Autor |
Temat: Smartgun- pic na wode fotomoto (CO ZA BUG!!!) |

Major
|
Smartgun- pic na wode fotomoto (CO ZA BUG!!!)
pracuje nad bardzo zajebistym filmikiem. trwac on bedzie 3:28
Jak dla mnie bedzie to prawdziwy kawal dobrej roboty, ale to byc moze tylko moim zdaniem na podkladzie ma zajebiocha muzyke.
filmik ukazuje sie bardziej w tle beznadziejnej walki Marines o przetrwanie, ale najwazniejsze momenty wspolgraja z np. uderzeniami bebna, czy takimi pierdolami
co jednak zauwazylem, ze odwazylem sie podniesc glos na LPMa? coz, zadecydowal o tym czysty przypadek, gdy wycinalem klatki, kiedy Vasquez krzyczy: LET'S ROCK!!! w 1 lub dwoch sekundach Vas strzela ze Smarta. I TU WIDAC NIEWYBACZALNY BLAD!
no coz, jesli sie myle, to big sorry, ale z tego co wiem, to LPM nie ma magazynku jak CKM??? Bo widac w tych sekundach pasek z nabojami latajacy po prawej stronie Smarta. Widac tez to chwile potem, kiedy Vas i Drake stoja w przejsciu i strzelaja, jest perspektywa z boku na nich. tam tez gdzies widac taki sam pasek  
blad niewybaczalny...
|
|
2002-10-16 17:41:24
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
Taaa to jest blad..
Jest opisany tutaj:
[URL=http://www.moviemistakes.com] Movie Mistakes [/URL]www.moviemistakes.com
[blockquote]This isn't a mistake, but a funny little thing: When you look closely to Drake's an Vasquez' Auto-cannons, you can clearly see, that these are modified German machine guns, produced by Heckler & Koch. In some shots, when firing, you can also see the ammo-belts hanging out of the guns (e.g. when Drake is firing his last rounds, just before he drops the gun). These machineguns are also carried by some Stormtroopers in "Star Wars" - almost unmodified[/blockquote]
|
|
2002-10-16 17:54:47
|
|
Lance Corporal
|
Fakt....
Fakt faktem ze takie sceny sa w filmie. Jednak biorac pod uwage czas krecenia filmu i to ze wszystkie bronie wzorowane sa na egzemplarzach istniejacych owczesnie to nie ma sie co dziwic. Wtedy glowna bronia wsparcia byly karabiny maszynowe najczesciej zasilane z tasmy a nie z tradycyjnego magazynka. A to ze w filmie ta tasma sie w ogole nie wydluza to juz inna sprawa. Tasma owa jest pozostaloscia jak mniemam po pociskach w ktore byla wyposazona. Takze jedyny blad jaki tu mozna zarzucic to to iz tasma owa sie nie wydluza i nic poza tym. A jesli juz wspominasz o tym iz SMART nie ma normalnego magazynka to dziwne - bo z tego co zauwazylem ma i to do tego bebnowy.
|
|
2002-10-16 18:36:38
|
|

Major
|
hej, stary. a dla mnie to jakos jest bug, gdyz w budowie Smarta nie zauwazylem, zeby byla GDZIEKOLWIEK tasma z nabojami. dla mnie to jest blad. moze i maly, ale jednak nie powiesz mi, ze Smart mial zawsze taka tasme???
i druga rzecz, ktora tez znalazlem przypadkiem...
kiedy Vas rzuca kosz na smieci, jest taka kilku sekundowa klatka, ze Vas i Hudson znikaja a potem pojawiaja sie znowu!   no, moze ktos sie bedzie upierac, ze dbali o bezpieczenstwo aktorow, ale smiesznie to wyglada
|
|
2002-10-16 18:47:27
|
|

Staff Sergeant
|
Naprawde niewiem skad sie wzielo przekonanie ze ta tasma sie nei wydluza, wydluza sie, trzeba tylko sie jej uwaznie przyjrzec gy smartgun strzela.
smartgun zostal zbudowany na bazie MG43 niemieckiego karabinu maszynowego z czasow 2 wojny swiatowej, i mogl byc zasilany 50 nabojowym magazynkiem bebnowym ( i stad ta tasma, po prostu nabboje umieszczone byly w bebnie w tasmie nierozsypnej )
o ile sie nie myle karbiny maszynowe do dzis pozostaja glowna bronia wsparcia ( bronia reczna of koz )
piok ____________________________________ A ty gdzie masz swój receptor??
|
|
2002-10-16 18:58:00
|
|

MODERATOR
|
Tasma sie wydluza....
... na samym poczatku strzelania, nastepnie pozostakje ciagle tej samej dlugosci.... ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2002-10-17 13:42:54
|
|
Lance Corporal
|
Co do tasmy
Jesli chodzi o to ze tasma powinna sie wydluzac to niestety ale musi sie wydluzac i to dosc solidnie. Nie wiem ilu z was strzelala z karabinow maszynowych - ja tak. Pamietam jak wyglada prowadzenie ognia i w jakim tempie tasma wywala sie wrecz z komory nabojowej. Tak samo powinno byc na filmie a nie jest. Wiec tlumaczenie jakiekolwiek jest nie na miejscu:). Przy tej szybkostrzelnosci tasma powinna wrecz wypadac po kilku seriach. No i to wszystko co ja sadze:) Mam nadzieje ze nikogo nie urazam:P
P.S. Jesli chodzi o magazynek - to ma SMART magazynek bebnowy i to po lewej stronie. Trzeba uwaznie sie przyjzec. I tam miesci sie wlasnie teoretycznie tasma z nabojami:)
|
|
2002-10-18 13:42:20
|
|

MODERATOR
|
Troche off-topic - ale o smartgunuch
Kiedys gdzies wyczytalem, o anime "Jin Roh" ze uzywaja tam MG42 strzelajac z biodra. Obejrzalem to - owszem, zolnierze uzywaja tam "smart-gunow" - prawie dokladnie to wyglada jak na Aliens )
(moze bylo juz na tym forum? nie pamietam) ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2002-10-18 13:54:45
|
|

Staff Sergeant
|
a ednak wydluza sie ta cholerna tasma, mam aliensow rip z dvd na 2 cd i dokladnie widac ze gdy smart strzela tasma pieknie wyskakuje z jego boku, wszelkim niedowiarkom proponuje dokladne przejrzenie scen gdzie jest w ogole sznasa zobaczyc te tasmy. ____________________________________ A ty gdzie masz swój receptor??
|
|
2002-10-26 18:54:22
|
|

Major
|
czyli jednak bug
tasma powinna znajdowac sie w bebenku, i to jeszcze bez lusek
a szkoda ze to zauwazylem
no, ale nic, zyjemy dalej...
|
|
2002-10-27 13:27:14
|
|

Staff Sergeant
|
jak to bez lusek ? luski zostaja w tasnmei tak powinno byc i tak sie dzieje, proponuje powiekszyc troche swoja wiedze na temat zasad dzialania broni.
w bebnie jest tasma nierozsypna z nabojami, ktora po wystrzeleniu naboi "wylata" z drugiej strony karabinu i wciaz tkawia w niej luski po wystrzelonych nabojach, nei wiem jak to bardziej lopatologicznie wyjasnic ;/
bez obrazy ____________________________________ A ty gdzie masz swój receptor??
|
|
2002-10-27 15:53:52
|
|

Major
|
hej, stary, ale z tego co slyszalem, to pulse rifle jak i smart NIE MAJA lusek. gdzies czytalem jakis opis tej broni.
i nie obrazam sie, chociaz moze powinienem???
...
|
|
2002-10-27 22:18:04
|
|

Staff Sergeant
|
w filmie nigdzie nei ejst powiedziane ze smarty strzelaja amunicja bezluskowa, of koz ja tez jestem za ta opcja ze jednak strzelaja amunicja bezluskowa. Jednak dyskusja dotyczy tego ze, ktos tam kiedys powiedzial ze te tasmy nie wydluzaja sie podczas strzelania a powinny , of koz rzekomo sie nei wydluzaja bo jak dokladnie widac na filmie wydluzaja sie.. ufff
To ze je widac na filmie to najpewniej najzywklejszy bug lub bylo zbyt trudne technicznie zamaskowanie ich tak zeby nie bylo ich widac( mowie ze bug bo tez jestem za tym ze smarty sa na ammo bezluskowe )
a to ze sie nei obrazasz tylko dobrze o Tobie swiadczy  ____________________________________ A ty gdzie masz swój receptor??
|
|
2002-10-27 22:49:20
|
|

MODERATOR
|
Ze zacytuje Voytassa
[orange]Jesli chodzi o to ze tasma powinna sie wydluzac to niestety ale musi sie wydluzac i to dosc solidnie. Nie wiem ilu z was strzelala z karabinow maszynowych - ja tak. Pamietam jak wyglada prowadzenie ognia i w jakim tempie tasma wywala sie wrecz z komory nabojowej. Tak samo powinno byc na filmie a nie jest. Wiec tlumaczenie jakiekolwiek jest nie na miejscu. Przy tej szybkostrzelnosci tasma powinna wrecz wypadac po kilku seriach. No i to wszystko co ja sadze Mam nadzieje ze nikogo nie urazam[/orange]
Od siebie dodam to co juz pisalem:
tasma sie wydluza na poczatku strzelania, a pozniej wisi taki na oko 40-50 cm kawalek....
Pozdrawiam ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2002-10-28 10:06:41
|
|
Lance Corporal
|
Dokladnie
Dokladnie powtarzam to co powtorzyl za mna Ender;). Bugiem jest tempo wypadania tasmy. Jest stanowczo za wolne. A jesli chodzi o brak lusek to wlasnie to moze byc sygnal ze SMART jest tez bronia bezluskowa w filmie a tasma sluzy tylko jako srodek transportu do podajnika. Nie jest rozsypujaca sie bo to by podnioslo np koszty wytwarzania. A ponadto przy szybkostrzelnosci SMARTA tasma rozsypujaca sie moglaby nie zapewnic odpowiedniej wytrzymalosci na prace w takich warunkach. Niech ktos sobie sprobuje wyobrazic SMARTA ktory wali caly czas ogniem ciaglym.... nic dodac nic ujac:)
|
|
2002-10-28 19:53:13
|
|

Staff Sergeant
|
"Bugiem jest tempo wypadania tasmy. Jest stanowczo za wolne"
a jaka jest wg. Ciebie szybkostrzelnosc smartguna ? ( nie liczac tego ze odglos strzalow smarta i pulsaka nie jest odglosem "naturalnym" wlasciwym broni na podstawie ktorych zostaly zbudowane smart i pulsak, slychac dokladnie ze zostaly one nalozone,sztucznie wytworzone) bo wg. mnie nie wieksza niz zwykly karabin maszynowy, M60 np. tempo wypadania tasmy jest wiec calkiem w porzadku.
"A jesli chodzi o brak lusek to wlasnie to moze byc sygnal ze SMART jest tez bronia bezluskowa w filmie a tasma sluzy tylko jako srodek transportu do podajnika."
Jaki brak lusek ? przeciez widac wyraznie ze one tkwia w tej tasmie ktora tak radosnie sobie dynda ze smarta.Sorki ale myslalem ze kazda tasma nabojowa sluzy tylko jako srodek transportu nabojow do podajnika i stamtad do komory nabojowej...
"Nie jest rozsypujaca sie bo to by podnioslo np koszty wytwarzania. A ponadto przy szybkostrzelnosci SMARTA tasma rozsypujaca sie moglaby nie zapewnic odpowiedniej wytrzymalosci na prace w takich warunkach. Niech ktos sobie sprobuje wyobrazic SMARTA ktory wali caly czas ogniem ciaglym.... nic dodac nic ujac"
Ja przepraszam Cie bardzo ale w powyzszym zdaniu ujawniasz swoja ignorancje w temacie na ktory probujesz sie wypowiadac. Dziwne ze juz dawno odeszlo sie od tasmy nierozsypnej jako zawodnej nieekonomicznej i klopotliwej w uzyciu na rzecz tasmy rozsypnej ( a w sumie malutkich klamerek ,ktore laczac pojedyncze naboje tworza tasme) a jesli chodzi o wytrzymalosc tasmy nierozsypnej, proponuje obejrzec chocby Matrix, tam idealnie widac podczas sceny obstrzalu z miniguna agentow matrixa sypiacesie luski i resztki tasmy te klamerki, minigun potrafi wystrzelic ponad 100 pociskow na sekunde czyli o wiele wiecej niz smartgun, wiec mowienie o wyzszosci tasmy nierozsypnej nad rozsypna jest za przeproszeniem wierutna bzdura.
Bardzo prosze na przyszlosc ,o nie wypowaidanie sie w temacie na ktory sie nei ma wiekszego pojecia albo chociaz przemyslenie dokladne tego co sie pisze.
no offence
piok ____________________________________ A ty gdzie masz swój receptor??
|
|
2002-10-28 22:01:22
|
|
Lance Corporal
|
Hmmmm
No coz widze piok ze masz sie tu za speca od broni. No coz ciekawi mnie po pierwsze z iloma broniami miales fizycznie do czynienia tj z ilu strzelales ? Bo w tej dyskusji to jest wlasnie bardzo wazne - ja z wielu i nie mam tego typu problemow co ty z okresleniem paru faktow. To o czym tak wspanialomyslnie mnie oswieciles iz tasma stala sie jest juz zapomniana forma. Coz niestety musze cie rozczarowac tasma stala jest do dzis bardzo powszechnie stosowana w broni wsparcia piechoty i nie tylko. Tak tak jesli nie wiesz tego to czas sie zapoznac z paroma faktami. Tasma stala nie zniknie z pola walki przez dlugie lata ze wzgledu na swoje wlasciwosci o ktorych powiem dalej. Wymieniony przez ciebie przyklad miniguna jest niestety w tym wzgledzie bardzo nietrafny gdyz minigun obecnie jest zasilany amunicja 5,56 mm i co za tym idzie tasma ma mniejsze obciazenia -a problemem jest usuwanie jej z komory nabojowej z nalezyta predkoscia - dlatego wlasnie minigun korzysta takze z tasmy rozsypujacej sie (a jesli to ci nie wystarcza polecam poszukac stron na ktorych sa podane testy miniguna - czestosc awarii w czasie prowadzenia ognia niestety jest bardzo wysoka). SMART oczywiscie moze miec mniejsza szybkostrzelnosc ale moze mial miec wieksza niezawodnosc i autonomicznosc na polu walki (co oznacza iz mogl byc uzupelnniany zapas amunicji niekoniecznie tylko i wylacznie z tasm przystosowanych tylko i wylacznie do SMARTA), dzieki tasmie zwyklej SMART mogl stanowic lepsze uzupelnienie druzyny piechoty niz bron uzupelniana tylko i wylacznie ze specjalnych tasm. To w kwesti tasmy chociaz jeszcze wazne jest wlasnie to o czym wspomnialem wczesniej - po dluzszej walce SMART bez odpowiedniego zaplecza logistycznego stalby sie bezuzyteczny a tak dzieki stalej tasmie prawdopodobne jest uzupelnienie amunicji przez operatora bez wiekszych problemow. I to wlasnie jest powod dlaczego tasmy stale wcale nie sa jak to ujales nieekonomiczne i zawodne. Spojrz sobie na wspolczesne wyposazenie druzyny piechoty i wskaz mi w ktorym kraju bron wsparcia posiada tasme rozssypna - pomoge ci ZADNA. I to wlasnie z tych powodow o ktorych pisalem wczesniej. A SMART jest wlasnie bronia wsparcia Piechoty Kolonialnej. A najwazniejsze sa to tylko rzypuszczenia bo cala konstrukcja jako bron jest niestety nieokreslona zadnymi parametrami a co za tym idzie kazdy moze sobie dopowiadac to co chce.
No i najwazniejsze : wypowiedzi w stylu :
"Bardzo prosze na przyszlosc ,o nie wypowaidanie sie w temacie na ktory sie nei ma wiekszego pojecia albo chociaz przemyslenie dokladne tego co sie pisze."
Sa bardzo nie na miejscu na tym forum . Powod jest prosty forum jest otwarte dla wszystkich ktorzy chca sie na nim wypowiedziec. Ja piszac swoj post nikogo nie urazilem ani nie stwierdzilem ze wszyscy inni pisza bzdury - napisalem co mysle. Twoja odpowiedz jest co najmniej dziecinna. Jesli nie potrafisz powaznie dyskutowac a tylko rzucac takimi tekstami to sobie daruj.
A jesli jestes na tyle powaznym autorytetem w sprawie broni to prosilbym o opis z jakiego to powodu mioalbym ciebie tak traktowac.
|
|
2002-10-28 23:55:29
|
|

Staff Sergeant
|
yo
nigdzie nie powiedzialem ze jestem specem od broni ale mniejsza z tym
Masz racje , wszystko co napisales w swoim poscie jest prawda, widzisz to byl swego rodzaju eksperyment majacy na celu sprawdzenie czy ktos na tym forum wie o czym pisze i opeira sie na wiedzy i doswiadczeniu a nie na swoich czesto wydumanych teoriach i chciejsstwu( jak to sie czesto zdarza ) Przepraszam ze byc mzoe cie zdenerwowalem swoja postawa( mentorska i megalomanska ,ale tak wlasnie chcialem zeby wygladala ), przepraszam za to zdanie o ignorancji ,ale cholernie chcialem sie przekonac czy jest ktos, kto naprawde wie i ma pojecie o czym mowi i nie da sie niejako "zastraszyc" butnym tonem wypowiedzi ( stad te bzdurki o tasmie nierozsypnej rzekomo wycofanej z uzytku, kpiace i ironiczne zapytania itd. ) Tak wiec jeszcze raz przepraszam za to ze chcialem wprowadzic w blad i gratuluje wiedzy i doswiadczenia :)
wracajac do broni, nie jestem zadnym autorytetem w tej dziedzinie ,nawet nie smiem twierdzic ze sie na niej znam, moim , nazwijmy to konikiem jest bron palna krotka,( wydaje mi sie ze mam o niej wieksze niz pojecie niz "statystycznego polaka" ;>) troszke mniej mnie interesuja wszelkie inne strzelajace wynalazki, ostatnio sie bawie w ASG i jesli sie tez tym zajmujesz , daj znac, moze kiedys sobie "postrzelamy" do siebie
pozdrawiam
piok
p.s. zapraszam na kanal ircowy #nostromo, naprawde przyda sie tam "swieza krew" ____________________________________ A ty gdzie masz swój receptor??
|
|
2002-10-29 00:29:52
|
|
Lance Corporal
|
I am sorry...
No w takim razie z mojej strony tez ci sie naleza przeprosiny:) Bo zareagowalem dokladnie jak chciales i stwierdzilem ze co to mi za burak tu bedzie walil tekstami o ktorych nie ma pojecia najwyrazniej;) Takze obaj rozegralismy wspaniala partie poza szachownica:) Chociaz Rosjanie w Moskwie zrobili to jeszcze lepiej ale szkoda o tym gadac bo mi tych ludzi ktorzy tam zgineli po prostu zal:(
|
|
2002-10-29 00:38:19
|
|

Staff Sergeant
|
no problemo
a co do akcji w rosji to tak, to moglo wygladac zupelnie inaczej ;/ ale z komentarzami wstrzymam sie dopoki nie pojawia sie wiarygodne i sprawdzone informacje  ____________________________________ A ty gdzie masz swój receptor??
|
|
2002-10-29 00:53:40
|
|
|