Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: [OT] Pytanie o rip / kompresje muzy
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

[OT] Pytanie o rip / kompresje muzy

Pytanko a potem sobie usune ten topik zeby nie zasmiecac.

Jak najlepiej zripowac muze?
Nie robilem tego od wiekow i nie jestem na bierzaco - kiedys uzywalem AudioGrabera, ale ostatnio mi ktos polecil program o nazwie Arial CD Ripper - ale imho wychodzi z niego kaszana - moze dlatego ze nie ma tam opcji ustawiania predkosci zgrywania i slychac trzaski, co prawda slychac je tez na oryginalne licencjonowanej plycie ktora uzylem do testowania programu... Ten sam testowy kawalek zripowalem Sound Forge 9.0 i imho brzmi lepiej?!

I do jakiego formatu - teraz wszystko w jakims *ape czy innych wynalazkach "mastachowie" robia, a ja chyba wole mp3 w bitrate 256 robione starym dobrym kodekiem LAME.. co o tym sadzicie?

Popatrzylem w czym sa ostatnie relasy i polowa jest w jakis porabanych nowomodnych formatach... czemu nie w ISO, moze mi ktos obeznany w temacie w skrocie wytlumaczyc?
2008-02-12 04:26:10
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

Ja proponuje CDex programik prosty w obsłudze, kompresuje na różne formaty w tym oczywiście mp3 a jego największą zaletą jest podłączenie do internetowej biblioteki dzięki czemu zrzucając muze na mp3, sam nadaje znazwe autora, tytuł itd:) do tego łatwo skonfigurowac format pliku, nazy. polecam Smile
2008-02-12 09:10:06
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Też zawsze do tego typu ripów używam CDeX'a. Nie lubie tych wszystkich OGG'ów i tym podobnych. Mp3 w bitrate ponad 300 i jest bosko ;P.
2008-02-12 14:48:40
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

a ja mam z innej beczki pytanie Wink

mam obraz CD - ape i cue, już kiedys to wypalałem ale nie pamientam jak, wiekszośc programow tego nie chwyta (nero, deamon pro, magic iso) W zasadzie nie potrzebuje togo wypalac na cd a jedynie zawarte tam utwory przerobic na mp3.

JAK?
2008-02-12 15:32:01
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

http://www.monkeysaudio.com/

Dzięki temu programowi możesz przerobić .ape na .wav a potem na mp3.
2008-02-12 16:03:37
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu