Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Aliens: Fireteam Elite 2
cyper

Private First Class

Aliens: Fireteam Elite 2

Tak się ciekawie złożyło, że w produkcji są 3 gry z Obcymi w roli głównej, z cyfrą 2 w tytule:

Alien: Rogue Incursion Part 2
Alien Isolation 2
Aliens: Fireteam Elite 2

Wychodzi na to, że najszybciej doczekamy się "Aliens: Fireteam Elite 2"
bo pojawił się trailer z informacją o premierze na lato 2026.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PwtBqmAXDAE
2026-05-12 11:21:18
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
cyper

Private First Class

Serwis IGN opublikował już filmik z rozgrywki, z pierwszej misji.

https://www.youtube.com/watch?v=glIWiUKGycU

Na pierwszy rzut oka niewiele sie zmieniło w porównaniu z pierwsza częścią gry (i chyba dobrze),
oprócz tego, że drużyna jest teraz czteroosobowa. Oby tylko dodatkowa postać nie przysporzyła
dodatkowych problemów/błędów, itp. w trakcie rozgrywki singleplayer.
2026-05-15 16:23:03
cyper

Private First Class

Do premiery pozostał niecały miesiąc Smile

25 sierpnia 2026

https://www.youtube.com/watch?v=VcuCikOFsxg
2026-07-30 14:18:31
cyper

Private First Class

Gram sobie od dnia premiery i pierwsze wrażenia są dobre. Jak komuś podobała się pierwsza część gry to druga też mu się spodoba
bo generalnie wszystko jest po staremu. Gdyby nie dodatkowy bot w drużynie (lub inny gracz jak ktoś gra online) i zmiana silnika
z UE4 na UE5 to można sobie pomyśleć, że to tylko kolejny "mission pack" do pierwszej części.

Gram na najgorszym sprzęcie czyli Xbox Series S ale nie napotkałem na razie jakiś błędów i awarii. Chociaż na oficjalnym Discordzie
dla "Aliens: Fireteam Elite 2" ludzie zgłaszają mnóstwo błędów to mnie to wszystko ominęło. No ale gram tylko solo, offline, z botami
więc pewnie dlatego.

Zmiana silnika gry z "Unreal Engine 4" na "Unreal Engine 5" moim zdaniem był błędem (piszę to jako posiadacz najgorszej stacjonarnej
konsoli czyli XSS) bo zauważyłem te same wady/glicze/artefakty w grafice co np. w "Halo: Campaign Evolved" czy "Alien: Rogue Incursion
Evolved Edition". Oczywiście zdaję sobie sprawę, że u posiadaczy mocnych PC albo PS5 Pro mogą nie występować te wady w grafice co u mnie.

Na razie mam niski poziom doświadczenia i jeszcze nie odblokowałem nowych broni (nieobecnych w pierwszej części gry) takich jak
np. "klasyczne" Pulse Rifle lub ten wariant karabinka z filmu "Alien: Romulus". W menu dla modyfikacji broni doszła możliwość montowania modułów
podlufowych do karabinków tak więc będzie można zamontować np. granatnik do Pulse Rifle (co nie było możliwe w pierwszej części).
Ale jeszcze nie miałem okazji to sprawdzić bo trzeba przejść około połowę kampanii, żeby to odblokować a ja jestem dopiero prawie
na samym początku.

EDYCJA (29 VIII 2026)
Jednak granatnika nie można dodać do standardowych karabinków, jedynie uchwyty/wskazniki laserowe.
"Klasyczne" Pulse Rifle (M41A) oczywiście ma dwa tryby strzelania: ogień ciągły / granatnik. Tryby strzelania
trzeba przełączać osobnym przyciskiem co nie jest wygodne w trakcie walki. Gdyby do strzału z granatnika
był przypisany bezpośredni przycisk to było super, no ale tak nie jest.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jeżeli chodzi o "Alien: Rogue Incursion" to jakiś czas temu wyczytałem (jest to stara wiadomość), że prawdopododnie druga część gry
nie wyjdzie. Developerzy ponoć mają problemy finansowe, część pracowników została zwolniona, itd. No cóż, szkoda. Gra jakoś wybitna
nie była ale ogólnie była OK i mnie się podobała.
2026-08-27 11:29:55
Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu