Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: PRAETORIAN i PREDALIEN
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

PRAETORIAN i PREDALIEN

Zastanawiałem sie niedawno podczas gry w AvP i AvP2 nad sensem wprowadzenia tych postaci do świata Obcych ( mozna tak powiedzieć, gdyz teraz stały się one jego częścią ). Predalien moim zdaniem to kompletna pomyłka. Dlaczego w tak dużym stopniu obcy przejął jego DNA ?? Ta śmieszna morda, dziwny ryk itp. Wogóle nie pasuje do klimatu universum Obcych. Z Praetorianem jes lepiej, aczkolwiek też można było bardziej się wysilić- to niby miał(-a?) byc robotnik ? Straznik ? Pamiętacie klimat Alien Trilogy ? 100 % filmowych przeżyć, może nie w takiej oprawie, ale zawsze. Co nam wymyślą jeszcze ? Obcy-kot ? Obcy-ptak ?? Nie wiem czy to wszystko idzie w dobrym kierunku - takie odcinanie kuponów - tak jak w A : Resurrection ; żadnych wspólnych motywów z pozostałych części ( oprócz Ripley i Obcych - ale ci też są INNI ) - a tęskno mi do APC-ów, Dropshipów, i statków typu u.s.s SULACO ...

Pozdro
2002-10-13 12:14:09
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

Newborn a Predalien

mysle ze sprawa predalena to takze sprawa NEwborna. moznaby sie tutaj poklocic, bo Newborn jest z macierzystych zarazonych komorek Ripley, Predalien zas z tylko macierzystych (no bo nie da sie zaplodnic zaplodnionego Very Happy)
zdaje mi sie, ze jesli 'nasz' Obcy jest taki, to obcy predatorow moglby wygladac wlasnie tak, aczkolwiek wtedy powinien chodzic na dwoch lapach, nie czterech, jak to jest w filmach. Obcy nie maja tak rozbudowanych strun glosowych, dlatego pisk jest ich najbardziej rozwinietym systemem dzwieku (nie mowie o telepati!!!), a predaotry wycza, dlatego ryk predalienow moze byc taki.
co sie zas tyczy praetorianow, to zdaje mi sie, ze jest to tylko wymysl tworcow gry. przeciez w gniezdzie obcy nie mieli 'koronowatych glow'.
Racje jednak trzeba pryznac Rouge'owi:
JA TEZ CHCE DROPCHIPY I APCKI!!!! :[ :[ :[
2002-10-13 12:25:49
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Gry a filmy

Po części się zgadzam z Tobą, niemniej nadal uważam że Predalien to nie to, co tygryski lubia najbardziej. Jednak faktem jest ,że w grach więcej może ujść na sucho - przypuszczam, ze w filmie coś takiego by nie przeszło. Dowód mieliśmy w A4 - reżyser chciał poeksperymentować i proszę, co geniuszowi wyszło - coś zwane Newborn( lub jak ktoś woli NOWORODEK )
2002-10-13 12:43:33
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Sammel

Sergeant

Pretorian

Mi tam podoba się pomysł z pretorianem, jest to nawet sensownie opisane w Alien Rpg(Fuzion), a że w filmie tego nie było o niczym nie świadczy, w książce Fostera opisane były małe trutnie biegające pod stopami Ripley w gnieździe, których w filmnie tagze nie było.

A co do Predaliena to fajnie wygląda to w grze, szczególnie w AvP, ale poza tym nie wyobrażam sobie połączenia obu filmów i stworzenia takiej hybrydy
2002-10-14 10:40:37
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu