Autor |
Temat: Rogue szaleje - Ciacho odpowiada |

Lieutenant Colonel
|
Rogue szaleje - Ciacho odpowiada
CIACHO - wypowiadam się nie tylko w swoim imieniu w tej sprawie ... Chodzi mi mianowicie o sprawę zlotu - mógłbyś zająć jakąś pozycję w tym temacie - nie wierzę, że jest Ci to obojetne - nikt Cię nie oskalpuje jak Cię nie będzie bo na pewno będziesz miał swoje powody - i OK. Ale jako nasz ,powiedzmy, duchowy patron wiele osób liczy na Ciebie.
Pozdrowienia ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2002-10-08 19:04:23
|
|

Lieutenant Colonel
|
Ciacho już raz odpowiedział, choć nieoficjalnie... ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2002-10-08 21:57:14
|
|

MODERATOR
|
Już kiedys o tym pisalem, ale jak naciskacie to OK - sprecyzuje moje stanowisko.
Cieszy mnie wasz entuzjazm - ale wydaje mi sie ze jest nieco za wczesnie zeby planowac zlot w przyszle wakacje... no chyba że rzeczywiscie myslicie tak perspektywicznie bo ja nie planuje dalej niz na tydzien naprzod a i tak nie mam pewnosci czy za ten tydzien bede mial co do garnka wlozyc i czy bede jeszcze studentem... ale nie bede przynudzal moimi problemami.
Jesli chodzi o zjazd to ja bardzo chetnie wezme w nim udzial - niemniej na pewno N*I*E bede go sam organizowal ani pomagal w organizacji takiego przedsiewziecia - bo po prostu nie czuje sie na silach. Jak by doszlo do skutku to oczywiscie chetnie sie na nim stawie ale...
ZJAZD to brzmi dumnie... jak rozumiem mamy na mysli cos wiecej niz popoludniowe spotkanie paru osob w knajpie przy piwie i tu wlasnie zaczynaja sie schody... teraz bede marudzil i "rzucal klody pod nogi":
1)Taka impreza zeby miala sens musiala by byc przynajmniej dwudniowa (jakis weekend w lecie np)- co za tym idzie ktos musialby zapewnic noclegi... jednym slowem musial by to zorganizowac ktos kto ma np domek jednorodziny czy inne lokum (wolne w danym terminie) gdzie by mogl bez bolu przenocowac pare-parenascie osob, albo przynaajmnije zapewnic ogrod pod namioty i mozliwosc skorzystania z lazienki... (ja mieszkam w komunistycznym bloku i ledwo sam sie moge przenocowac w tej jebanej ciasnocie a o gosciach to juz szkoda gadac wogule... z kolei wynajecie jakiegos fajnego osrodka z sala konferencyjno-kinowa raczej nie wchodzi w gre ze wzgledow finansowych).
2)Poniewaz to ma byc ciekawa impreza zwiazana z obcym a nie wylacznie zlopanie piwa czy wody w terenie czy w goscinie u kogos nalezalo by zorganizowac jakies atrakcje... ja wiem ze Sigourney Weaver raczej nie przyjedzie niemniej... mozna by wynajac jakies nieduze kino na noc i kazac sobie wyswietlic na duzym ekranie wszystkie obce (a nawet predatory) [najlepsze sceny po kilka razy], wynajac jakies cybercafee i zawalczyc multiplayera w AVP & AVP2, rozegrac pare parti w karcianke z obcym, zmusic Endera żeby zrobil sesje RPG w swoim systemie etc... PROBLEMEM JEST TU KASA I ORGANIZACJA... podejrzewam ze wynajecie nawet malego kina na cala noc kosztuje fortune i ze z zrzutki paru-parunastu osob kasy nie starczy... no chyba ze by ktos kto zaprosi i zapewni lokum mial dobry zestaw kina domowego z DTS w domu to by mozna kino odpuscic.
PODSUMOWUJAC:
Jak ktos ma mozliwosci rzeby zorganizowac cos takiego w sensowny sposob to sie oczywiscie stawie , sam jednak nie czuje sie na silach zeby pomagac w jakikolwiek sposob w organizowaniu czegos takiego... zreszta ja to mam organizacyjny antytalent - nie moge zorganizowac nawet paru osob do pomocy w tlumaczeniu manuala przez siec a co dopiero mowic o zjazdach w real-life.
Pozdro
CIACHO ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2002-10-08 23:42:21
|
|

Lieutenant Colonel
|
Co ja mogę
Jedyne, co mogę obiecać ze swojej strony (choć ja podobnie do Ciacha zwykle nie planuję tak daleka w przyszłość) to lokum (Wa-wa)+ "ogród pod namioty".
Z kasą, a co za tym idzie wynajęciem sali na dzień dzisiejszy byłoby krucho. A co do DVD to posiadam tylko kompa... ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2002-10-09 00:27:10
|
|

Major
|
gadalem juz o tym z Ciachem, wiec nie bede przynudzac...
Czuje sie jednym z glownych wspolorganizatorow. z mefistem sie spotykam w ta sobote, wiec pewne rzeczy bedziemy mogli omowic. jesli mefi zglasza, ze moze zalatwic lokum/miejsce na namioty, ja wezme swoj namiot, sam chyba bede spac pod golym niebem, bo juz sie do tego przyzwyczailem (moze to nie wojsko, ale takie chlodzenie sobie umyslu w lato ladnie sie potem pamieta)  Kazdy, kto bedzie mogl przyniesc namiot, niech go przyniesie.
w sprawie kina: ja wlasnie mysle, ze jesli zrobimy chociazby mala zrzute, to ZAWSZE mozna cos wykombinowac. z mefistem poszukamy po kafejkach, podzwonimy po kinach, i dowiemy sie, czy jest mozliwosc wynajecia sali. zapewne nie tylko ja i mefi chcemy miec udany zlot. Rogue, Ender, Majkel.. zawsze mozna podzielic sie praca... nie mowie tutaj o jakies ciezkiej harowie. kontakt z kinem mozna nawiaz szybko. poza tym, jest czas na planowanie takich rzeczy. juz niedlugo zabieram sie za pisanie do webmastera na cinema-city na bemowie w warszawie. jesli Obcy da, to moze cosik sie zalatwi.
sprawa pojedynku AvP&AvP2. tutaj chyba problemu nie bedzie. wykrecic numer telefonu, zapytac o te gry, zapytac o jakiekolwiek mozliwe znizki porogodzinne dla wielu osob, i tutaj na penwo sa wieksze szanse.
poza tym, mamy w planach budowe APCka, ktory zajmie na pewno wiele czasu.
maybe I'm little, but I'm not unorganized
|
|
2002-10-09 16:00:59
|
|

Lieutenant Colonel
|
Nic nie mogę obiecać...
Choć jest też szansa na darmowe lub mało płatne projekcje na Chełmskiej, ale muszę się jeszcze upewnić. Podobnie jest z tym noclegiem. Chodzi o to, że nie wiadomo dokładnie kiedy zlot się odbędzie (konkretna data) i to wszystko może się po prostu zmienić. Nie patrzcie wiec tylko na mnie...
A swoją drogą to był setny post Ciacha    ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2002-10-09 16:53:19
|
|

Lieutenant Colonel
|
Aha, I co sie stało z Suchym??? ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2002-10-09 16:58:39
|
|

Major
|
projekcje na chelmskiej
co? jakie projekcie??? mefi, opisz mi to wszystko.
|
|
2002-10-09 18:35:57
|
|

Lieutenant Colonel
|
Chcieliście wyświetlać Obcych i Predziów. No to być może uda mi się załatwić salę i tam albo z projektora albo z video na rzutnik, ale muszę sie jeszcze spytać.
Steady people!!! ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2002-10-09 18:57:07
|
|

Lieutenant Colonel
|
Gdzie ?
? ? ? Ender - A gdzie byś wolał ? ? ? ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2002-10-14 18:38:14
|
|

MODERATOR
|
Mi tam obojetne......
 ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2002-10-14 18:45:44