Autor |
Temat: MARINES |

Lieutenant Colonel
|
MARINES
1.
Lądownik powoli zbliżał się do ziemi. Wewnątrz, w środku potężnie opancerzonej puszki konserwowej zwanej transporterem opancerzonym żołnierze Korpusu Piechoty Kolonialnej żartowali - nawyk żartowania podczas akcji bojowej wszedł im już w krew, podobnie jak sprawdzenie pasów mocujących do siedzienia podczas zrzutów bojowych albo czyszczenie broni po akcji. Byli twardzielami - z krwi i kości - ale byli także ludźmi, którzy żartami starają się rozluźnić i nie myśleć o czekające ich akcji.
- Trzy minuty do lądowania, szykować się !!!- wrzasnął sierżant Snake. Thomas Snake.
Jego nazwisko często było obiektem cichych żartów pomiędzy żołnierzami, gdyż pomimo swojej drobnej jak na żołnierza posturze, był niebezpieczny jak źmija w zaroślach.
- Jezus, kto mógłby cokolwiek na tych skałach wybudować ?- spytał pierwszy pilot, Frank Simons , swoją koleżankę w drugim fotelu - Judy Godecker.
- Nie wiem, ale piędzćdziesiąt lat temu wyglądało to jeszcze gorzej .. Przynajmniej tak czytałam - odparła bez namysłu Judy, sledząc uważnie przebieg lotu.
- Jud, po czym poznamy to miejsce ?? - ponownie spytał.
- Masz koordynaty ? Po tym. Kurwa, co ty jesteś, dzień po szkoleniu ?! - Burknęła Judy.
- Dzień po szkoleniu wcisnęli mnie w akcję na Io, czego nie mozna powiedzieć o tobie - latałaś dopiero w rok po skończeniu szkoleń. Ale nie o to mi szło - jak poznamy miejsce, gdzie mamy posłać chłopaków - to ma być niby jakaś jaskinia,nie ? A to jest jedna wielka skała a dziur jest pełno ! - rzekł nie rezygnując Frank.
- Noo wiesz .. Powiedzieli że będziemy wiedzieć jak to zobaczymy. - wyjaśniła Judy. Jednak wyraz jej twarzy mówił, że nie spodziewa się wiedzieć...
Lot przebiegał nadzwyczaj spokojnie. Spodziewano się silnych wiatrów i zamieci piaskowych, jednak od paru minut powietrze było prawie nieruchome, niemal jak w martwiej strefie.
- F..Frank.... Popatrz tam ..- wydukała Judy wskazując na monitor pokazujący ukształtowanie terenu. Kolczaste skały wystające dotychczas z ziemi ustępowały gładkim kamiennym tworom - wyglądającym na stopione. Im dalej lecieli, tym gładsze były kamienie, a zarazem powierzchnia planety.
- Kamienie wyglądają na stopione ... ale wybuch mogący stopić takie połacie skał musiał być potężny ... O sile co najmniej kilkudziesięciu megaton... - analizował Frank.
- Zamknij się i popatrz na to - uciszyła go Godecker. Ich oczom stopniowo ukazywała się gigantyczna, czarna dziura ziejąca z ziemi. Tuż obok widniała mniejsza, częściowo zasypana.
- To już wiemy gdzie wysyłamy chłopaków ...- stwierdziła Judy.
"... Sierżancie, za minutę lądujemy .." - zabrzęczał interkom, stawiając Snake'a na nogi.
- No, zbierać dupska !!! Rozruszacie się trochę !!! Zbierać się, ale już !!! - rozwrzeszczał się Snake. ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2002-11-06 18:54:35
|
|

Major
|
no no :)
ladniutkie, jak zmija w zaroslach  
jak tak dlaej pojdzie, to moze jakas ksiazeczka poleci
|
|
2002-11-06 19:03:44
|
|

Lieutenant Colonel
|
No czy ja wiem ..
Hehe ... nie wiem .. ale z tą żmiją .. hehe nie wiem - tak mi się głupio skojarzyło - swój swego zawsze pozna :-> ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2002-11-06 19:09:35
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
no no..... zapowiada sie interesujaco : )
|
|
2002-11-06 19:12:14
|
|

Lieutenant Colonel
|
Ejjj rumienię się :-> Nie no , tak na poważnie to pewnie wielu z was będze się dopatrywało wtórności i zapożyczeń - jednak uważam że czerpanie z dobrych pomysłów nie jest grzechem  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2002-11-06 19:14:10
|
|
Sergeant
|
:]
Ej ! czego skończyłeś w takim momecie ?!? :(
Ja chcę wiencej !
|
|
2002-11-07 08:49:48
|
|

Lieutenant Colonel
|
HMMM drugi rozdzial mam juz ... jeśli wiecej osób bedzie chciało  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2002-11-07 18:58:33
|
|
MODERATOR
|
Wystarczy ze jedna bedzie chciała i już powinienes wlepiać posta nie ma sie co zastanawiać.
|
|
2002-11-07 22:29:24
|
|

Lieutenant Colonel
|
Hmmmmm Drugi fragment umieścić w tym poscie czy dać nowy ??? ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2002-11-09 11:23:49
|
|
|