Autor |
Temat: ZLOT kwietniowy, ZLOT wakacyjny, ZLOT oficjalny |

Lieutenant Colonel
|
ZLOT kwietniowy, ZLOT wakacyjny, ZLOT oficjalny
Po rozmowie z wieloma osobami ( gł. z Suchym, Piokiem, Sammaelem i Majkelem ) doszedłem do wniosku, że należy powoli mysleć o zlotach. Nie chcę, i chyba nie tylko ja, aby myślano o nich na tydzień przed terminem.
1. Miejsce zlotu - Są dwa realne typy - Warszawa i Łódź. Jest to centrum Polski i ludzie z południa tu i tu mieliby podobną odległość do pokonania.
2. Czas zlotu - minimum dwa dni ( jeden nocleg ). W kwietniu tak na wolnych wielkanocnych dniach. W wakacje - każdy termin dobry
3. Plan akcji - każdy na pewno ma pomysły, niech wali śmiało...
4. Noclegi i wyżywienie - żarcie we własnym zakresie, co jest oczywiste. Nocleg - cięższa sprawa... nikt nie zamierza spędzić nocy na dworcu lub w domu dla bezdomnych. Czekam na propozycje.
Co tu jeszcze.... chyba tyle. Słuchajcie, nalezy to potraktować poważnie. Trochę się tego "poważnie" boję, bo jak widzę jak się udał zlot w Wa-wie to mnie ciarki przechodzą. Ja rozumiem że różnie może wypaść, ale pewne rzeczy da się przewidzieć ( np. egzaminy ). Druzyna się rozpada, i chyba każdy się zgodzi, że taki zlot odniesie spajający skutek.
Nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na poparciu Ciacha, który mimo problemów mam nadzieję że choćby dobrym słowem wesprze ideę. Suchy, Piok, Virus- na was też liczę. And last but not least - pozostali : Oghm, Hicks, Kolabor, Sammael, Majkel, Mefisto, Vasq i cała reszta. Weźmy się w garść.
Pozdrowienia ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-02-10 15:05:25
|
|
Sergeant
|
:] szeregowy Sammael melduje sięna wezwanie
Ja najbardziej jeste za Łodzią (podwodną), bo z mojego punktu widzenia - bliżej, taniej (i jedzenie i picie, oraz ew. nocleg).
Co do terminu, najbardziej byłbym za wakacjami, w tym roku koncze szkołe i nie wiem co będzieza tydzieńa co dopiero mówić o Kwietniu itp.(na razie w tasrode ide trzeci raz na egz. z rachukowości :[ )
Co do pomysłu - sądze że nudzić to my się nie będziemy, jak wpade na jakis kontretny pomysł to dam tu znać (teraz to mi tylko kota w głowie :[ )
|
|
2003-02-10 15:17:19
|
|
MODERATOR
|
Generalnie date zlotu, czy to kwietniowego, czy wakacyjnego moze wyznaczyc termin projekcji ALIEN(S)3 w kinie. Wiadomo ze w Warszawie taka projekcja ma sie odbyc, wiec jest to jeden z plusow na koncie stolicy. Rozmawialem przy piwku z Oghmem i okazuje sie ze w Lodzi tez cos takiego byloby mozliwe, ale to musze sie jeszcze dokladnie dowiedziec co i jak Co do noclegow, to wiemze Oghm moglby przenocowac z 10 osob (wlasne mieszkanie), ale nie chce mowic za niego (ale raczej na 99% sie zgodzi) i najlepiej jak sam sie zaoferuje Oczywiscie zlot musialby trwac 2 dni, bo krocej to chyba bez sensu.
Tak wiec trzeba sie dowiedziec co z seansami w kinie i od tego chyba zaczniemy.
BTW, jesli ktos mysli ze lepiej bedzie w Krakowie/Rzeszowie/inne miasto to niech smialo mowi, ja moge pojawic sie wszedzie
|
|
2003-02-10 17:26:40
|
|

Captain
|
Z miłą chęcia bym sie zjawiła panowie tylko te noclegi budza moje wątpliwości...ekhmmm...w koncu kobiete macie tutaj (zdecydowaneiz a często używam tego słowa...kobieta...bleeee)
No ale nie ma takiej rzeczy której nie mozna jakos załatwic, jestem za wakacjami zdecydowanie. Też koncze szkołę wieć czasu jest mnustwo.
A co do Rzeszowa odradzam, tu nic nie ma, a na jakikolwiek seans bedziecie czekac wieki...to takei moje prywatne obserwacje, do dyskusji all.
|
|
2003-02-10 17:32:56
|
|
MODERATOR
|
"Nocleg" to chyba raczej przenosnia Chodzi bardziej o miejsce gdzie bedzie mozna udac sie poznym wieczorem, lub wczesnie rano, aby sie troche odswierzyc. Spotkamy sie pierwszy raz od kilku lat istnienia jako tako zgranej nieformalnej grupy, nikt chyba spac nie bedzie, chyba ze przecholuje napojow wyskokowych W nocy mozna isc np. do jednej z wielu opuszczonych łodzkich fabryk i nakrecic pare ujec fanowskiego filmu Pomyslow pewnie bedzie wiele i jesli zlot ma trwac 2 dni to plan dnia moze byc bardzo napiety, mam nadzieje
|
|
2003-02-10 17:39:44
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
Zlot
Taak w łodzi zlot można by urządzić.
Tak sobie myślę... Może wynająć salę w "Cytrynie" i przy pomocy ich rzutnika wyświetlić ALIEN LEGACY?
To nie jest niemożliwe. Musiał bym z tymi ludźmi tam zagadać.
Kwiecień - dobra pora.
Macie moje błogosławieństwo  ____________________________________
|
|
2003-02-10 17:41:04
|
|

Captain
|
a co jeśli ja nie wytrzymam do rana? to jest bardzo prawdopodobne znajac moje skromne możliwości
|
|
2003-02-10 17:50:07
|
|
HICKS
|

MODERATOR
|
Wytrzymasz, wytrzymasz
Zadbam nawet o motywację  ____________________________________
|
|
2003-02-10 17:52:54
|
|

Captain
|
To propozycja czy groźba?
|
|
2003-02-10 18:01:33
|
|
HICKS
|

MODERATOR
|
Zawsze i wszędzie. :)
Obojętne.
Użyje KAŻDEJ metody byle byś się na zlocie pojawiła. ____________________________________
|
|
2003-02-10 18:08:36
|
|

Captain
|
Nie bedziesz musiał, sama zrobię wszystko zeby sie zjawić...w koncu trzeba sie jakos rozerwać :)
Teraz tylko jakiś paln zajec trzeba ustalić, no i oby było wiecje niz 2 osoby
|
|
2003-02-10 18:15:52
|
|
Private First Class
|
Tak, rozmawialem z Suchym i mielismy kilka pomyslow. Mianowicie po 1 - nocleg. Nie ma sprawy. Male mam mieszkano ale zawsze cos. O to prosze sie nie martwic bo na upartego i na podlodze mozna spac wiec problem z glowy. A na forum nie znajdzie sie chyba nawet 20 osob ktore pojawily by sie na zlocie... Po 2 - inne atrakcje. Kiedys mozna bylo zamawiac filmy w lodzki kinie jakie chcialo by sie obejzec. Na nocke w kinie za 20 zl. Moze jakby troche ponaciskac szefostwo to by puscili cala seryjke obcych od 22 do 8 rano? Trzeba by to sprawdzic. Kto bylby za? Wszystkie czesci pod rzad na duzym ekranie? Co do Ciebie Vasq - nie ma chyba wiekszych problemow. Porzadni ludzie znajduja sie na forum. Nie masz sie o co bac(za to hipotetycznie masz w czym wybierac:)). Z innych atrakcji jest komp(a wlasciwie bedzie - usmiech do Suchego za dowoz), wiec mozna ogladac nie tylko filmy ale i wiele innych materialow. Wszystko sie jeszcze uzgodni... Czas na to jest...
|
|
2003-02-10 18:32:43
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
witam,
szczerze mowiac nie sadzialem ze nagle zlot spotka sie z takim zainteresowaniem. ALE TO SUPER !
Jesli daloby rade wynajac jakas salke w kinie w Łodzi (tudziez Iluzjon w Wafce )to byloby wspaniale.
Heh, ale powiedzmy, ze organizujemy to w Łodzi. Trzeba by przejchac sie (ludzie z innych miast) autokarem (bo PKP cos nie bardzo - w kazdym razie mi sie widzi, napday itp ), a potem jakos dojechac do kwatery glownej zlotu , Łódz to spore miasto, jak ktos nie wie jakim autobusem czy cos... Ale to jest drobnostka. Wszystko mozna ustalic.
Ja jestem za zlotem !
|
|
2003-02-10 18:46:41
|
|
MODERATOR
|
Miejsce spotkania poczatkowego "grupy" mozna ustalic na dworcu Łódź Fabryczna, albo w innym charakterystycznym miejscu, napewno sie odnajdziemy. A co do rozbojow w srodkach transportu to znowu nie przesadzajmy. Umowicie sie w Wawie i wyruszycie razem, Krakow tez przeciez moze przyjechac razem, tak samo Rzeszow i okolice. A Łódź jako gospodarz bedzie czekala z "napojami" na przyjezdnych .
Hicks, dowiedz sie o Cytryne, a ja Oghmem zalatwimy sprawe w Capitolu. Dasz rade do konca tygodnia?
|
|
2003-02-10 18:55:22
|
|
HICKS
|

MODERATOR
|
W "Cytrynie" jestem dość często, problem w tym że nie mam tam żadnych "mocnych" znajomości. Ale popytam. Wiem że pokazy zamknięte dla określonej liczby osób są organizowane.
[red]Porzadni ludzie znajduja sie na forum. Nie masz sie o co bac.[/red]
Vasquez chyba zdajesz sobie sprawę że jest to zdanie Oghma   ____________________________________
|
|
2003-02-10 19:23:23
|
|
Private First Class
|
Suchy - dowiemy sie co i jak. Jakby co to w srode mam czas - mozna sie dowiedziec. A piszesz o napojach, bedziesz je finansowal? Przyjedzie 20 osob. Po piwku to juz masz 60:) A Hicks, masz na ten temat inne zdanie? Jakby co to mam bardzo ladne i mile znajome:) I jeszcze do Rouge - masz racje. Powinnismy sie jakos zebrac bo pomimo ze jestem tu nowy to nie ukrywajac podoba mi sie tu i na dlugo zostane. Pamietajmy, ze jest nas ograniczona ilosc i ze zawsze dobrze trzymac sie razem z ludzmi podobnymi do siebie. Mysle ze zlot, ktory wydaje sie kuszaca perspektywa zacheci wiele osob. A po wspolnym spotkaniu jakos sie tam zjednoczymy:)
|
|
2003-02-10 20:09:23
|
|
MODERATOR
|
Oki. W takim wypadku Hicks obstawia "Cytryne", a ja z Oghmem idziemy w srode dowiedziec sie co i jak z "Capitolem".
Co do napojow to wszystkim fundowac nie bede, ale Vas moze spokojnie liczyc na kilka piwek
|
|
2003-02-10 21:38:23
|
|
Private First Class
|
Vas to oczywiscie. Dorzuce sie i bedzie nawet troche wiecej jak "troche" Jesli sie pojawi(przez przypadek chyba) jeszcze jakas osoba plci pieknej to tez moze liczyc na nasza(maja na pewno) chojnosc przy kupowaniu napojow:)
|
|
2003-02-10 22:32:20
|
|
Sergeant
|
:)
No widze że sprawa zaczeła się rozkręcać :D
Co do atrakcji to tak pomyślałem, że jakby byli chętni mogłbym poprowadzić Alien Rpg (na zasadach Fuzion), o chyba że pojawiły by się takie osobistości jak Ender czy Voytas, w tedy ja z chęciom zagram :]
Co do napojów, większość nie ma nic przeciwko piwu, wienc na taką ilość propouje załatwić beczkę.(gdyby zlot odbywał się wlubinie, mogłbym załatwić tanio i możenawet bez kaucji, ale z uwagi że moim środkiem transportu jest pociąg nie dam rady zawieścją aż do łodzi (nie mówiąc już o próbie powstrzymania się przed degustacjom:P )
A co do kobiet, może zabiorę ze sobą moją Panią, ale to raczej wątpliwe (lubi Obceg ale daleko jej do naszego maniactwa )
Termin - mam nadzieje że wakacjie, ale jak większość zadecyduje inaczej, postaram się dostosować.
|
|
2003-02-11 09:43:03
|
|

Captain
|
[green]Co do napojow to wszystkim fundowac nie bede, ale Vas moze spokojnie liczyc na kilka piwek [/green]
Oooo jakiś trunek ma byc? hi hi
[green]Co do Ciebie Vasq - nie ma chyba wiekszych problemow. Porzadni ludzie znajduja sie na forum. Nie masz sie o co bac(za to hipotetycznie masz w czym wybierac).
[/green]
Juz sie boję co to bedzie, nie zebym wam nie ufała, ja sobie nie ufam
|
|
2003-02-11 12:43:50
|
|
|