Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: pare spraw...
Kolabor
Uuuuu...

Major

pare spraw...

otoz mam do wyjasnienia kilka spraw i pare pytan...

1) jesli chodzi o magazynek smarta...
macie racje, ale nawet jesli bateria JEST w stanie wystrzelic 50000 naboi, to i tak ich nie wystrzeli, bo nikt nie nosi pfzy sobie zapasowego bebna (chyba ze cameron schowal go gdzies Drake'owi glebook Very Happy) wiec i tak nie ma sily na 50000 naboi- proste :)

2) ktos mowil o MG52... zalatwicie mi takie cacko? moze latwiej bedzie po prostu zadzwonic do Anglii i zamowic za 200 funciakow kopie smarta???

3) zlot...
mialbyc oficjalnie organizowany przeze mnie i mefiego, ale jako ze ja nie bede sie odzywac na forum(moj ostatni post na alien legacy), moze mefi cos wykombinuje. smarta zrobimy moze razem, moze wy zrobicie, jak tylko dostane wszystkie czesci i rozbiore moja wieze hi-fi a raczej jeden z glosnikow Smile tak czy tak zlot mial sie odbyc w dniu puszczania obcych, czyli (jak twierdzil virus) mial to byc kwiecien. virus- wies zkiedy jeszcze beda puszczac???

4) zlot lipcowy, czyli wtedy, kiedy odbylo by sie uroczyste zlepienie i ukonczenie smarta mial sie odbyc w lipcu, wiec jesli nic nie zakloci mi planu, moze jeszcze bedziemy miec ten 3 dniowy zlocior...

5) DVD i VHS
chcialem sobie kupic Obcego 2 na DVD i terminatora 1 (maja tylko VHS) i wyszlo by to jakies 100 zlotych. ale ze nie mam kasy, pytam sie was, ludu forumowy, czy jest mozliwa sklada na te dwie histroie S-f?

6) to chyba tyle. spadam odrabiac lekcje ;)

do zobaczenia...
2002-12-16 10:23:27
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
v i r u s

Major

odp

terminatora 1 mam w divixie na 2 cd jakosc rewelacja...(sam kompresowalem...) dodatkowo mam dodatki z oryginalnego dvd (jeszcze nie skompresowane...) wiec kolabor - kup se aliens na dvd bo warto a terminatora Ci przesmaze (chyba ze chcesz tez aliens w divixie na 2cd...)
pozdro

v_irus@interia.pl
2002-12-16 12:33:14
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

[blockquote] otoz mam do wyjasnienia kilka spraw i pare pytan...
3) zlot...
mialbyc oficjalnie organizowany przeze mnie i mefiego, ale jako ze ja nie bede sie odzywac na forum(moj ostatni post na alien legacy), moze mefi cos wykombinuje. smarta zrobimy moze razem, moze wy zrobicie, jak tylko dostane wszystkie czesci i rozbiore moja wieze hi-fi a raczej jeden z glosnikow Smile tak czy tak zlot mial sie odbyc w dniu puszczania obcych, czyli (jak twierdzil virus) mial to byc kwiecien. virus- wies zkiedy jeszcze beda puszczac???

4) zlot lipcowy, czyli wtedy, kiedy odbylo by sie uroczyste zlepienie i ukonczenie smarta mial sie odbyc w lipcu, wiec jesli nic nie zakloci mi planu, moze jeszcze bedziemy miec ten 3 dniowy zlocior...
do zobaczenia...[/blockquote]
No to fajnie, że zostałem w tym momencie sam!
Tylko dlaczego to Twój ostatni post i nie będziesz już na forum?
Co do lipca, to wydawało mi się, że były też plany APC budowania, ale teraz nie wiadomo czy w ogóle coś będzie... Sad
2002-12-16 15:38:09
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

kilka słów o TERMINATORZE2 i PREDATORACH na DVD !!!

Uwaga ! ! ! !

Chcialbym przestrzec przed kupowaniem wyzej wymienionych filmow na DVD! A jesli juz koniecznie chcecie je kupic to przeczytajcie te pare slow i zastanowcie sie zebyscie potem nie zalowali! [Kupowanie VHS w epoce DVD to jakies nieporozumienie... VHS to mozna jeszcze pozyczyc od kumpla czy z wypozyczalni ale kupowac do wlasnej kolekcji....]

Koszt filmu to bodajrze kolo 100 zl za plytke bo z tego co pamietam dystrybutorem jest IMPERIAL ktory ma zawsze zlodziejskie ceny.

PREDATOR: Juz chyba o tym rozmawialismy kiedys. Wersja dostepna w Polsce jest wersja P*O*C*I*E*T*A !!! Zreszta nie jestem pewien czy gdziekolwiek na swiecie jest w tej chwili dostepna wersja niepocieta (to co ukazuje sie w polsce jest odpowiednikiem tego co w niemczech - tam wyjdzie pociety film, to u nas go wydadza tez pocietego tylko z polrocznym opuznieniem). Dopiero teraz wychodzi w USA wersja uncut z jakimis bajeranckimi dodatkami pewno. Wiec osobiscie naprawde uwazam bulenie 100 zl za kijowo wydana plyte z pocieta wersja filmu za jakies nieporozumienie! Ja czekam az bedzie dostepna niepocieta wersja, a ta ukaze sie dla drugiego regionu pewno z niewielkim opuznieniem. Jzeli juz nie mozecie sie powstrzymac ABSOLUTNIE NIE KUPUJCIE OD IMPERIALA !!!! Kupcie na Allegro dwuplytowe wydania z Angli - ma polskie napisy i jest R2 of course i... kosztuje o polowe taniej.

wlasnie widze ze je ktos sprzedaje:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=8598697

Nie licytujcie powyzej 100zl - pare osob na allegro zarabia sobie na sprowadzaiu filmow z Angli i jak nie wygracie tej licytacji to bedzie nastepna. Ta wersja filmu z tego co sie orientuje takze jest pocieta - ale jest znacznie ladniej wydana niz polska i o polowe tansza.

/Cholera jeszcze 8 godzin a cena przyzwoita - moze sam zalicytuje!/

Co to TERMINATOR2: W polsce dostepna jest zwykla wersja kinowa! Ja czaje sie na rezyserska. Jaka roznica? mniej wiecej taka jak miedzy ALIENS na polsacie a ALIENS w wersji rezyserskiej na DVD! Wersje taka posiadam na 2 Cd (divx) i naprawde wciska ona w fotel. Jest na oko dluzsza o jakies 15 minut i podobnie jak w przypadku ALIENS ni cholery nie moge zrozumiec czemu wycieto tak zajebiste sceny! Dodatkowo posiada alternatywne zakaczenie Smile) a na DVD pewno mase dodatkow.

Pozdro
CIACHO
2002-12-16 16:27:09
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

YEEEEY CIACHO!!!!

przegrałbyś mi tego Tercia albo co? Please!
2002-12-16 16:53:10
v i r u s

Major

???

pogubilem sie...
to, ze predator na dvd jest pociety wszyscy wiemy (mam nawet na dysku taka wersje czekajaca na kompresje...)
ale ad terminatora 1 (nieslyszalem o wersji dir cut...(?) film kinowy zajebista jakosc + dodadki (z edycji 2 plytowej dvd...) duzo wycietych scen tam jest....
ale terminator 2 to lekka zdziwka... Ciacho maz go w divixie??? jeszcze ponos nie wyszedl na dvd choc polsat mial bajerowska wersje panoramiczna o najwiekszym bodajze ratio...jedyny dobry film jaki widzialem na polsacie... Wink
pozdro

v_irus@interia.pl
2002-12-16 17:16:53
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

about TERMINATORS!

Terminator1:

Tu nic mi nie wiadomo na temat wersji rezyserskiej. Kiedys trafil mi w rece divx z plikiem "terninator-directors_cut.avi" ale zadnych roznic czy nowych scen w nim nie zauwazylem - sciema to byla jakas! :(

TERMINATOR2

Wersje rezyserska posiadam w divx na 2 CD, z tego co sie orientuje ukazala sie ona chyba wylacznie w rejonie pierwszym (aczkolwiek moge sie mylic). Jak juz pisalem roznice sa podobne jak w przypadku ALIENS. Jest dluzsza o kilka naprawde zajebistych scen! (np we snie Sary pojawia sie Biehn ktorego wogule nie bylo w wersji kinowej, Sara usówa Arnoldowi chipa z glowy zeby ten mogl sie uczyc, Dodatkowe fixacje T1000 - widac jak po kolejnych lomotach zaczyna fukncjhonowac gorzej pod koniec filmu, i inne + dolozone w osobnym pliku alternatywne zakonczenie filmu.) MIODZIK! :)

Pozdro
CIACHO
2002-12-16 17:29:06
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
v i r u s

Major

:-)))

jak mozesz mi wysmazyc bede zobowiazany!!!! btw jak masz jeszcze cos wartego polecenia i wysmazenia (zeby nie wysylac 2 plytek poczta) wal ostatnie filmy byly super (te Twoje oczywiscie... - brother i ten horror ktorego tyt niepamietam niestety niechodzily - jakis blad zapisu na plytce - nawet nie dalo sie skopiowac na dysk Sad ale cutaway ZAAJEBISTY!) tym razem koszty zwracam! (przesle Ci kod zdrpki Tak Tak... Wink
pozdro

v_irus@interia.pl
2002-12-16 17:34:14
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

[blockquote] Terminator1:

Tu nic mi nie wiadomo na temat wersji rezyserskiej. Kiedys trafil mi w rece divx z plikiem "terninator-directors_cut.avi" ale zadnych roznic czy nowych scen w nim nie zauwazylem - sciema to byla jakas! :(

TERMINATOR2

Wersje rezyserska posiadam w divx na 2 CD, z tego co sie orientuje ukazala sie ona chyba wylacznie w rejonie pierwszym (aczkolwiek moge sie mylic). Jak juz pisalem roznice sa podobne jak w przypadku ALIENS. Jest dluzsza o kilka naprawde zajebistych scen! (np we snie Sary pojawia sie Biehn ktorego wogule nie bylo w wersji kinowej, Sara usówa Arnoldowi chipa z glowy zeby ten mogl sie uczyc, Dodatkowe fixacje T1000 - widac jak po kolejnych lomotach zaczyna fukncjhonowac gorzej pod koniec filmu, i inne + dolozone w osobnym pliku alternatywne zakonczenie filmu.) MIODZIK! :)

Pozdro
CIACHO[/blockquote]

Terminator 1: jest to wydanie dwu plytowe (nic nie jest pociete - full wersja !!!), 1 cd to film, drugi to dodatki a wsrod nich wyciete sceny (czyli, ze sceny wyciete, nie sa wkompownowane w film jak jest w wypadku T2 na DVD), calkiem fajne, wiele rzeczy wyjasniaja.

Natomiast co do Terminatora 2: [u]nie ma go[/u] wydanego jeszcze w Polsce, Imperialowi sie nie spieszy, ale "na zachodzie" jest od roku, Teminator 2 Ultimate Edition, 2x DVD, wydanie jest super, masa dodatkow (2x dvd) a film jest w [U][b]wersji rezyserskiej[/b][/U] na pierwszym cd. Jesli ktos nie moze sie doczekac nim to wyjdzie u nas (za jakies 120 zeta pewnie Sad ) to polecam kupic to na http://www.amazon.de - 16 Euro (69 zl.) - tyle ze menusy po niemiecku, ale napisy i dzwiek sa tez po angielsku, albo http://www.amazon.co.uk - 26 funtow = ponad 150 zl !! Sad ale wszystko jest po angielsku, chociaz mozna sie przemeczyc z tymi menu po niemiecku...
Wiec roznica znaczna. IMO lepiej to sie oplaca kupic na amazon.de (Info o scenach, ktore sa teraz na wersji DVD T2 a wczesniej nie bylo mozna znalezc na stronie http://www.film.warka.pl/prace/t2-director.html [b]a same wyciete sceny mozna sciagnac z [URL=http://www.solo.net/~jnice/movies.html]tej[/URL] fanowskiej stronki !!![/b]

Terminator 2 jest na eDonkeyu (rowniez jak na dvd jest to wersja rezyserska) (http://www.sharereactor.com) 2x cd, jakos OK.
2002-12-16 17:55:00
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

Ja ponawiam prośbę i...

może ma ktoś drugą cze=ęść Black Hawk Down na divx offcourse, ponieważ trafiła mi się taka kopia jak Virusowi, czyli nie dało się tego przegrać i teraz mam tylko jedną połowę filmu.
Byłbym zobowiązany!
2002-12-16 18:00:00
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

[blockquote] może ma ktoś drugą cze=ęść Black Hawk Down na divx offcourse, ponieważ trafiła mi się taka kopia jak Virusowi, czyli nie dało się tego przegrać i teraz mam tylko jedną połowę filmu.
Byłbym zobowiązany![/blockquote]

Co ma BHD do Terminatora ???
2002-12-16 18:01:34
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

to tak przy okazji!
2002-12-16 18:04:52
Suchy
F161

MODERATOR

T2 Directors cut

Kiedys raz widzialem tą wersje na VHS, ale tylko raz i to dawno, pamietam że tez bylem w szoku, szczegolnie z ta sceną z wymontowaniem chipa, w sumie tylo to utkwilo mi w pamieci z tych dodatkowych scen.
2002-12-16 18:16:38
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

[blockquote] Kiedys raz widzialem tą wersje na VHS, ale tylko raz i to dawno, pamietam że tez bylem w szoku, szczegolnie z ta sceną z wymontowaniem chipa, w sumie tylo to utkwilo mi w pamieci z tych dodatkowych scen.[/blockquote]

Podalem wyzej link, skad mozna je sciagnac ! OK wrzuce tez tutaj ; ) http://www.solo.net/~jnice/movies.html
2002-12-16 18:19:07
Suchy
F161

MODERATOR

Spox, w sumie to nigdy nie mialem pojecia po co usuwac takie sceny?? Tak samo jak z ALIENS, przeciez to paranoja...
2002-12-16 18:22:33
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Debilizm. Co to kurna komunisci rządzą filmem? "Ma byc 30 min ichuj nas to obchodzi"!!!!! idioci
2002-12-16 18:29:52
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

KOLABOR

Kolabor ... Proszę, nie zachowuj się jak dziecko. Nie obrażaj się o byle gówno. Pisz na forum co Ci się podoba, tylko po prostu czasami zastanów się nad treścią.
Pozdro
2002-12-17 18:19:27
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu