Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Fanatyzm
Rajchard

Private

Fanatyzm

Ludzie, internauci, ALIENAUCI!!!!!!!!!!!!!!
Poczytałem sobie trochę komentarzy i uważam, że niepotrzebnie rozpisujecie się na temat kretynizmów pisanych tudzież mówionych w naszych mediach. Lepiej skoncentrować się na wrażeniach, jakich dostarczyła nam saga o naszych ulubionych Alienach.
Jestem fanatykiem "Aliens". Tą część oglądałem grubo ponad 100 razy. Strony o alienach otworzyły mi oczy, bo nie zwracałem uwagi na jakieś błędy i niedociągnięcia. Aliens są jednym z niewielu filmów gdzie właśnie nie razi mnie żaden błąd czy przekłamanie. Fascynuje mnie natomiast to, że ten film powstał w 1986r!!! Niesamowite jest dla mnie to, że kiedy ja uczęszczałem przykładnie do mojej pięknej podstawówki a wrażeń dostarczał mi piątkowy Pankracy Smile)) Cameron i spółka nakręcili film, który jest już ugruntowaną klasyką kina SF. Moje oko cieszy każdy szczegół i dynamika akcji i nieodmiennie bawi mnie znajomość i orientacja bohaterów w skomplikowanych i rozbudowanych mapach kolonii na LV-426.
Mógłbym pisać i pisać, jak pewnie każdy z Was, ale wydaje mi się, że znaleźliśmy się wszyscy na tej stronie, bo tak samo podchodzimy i zachwycamy się sagą i nie ma sensu opisywać czegoś, co i tak każdy wie i rozumie.
Z alienowskim pozdrowieniem...
2002-09-24 14:40:03
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

Masz racje Smile
Witaj w klubie Wink
2002-09-24 14:48:05
Kolabor
Uuuuu...

Major

sprawy znane i brytalne ;)

a wedlug mnie powinno wlasnie gadac sie o tych najmniejszych szczegolach. O tym, jak Hudson podnosi ladnie brwi mowiac do Vasquez 'Anytime, anywhere' albo o determinacji i wscieklosci, z jaka owy szeregowy rozwalal Obcych, gdy Bishop sciagal statek. Takich momentow sie nie zapomina, i nie powinno sie zapomniec.
Byc moze ludzie zapomna kiedys o takich szczegolach, ale to wlasnie planowanie detali sprawia, ze robota idzie z szybsza para.
jak bede miec kiedys syna (mam nadzieje, ze w ogole bede miec zone Very Happy), pokaze mu w odpowiednim momencie ten film. Pokaze mu go wtedy, kiedy zwatpi w aktorstwo z dawnych lat. Chociaz niewykluczone, ze bedzie to babeczka Very Happy
2002-09-24 21:39:25
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Rajchard

Private

kontynuacja

Oczywiście Kolabor masz rację. Jest parę perełek w filmie. Ja uwielbiam scenę, kiedy Hicks ze swoją ekipą wchodzą na poziom drugi podczas zabezpieczania terenu. Pokazane jest wtedy ujęcie z APC, jak Ripley widzi na ekranie wyjście Hicksa ze schodów na górę. Od poziomu podłogi i coraz wyżej. UWIELBIAM TO! Extra scena kolejna kiedy Ripley idzie do Apona i Hicksa i mówi, że jest jak piąte koło u wozu. No a potem prezentacja obsługi ładowarki... Bardzo podoba mi się też samo aktorstwo. Nie uważam, żeby było na światowym poziomie, ale świetne jest zachowanie aktorów - w końcu normalnych ludzi - podczas styczności z tymi wszystkimi udogodnieniami tych nowych czasów. To co było pokazane w filmie jeszcze przez wiele lat będzie pewnie marzeniem ściętej głowy, a cała ekipa podchodziła do tego jak do normalnych warunków życia.
Tak jak pisałem poprzednio, nie ma dla mnie sceny, która by mi się nie podobała. Jestem fanatykiem ALIENS i podoba mi się wszystko w tym filmie. Nie mogę się doczekać kontynuacji sagi, ale zdaję sobie sprawę, że będzie to pewnie film dobry, ale już nie tak klimatyczny jak ALINES.
P.S. Swojemu dziecku też pokaż ALIENS, ale najbardziej nie mogę się doczekać kiedy będę mógł z nim przypalić Smile))
2002-09-25 09:20:04
Łapcia

Cannon fodder

fanatyzm...

czesc,
ja tez kocham ten film!! ciesze sie ze polsat postanowil wyemitowac ponownie cala serie (mam nadzieje, że i 4 czesc bedzie wyemitowana). Uwielbiam przerozne horrory, ale "OBCY" robi na mnie zawsze ogromne wrazenie i zawsze ogladam go z przyjemnoscia. Genialne sceny, genialny klimat, genialni aktorzy....juz sie nie moge doczekac jak zobacze kolejna czesc z tej serii,
p.s. nie wiecie czegos moze na temat 5 czesci??
pozdrawiam wszystkich fanatykow!!!!!!
2002-09-29 18:15:47
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu