Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Obcy 4 dzis na polsacie!!!
Kolabor
Uuuuu...

Major

Obcy 4 dzis na polsacie!!!

no tak, wchodze dzisiaj na strone wp i szukam recenzji o obcym 4. jedyne co moge tera powiedziec to to, ze wyszedlem z tej strony juz po dwoch pierwszych zdaniach. ja pierdziele, co za kicz oni tam pisza!!! potem wszedlem jeszcze raz i jakos przeplakalem cala reszte.
no, ale o samym filmie...
Ciacho twierdzi, ze film jest do bani (przynajmniej tak twierdzil). a jak dla mnie, po tych paru latach od wyemitowania, sadze, ze wcale nie jest taki zly. fuckt, drazni mnie pare momentow i pare rzeczy (np. Newborn), ale zdaje mi sie, ze pomimo tych wszystkich mozliwosci z efektami specjalnymi, rezyser 'jakos tam' chcial zachowac ten klimat, nie dodajac wlasnie zadnych takich unowoczesnien (procz tego Newborna, ktorego nienawidze). Bo, automatycznie, gdyby to zrobil, film bylby jeszcze bardziej kiczowski.
co do samej Ripley, co zdaje mi sie, ze leiej wyglada taka, nizby mieliby jej walnac sciane gipsowa zamiast makijazu, no, a biorac pod uwage to, ze nawet same komorki sie starzeja... Very Happy
nie brak tutaj oczywiscie pewnych 'fajnych' (bo jak dla mnie) najlepszych momentow, np. kiedy Betty jest w atmosferze ziemi, Johner albo Vriess wyskakuje z tekstem, ze cos im sie pali, ladowanie Betty na Auridze badz moment, kiedy Ripley zabija Obcego z ciala Elgyna Very HappyVery HappyVery Happy
i takie male pytanko: czy ktos moze wie, gdzie mozna dostac wersje rezyserska Aliena 1, 3 i 4?
i ktos mowil jeszcze o jskiejs SE ALiena3??? sa moze jakies newsy? ...

rospisalem sie... ostatnie zdanie... mam nadzieje, ze Obcy dzis na polsacie wyleczy moja chrypke i poprawi porankowy nastroj (NO COMMENT)...
2002-10-05 15:17:52
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

Ja też mam taką nadzieję Smile
Sorry!
A co do dyrektorskich cutów, to jesteśmy w podobnej sytuacji i to Ci powinno choć trochę poprawić nastrój...Ob(c)y!
2002-10-05 16:31:21
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

wiesz, ale jakos nie poprawia mi to humoru Smile lepiej by bylo, gdyby wszyscy mieli, a nie nikt. ZWLASZCZA jesli chodzi o SEditions...
a co do samego Aliena4, to mam bardzo nikla nadzieje, ze tlumaczenie bedzie lepsze...
2002-10-05 17:11:56
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

Poczekamy, zobaczymy...
2002-10-05 17:22:32
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

Wersje rezyserskie masz (w przypadku ALIEN i ALIENS) na DVD. Z tym, ze w ALIEN sceny usuniete sa jako dodatki a w ALIENS sa caloscia.
Ale chyba o tym wiesz, moze nie zrozumialem pytania.

Nie ma jeszcze (oficjalnie wydanego) ALIEN3: SE, tylko ten workprint.
2002-10-06 11:11:41
Kolabor
Uuuuu...

Major

w taki razie zastanawiam sie, bo dostalem wersje DVD od kolegi zgarana na DivXa, ale nie bylo tm zadnych dodatkowych scen. w trojce tez nie bylo nic takiego Sad a jesli polsat nie posiadal Aliena na DVD, to skad wytrzasnal taka jakosc tych filmow? chyba ze wyszla druga wersja na DVD?
2002-10-06 11:49:42
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

Mógł dostać wersję cyfrową...
2002-10-06 12:20:36
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

To telewizja, maja swoje sposoby.... ; )
Ale to nie zmienia faktu, ze POLSHIT SUX ; )
2002-10-06 12:58:41
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu