Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Błąd błędu ;)
Sammel

Sergeant

Błąd błędu ;)

Wreście dostałem cd-kową wersje Aliens (do tej pory miałem jedynie VHS). Pierw spokojnie obejżałem sobie całość a następnie postanowiłem wychwićić wszystkie błędy filmu jakie opisał Ciacho a swojej stronie.
I oto co odkryłem :

1. (tekst ze strony Ciacha)- Kiedy Ripley walczy z królową w ładowarce i wrzuca ją do śluzy powietrznej a królowa pociąga ją za sobą widać że "kogut" ładowarki się rozbija, w następnym ujęciu królowej przygniecionej ładowarką kogut wesoło mruga.

to nie jest bug! Kogut faktycznie rozwala sie o podłogę ale nie pęka "żarówka" która nadal się obraca i świeci (przyjżyjcie się uważnie, widać to nawet w momencie w którym ładowarka spada wraz z królową)

2. "Zakończenie ogona królowej znika i się pojawia - znika gdy jest przygnieciona ładowarką, potem gdy wylatuje w przestrzeń jest znowu na swoim miejscu"

tu nie jestę w 100% pewnien (niestety moja wersja Aliena daleka jest od DVD) ale moim zdaniem królowa nie ma "ostrza" gdy wylatuje w przestrzeń. (możan to zaopserwować w pierszej sekundzie po wyssaniu królowej (kiedy w tle jest "niebieska chmurka" Wink

Teraz pewnie szybko odpalicie swoje wersje Aliens, nawet jesli nie przyznacie mi racji to przynajmniej znowu obejrzycie świetny film, a na ewentualne zarzuty odpowiem jutro z rana, bo teraz musze już konczyć Sad
2003-01-12 15:47:37
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

nie odpowiem na te zarzuty Very Happy ale moge powiedziec, jak mozna to sprawdzic: najbardzije badziewnym programem: Virtual Dub :nerd:
w programie tym jak i innych do obrobki filmow mozna obejrzec kazda klatke. ja sprawdzilem, ale nie bede dorzucac swoich 3 groszy czy jest, czy nie jest to blad w bledzie- na to odpowiedzcie sobie sami Smile
2003-01-12 18:52:47
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu