Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Smartgun sila robocza!!!
Kolabor
Uuuuu...

Major

Smartgun sila robocza!!!

W sobote spotkalismy sie pod sala kongresowa, jak bylo to juz ustalone Very Happy
po przykrym odejsciu Mefiego (Smile) poszlismy do domu Shamanna, gdzie gawedzilismy na temat smartguna. z tego, co wynika w aliens colonial marines technical manual, w bebnie jest 50,000 naboi, ktore w rzeczywistosci musza zajmowac conajmniej 100 litrow szesciennych, i wazyc niewiele mniej niz maly fiat 126p!!!
no, to tak tylko na boku Very Happy
naszym pozniejszym tematem stalo sie...
BUDOWA SMARTA!!!
tak wlasnie. plany zaczne robic juz niedlugo. potem przesle je prawdopodobnie rogue'owi, ktory (mam nadzieje) poprawi je, a potem je razem oszlifujemy. w sklad budowy smarta bedzie miescic sie m.in.: 4 9Voltowe baterie, jeden paluszek, glosnik i takie cos co otwarza glos, na ktore nagramy odglos strzalu smarta. i teraz zadanie dla Voytassa:
voytass, znasz sie na broniach palnych, moglbys podrzucic jakies plany na temat takiego zamka jaki jest w smartach? cos takiego zalatwic jest niemozliwe, natomiast plany gdzies powinny byc, sami bysmy cos takiego zrobili. pod nim wlozylibysmy baterie, ktore zasilalyby caly system strzalu i paru innych bajerow.
poza tym potrzebujemy tez wolnego garazu, spawarke, lutownice, stara brytfanke na pancerz, nozyce do metalu, metalowa rure o dlugosci ponad 120cm. i prae takich pierdol. jesli ktos potrafi cos z tych rzczy zalatwic, piszcie i nie oszczedzajcie klawiatury.
koniec bedzie wspanialy...
2002-11-09 16:50:33
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

juz zbudowalem sluchawki. nie ma tylko tego, co jest najwazniejsze dla LPMowcow, czyli tego na oko, ale nie mam jak tego przymocowac, wiec nie bedzie Very Happy
2002-11-10 10:39:34
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Tylko sie nie pozabijajcie podczas tych robótek ręcznych Smile Juz widze tą spawarke w waszych rekach Very Happy
2002-11-10 12:03:23
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
voytass

Lance Corporal

No prosze w koncu jakis ruch:)

Co do waszego pomyslu jestem zachwycony. Co do planow postaram sie cos zorganizowac ale zobaczymy co sie da zalatwic. A tak btw to w anglii swego czasu byla firma ktora robila na zamowienie M56 i M41. Wierne repliki ktore nawet walily slepakami - z tego co pamietam M41 kosztowalo kolo 300 funtow a M56 kolo 500.
2002-11-11 03:08:22
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

narazie zamawiac nie bedziemy. jesli nasz plan nie wypali, zakupimy sobie taki z anglii Very Happy
ale jak na razie robimy naszego Smile
a ty suchy nie chcesz brac udzialu?
2002-11-11 13:39:41
Suchy
F161

MODERATOR

Z checia. Tylko ze z Łodzi to najwyżej moge pomóc wsparciem duchowym i moralnym Very Happy Chyba ze macie zamiar montowac sprzęt w Łodzi.
2002-11-11 17:28:46
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

no, a na przyklad...

jakichs czesci nie moglbys wykombinowac?
nozyce do metalu, znalezc jakas 122 centymetrowa stalowa rure? albo chociaz lutownice, stara brytfane na pancerz albo nawet zakupic jakies pierdoly i kable na jakims bazarze i potem przeslac to do mnie poczta?
2002-11-11 18:16:09
Suchy
F161

MODERATOR

Mysle ze w sumie da sie zrobic. Napiszcie czego brakuje to w ciagu jednego dnia dam odpa czy da rade to zalatwic.
2002-11-11 22:31:23
Kolabor
Uuuuu...

Major

reszte pwoiem ci jutro. teraz wymieniam rzeczy najbardzije potrzebne:
nozyce do metalu, spawarka, mase metalowych czesci takich, z ktorych daloby sie zrobic przod smarta (ta kratownice), i jest jeszcze jedna rzecz:
na sluchawkach dla operatorow smarta jest takie cos na oko, takie eyepiece czy cos takiego.
jak masz manuala, to wiesz o co jedzie. i wlasnie potrzebuje czegos takiego, ze mozna tym eyepiecem obkrecac, to sama kamerke to juz mam Wink
no i duza brytfane Very Happy
2002-11-11 22:56:35
Suchy
F161

MODERATOR

w sumie moge zdemontowac wanne Very Happy . A nozyce do metalu bez problemu moge podeslac Smile
2002-11-11 23:00:27
Kolabor
Uuuuu...

Major

kolejne kroki

dzis wygrzebalem z szafy pare bardzo ladnych rzeczy, a mianowicie:
gruby, naprawde gruby pas z takiego zielonego materialu
i bardzo ladne wojskowe szelki.
obie te rzeczy ta sie do siebie podlaczyc, a co wiecej, bedzie mozna podlaczyc wyciety kawal brytfany haczykami i jeszcze ramie to Smarta
slowem: cud miod i... MAJONEZ hiehiehie :D

suchy, jesli mozesz, poszukaj czegos na ramienie do smarta. chcielismy z Shamannem wykombinowac takie cos, ze z jednej storny jest kulka, a z drugiej wejscie na taka kulke i wtedy byloby git, ale nie wimey skad wziac takie cudo Sad
moze wymyslicie cos z Voytassem??? a moze nasza operatorka Vasquez sie dolaczy do robotek recznych? Very Happy
mi sie zdaje, ze polowa tego forum ma nas w dupie, ale moze mi sie tylko zdaje. zmeczenie psychiczne sowodowane nauka daje sie we znaki...
2002-11-13 18:00:49
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Hej Panie

Kolabor, ty mnie towarzyszu nie denerwujcie. Kto ma was w dupie ?? Zalewasz nas falą pomysłów - i taki optymizm jest chwalebny - ale, nie są one takie proste i szybkie do zrealizowania. Zresztą sam miałeś coś mi tam podesłać w sprawie tego Smarta. Poza tym uważam, że za takie rzeczy powinniśmy się brać na zlocie a nie na odległość. NIEKTÓRZY mają modem i nie wchodzą codziennie sprawdzać co też się dzieje na forum. Myślę też, że najpierw powinieneś ustalić jakiś plan budowy a nie zbierać tonę złomu, a potem głowić się co by tu do czego przypiąć. A tak poza tym do Cię lubię i szanuję Smile
Pozdro
2002-11-13 19:21:22
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
v i r u s

Major

.... ej... panowie....

propozycja nie do odrzucenia....
zamiast kombinowac skad wytrzasnac ruszt z pieca kaflowego przypominajacy kratowniczke smarta, brytwanne w ksztalcie pancerza, wycinac z piwnicy w bloku rury (o Boze byle nie gazowe!!!) dl 120 cm na lufe... majstrowac eyepice ze starego kieszonkowego 2`` rubina czy glowic sie jak zmiescic 50 000 ladunkow do puszki po sledziach... proponuje:
poprosic kogos kto ma dostep do AutoCada o wydrukowanie rzutow ortogonalnych 3D modeli smarta w skali 1:1, zakupic kilka arkuszy tektury modelarskiej roznych gr (od 1 do 4mm), klej introligatorski, zestaw szkolnych ekierek, zestaw nozy do papieru, farby do modeli (wszystko mozna dostac w sklepach dla artystow w okolicy ulic swietokrzyskiej i mazowieskiej...) zmiescic sie w rozsadnej granicy 100zl i powycinac, skleic i pomalowac - zapewniam, ze efekt koncowy i trwalosc takiej repliki bedzie znacznie lepsza od kombinowanej z roznych materialow... sam kiedys robilem replike m41 z papieru (nie bylo jeszcze wtedy dostepu do netu czy takich rarytasow jak ALIENS CMTM...) a efekt mozna podziwiac (lub nie Wink tu:
Ciacho - podesle Ci obrazek - wrzuc go gdzies na serwer...

v_irus@interia.pl
2002-11-13 19:28:39
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

[blockquote] Kolabor, ty mnie towarzyszu nie denerwujcie. Kto ma was w dupie ?? Zalewasz nas falą pomysłów - i taki optymizm jest chwalebny - ale, nie są one takie proste i szybkie do zrealizowania. Zresztą sam miałeś coś mi tam podesłać w sprawie tego Smarta. Poza tym uważam, że za takie rzeczy powinniśmy się brać na zlocie a nie na odległość. NIEKTÓRZY mają modem i nie wchodzą codziennie sprawdzać co też się dzieje na forum.[/blockquote]

no tak, moze i na zlocie, ale jesli wszystko mamy zbudowacna zlocie, to zajmie nam to ponad tydzine albo i wiecej czasu, jesli najpierw nie skombinujemy wszystkich czesci.

a co do posta virusa:
no coz, sklejaj se z papieru, burzuju ty Razz
jesli plany pojda dalej, to byc moze, w przyszlosci, kiedy zaczne juz zarabiac wlasna kase, dobuduje do tego smarta taka mala kamerke, podlacze ja do eyepieca, wrzuce porzadny glosnik i odtwarzacz strzalu ze smarta. potem podrachuje wszystko i zespawam samym metalem. I BEDZIE GIT!!! Very Happy
jesli zas chodzi o sama idee z papierem.. nie jest to takie zle, ale kruche... o taaaa Very HappyVery Happy:D

wracajac do kupy zlomu i zlotu...
virus, czy w 2003 beda puszczac obcych i predy, jak mawiasz, jak co roku? bo jesli tak, to dom na mojej dzialce bedzie juz skonczony, wbilibysmy sie do garazu i dzialali, a potem na filmy Very Happy
jesli kazdy bedzie miec ze soba pare czesci, ktore potem ze soba polaczymy spawarka albo tasma izolacyjna, to nastepnym razem nie bedzie trzeba brac narzedzi. a tak to niewiadomo gdzie sie nastepnym razem spotkamy Smile
no, ale to tylko moje skromne zdanie.
co zas do miecia w dupie, to jednak nawet ja ktos nie ma stalki, to i tak moglby choc napisac jakis odzew, ze jest zainteresowany. czesc ludzi nie napisala jeszcze ani jednego posta, a budowa takiego cacka zdarza sie rzadko...
albo mi sie zdaje...
2002-11-13 19:46:08
Suchy
F161

MODERATOR

Ja tam takie cacka buduje na co dzien, tylko mikomu sie nie chwale Very Happy Co do Vira: z tektury to do bani, bo zaraz sie rozpada, zwlaszcza po pierwszej imprezie ejjjjj. pokaz no to cudoooo, uuuu rozpadlo sie : ) u mnie tak bylo np. z modelem obcego z modeliny. Jak goscie zaczeli go ogladac to juz jest po wszystkim)

Dalej. Nikt nie ma projektu w dupie. Ja zagladam codziennie na forum mimo zamroczenia alkoholowego i jestem skłonny do pomocy. Chcecie w koncu te nozyce do metalu??? I gdzie wogole montujecie tego smarta? Moze wpadlbym w weekend zobaczyc postep prac Very Happy

Moge pisac nie wyraznie bo znow jestem po kilku piwkach :)

Pozdro,
Szczegolnie dla Vasquez Very Happy
2002-11-13 20:03:49
v i r u s

Major

he he he...

widze, ze Panowie nieradza sobie z materialami typu modelina i karton - ja jestem weteranem w tego typu produkcjach i zapewniam, ze np moim APC mozna rzucac i nic mu sie nie stanie, a model wykonany z tektury gr od 1 do 4mm jest tak mocny ze mozna nim sprac nie jedno dupsko (ten m41 wykonany byl ze zwyklego brystolu typu blok techniczny - a jest mocny, stabilny i ma juz 5!!!lat) - jeszcze raz powtarzam - nie ignorujcie tektury - to naprawde zajebisty material do tego typu produkcji i powtorze sarkastyczna uwage Suchego: wolal bym nie ogladac was jak bawicie sie spawarka... Wink

v_irus@interia.pl
2002-11-13 20:16:58
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

weekendy mam zajete :(

poza tym musimy miec wiecej czesci i ludzi do tego. no, i musimy sie gdzies spotkac. a dopuki ruscy pracuja nad moim domkiem na Bozej Woli, dopoty nie bedzie sie mozna u mnie spotykac Sad
wiem, ze Mefi mowil cos, ze ma jakas miejscowwe, ale nie bedzie mowic za niego. niech sam powie, jesli nie moze Smile
Suchy, podrzuc mi no te nozyczki Very Happy
na priva podesle ci niedlugo moj adres, oka?
no, i pamietac ludzie:
najwazniejsza w zyciu k**** jest zaprawa Very Happy
Ahoj, przyjaciele!
2002-11-13 21:17:06
Suchy
F161

MODERATOR

No to podrzuc info gdzie podeslac sprzet. Ale bez opijania projektu praca na pewmo sie nie powiezdzie Smile Trzeba to suto zakropić Very Happy.
2002-11-13 21:43:28
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

Ja to mówiłem w sprawie noclegu

a jeśli chodzi o spawanie tam to muszę się spytać, bo to nie moja chata Smile
2002-11-13 23:26:33
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

pic od Virusa

"mam prosbe - wrzuc to gdzies na serwer dodaj linka na forum w temacie 'smartgun sila robocza' to stara replika m41 jaka robilem kilka lat temu (oddalem ja temu kolesiowi na zdieciu - to nie ja... Wink" Virus

Wrzucilem - zoptymalizowalem to troche - zamiast 220 kilo jest 40-kilka a wyglada tak samo!

Link do pliku
http://www.aliens.ibt.pl/STUFF/virus_m4a1.jpg

Pozdro
CIACHO
2002-11-14 02:14:45
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu