Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Tematy są dla inteligentnych...
J.Vasquez

Captain

Tematy są dla inteligentnych...

A wiec nigdy nie wymyśliłam tematu i tym razem też nic odkrywczego nie mam no ale...co zmienilibyście w Aliens, zreszta w jakiejkolwiek części.
Pewnie już był ten temat ale mnie nie było Razz wiec prosze o kreatywne wypowiedzi :)

Moim skromnym zdaniem nie powinni zabijać Vasquez Very Happy w ogóle jakim cudem ja zabili????? wrednym podstępem!!! i to z kim musiałam zginac!! z Gormanem, nic do faceta nie mam ale trochę to dziwne.
Dobra zgrywam się, tak serio to wykończyłabym Newt i Hicksa na samym końcu Aliens, Alien 3 trochę smutno sie zaczyna zwłaszcza dla niejakiego HICKS'a który tu przychodzi ;)

Aaaa zresztą nic bym nie zmieniła, może trochę uczepiłabym sie A:R, no ale co ja tam wiem, w końcu jestem dziewczyną i niektórzy juz mi dali to odczuc :(

P.S. Co do zjazdu mam problemy panowie, moja rodzicielka nie chce mnie puścić, jeszcz to z nią przedyskutuję.
2003-02-18 08:28:51
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

[blockquote]
P.S. Co do zjazdu mam problemy panowie, moja rodzicielka nie chce mnie puścić, jeszcz to z nią przedyskutuję.[/blockquote]

Zmien rodzicow Smile
Ja bym cie mogl adoptowac, wtedy na pewno moglabys pojechac. Mam syna, a rodzina meczy mnie teraz o corke, wiec jak znalazl.
Smile)))))
2003-02-18 09:43:58
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

[blockquote] A wiec nigdy nie wymyśliłam tematu i tym razem też nic odkrywczego nie mam no ale...co zmienilibyście w Aliens, zreszta w jakiejkolwiek części.
Pewnie już był ten temat ale mnie nie było Razz wiec prosze o kreatywne wypowiedzi Smile
[/blockquote]

w jedynce dodalbym sceny:
min. smierci Bretta, aliena przy sluzie (prawie zlapanego)
+ wydluzylbym niektore sceny (np. rozmowy, wyjscie z hibernacji) na wzor scenariusza i ksiazki

Aliens - dodalbym wyciete sceny,
chociaz jedna rzecz mi nie pasi:
Dlaczego na Sulaco nikt nie zostal??
mozna by te sprawe inaczej rozwiazac:
Na Sulaco zostaje kilka osob zalogi.
Dropship po desancie wraca na Sulaco - z Obcym(i) na pokladzie.
Obcy zabija pilota czy tez dwoch, ktorzy zostali na pokladzie i reszta bylaby tak samo jak w oryginale:
Bishop i tak musialby sprowadzic dropishipa z orbity, dodatkowe napiecie - nie wiadomo co sie stalo na Sulaco. Koncowa walka - Krolowa + Obcy kontra Ripley + ktorys z marines (przezyloby wiecej osob).
Byloby tez wytlumaczenie skad sie wziely jaja na pokladzie - lepsze niz te, ze krolowej sie do cholewki przykleily.

Trojka to fajny film, aczkolwiek chcialbym zobaczyc sfilmowana inna wersje scenariusza (bylo kilka fajnych)

czworka z Michaelem Jacksonem/Newbornem (zauwazyliscie podobienstwo?) w ogole nie powinna powstac
2003-02-18 10:19:19
Sammel

Sergeant

Alien- dodałbym wycięte strony, zmieniłbym troche odgłosy konania, co prawda nigdy nie słyszałem jak ktoś umiera w objęciach Obcego ale jakoś te zaprezentowane w filmie mi nie odpowiadajom ;)

Aliens- dodałbym wiencej marines, żeby film był dłuższy :]

Alien3- hmm pewnie się komuś naraże bo akurat ta część nie przypadła mi zbytnio do gustu. Po pierwsze drażni mnie już sam początek filmu (jajo na Sulaco), pożniej facehunger zapładniający Ripley i psa (bzdura, a moze były 2 jaja:P ), dodałbym wycięte sceny (głównie z uwięzieniem obcego)

Alien:R - powinni nakręcić 4, tyle że zupełnie inną Very Happy
2003-02-18 11:52:03
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Alien - wiem, że wtedy nie byłoby atmosfery tajemnicy, ale zwiedziłbym wrak Jockeyów.

Aliens - Sceny narodzin Obcego z ojca Newt, Pierwsze walki kolonistów i życie Newt do przylotu marines ( mniej wiecej jak w Newt:Tales ).

Alien3 - Hmm...chyba sceny złapania Obcego do magazynu ...

Alien4 - wywalić Noworodka, Vriessa i wszystko cacy - aa no i zostawić bronie z dwójki Very Happy
2003-02-19 15:27:32
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Rend

Private

[blockquote]Alien4 - wywalić Noworodka, Vriessa i wszystko cacy - aa no i zostawić bronie z dwójki Very Happy[/blockquote]
Ja akurat bym wywalił tę androidkę (Call), jest grana parszywie sztucznie i cały film na tym traci. A Vriess/Johnerr to dwie najlepsze postacie w filmie.
2003-02-19 18:41:17
J.Vasquez

Captain

Oj tak, Call jest beznadziejna, słaby punkt filmu, i Winona mi jakos nie pasuję do s-f...eh w ogóle ejstem do niej uprzedzona :/
2003-02-19 19:54:33
Sammel

Sergeant

J.Vasquez
[blockquote] Oj tak, Call jest beznadziejna, słaby punkt filmu, i Winona mi jakos nie pasuję do s-f...eh w ogóle ejstem do niej uprzedzona :/[/blockquote]

Ja też, jest w niej coś takiego co mnie drażni (tak samo jest z Liv taylor we Władcy)
2003-02-20 09:10:05
Schamann
...but there are

First Sergeant

[blockquote]Ja akurat bym wywalił tę androidkę (Call), jest grana parszywie sztucznie i cały film na tym traci.[/blockquote]

ahem...jak na odgrywanie androida, określenie "sztucznie" wydaje mi się raczej komplementem niz zarzutem, tego się po androidach oczekuje Razz
2003-02-20 09:34:01
mares
Hitman

First Lieutenant

mnie właściwie w tym filmie tylko Winonka wkurwia, jest to najsłabsza postać , bez jakiegokolwiek polotu. jest beznadziejna :puke:
2003-02-20 12:58:02
J.Vasquez

Captain

[blockquote] Ja też, jest w niej coś takiego co mnie drażni (tak samo jest z Liv taylor we Władcy)[/blockquote]

Też tak myślę o Liv, on ma trochę za komercyjną twarz, zaraz kojarzy ci sie z innymi rolami i potem jako elf toroche mi to nie gra, lubię mało popularnych aktorów, lepsze wrazenie.
2003-02-20 16:53:38
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

Ale musicie przyznac, ze gbyby liv nie forever w armageddonie, i inne rzeczy, to jej, hmm, uroda calkiem pasuje do Arweny.
Ja sobie wnuczke Galadrieli wlasnie tak wyobrazalem. Za to Galadriela... Bue, dzien przed wladca bylem na takiej glupkowatej komedii z Willisem, wlamanie na sniedanie (co za debil ten tytul wymyslil??) i tak wlasnie grala ta babka, wiec jak nastepnego dnia zobaczylem ja jako Galadriele, to ehh. Po za tym co sie stalo Galadrieli w polowie rozmowy z frodem? czkawki dostala i nie moglo jej sie odbic, czy jak?
2003-02-23 18:09:38
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
mares
Hitman

First Lieutenant

no , fakt , ten film z Willisem to była lipa piekna !!!
2003-02-23 19:17:16
Surtsey

Lieutenant Colonel

[blockquote] Dobra zgrywam się, tak serio to wykończyłabym Newt i Hicksa na samym końcu Aliens, Alien 3 trochę smutno sie zaczyna zwłaszcza dla niejakiego HICKS'a który tu przychodzi Wink[/blockquote]

Nie tylko dla niego, ja też uważam, że Hicks to spox ziom, najbardziej charyzmatyczny i opanowany z Marinesów i szkoda, że zginął w tak głupi sposób

Swoją drogą to sprytny tytuł postu. To było logiczne, że jak temat jest dla inteligętnych, to zaraz każdy coś napisze. Piszę i ja. Tu zostało
wykorzystane nasze męskie ego, chopaki !!!

Co ja bym zmienił :

Alien - nic

Aliens - zostawiłbym przy życiu Hudsona i Vasquez
zabiłbyw więcej obcych, wyposażyłbym naszych bohaterów w bardziej wyrafinowaną broń. Sprawiłbym
temu gnojowi Burkowi jakąś bardziej spektakularną śmierć.

Alien3 - zostawiłbym przy życiu Hicksa i Newt,
śmierć Ripley bym zostawił, niech spoczywa w spokoju

Alien4 - Ripley już nie ma, a z obcym walczy dorosła Newt, to jest jej wendetta za śmierć bliskich...
2003-02-25 08:59:32
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
anika

Corporal

Zmieniać ???

[blue][red]Część 1 - Ridley Scott zrobił naprawde dobry film ! na tamte warunki to było wielkie osiągnięcie.Byłam nastolatką kiedy wszedł do kin ...opowiadało się o nim przyciszonym głosem ,żeby ..... ha ha ha pamietam ,że długo wierzyłam ,że "oni" dotrą na Ziemie. ;)

Część 2 -James Cameron .... nic...kompletnie nic bym niezmienila...jest tip top ;)

Część 3 -David Fincher ....myślałam ,ze ten doktor się z nią ...ożeni !!!! Crying or Very sad ... a tak serioo ... mogło być więcej "obcych" mogło zostać jakieś ..jajeczko...po jakiejś nieśmiałej ukrywającej się królowej ... wiem ,wiem ...królowa została podstępnie wciągnieta przez Ripley do ognia. coż ...pomarzyć można ( więcej obcych )

Część 4 -Jean - Pierre Jeunet ... hmmmm z francuzów to ... " Fifth element " i Luc Besson Wink

Pomysł był dobry ... wykonanie ...

Reasumując .....kochalibyśmy bardziej innych obcych???

Ja kocham takich jacy są ... z ich ...wadami. Very Happy
[/blue]
2003-02-25 19:48:59
Oghm

Private First Class

Podzielam zdanie Aniki - nic nie trzeba zmieniac bo i po co? Pare kwestii powinno zostac wyjasnione choc... Moze lepiej zeby ludzie sie nad tym poglowili - wieksza frajda:) Ja np moge spedzic godziny na dyskutowaniu z sychym jak byc powinno:) Ostatnio moj problem to dzialanie termosu Johnera. Po 3 tyg doszedlem jak to moze dzialac:P I tak ma byc... Film zmusza do myslenia, szczegolnie fanow i jest dobrze:)
2003-02-25 20:21:01
J.Vasquez

Captain

[green]Swoją drogą to sprytny tytuł postu. To było logiczne, że jak temat jest dla inteligętnych, to zaraz każdy coś napisze. Piszę i ja. Tu zostało
wykorzystane nasze męskie ego, chopaki !!!
[/green]
hi hi pierwszy raz cos nieświadomie mi wyszło :D

[green]Ostatnio moj problem to dzialanie termosu Johnera. Po 3 tyg doszedlem jak to moze dzialac I tak ma byc... Film zmusza do myslenia, szczegolnie fanow i jest dobrze
[/green]
Chętnie posłucham jak to działało bo ja za cholerę nie wiem, zresztą to nie nowość, dziewczyny maja wrodzoną wade w pojmowaniu jakichkolwiek nowinek technicznych ;)

[green]Reasumując .....kochalibyśmy bardziej innych obcych???

Ja kocham takich jacy są ... z ich ...wadami.
[/green]
i o to właśnie chodziło, każdy ma do tego filmu jakieś delikatne zastrzezenia ale bez niego byłoby jeszcze gorzej, dla nas of course...z nudow ogladałabym pewnie pokazy mody Razz bleee
2003-02-26 07:22:06
TuReK
Weyland Yutani CEO

Captain

[blockquote]
Reasumując .....kochalibyśmy bardziej innych obcych???

Ja kocham takich jacy są ... z ich ...wadami. Very Happy
[/blockquote]

doskonale moglbym sie obyc bez czworki :P

mogliby zamiast tego jakis serial nakrecic
tylko zeby mial malo kasy na efekty, a duzo klimatu
2003-02-26 08:59:26
Archangel

Private

Ja bym zmienil trojke i czworke nie podobaly mi sie kompletnie!!! Malo wyjasnien trochu jatki pozniej efekty i wsyzstko... A ja nadal jestem glodny... Mam nadzije ze jak pojawi sie Alien 5 to bedzie zajebisty Smile
2003-05-02 15:49:40
Gothmog
Liberate tute me!

Staff Sergeant

Well, let me tell you a story... ehe eheherhe!

W Alien nie zmienilbym nic - film jest idealny, klimatyczny etc. Cokolwiek dodac wygladaloby sztucznie i jakos nie na miejscu. Mozna by jednak pare scen upiekszyc - oczywiscie dodac wyciete sceny, szczegolnie Ripley odnajdujacej kolesia w kokonie Smile no i zrobic cos z tym okropnym wybuchem Nostromo - straszne to bylo prymitywne, ale na tamte czasy... No i zgadzam sie - wychodzenie z hibernacji tak jak bylo w ksiazce!

W Aliens - to co mi sie najbardziej podoba w tym filmie to wyciete sceny... Niezwykle buduja klimat i powinny oczywiscie byc! Pozatym niewielkie zmiany - Ripley nie zdaza uratowac Newt, a ta zostaje zainfekowana - Ripley z okropnymi wyrzutami musi ja zabic... gdy juz "skonczy" z dzieciakiem natrafia na krolowa - wszystko tak samo jak w filmie bylo tylko z tym wyjatkiem ze nie ma Newt! I msci sie na niej za smierc dziewki - to by bylo chyba bardziej czytelne - dlaczego R decyduje sie rozwalic wszystko tuz przed eksplozja nuklearna...

Alien 3 - coz... W filmie zostawilbym poczatek i koniec - reszte nalezalo zrobic zupelnie inaczej...

A4 - wywalic wszystkie glupie teksty i sceny - np ta ze strzelaniem do pajaka... czy debilnym komentowaniem poczynan Ripley z miotaczem w sali 1-7, czy tez chuchaniem do identyfikacji. Pozatym film jest super - wspanialy futurystyczny wystroj wnetrz, genialna muza i w sumie ciekawa fabula.. no i hybrydziatko :D

Procz tego zmienilbym jedna rzecz - NAKRECILBYM W KONCU ALIEN 5!!!!!!!!!!!!!!!!
2003-05-03 00:18:00
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1948849 m_swiatek Odpowiedz z cytatem
Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu