do ognia. coż ...pomarzyć można ( więcej obcych )
Część 4 -Jean - Pierre Jeunet ... hmmmm z francuzów to ... " Fifth element " i Luc Besson
Pomysł był dobry ... wykonanie ...
Reasumując .....kochalibyśmy bardziej innych obcych???
Ja kocham takich jacy są ... z ich ...wadami.
[/blue]
|
|
2003-02-25 19:48:59
|
|
Private First Class
|
Podzielam zdanie Aniki - nic nie trzeba zmieniac bo i po co? Pare kwestii powinno zostac wyjasnione choc... Moze lepiej zeby ludzie sie nad tym poglowili - wieksza frajda:) Ja np moge spedzic godziny na dyskutowaniu z sychym jak byc powinno:) Ostatnio moj problem to dzialanie termosu Johnera. Po 3 tyg doszedlem jak to moze dzialac:P I tak ma byc... Film zmusza do myslenia, szczegolnie fanow i jest dobrze:)
|
|
2003-02-25 20:21:01
|
|

Captain
|
[green]Swoją drogą to sprytny tytuł postu. To było logiczne, że jak temat jest dla inteligętnych, to zaraz każdy coś napisze. Piszę i ja. Tu zostało
wykorzystane nasze męskie ego, chopaki !!!
[/green]
hi hi pierwszy raz cos nieświadomie mi wyszło :D
[green]Ostatnio moj problem to dzialanie termosu Johnera. Po 3 tyg doszedlem jak to moze dzialac I tak ma byc... Film zmusza do myslenia, szczegolnie fanow i jest dobrze
[/green]
Chętnie posłucham jak to działało bo ja za cholerę nie wiem, zresztą to nie nowość, dziewczyny maja wrodzoną wade w pojmowaniu jakichkolwiek nowinek technicznych ;)
[green]Reasumując .....kochalibyśmy bardziej innych obcych???
[/green]
i o to właśnie chodziło, każdy ma do tego filmu jakieś delikatne zastrzezenia ale bez niego byłoby jeszcze gorzej, dla nas of course...z nudow ogladałabym pewnie pokazy mody bleee
|
|
2003-02-26 07:22:06
|
|

Captain
|
[blockquote]
Reasumując .....kochalibyśmy bardziej innych obcych???
[/blockquote]
doskonale moglbym sie obyc bez czworki :P
mogliby zamiast tego jakis serial nakrecic
tylko zeby mial malo kasy na efekty, a duzo klimatu ____________________________________ When dealing with aliens, try to be polite, but firm. And always remember that a smile is cheaper than a bullet.
|
|
2003-02-26 08:59:26
|
|
Private
|
Ja bym zmienil trojke i czworke nie podobaly mi sie kompletnie!!! Malo wyjasnien trochu jatki pozniej efekty i wsyzstko... A ja nadal jestem glodny... Mam nadzije ze jak pojawi sie Alien 5 to bedzie zajebisty
|
|
2003-05-02 15:49:40
|
|
Gothmog
Liberate tute me!
|

Staff Sergeant
|
Well, let me tell you a story... ehe eheherhe!
W Alien nie zmienilbym nic - film jest idealny, klimatyczny etc. Cokolwiek dodac wygladaloby sztucznie i jakos nie na miejscu. Mozna by jednak pare scen upiekszyc - oczywiscie dodac wyciete sceny, szczegolnie Ripley odnajdujacej kolesia w kokonie no i zrobic cos z tym okropnym wybuchem Nostromo - straszne to bylo prymitywne, ale na tamte czasy... No i zgadzam sie - wychodzenie z hibernacji tak jak bylo w ksiazce!
W Aliens - to co mi sie najbardziej podoba w tym filmie to wyciete sceny... Niezwykle buduja klimat i powinny oczywiscie byc! Pozatym niewielkie zmiany - Ripley nie zdaza uratowac Newt, a ta zostaje zainfekowana - Ripley z okropnymi wyrzutami musi ja zabic... gdy juz "skonczy" z dzieciakiem natrafia na krolowa - wszystko tak samo jak w filmie bylo tylko z tym wyjatkiem ze nie ma Newt! I msci sie na niej za smierc dziewki - to by bylo chyba bardziej czytelne - dlaczego R decyduje sie rozwalic wszystko tuz przed eksplozja nuklearna...
Alien 3 - coz... W filmie zostawilbym poczatek i koniec - reszte nalezalo zrobic zupelnie inaczej...
A4 - wywalic wszystkie glupie teksty i sceny - np ta ze strzelaniem do pajaka... czy debilnym komentowaniem poczynan Ripley z miotaczem w sali 1-7, czy tez chuchaniem do identyfikacji. Pozatym film jest super - wspanialy futurystyczny wystroj wnetrz, genialna muza i w sumie ciekawa fabula.. no i hybrydziatko :D
Procz tego zmienilbym jedna rzecz - NAKRECILBYM W KONCU ALIEN 5!!!!!!!!!!!!!!!! ____________________________________ \"To stworzenie jest organizmem doskona�ym, organizmem o niezwyk�ej wprost budowie. Jest przebieg�e, agresywne, jest z�e, jest kwintesencj� z�a...\"
A.D.Foster
|
|
2003-05-03 00:18:00
|
|
|