Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Giger -Album
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

Giger -Album

Do ludzi z krakowa i okolic.
Dostalem wlasnie cynk od przyjaciela ze w muzeum narodowym mozna przy okazji jakiejs wystawy kupic album z pracami gigera, pono za 27 zeta byl.
Jade jutro obadac co i jak.
Na nastepny reportaz z cyklu "zrobieni w trabe" zapraszamy jutro o 23:30
2003-01-10 22:40:16
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

Będziemy oglądać...
2003-01-10 22:47:42
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

No wiec, wybralem sie wreszcie do muzeum narodowego. Album ma tytul Arh+ i jest wydany na papierze kredowym, calkiem niemaly kawalek (w skali ksiazki) poswiecony jest obcemu i wspolpracy Gigera ze Scottem. Oczywiscie opis zilustrowany szkicami, zdjeciami i reprodukcjami obrazow, reszta ksiazki to rozne teksty (necronomicon, biografia i takie tam) a calosc okraszona cala masa reprodukcji.
I nie pytajcie mnie czemu, ale ten slicznie wydany album faktycznie kosztuje 29 pln.
Posepilem troche i kupilem, cudenko do kolekcji Very Happy
Niestety nie dysponuje zadna fota, bo bym wam podrzucil, aha, caly album jest po polsku. (nasze wydanie, nie sprowadzane, wiec moze dlatego tak tanie?) w kazdym razie reprodukcje jego obrazow na grubym, sliskim kredowym papierze, wgniataja w ziemie poprostu!! No, bajera!! 29 zeta, nawet pytalem kolesia ze sklepu czy jeszcze czegos nie maja, co bym obejrzal, ale nie, a tych albumow, to z tego co mowil, to tez jeszcze pare sztuk maja, bo sie naklad poszedl papa!
Na tym konczymy nasz reportaz, z owianego mgla zniszczenia Achero...eee. Krakowa Wink
2003-03-27 17:16:11
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
mares
Hitman

First Lieutenant

ja już kiedys o tym wspominałem , ale tak dla przypomnienia :

http://www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.towar?oferta=230908&zet=ufncqgnumhofugbuqidlcvsfxxzpgo&ret=wys18736242
2003-03-27 17:41:35
Vysogotek
Weyland Yutani

Captain

No! Wlasnie to Razz
2003-03-27 17:45:27
piok

Staff Sergeant

Mam ten album juz od jakiegos czasu i faktycznie ekstra jest i pod wzgledem jakosci papieru i reprodukcji jak i informacji w nim zawartych.

Za czas niedlugi powinienem miec skany tego cuda ale na razie cicho sza, nei zapeszajmy

stay frosty
2003-03-27 19:12:29
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 621978 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Wreszcie zamowilem. Zobaczymy kiedy przyjdzie.
2003-03-28 07:06:15
Suchy
F161

MODERATOR

No i przyszlo. "Arh+" dolacza do alienowej kolekcji Smile Wydane bardzo ladnie, okladka "prawie" sztywna. Calosc na dobrej jakosci kredowym papierze, 96 stron. Masa rewelacyjnej jakosci reprodukcji. Wiele z nich widzialem po raz pierwszy, mimo ze na dysku mam naprawde sporo prac Gigera. Warto sobie to zakupic, nie jest drogie i samo przychodzi do domu Wink (link maresa). Co do tresci to jeszcze nie przeczytalem, wiec sie nie wypowiadam :)

BTW: Nie spodziewajcie sie ze polowa jest o Obcym Smile Obcemu poswiecone sa tylko 4 strony, ale to nie GIGER'S ALIEN, tylko Arh+ Smile
2003-04-01 18:34:04
tomexx

Second Lieutenant

hym

ARh+ trudno nazwac albumem zwiazaym z Obcym gdyz praktycznie nie ma tam nic na ten temat..."Giger Alien" jest pod tym wzgledem nieporownywalnie ciekawszy i bogatszy , zupelnie inny format, wielkosc reprodukcji te na Arh + to male bzdzidelka choc za ta cene trudno sie spodziewac lux wydania. Arh+ to w sumie groch z kapusta taka retrospektywa clego dorobku Gigera i przede wszystkim biografia przez pryzmat jego dokonan artystycznych.
2003-04-02 13:19:03
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

a można to gdzieś dostać ? mam na mysli "Giger Alien". Osobiście należe do tej grupy heretyków która nie szczególnie przepada za twurczością Gigera, ale o Obcym to bym sobie przeczytałWink
2003-04-02 13:25:49
mares
Hitman

First Lieutenant

ja to kiedyś widzialem na allegro , ale cena byla kosmiczna - kolo krzyknąl ponad 2 stówy .
2003-04-02 16:37:05
v i r u s

Major

...Sammel...

...mam 'Giger's Alien'... jezeli chcesz poogladac zdiecia i obrazki mam wszystko zeskanowane (zreszta Ciacho dostal ode mnie to na CD...) wiec moge udostepnic... jezeli chodzi o text moge to przerzucic przez skaner i wyciagnac do word'a...
mysle ze warto bo to naprawde dobra pozycja...

v_irus@interia.pl
2003-04-02 19:25:32
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

pewnie że chciałbym Very Happy, ale przedewszystkim text, jak już pisałem samych malowidł mam mieszane uczucia. o możesz dożucić kilka naprawde dobrych obrazków (czyt. najbardziej przypominających filmowych Obcych) Wink
2003-04-03 09:46:29
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu