Autor |
Temat: I znowu o ALIEN 3 .... Moje questiony |

Lieutenant Colonel
|
I znowu o ALIEN 3 .... Moje questiony
1. Dlaczego w Alienie III jajo wisiało ???? Noo było przyczepione ....
2. Pytanie które powraca często - kiedy do cholery Królowa złożyła to jajo( i zdążyła je przyczepić ?) ?? Zrobiła jajo we własne łapy i przykleiła ??? Przcież pomieszczenie kriogeniczne było za małe jak na Nią - I nie biorę pod uwagę faktu , że np. oprócz królowej na pokładzie SULACO była np. robotnica. Bzdura - wtedy pomogła by królowej w walce, a na pewno by nie zdechła przez kilka lat hibernacji Ripley i reszty - prędzej by rozwaliła hibernatory.
3. Jakim cudem Obcy w ALIENS dostał się na Dropshipa ??? Czyżby Ferro była tak głupia , że przez cały czas siedziała w promie z otwartum włazem wejściowym ???
4. Klatki Obcych w A:R - naukowcy też idioci ??? Zrobili je ze zwykłego metalu ??? Co, mamusia im nie powiedziała , że Obcy swoją krwią robią ziazi ???
5. Jestem ciekaw co spowodowało , że z SULACO nic nie zostało ??? W Alien kwas Facehuggera przeżera się przez kilka pokładów i jest OK - a w trójce co ? Statek robi BUUUM - czyżby tuż po komorą kriogeniczną była jakieś reaktory ?? Ktoś powie - nawaliły systemy przeciwpożarowe - ale w takim razie statek może odizolować obszar z pożarem i odciąć dopływ tlenu - i załatwiaone.
Ale tak ogólnie Alien 3 jest COOL - a muzyka jest najlepsza z całej serii - no, albo na równi z Aliens... ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2002-10-08 18:55:03
|
|
Cannon fodder
|
Odpowiem na te pytania na ktore zdaje mi sie ze znam odpowiedz.
3. Spunkmeyer poszedle zaniesc na teren koloni jakies preparaty do badan naukowych (przynajmniej tak pisze w ksiazce Foster'a), a Ferro mogla nie zamknac wlazu bo mial zaraz wrocic, lub zrobila to ze zwyklej nieostroznosci. Jak wiesz Obcy wlazl na Dropshipa zanim Ferro dowiedziala sie o masakrze oddzialu.
4. Brak ostroznosci i chyba to ze tak naprawde nic o tym gatunku nie wiedzieli a juz na pewno nie potrafili przewidziec ze Obcy zabija jednego ze swoich zeby sie wydostac.
5. Kwas mogl uszkodzic chlodzenie reaktora, czy jakis inny wazny system i kaplica.
|
|
2002-10-08 20:39:13
|
|
Sergeant
|
... Moje odpowiedzi
Zacznę w podobnej kolejności co Ryan,
3.Spunkmeyer faktycznie był w bazie, nie tylko jest to opisane w książce ale nawet jest krótki urywek w filmie gdzie pyta się Bishopa czy coś jeszcze mu przynieść. nie zmienia to jednak faktu że Ferro wykazała się nie lada głupotą pozostawiając otwarty właz na terenie wroga.
4. Ok. mogli się nie domyślić że Obcy będą zabijać się pomiędzy sobą ale to nie zmienia faktu że byli idiotami robiąc tego typu klatki. Może nie mieli odpowiednich materiałów do tego ale w takim przypadku sądzę że powinni zrobić coś na kształt włazu w głównym pomieszczeni - jak Obcy ucieka, otwieramy właz i wywalamy go w kosmos!
5. Może dobrze nie pamiętam filmu ale SULACO wcale nie został zniszczony, odpalił jedynie kapsuły ratunkowe a sam podryfował dalej.
Odpowiedz na pytanie nr 1 i 2 - wyraźny brak pomysłu ze strony reżysera. Moim zdaniem bardziej wiarygodnie by to wyglądało gdyby pokazał Facechugera wychodzącego z podwozia Dropshipa (poszedł za królową), albo cała gromadkę Facechungerów bo przecież nie tylko Ripley miała obcego w sobie.
|
|
2002-10-09 09:47:25
|
|

Major
|
alien 3
no tak - widze, ze Panowie znowu klepia temam "jaja na sulaco"... skad wiadomo, ze jajo wisialo w pomieszczeniu hibernatorow??? widzieliscie gdzie hibernatory??? poza tym krolowa mogla zasadzis zarodnik w jakiejs odzywce - takiej jak w odwloku np... i jajo sobie powoli uroslo - i kwestia kapsol na sulaco - ktos kiedys napisal 'dlaczego w kapsule jest kilka miejsc skoro na statku bylo kilkunastu marines?' odp kapsul bylo kilka - widac to podczas odpalania na poczadku aliena3 oraz dokladniej w AVP1 w misji na statku blizniaczym sulaco (nie pamietam nazwy...).
sprawa 2 - jak to mozliwe, ze w a3 jest 2 obcych (truten i krolowa) - facehugger zaplodnil najpierw newt - embrion krolowej zmienil zywiciela gdy newt sie podtopila...i przelazl do ciala ripley, potem ten sam facehugger zaplodnil spike`a... embrion krolowej rozwija sie dluzej, po za tym truten mial za zadanie przygotowanie gniazda i wyeliminowanie wszelkich zagrozen ze strony ludzi - przed wykluciem krolowej...
btw - alien 3 to debesciak - muzyka, dzwiek, klimat, zdiecia, rezyseria... wszystko nie do pobicia! ____________________________________ phaj sanky [:
v_irus@interia.pl
|
|
2002-10-10 18:35:00
|
|

Lieutenant Colonel
|
Do Virusa
"... mogla zasadzis zarodnik w jakiejs odzywce .." ?? Nie rozumiem. Do rozwoju jaj wydaje mi się że było niezbędne "środowisko" odwłoka. ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2002-10-11 11:03:22
|
|
Cannon fodder
|
|Niekoniecznie, jaja mogly powstac z przepoczwarzenia sie jakiegos organizmu (por. Alien). Mnie najbardziej prawdopodobna wydaje sie teoria ze jajo powstalo z oderwanej czesci Bishopa (por. w alternatywnym scenariuszu do Alien 3), ewentualnie na statek dostaly sie facehuggery badz jakas robotnica ktora jaja stworzyla.
|
|
2002-10-11 15:29:59
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
Temat jaj byl juz "walkowany" na:
[URL=http://disc.server.com/Indices/121595.html] STARYM FORUM[/URL]
Pytal o to PRzeMO, [URL=http://disc.server.com/discussion.cgi?id=121595;article=569;date_query=1002253803]tutaj[/URL] jest bezposredni link do watku,
Poza tym, to wszystko (na temat jaj i nie tylko) jest tutaj:
[URL=http://www.aliens.ibt.pl/kzf000.htm] KWIATKI Z FORUM - STRONA CIACHA[/URL]
|
|
2002-10-11 17:33:25
|
|

Lieutenant Colonel
|
Walkowanie
Majkel dzięki za link. Ale nawiasem mówiąc nie uważam że wygłupiłem się dając post o "jajach". jestem stosunkowo młodym stażem forumowiczem i wiele z tematów mnie ominęły, a dogrzebywać się po starych postach - żadna frajda. Niemniej dzięki za link, a na przyszłość postaram się dawać mnie powtarzalne tematy :-)
Pozdro ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2002-10-11 18:45:44
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
Sorry ale palnalem. Nie maliem na mysli tego ....
Zle mi sie powiedzialo z tym "walkowaniem" ; ) Sorka.
|
|
2002-10-11 18:53:14
|
|

Lieutenant Colonel
|
Non taken man ))) ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2002-10-11 19:08:03
|